Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

σερ σε λα φαμ!

"..κι αν τα νιάτα μας τα κάναμε ρημάδια..
σερ σε λα φαμ
σερ σε λα φαμ!"
Αυτό δεν είδαμε να τραγουδάνε μόνο ο Τζώρτζης και ο Ντίνος για να κερδίσουν την ψήφο των γυναικών...
Iδιαίτερα δε, εκείνης της ομάδας των γυναικών που δεν πολυασχολείται με την πολιτική, αλλά συνήθως ενημερώνεται μέσω του "Σταρ" και της "Εσπρέσσο"..

Η αλήθεια είναι ότι με την εξομοίωση των ορίων ηλικίας αντρών και γυναικών στα 65, ανοίγει ένα μεγάλο θέμα το οποίο δεν συνδέεται μόνο με τα δικαιώματα των συνταξιοδοτούμενων, αλλά και με αυτών που αναζητούν εργασία.
Και αυτό αφορά ειδικά στις θέσεις που έχουν μια σχετική σταθερότητα, όπως στο Δημόσιο, ή στις μεγάλες πρώην Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.
Για κάθε γυναίκα που φεύγει στα 55, μισός ή μισή θα προσληφθεί, (εξαιτίας των τεχνολογικών αλλαγών) σε θέση, η οποία θα είναι ασφαλέστερη κατά τεκμήριο από αυτές που μας επιφυλάσσουν η "ελεύθερη αγορά" και τα χρηματιστήρια της "Μέρυ Λίντς" και της "Τζι Πι Μόργκαν" .
Να μη χάσουμε ως κοινωνία και αυτή την ευκαιρία.
Και βγήκαν πολλά "παπαγαλάκια" χτες στις ειδήσεις , να λένε "τι να κάνουμε αφού το προστάζει η Ε.Ε., ίσως βρούμε άλλες παροχές να δώσουμε στις γυναίκες, για ισοσταθμίσουμε την απώλεια..". Την άλλη διάσταση, της ανεργίας, που μόλις ανέφερα την ξεχνάνε.
Αλήθεια αφού και τα 2 κόμματα εξουσίας είναι αντίθετα στις ντιρεκτίβες, ας μας πουν σε ποίο συμβούλιο υπουργών, ή αρχηγών κρατών ήταν ανυποχώρητοι σε αυτές τις κατευθύνσεις, όπως -ας πούμε- ήταν τελευταία οι Πολωνοί Κατζίνσκι, προασπίζοντας τα συμφέροντα των αγροτών της χώρας τους;
Γιατί οι ντιρεκτίβες δεν "βγαίνουν" μαγικά.
Κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι αναλαμβάνουν να εξειδικεύσουν.
Ας μη χύνουν λοιπόν και οι 2 κορκοδείλεια δάκρυα και ας πουν καθαρά ή ότι ταυτίζομαστε με αυτές τις κατευθύνσεις, ή ότι (ας πούμε το ΠΑΣΟΚ) κάναμε λάθος και το πληρώσαμε.

Από την άλλη είναι το θέμα της σύνταξης, αλλά και του μισθού (αυτό θα ήταν πραγματική αλλαγή) της νοικοκυράς.
Μπορεί να δώσουν τελικά ακόμα και ένα "ψωρομισθό", δεδομένου ότι οι ανεπάγγελτες νοικοκυρές όλο και σπανίζουν. Αλλά αυτό δεν είναι πραγματική κοινωνική παρέμβαση.
Να δωθεί ο μισθός, για να αισθανθούν αυτές οι γυναίκες πιο "ίσες" με τον άντρα - κουβαλητή. Όπως πρέπει να γίνει κι όπου ισχύει το αντίστροφο, γιατί δεν λείπουν και αυτά τα παραδείγματα.
Όμως αυτή η παρέμβαση πρέπει να "μπει" σε ένα πακέτο εκπαιδευτικών (π.χ. συνεχιζόμενη κατάρτιση) και κοινωνικών παρεμβάσεων (π.χ. παιδικοί σταθμοί) που θα βγάλουν αυτόν τον κόσμο στην εργασία.
Γιατί εργασία δεν είναι μόνο χρήματα.

(Είπα ότι δεν θα μιλήσω για τα κόμματα μέχρι τις εκλογές. Την πάτησα.. Άλλη μια φορά αυτά που άκουσα στο προεκλογικό παζάρι με άναψαν κι έπρεπε να τα "βγάλω" κάπου....)

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου