Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

Και ο Καραγκιόζης στη διαδήλωση..

Πέμπτη 11 Μάρτη


Και οι καραγκιοζοπαίχτες


Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Ν

Το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών, αποφάσισε να συμμετάσχει στην γενική απεργία και συγκέντρωση που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, σαν πρώτη αντίδραση στα άδικα και μονομερή μέτρα της Κυβέρνησης που πήρε ύστερα τις πιέσεις των οικονομικά ισχυρών «εταίρων» μας, πίσω από τους οποίους κρύβονται οι κερδοσκόποι και ο διεθνής καπιταλισμός. Αυτός ο καπιταλισμός που κρύβεται πίσω από την λέξη “αγορές” στις μέρες μας δείχνει το ποιο απάνθρωπο πρόσωπό του, ύστερα από το χάος που δημιούργησε η πτώση του πρώην «υπαρκτού Σοσιαλισμού».

Την οικονομική κρίση πρέπει να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Το θέαμα, είναι το πρώτο που πληρώνει πάντα την κάθε κρίση. Ήδη πλήρωσε τον ψευδή συναγερμό της «πανδημίας» από την «νέα γρίπη», όπου εκεί θησαύρισαν οι κερδοσκόποι της υγείας.

Τώρα με την οικονομική ανέχεια που θα προκαλέσει η λαίλαπα των σκληρών μέτρων, είναι σίγουρο πως το πρώτο που θα κόψει ο πληττόμενος, θα είναι το θέατρο και κατ’ επέκταση το Θέατρο Σκιών.

Εντωμεταξύ τα σκληρά αυτά μέτρα, που θα έχουν μόνιμο χαραχτήρα, δεν δείχνουν να μετριάζουν την μείωση των ελλειμμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζικά, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι οι Βρυξέλες θα εκβιάσουν για νέα μέτρα (ίσως και σκληρότερα) αφού η μειωμένη αντίδραση θα σημαίνει αποδοχή της πρωτοφανούς σκληρής λιτότητας που μας επιβλήθηκε.

Το μέγεθος και η σοβαρότητα των προβλημάτων, επιβάλουν την μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ στη δράση όλων των εργαζομένων για την από κοινού αντιμετώπιση αυτών των μέτρων.

Όλοι λοιπόν στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για να πάρουν ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές το μήνυμα, ότι ο λαός μας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!

Το κοινωνικό σοκ που προκάλεσαν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου στις 3 Μάρτη 2010
θα αρχίσουν να γίνονται άμεσα αισθητές για το σύνολο των πολιτών και όχι μόνον των «εχόντων και κατεχόντων», ενώ η εισοδηματική πολιτική έχει αναδρομική ισχύ από την 1η του έτους.

Στις πιέσεις των Βρυξελλών και των διεθνών αγορών, η κυβέρνηση αποφάσισε να πει «ναι» σε μόνιμου χαρακτήρα μέτρα ξεπερνώντας την κόκκινη γραμμή και χωρίς να έχει εξασφαλίσει ουσιαστική βοήθεια από τους κοινοτικούς εταίρους.
Γι' αυτό παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο του ΔΝΤ.

Στα 11,5 δισ. ευρώ, του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχουν προστεθεί σχεδόν 5,5 δισ. ευρώ ήτοι συνολικά 17 δισ.ευρώ έως σήμερα. Και αυτά τα μέτρα είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Ο στόχος είναι να πιαστούν 9,8 δισ. ευρώ ώστε το έλλειμμα να πέσει στο 8,7% από 12,7% τέλη 2009.
Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν όχιαπλώς για επίτευξη του στόχου αλλά και για ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 2-2,5%. Την τελευταία λέξη θα την πει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν θα μας κρίνει στις 15 Μαΐου, παρότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει από τώρα πως «το κεφάλαιο "μέτρα"έχει κλείσει».

Σε νέα δοκιμασία μπαίνουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, καθώς βλέπουν όχι μόνο να μειώνονται
(7-8% κατά μέσο όρο για δημοσίους υπαλλήλους) τα εισοδήματά τους, αλλά και να πληρώνουν περισσότερους φόρους ακόμα και για τα καθημερινά βασικά είδη ανάγκης.

Πάρτε μας τα μέτρα.....

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου