Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

Κύριε Ραγκούση "άλλο Κοζάνη και άλλο Λωζάνη", ..

Μου είσαστε συμπαθής προσωπικά (και σε πολλούς πιστεύω) γιατί έστω και συμβολικά είστε κάτι άλλο από το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ.
Μη πέσετε λοιπόν στο λάθος να σας ταυτίσουν με ότι πιο βάναυσο μπορεί να αντιποροσωπεύει το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ . (Να θυμίσω ότι σε πολλά σημειώματά μου έχω αναφερθεί και σε πολλά θετικά του ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου)
Θυμηθείτε, λοιπόν, τον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα. Και αυτός επέμενε να θεωρεί τον εκλογικό του νόμο, που στα αποτελέσματά του δεν διέφερε από τον νόμο "ενισχυμένης αναλογικής" του Κ. Καραμανλή του Πρεσβύτερου, ως νόμο "απλής αναλογικής"...
Έτσι προσέξτε, μη συνδεθεί το όνομά σας με έναν κακόγουστο χειρισμό της πραγματικής ανάγκης για έλεγχο του "πολιτικού χρήματος" με εισαγωγή στην εκλογική μας νομοθεσία ενός πλειοψηφικού συστήματος, έστω και "διφασικού"! (Θυμάστε το "τριφασικό", τότε "που ψήφιζαν και τα δέντρα"...) .
Το Γερμανικό σύστημα, συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένη διαδικασία εξομάλυνσης, που αυτή το καθιστά αναλογικό. (Δείτε εδώ).  Να θυμήσω πάντως, ότι παρά το όντως ενδιαφέρον εκλογικό σύστημα, στην Γερμανία είχαμε ένα τεράστιο σκάνδαλο βρώμικου πολιτικού χρήματος, αυτό της παράνομης χρηματοδότησης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που στοίχησε την υστεροφημία του Χέλμουτ Κολ... Δεν γίνονται όλα τα πράγματα μαγικά με έναν εκλογικό νόμο...
Αν μπορείτε, τέλος πάντων, να το κάνετε αυτό με το δικό μας Σύνταγμα, να έχουμε δηλαδή 2 ψήφους: μία για κυβέρνηση και μία για πρόσωπα βουλευτών, χωρίς όμως να χαλάσετε περισσότερο από ότι σήμερα την αναλογικότητα της ψήφου κάντε το, αλλιώς θα πρόκειται για έναν κακόγουστο χειρισμό του τύπου "καταργώ τις Πανελλήνιες και τις κάνω Πανελλαδικές"..
Πιστεύω όμως πως ο λαός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατάλαβε ότι "άλλο Κοζάνη και άλλο Λωζάνη", κ. Ραγκούση..
 Έχουν αλλάξει οι καιροί από τότε που έκανε την πρακτική του, το stage του δηλαδή στην Κυβέρνηση ο κ. Αντιπρόεδρός σας....
(Και συμπεριλαμβάνω τη δήλωση ,όπως την βρήκα στο WEB. και αν δεν είναι αλήθεια, ας διαψευστώ...
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου:στις 15/5/2009, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με τον Στ. Μάνο, στο ραδιοσταθμό «City».
Μάνος: «Θυμούμαι το αρχικό αμάρτημα, "Εξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, το ίδιο συνδικάτο". Αυτό δεν το έχω ξεχάσει. Και αυτό ήταν το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ...».
Πάγκαλος: «Σε ένα βιβλίο που ετοιμάζω αναμνήσεων και θα λέγεται "Στην Ευρώπη με τον Αντρέα" (...) περιγράφω πώς ο Παπανδρέου μού είχε πει όταν τον ρώτησα τι θα γίνει - γιατί ανέλαβα το υπουργείο Εξωτερικών, τον ευρωπαϊκό τομέα ενώ ίσχυε ακόμα αυτή η γραμμή μας "Εξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ", δηλαδή, αυτή ήταν η θέση μας - και τον ρώτησα "τι πολιτική θα κάνουμε τώρα πρόεδρε, γιατί εγώ είμαι ευρωπαϊστής, αλλά εσείς έχετε πει έτσι, και ο κόσμος μας ψήφισε με βάση αυτό το πρόγραμμα".
Μου είπε ο Παπανδρέου: "Πιστεύεις ότι θα μας ψήφιζαν αν πιστεύανε ότι πραγματικά θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;", την ΕΟΚ όπως την έλεγαν τότε.
Και λέω, λοιπόν, "τότε γιατί χειροκροτάγανε;".
Λέει: "Γιατί τους άρεσε να το λέμε και γιατί ήταν πεισμένοι ότι δεν πρόκειται να το κάνουμε"...)

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου