Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

Τι γίνεται στην ΕΡΤ;

Δημοσιεύεται και εδώ γιατί πολλοί θα ήθελαν μια ακόμα πιο Μπερλουσκονική Ελλάδα...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ/Φ, Ρ/Φ & Τ/Ο ΕΡΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΤ

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ


Αγ. Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το συνεχιζόμενο καταιγισμό δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών εκπομπών δια των οποίων επιχειρείται η απαξίωση τόσο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο και των εργαζομένων σε αυτή, με πρόσχημα επιλογές της απερχόμενης διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., οι εργαζόμενοι καθώς και τα συνεργαζόμενα σωματεία που αποτελούν τη νέα Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην ΕΡΤ (ΟΜΕ-ΕΡΤ) εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την «εικόνα» που εκπορεύεται από τα «μέσα» και δημοσιοποιείται από τα Μέσα.

Αρνούμαστε να αντιμετωπιζόμαστε ως συλλήβδην απατεώνες και πλουτίζοντες κρατικοδίαιτοι. Εργαζόμαστε στην ΕΡΤ, για την ΕΡΤ και όχι για τις όποιες διοικήσεις, οι οποίες έχουν κατά καιρούς αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ένα σκανδαλολάγνο «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο συμμετέχουν δυστυχώς με ενεργό ρόλο και δήθεν συνδικαλιστές, που έχουν ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος της ΕΡΤ.

Είναι οι ίδιοι, που ενώ διατείνονται ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, υιοθετούν με τη σιωπή τους τις άκριτες καταγγελίες μεγαλόσχημων δημοσιογράφων-εκδοτών περί μιας ΕΡΤ με εξαιρετικά πλεονάζον μόνιμο προσωπικό που κάθεται… και αμείβεται πλουσιοπάροχα και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν εξυπηρετεί το σκοπό της και πρέπει να κλείσει!

Είναι οι ίδιοι, που ενώ δημόσια διατείνονται πως οι συμβασιούχοι έργου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τους υπόσχονται ότι θα αγωνιστούν για την τακτοποίησή τους, την ίδια στιγμή μιλούν για συρφετό συμβασιούχων που έχει καταλάβει την ΕΡΤ και αμείβεται χωρίς να προσφέρει έργο.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ γνωρίζουν πολύ καλά από πού προέρχονται οι «πληροφορίες» και τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν!

Πρέπει όμως, επιτέλους, να αντιληφθούν, ότι η συμμετοχή τους στο «έργο» της κατασυκοφάντησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν πλήττει τη σημερινή ή τις χθεσινές διοικήσεις της ΕΡΤ, αλλά το ίδιο το «σώμα» της ΕΡΤ. Όλους τους εργαζόμενους, αυτούς που συμβάλλουν και συνθέτουν το καθημερινό πρόσωπό της. Τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, που συμβάλλουν με τη γνώση, την εμπειρία, το φιλότιμο και κάποιες φορές με την αυταπάρνησή τους στην καθημερινή λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Γι’ αυτό και δεν θα γίνουμε -ούτε και το επιθυμούμε εξάλλου- απολογητές της απερχόμενης διοίκησης και των επιλογών της, για τις οποίες έχουμε εκφράσει την έντονη αντίθεσή μας, αλλά ούτε και υποστηρικτές κάποιων ακόμη λιγότερων βροντόσαυρων δήθεν συνδικαλιστικών εκπροσώπων που το μόνο που επιδιώκουν πάση θυσία είναι η συνδικαλιστική τους νομιμοποίηση και η επιβίωσή τους στο νέο πολιτικό περιβάλλον.

Αυτά που υπερασπιζόμαστε είναι το δικαίωμα στην εργασία, η τιμή και η υπόληψη των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και η ενίσχυση και προάσπιση του ρόλου που επιτελεί και οφείλει να επιτελεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Και γι’ αυτό δεν πρόκειται πλέον να παραμείνουμε θεατές στην προσπάθεια όλων εκείνων που είτε από άγνοια, είτε από ιδιοτέλεια θέλουν να βλάψουν τους εργαζόμενους και να απαξιώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

(Ιδρυτικά μέλη της ΟΜΕ ΕΡΤ)

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου