Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Οκτωβρίου 01, 2006

Μια φωτογραφία


Στη Φωτογραφία, ένα από τα εκκλησάκια που με εμπνέουν. Αν οι "προφήτες", που μελετούσαν κάποτε πολύ, είχαν σκύψει και πάνω σε αυτά για να γνωρίσουν το νόημά τους, το νόημα δηλαδή της ενορίας και της κοινότητας, τώρα δεν θα ήθελαν Καθήντραλς...
Θα είχαν άλλες προτεραιότητες και άλλο λόγο.

Προφήτες της Κενής Διαθήκης

Ο Προφητάναξ, χρησιμοποιώντας το κοινό του, όπως οι Εργολάβοι- Καναλάρχες το δικό τους (κανείς στην κυβερνώσα παράταξη δεν ξεχνάει το διά «Λαϊκορθοδόξου Συναγερμού» πατατράκ των προηγούμενων νομαρχιακών εκλογών), κατάφερε και πήρε γύρω στα 250 εκατ. Ευρώ από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης.
Πρόκειται για χρήματα που μας δίνονται από τους έκφυλους πολύ-πολιτισμικούς , για να στηριχθεί η Ελληνική Οικονομία και δι’ αυτής η κοινωνία μας με την προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης και του ανοίγματος των αγορών. (Σα να λέμε, όταν όλα τα εργοστάσια της Βόρειας Ελλάδας θα μετακομίσουν στη Βουλγαρία αναζητώντας φτηνότερα εργατικά χέρια…)
Και τι τα θέλουν οι προφήτες αυτά τα χρήματα;
Να φτιάξουν λέει νέο Καθεδρικό Ναό. Βλέπεις ο Αϊ Διονύσης κάθε Κυριακή γεμίζει ασφυκτικά και κάθε σκόλη οι πιστοί φτάνουν μέχρι το Μοναστηράκι.
Να φτιάξουν λέει νέο «Συνοδικό Μέγαρο», γιατί βλέπεις διαχειρίζονται τόσο κρίσιμα θέματα για την Ελληνική Κοινωνία (σα να λέμε, το πρόβλημα της Ανεργίας), που η Μονή Πετράκη πρέπει να γίνει Βατικανό.
Βέβαια, δεν συμφέρει το Κράτος, το οποίο ανάμεσα στα άλλα Καραγκιοζιλίκια θέλει να παριστάνει και τον καλό Χριστιανό, να τους πει:
Μα καλά βρε Προφήτες, εσείς εμφανίζεστε ως επίτροποι μιας Διαθήκης. Αλλά απ’ ότι βλέπουμε, ο συντάξας την Διαθήκη πλέον απουσιάζει από αυτήν.
Είστε προφήτες της Κενής Διαθήκης!!

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου