Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Το Σικάγο είναι εδώ, αιχμηρό, προκλητικό...




Μου ήρθε με ημέϊλ

1η Μαΐου 2010
Η επιλογή της Κυβέρνησης να ακολουθήσει τον «μονόδρομο» της διάλυσης της κοινωνίας, προσδίδει ιδιαίτερα στην φετινή Πρωτομαγιά την πραγματική, ιστορική, Εργατική της διάσταση. Ανεβασμένη στο άρμα της «εθνικής σωτηρίας», η Κυβέρνηση ξεκινά την «πορεία εξόδου απ’ την κρίση» κουβαλώντας τους λίγους που θα σώσουν τα υπέρογκα κεφάλαιά τους και την προκλητικά μεγάλη κερδοφορία τους, και παρασύροντας τις πεζές εργαζόμενες τάξεις στον όλεθρο. Τις ίδιες εργαζόμενες τάξεις που πλήρωναν τόσα χρόνια μια μονομερή οικονομική ανάπτυξη και καλούνται σήμερα να πληρώσουν μια ολόπλευρη κρίση – οικονομική, πολιτική, κοινωνική, ψυχική, αξιακή, πολιτιστική.
Σε αγαστή συνεργασία οι «εθνοπατέρες» πολιτικοί, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, χρηματιστές, με την απλόχερη βοήθεια των ΜΜΕ αλλά και τμημάτων των Συνδικαλιστικών Ηγεσιών, επιχειρούν να μας πείσουν πως το άρμα θα περάσει από πάνω μας για να σωθούμε! Και πως θυσιαζόμαστε το ίδιο μ’ αυτούς που το καβαλάνε! Και μας τραβούν τ’ αυτί όταν θυμώνουμε που μας περνάνε για κορόιδα! Μια χούφτα «εθνοσωτήρες» τύπου Βισύ, οραματίζονται για τα εκατομμύρια των εργαζομένων και των οικογενειών τους την παλιννόστηση των συνθηκών εργασιακών κατέργων του 19ου αιώνα και όχι μόνο περιμένουν να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό, αλλά και το απαιτούν με φοβέρες και μ’ αίματα… Σιγά τα αίματα!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ! ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΦΡΟΧΕΡΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ – ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Ανήσυχοι και επισφαλείς εργαζομένοι

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου