Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Παρασκευή, Αυγούστου 11, 2006

Καλοκαιρινή Ραστώνη & άλλα λοιπά

Οι διακοπές μου τέλειωσαν σχεδόν ένα μήνα τώρα.



Ο καύσων όμως και η καλοκαιρινή ραστώνη δεν έχουν αφήσει χώρο στο μυαλό. Θα έλεγα ότι αυτό που με απασχολεί έντονα αυτό τον καιρό είναι η βραδινή βόλτα, να πάμε σε κανένα άλλο καφέ, εκτός από τα δύο τρία γνωστά εδώ στην ενδοχώρα και να ανακαλύψουμε καμιά άλλη βολική μα ωραία συνάμα παραλία.

Θα έλεγα βέβαια ψέματα, αν έλεγα ότι δεν με απασχολεί τίποτα "δημόσιο" αυτόν τον καιρό. Άσχετα, αν βρίσκομαι στην αφασία.
θέλω δεν θέλω εξάλλου, δεν μπορώ με τα δραματικά δελτία ειδήσεων.

Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη μόνο για το δράμα του Λιβάνου και της Παλαιστίνης μπορεί να έγραφα.>>Αλλά, δεν μου πάει να πω τίποτα.
50 χρόνια λέμε, λέμε διάφοροι το μακρύ μας και το κοντό μας και το πρόβλημα δεν λέει να λυθεί, όλο και πιο έντονο γίνεται.
Και με τον ένα τρόπο ή τον άλλο: Ισλαμικός Φουνταμενταλισμός, Τρομοκρατία (να χέζεσαι σε λίγο μιλάμε αν μπαίνεις σε διεθνή πτήση) παγκόσμια αναστάτωση και μέσα στο γενικό χαμό, να κάνουν και τη δουλίτσα τους οι "διαρρήκτες της γειτονιάς", καλή ώρα σαν τη δική μας γειτονιά.
Θα ήταν καλά, να υπήρχε ένας αποδιοπομπαίος τράγος:
Ο "παγκόσμιος Σιωνισμός" για παράδειγμα, αλλά δεν υπάρχει.
Η αλλοίωση του πληθυσμιακού στάτους της Παλαιστίνης, οι συνεχείς επεκτάσεις του Ισραήλ έγιναν γιατί το ήθελαν και εξυπηρετούνταν με αυτό πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα από τον εθνικισμό των Σιωνιστών.

Η λύση είναι απλή: Να επέμβουν δυναμικά με εμπάργκο, ακόμα και στρατιωτικά τα ισχυρά κράτη για να περιοριστεί το Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορα (που και αυτά ήταν τεράστια σύμφωνα με την προπολεμική ιστορική πραγματικότητα...)
Δεν θα υσηχάσουν τα πράγματα αμέσως, γιατί τόσα γεγονότα απανωτά έχουν δημιουργήσει ανεπανόρθωτο τραύμα στους λααύς της Μέσης Ανατολής.
Όμως, οι Άραβες θα πάρουν για πρώτη φορά κάτι. Τόσα χρόνια τους βαρούσαν...
Θα δούνε ότι κάτι μπορεί να γίνει άμεσα και δεν χρειάζονται να γίνουν ανθρώπινες βόμβες για έλθει η Δικαιοσύνη (Οι πραγματιστές δυτικοί δεν πρέπει να τη ξεχνάνε αυτή την λέξη. Παίζει μεγάλο ρόλο στο Ισλάμ, όπως και σε κάθε παραδοσιακό αξιακό σύστημα.)
>Αλλά δεν το θέλουν αυτό τα αφεντικά... και δως του πόνος, γιατί τα μελαμψάκια είναι κομμάτι "τσαούσηδες" και δεν λένε να χάψουν τα "τετελεσμένα"... και δημιουργούν αφορμές.
Αυτά και πολλά είπα!!

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου