Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 14, 2007

Για την κατάργηση της μονιμότητας και άλλα συναφή.

Ο Καραμανλής χθες μίλησε για την κατάργηση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Και βέβαια αν περάσει αυτό (που περνάει σιγά- σιγά και «αθόρυβα») δεν θα αργήσει να περάσει και στον στενό με την μορφή της περίφημης συνεργασίας Ιδιωτικού – Δημοσίου Τομέα. Έτσι θα αρχίσουμε να τη βλέπουμε πιο συχνά (εκτός από τεχνικούς και καθαρίστριες) στα σχολεία και στα νοσοκομεία.
Το ερώτημα είναι "γιατί το διακήρυξε προεκλογικά";
Μα γιατί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις «πιάνει τόπο», αφού φαίνεται μια τέτοια θέση να την υποστηρίζει ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού.
Είμαστε στην «θεοπάλαβη» αντίφαση να διαφημίζονται οι θέσεις του δημοσίου τομέα από τις εφημερίδες για να πουλήσουνε φύλλα και από την άλλη να έχει περάσει η προπαγάνδα ότι για το χάλι της δημόσιας διοίκησης φταίει αποκλειστικά η μονιμότητα και όχι η οργανωτική κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί από τις δεκαετίες προεκλογικών προσλήψεων χωρίς κανένα σχεδιασμό.
Και που όλα αυτά; Σε μια χώρα τελευταία στους μισθούς και πρώτη στην ακρίβεια, σε μια χώρα, όπου είναι σκανδαλώδης στη μισθοδοσία η μειονεξία του ιδιωτικού τομέα έναντι του δημόσιου με χίλιες φορές χειρότερες συνθήκες εργασίας (Α, ξέχασα εκτός και προλάβεις και γίνεις «στέλεχος»..).

Ρε παιδιά ας σταματήσουμε να «μασάμε» πια. Ας μη μας φταίει ο γείτονας που έτυχε να έχει ένα δωμάτιο παραπάνω, αλλά αυτός που χτίζει τον ουρανοξύστη και μας κλείνει τον ουρανό.

Ακούσατε τι απάντησε ο επίτροπος της Ε.Ε. Σπίντλα; Δεν είναι υποχρεωτική η άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για τους συμβασιούχους.
Ελπίσαμε να χρησιμοποιηθούν μια φορά και υπέρ του κόσμου της εργασίας κανονισμοί που φαινόταν να υπάρχουν στο Ευρωπαϊκό πεδίο...
Αμ δε, όταν είναι για να κερδίσει το Κεφάλαιο ( για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους οι τυχοδιώκτες των χρηματιστηρίων) οι κανόνες είναι συνήθως ανελαστικοί, όταν είναι να κερδίσουν οι εργαζόμενοι θα βρεθεί βολική ερμηνεία.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε ότι σε όλες τις Ηπείρους και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας πόλεμος με λάφυρο την αξία της εργατικής δύναμης.
Άρα ο επιτιθέμενος θα διαλέξει όποιο δρόμο θα τον οδηγήσει πιο γρήγορα στο λάφυρο.
Δεν πρέπει να ελπίζουμε ότι θα παραχωρήσει κανέναν κανόνα, παρά μονάχα αυτούς που εμείς, που βασιζόμαστε στον μόχθο μας, θα επιβάλουμε.
Έχω την εντύπωση ότι δυστυχώς η κατάσταση στην Ε.Ε. μετά την νέα μεγάλη διεύρυνση έγινε χειρότερη.
Οι περισσότερες «νέες χώρες» , έχοντας μια τελείως διαφορετική ιστορική πορεία και την ανάγκη να πουλήσουν φτηνότερη εργασία για να «τραβήξουν» επενδύσεις για να αναστήσουν τις καταστραμμένες, μα υπαρκτές βιομηχανικές υποδομές τους, διαθέτουν ένα διαφορετικό πολιτικο- κοινωνικό «ισοζύγιο» και το Κεφάλαιο το χρησιμοποιεί για χάρη του, όπως κάνει πάντα με τις διαφορές μεταξύ των χωρών.
Το τοπίο μέρα με τη μέρα ξεκαθαρίζει και πιο πολύ.
Φαίνεται να οδηγήθηκε σε ιστορικό αδιέξοδο ο γνωστός επαναστατικός δρόμος του εργατικού κινήματος, αλλά στο ίδιο αδιέξοδο οδηγήθηκε πλέον σήμερα και ο γνωστός μεταρρυθμιστικός.
Ο Νέος Κύκλος συγκρούσεων έχει ανατείλει πλέον μέσα από την νέα φτώχεια και την αγωνία για το αύριο, η οποία με το περιβαλλοντικό αδιέξοδο είναι πέρα για πέρα παρούσα στο μεγαλύτερο μέρος των πολιτών.
Αυτό που χρειάζεται όσοι συμμεριζόμαστε τις αξίες ενός κόσμου Δικαιοσύνης, είναι να σκεφτούμε στρατηγικές και τακτικές έτσι ώστε οι αγώνες μας να μη φαίνονται Δονκιχωτικοί στους πολλούς που υποφέρουν, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από την τρομερή δύναμη του κομφορμισμού, που είναι γνωστή σε όσους ξέρουν από Ιστορία.
Αλλά αυτά μετά τις εκλογές.
Θα σας καλέσω όλους όσους με παρακολουθήσατε σε έναν ειλικρινή διάλογο, χωρίς οπαδισμό. Γιατί χωρίς πολιτική ειλικρίνεια και ευθυκρισία απέναντι στην Ιστορία μας δεν θα βρούμε την άκρη.

Υ.Γ. Αν έγραφα ιστορία του κυρ Ευτύχη σήμερα θα παρουσίαζα την κοκέτα γυναίκα του γιου του να θέλει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα στη χώρα, ακόμα και η κυβέρνηση.
"Θα υπογράψεις συμβόλαιο πρωθυπουργέ μου: τόσο θα κοστίσει το Κράτος για τέσσερα χρόνια στους φορολογούμενους. Για κάθε ευρώ περισσότερο θα πληρώσεις τριπλάσιο πρόστιμο από την τσέπη σου. Εννοείται ότι όποιος προσφερθεί να κυβερνήσει με τα πιο λίγα θα πάρει την κυβέρνηση… Τι τις θέλουμε τις εκλογές; Για να χάνουμε τα σήριαλ απ’ τη Τι βι; "

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου