Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

"Το Κόμμα της Τσουκνίδας" νίκησε!

Όλα τα μυστικά γκάλλοπ (και της CIA και της KGB βεβαίως, βεβαίως) βάζουν "το Κόμμα της Τσουκνίδας" στη βουλή, οπότε το πρώτο κόμμα δεν θα σας έχει ανάγκη για να κυβερνήσει κ. Οικολόγοι, για να σας τα πω κι εσάς ένα χεράκι...

Καταρχήν χαίρομαι για την ύπαρξή σας, που αναγκάζει όλα τα κόμματα να αποκτήσουν περιβαλλοντική ατζέντα (Δυστυχώς βέβαια η Κυβέρνηση ότι και να πει έχει το έργο της που είναι το πλέον αντιπεριβαλλοντικό όλης της εικοσαετίας, δεδομένων των συνθηκών..)
Βεβαίως η οικολογική συνείδηση δεν φαίνεται μόνο στην περιβαλλοντική ατζέντα (Όπου πολλοί για να πείσουν προτάσσουν την αναπτυξιακή δυναμική της και τις θέσεις εργασίας, κάθε άλλο παρά κακό επιχείρημα, αλλά δεν είναι το μόνο..)
Φαίνεται να είστε χρήσιμοι γιατί θα βοηθήσετε τα κόμματα- ιδιαίτερα της Αριστεράς- να δουν το λαϊκό εισόδημα όχι μόνο με όρους ποσοτικούς, αλλά ποιοτικούς.
Τι να το κάνω λοιπόν, αν ανεβαίνει το εισόδημα μου, το οποίο κατευθύνεται σε κτήση δεύτερου εξοχικού (μέσα στο δάσος ή στον αιγιαλό κατά προτίμηση), αύξηση των οικογενειακών αυτοκινήτων, ρούχα που πετάω τον επόμενο χρόνο γιατί πέρασε η μόδα, και την ίδια ώρα μολύνω το περιβάλλον, δημιουργώ ακατοίκητες πόλεις, στερεύω από γνήσια πολιτιστικά αγαθά και από ελεύθερο χρόνο και επικοινωνία, δεν δημιουργώ ασφαλιστικές δικλείδες για πραγματικά ίσες ευκαιρίες επιβίωσης (υγεία) και ζωής (παιδεία);
Θα βοηθούσατε Οικολόγοι περισσότερο, αν κατέβαινατε ως κίνημα που προσπαθεί να προωθήσει την κοινωνία πέρα από τον Υπερκαταναλωτισμό (και το δείχνατε εμφατικά) και όχι ως μία "φωτισμένη" παράταξη που κατανοεί βαθύτερα το πρόβλημα της "μεγάλης τρύπας"  (του όζοντος φυσικά..) και προσπαθεί να κάνει βελτιωτικές κινήσεις προστασίας. Γιατί, αν σωθούμε από αυτή την τρύπα τώρα, έτσι  όπως πάμε σύντομα θα κάνουμε μια άλλη μεγάλη τρύπα στο νερό ως ανθρώπινο γένος.
Και προσοχή, δεν λέω να το παίξετε οπαδοί της "τροφοσυλλεκτικής κοινωνίας", απλά να αποκτήσετε έναν περισσότερο αξιακό λόγο και λιγότερο εργαλειακό από ότι τώρα.
Αυτό θα σας βοηθήσει να βλέπετε και τα πράγματα πιο σφαιρικά.
Δηλαδή, ρε παιδιά, είναι δυνατό να λέτε, ότι τώρα που υπάρχει το πρόβλημα της διαχείρησης των υδάτινων πόρων μας συμφέρει περισσότερο "να πάμε ειρηνικά" με τους Βαλκάνιους γείτονες;
Βρε παιδιά ξέρετε πόσοι λόγοι, υπήρχαν το 1900 να "πάμε  ειρηνικά"; Είχαμε μια ολόκληρη αυτοκρατορία Οθωμανική να κληρονομήσουμε όλοι μαζί, αλλά δυστυχώς ο Ιμπεριαλισμός μας ήθελε χώρια και τα κατάφερε. Ήξερε πως μπορούσε να μας κάνει να μαλώσουμε στα χωρίσματα. Τελικά ο καθένας βέβαια μετά από αίμα πήρε πάνω κάτω αυτό που μπορούσε να κρατήσει, μαζεύτηκαν όλοι πάνω κάτω σε ένα χώρο και οι Αγγλογάλλοι πήραν τα Πετρέλαια κι οι
Ιταλοί κόντεψαν να έχουν σήμερα τη Ρόδο (Ας είναι καλά ο φασιστικός μικρομεγαλισμός και την έχουμε εμείς...)
Ευτυχώς η Πολιτική χρειάζεται τα διδάγματα της Ιστορίας, δεν είναι ένα έργο για κοκκινοσκουφίτσες που μπερδεύουν την γιαγιά με τον λύκο. Εντάξει δεν μπορείς να τα πεις έτσι στην τηλεόραση ως πολιτικός οκ. Αλλά αν δεν ήθελες να έχεις τη δική  σου "οικολογική" σούπα, μπορούσες να πεις:
"Η  Θεσσαλονίκη μπορεί το 1900 να είχε ανάμεσα στα έθνη της λιγότερους Έλληνες, αλλά το 1930 ήταν η Θεσσαλονίκη ΠΑΟΚΑΡΑ των προσφύγων ! Δυστυχώς η Ιστορία περνάει από δύσκολα μονοπάτια,ας διδαχτούμε όλοι μας οι Βαλκάνιοι σήμερα.."

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου