Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

Θέλουμε διαφορετική τηλεόραση...

KEIMENO ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ.
ΑΝΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ.... ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΙΝΕΜΑΔΑΚΙ... ΕΜΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ!

Σπίτι με τους φίλους σας; Μια βόλτα στην πόλη; Καφεδάκι κάπου εκεί έξω; Ένα καλό βιβλίο; Το διαδίκτυο; Όποιον τρόπο και αν βρείτε για να περάσετε την ημέρα σας μακριά από την τηλεόραση θα σας δώσει να καταλάβετε πόσο λίγο αλλά παράλληλα και πόσο πολύ την έχουμε ανάγκη. Διότι η τηλεόραση ως μέσο δεν πρέπει να καταδικάζετε. Από την άλλη το προϊόν που μας προσφέρει είναι το αληθινό έλλειμμα δημοκρατίας της.Εκπομπές - σκουπίδια κλωνοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα την ίδια ώρα που εκπομπές ποιότητας (αν και παραδέχομαι την υποκειμενικότητα του όρου) είτε κόβονται, είτε εξοστρακίζονται κάπου εκεί στα μεσάνυχτα. Ειδήσεις της επικαιρότητας, "θάβονται" την ώρα που όλα τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών έχουν καταντήσει μονοθεματικά παραθυρο-reality, αναλώνοντας τα 60 λεπτά τους σε ατέρμονες συζητήσεις και σε επιδείξεις δημοσιογραφικής "μαγκιάς". Και οι εναλλακτικές προτάσεις όσο πάνε και λιγοστεύουν.Μην κλείσετε την τηλεόραση για να αποδείξετε ότι μπορείτε χωρίς αυτή. Μην την κλείσετε πιστεύοντας ότι θα προκαλέσετε, με την κίνηση αυτή, καμιά μεγάλη επανάσταση. Κλείστε την μόνο και μόνο για θυμηθείτε πως είναι να γίνεστε κοινωνικοί μια Δευτέρα βράδυ. Με τους φίλους, την σχέση σας ή τα παιδιά σας. Κλείστε την για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι όταν δεν σας αρέσει ένα πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Και από αύριο ξανανοίξτε την, προσπαθώντας να μετριάσετε την θέαση της. Επιλέγοντας εσείς τι θα δείτε και όχι οι καναλάρχες και οι διαφημιστές. Στέλνοντας το μήνυμα, κάθε μέρα που θα περνά, ότι δεν μας λοβοτόμησαν ακόμα και ούτε πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας το κάνουν.Τις ημέρες που πέρασαν ξεκίνησε στο διαδίκτυο μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα με αφορμή την κίνηση αυτή. Κάποιοι επιχειρηματολόγησαν υπέρ και κάποιοι κατά. Τους παρακολούθησα και εκτίμησα απεριόριστα τις απόψεις τους.Κάποιοι άλλοι... πιτσιρίκοι και μη προτίμησαν να την χλευάσουν με χαρακτηρισμούς όπως αηδία, αφέλεια, βλακεία, κουταμάρα. Μερικοί είδαν, μάλιστα, πίσω από την κίνηση ασύμμετρες απειλές. Την χαρακτήρισαν ύποπτη, γκεμπελική, δάχτυλο σκοτεινών και φασιστικών συμφερόντων (!!!). Σε όλους αυτούς δεν έχω να πω κάτι. Θέσεις χωρίς επιχειρήματα είναι, άλλωστε, κενές και αδιάφορες.Επειδή συνηθίζεται να μιλάνε όλοι την επόμενη ημέρα για την επιτυχία της εκάστοτε καμπάνιας, εδώ στο "τετράδιο" δεν πρόκειται να διαβάσετε κάτι σχετικό. Επιτυχία, θεωρώ, ότι ήταν ο διάλογος που έγινε και η διάχυση της προσπάθειας στον κόσμο. Εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί συνέβαλαν ώστε η κίνηση να βγει και έξω από το διαδίκτυο.Την επιτυχία της θα την γνωρίζει ο καθένας από εμάς προσωπικά σήμερα το βράδυ, λίγο πριν πέσει για ύπνο. Για να δούμε, τολμάμε να κλείσουμε την τηλεόραση μας; Έστω και για μια μέρα...

Υ.Γ Η κίνηση "Μια μέρα χωρίς τηλεόραση" δημιουργήθηκε απο τον vagnes, τον tzonako, την Ελένη, το καπιταλιστικό κουμμούνι, τον Αντώνη και εμένα. Δεν το είχαμε αναφέρει στο αρχικό κείμενο για ενα και μόνο λόγο. Σκοπός μας δεν ήταν η προσωπική μας προβολή αλλά η διάχυση της ιδέας. Αυτό σημαίνει οτι η πρωτοβουλία ανήκει σε περισσότερα απο εκατό blogs που την στήριξαν και την αναδημοσίευσαν. Σας ευχαριστούμε.

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου