Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007

"το κέρατό μου το τρ-άγιο"

Ελείψει Χριστοδούλου, έχουμε τον Άνθιμο να "μας κάνει Τούρκους".
Βγήκε ο κύριος από την Ωραία Πύλη με τον Χάρτη της Βαρδαρίας για να κάνει εξωτερική πολιτική.
Και "γίνομαι Τούρκος", γιατί είχα μια ελπίδα, ότι κάποια στιγμή αυτοί που αισθάνονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ( και όπως λεν οι στατιστικές είναι πολλοί) , οι ίδιοι θα σταματήσουν αυτόν τον γύφτικο θίασο, που τον ενδιαφέρουν πολλά , αλλά όχι το μέλλον της ίδιας της Εκκλησιαστικής Κοινότητας.
Αλήθεια, άνθρωποι που κάποια σιγμή νόμισα, ο "αιθεροβάμων", ότι μοιραζόμαστε κοινές πολιτιστικές αξίες, γιατί πάτε στον Μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης, για την "Μακεδονία μας" και το βιβλίο της Ιστορίας; Δεν πάτε καλύτερα στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. , εκεί ο κύριος Βελόπουλος μπορεί να σας μοιράσει δωρεάν και "εθνωφέλιμα" βιβλία..
Δεν κατανοείτε ότι αυτό που κάνει ο δικός σας, ισοδυναμεί με την περίπτωση να βγει η κα Μπακογιάννη και να ερμηνεύσει το Ευαγγέλιο από το βήμα του Ο.Η.Ε.;
Αυτό το τελευταίο μπορεί και να γινόταν τον καιρό του "ενδόξου Βυζαντινισμού", που νοσταλγούν ηλιθίως οι ελληνοχριστιανοί ...
Και λέω ηλιθίως, διότι ίσχυε συχνά μόνο το δεύτερο, ενώ το πρώτο, ο πατριάρχης δηλαδή να ασχοληθεί με θέματα του αυτοκράτορα, είχε συμβεί φορές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού μέσα στα 1οοο "βυζαντινά" χρόνια.
Αντίθετα, επειδή ο σκεπτόμενος κόσμος ενδιαφερόταν για το ποίος ηγείτο στην Εκκλησία, ο κάθε Άνθιμος, διακινδύνευε με την κάθε μ...κία που ξεστόμιζε ή θα έκανε, να σηκωθεί κανένας Ευσέβιος Δορυλαίου και να του πει : "Κάτσε κάτω ρε!"
"Κάτσε κάτω ρε, που αν θέλεις να μιλήσω στο επίπεδό σου, προβλήματα άλλα δεν είχαμε..
Που ήσουν ρε, όταν οι φίλοι σου οι τυχοδιώκτες λεφτάδες, κλείναν τα εργοστάσια από δω και τα ανοίγαν απο κει, κυνηγώντας τα φτηνότερα μεροκάματα;
Αλλά βέβαια, μαζί με αυτούς θα κάνατε τα δάση της Εκκλησίας ξενοδοχεία..
Τι σε κόφτει εσένα, αν οι Βραδαρινοί, με μια πολιτική επιλογή χρόνων, θέλουν να λέγονται "Μακεδόνες";
Δηλαδή ,αν είχε επικρατήσει άλλη πολιτική επιλογή τον προηγούμενο αιώνα και θέλαμε εμείς να λεγόμαστε "Ρωμαίοι", θα έπρεπε να αντιδράσει ο Πάπας;
Εντάξει, υπάρχει ένα θέμα αλυτρωτισμού, αλλά άσε αυτούς που έχουν τα μέσα να το λύσουν ρεαλιστικά.
Εγώ ξέρω τι κάνεις; "Χτυπάς το σαμάρι για να πονέσει ο γάϊδαρος!"
Έτσι έκανες και με τις ταυτότητες. Δημιούργησες θέμα και περίμενες.
Αντί για τις άχρηστες για σένα ταυτότητες, πήρες μπόλικο κοινοτικό χρήμα και σχολές "Ιεροφυλάκων".
("Αφού με την ανεργία πολύς κόσμος βάζει μπροστά τις σχολές αστυφυλάκων από τα πανεπιστήμια, γιατί να μη βάλει και τις δικές μου σχολές, άμα του προσφέρω μεροκάματο..
Θα τον πάρω στα 17 εσώκλειστο και θα του αλλάξω τα φώτα...Έτσι θα λύσω το πρόβλημα άντλησης στελεχών, χωρίς να ρισκάρω την εξουσία μου!" Έτσι σκέφτηκες, τον ξέρω καλά τον σκοπό σου...)
Μα το κέρατο μου το τρ-άγιο!
Ένα περιμένω από τις προοδευτικές δυνάμεις:
Να βοηθήσουν να απεγκλωβιστούν από την δαγκάνα αυτών των .. ταγών, άνθρωποι που πάνε να ανάψουν ένα κερί και δεν ανήκουν ιδεολογικά στην ακροδεξιά.
Να κάνουν τέτοιες εξειδικευμένες προτάσεις γύρω από τον χωρισμό, όπως π.χ. στο ζήτημα της διαχείρησης των οικονομικών πραγμάτων της Εκκλησίας, που θα δώσουν και σε αυτούς την ελπίδα, ότι με τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους η θεσμική εκκλησία αναγκαστικά θα τους συναντήσει, γιατί δεν θα έχει από που αλλού να πιαστεί.
Όσοι ξέρουν τα πράγματα από κοντά, πιστεύω ότι οσμίζονται δύο διαφοερτικούς χωρισμούς:
  • Έναν νεοφιλεύθερο, που θα επιτρέψει σε ένα σώμα μανδαρίνων να λειτουργεί ως ανεξέλεκτη οικονομική δύναμη, το οποίο θα μπορεί τα κέρδη του να τα "τοκίζει" σε προπαγάνδα , από όπου θα αντλεί ακόμα μεγαλύτερη δύναμη..
  • Έναν δημοκρατικό που βαθμιαία θα επιτρέψει στην Εκκλησία να λειτουργεί ως κοινότητα ανθρώπων που τους ενώνει η ίδια πίστη και όχι "Μακεδονίες" και "Κρυφά Σχολειά"..

14 σχόλια:

spirosvii είπε...

καλά τα λες φίλε ΚΑΠ ΚΟΥΜ. Και κάτι σχετικά άσχετο:Ολόκληρη Αμερική και δε βρέθηκε τίποτα για τον Χριστόδουλο, ακόμα κι η θεία δίκη είναι εναντίον του!

Alexandros είπε...

Έτσι είναι,όπως τα λες. Το γεγονός από μόνο του πάντως , δεν αντέχει σε κριτική. Είναι τραγελαφικό να βλέπεις έναν παπά μέσα στην εκκλησία με έναν χάρτι στο χέρι. Αν δεν ήταν επικίνδυνος ο Άνθιμος θα ξεκαρδιζόμουν στα γέλια.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου φίλε μου... αλλά τα πράγματα είναι τόσο απελπιστικά, που αναρωτιέμαι αν αξίζει να ασχολούμαστε...

Stathis Athanasiou είπε...

ευλόγησον!
εσύ τα λες αλλά ποιος σ' ακούει;
οι γριές ή οι κολλημένοι γραικορθόδοξοι;

Ανώνυμος είπε...

Άστον αυτόν Σπύρο, έχουμε πολλούς άλλους να ασχοληθούμε. Στην περίπτωση της θεσμικής "εκκλησίας", διακιώνεται πλήρως το ρητό ότι (εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων)η κορυφή είναι καθρέφτης όλου του σώματος.
Αλέξανδρε έτσι είναι, είναι επικίνδυνος όσο η η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αντί να κοιτάξουν την πολιτική τους ανασύνθεση κοιτάν τις ξόφαλτσες ψήφους.
κι εγώ έχω φτάσει σε αυτή την απελπισία Ασκαρ, δεν θέλω να το πιστέψω Ευστάθιε, ότι έμειναν μόνοι οι "κολλημένοι" και άλλοι με διαφόρους τρόπους φύγαμε.

Unknown είπε...

Και να σκεφτείς ότι οι «επάνω» είναι κι αυτοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι (με ολίγη από Μουσουλμάνους βέβαια, αλλά δεν νομίζω να είναι εκεί το ζήτημα).

Ανώνυμος είπε...

πάντα σιββιλικός Vrennus!

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Φίλε ΚΑΠ>ΚΟΥΜ>
Σε ευχαριστώ πολύ για τα πολύ ενδιαφέροντα που μου έστειλες.
Πρέπει να βρεθούμε....
Νομίζω ότι δε χρειάζεται να .... γνωριστούμε....
ΜΑΛΛΟΝ με ξέρεις........
Στο κρατάω surprise.......
:)))))

Ανώνυμος είπε...

κάνω κάποιες υποθέσεις ντίνο

Ανώνυμος είπε...

Με έκπληξη μεγάλη βλέπω τον φασισμό σε όλο του το μεγαλείο. Πάντοτε είχα την ίδια απορία: Γιατί οι κληρικοί και οι άνθρωποι της Εκκλησίας δε πρέπει να έχουν λόγω για θέματα καθημερινά;Μήπως φοβούνται κάποιοι;Μήπως πρέπει οι κληρικοί και ο κόσμος που θρησκεύει, να ακούει ασχολίαστα τις μπουρδολογίες της ψευτοκουλτούρας; Έχει διοριστεί κανείς αυτεπάγγελτα συνήγορος του Ελληνικού Λαού, και δεν το ξέρω; Ο λόγος έχει και αντίλογο. Έτσι τουλάχιστον γίνεται σε μια Δημοκρατία. Όλοι έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και όχι μόνο οι ψευτοαριστερίζοντες. Μεγαλύτερο σεβασμό λοιπόν στην έκφραση γνώμης του καθενός.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει, ας πάει σε κάποιο συνέδριο που θα ασχολείται με το θέμα να τα πει και να πάρει την απάντησή του και να μπει στον γύτο των επιχιερημάτων, φίλτατε Σαμιώτη, όχι από την καθέδρα, από την Ωραία Πύλη

tzonakos είπε...

Κρατάω την λέξη-έκφραση "δαγκάνα".
Σε μια δαγκάνα του Μεσαίωνα κρατούν απλούς ανθρώπους που στο όνομα της πίστης τους δεν τολμούν να πούν κατι παραπάνω.
" Οτι πει ο παπάς " ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν τι λέει και γιατι το λέει.
Η καταλαβαίνουν και μετά δηλώνουν "πίστευε και ΜΗ ερεύνα"
Μάλιστα, ΜΗ ερεύνα, μη το ψάχνεις δηλαδή και σκύψε.
Το θέμα της Εκκλησίας και της συμπεριφοράς των εκπροσώπων της στην Ελλάδα ειναι τεράστιο και πολυ σοβαρό.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους. Μακάρι το 2008 να φέρει στον καθένα, αυτά που πραγματικά επιθυμεί. Κάθε ένας έχει το δικαίωμα, ελεύθερα να εκφράζει την οποιαδήποτε άποψή του.Όπως εμείς στην καθημερινή μας ζωή, όπου βρισκόμαστε, εκφράζουμε τη γνώμη μας "επί παντός επιστητού" έτσι έχουν δικαίωμα και οι κληρικοί να κάνουν το ίδιο.Ίσως σου διαφεύγει την προσοχή αγαπητό καπιταλιστικό κομμούνι, ότι πάρα πολλοί κληρικοί λαμβάνουν μέρος σε συνέδρια και σοβαρός επιστημονικός λόγος εκφράζεται από την Εκκλησία. Σας παραπέμπω γι' αυτό σε πρακτικά συνεδρίων που συνεχώς δημοσιεύονται. Όσον αφορά αυτά που λέει ο αγαπητός
τζονάκο, για το πίστευε και μη ερεύνα και για την καταπιεστική ισχύ του λόγου των κληρικών, μάλλον ξέρει και ο ίδιος πολύ καλά, ότι δεν είναι ετσι τα πράγματα. Καταρχήν το σωστό είναι:Πίστευε και μή, ερεύνα. Το δικαίωμα της έρευνας δεν αφαιρείται από κανέναν. Αυτό αποτελεί, αν δε το ξέρετε, βασική αρχή της Ορθόδοξης Θρησκείας.Δεύτερον κανείς δε μπορεί στις μέρες μας να πειθαναγκάσει καποιον με το λόγο του. Αν πιστεύετε κάτι τέτοιο, μάλλον υποτιμάτε την νοημοσύνη των συμπατριωτών σας. Όσον αφορά τό θέμα της συμπεριφοράς του κλήρου, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι στο ίδιο πλαίσιο εξέτασης με την συμπεριφορά κάποιων πολιτικών, που η τυχαία αύξηση του ποσοστού του κόμματός τους, τους έκανε να μην σέβονται τίποτα, δείχνοντας πόσο βαθύτατα αντιδημοκράτες είναι, αν και κόπτονται υπέρ της δημοκρατίας και των δημοκτατικών δικαιωμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Το προηγούμενο άρθρο, από λάθος δημοσιεύθηκε ως ανώνυμος. Το σωστό ψευδώνυμο είναι samioths

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου