Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2008

...τους είπανε πόρνους και ..ηρεμήσανε!!

... τους είπανε "Πόρνους" και ηρεμήσανε !!!

κατά τα άλλα βρέθηκε ποιά είναι η "βόμβα" στον θεσμό της οικογένειας...

Ένα χελιδόνι φέρνει την Άνοιξη;

Θα επανέλθω με περισσότερες σκέψεις...

Μέχρι τότε μπορείτε να μου πείτε τις δικές σας!

14 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Καλά τι περίμενες? Είπαμε "ανοικτός" ο Ιερώνυμος αλλά όχι τόσο. Εδώ δεν έχουν αναγνωρίσει τον πολιτικό γάμο ακόμα. Η πλάκα είναι ότι όποιοι θέλουν να κάνουν και θρησκευτικό μετά από πολιτικό γάμο προσκομίζουν υποχρεωτικά "βεβαίωση αγαμίας" από την ενορία τους που φέρει το εθνόσημο της ελληνικής δημοκρατίας. Για όσους διαμαρτύρονται η απάντηση είναι κοφτή "για την εκκλησία είσαι άγαμος"...

gskapetis είπε...

Από τη στιγμή, που όλα στην εποχή μας μεταφράζονται σε χρήμα(και ξέρουν εκεί στην εκκλησία από τέτοιο)και η συγκυρίες είναι ζόρικες, ο καθένας μετράει ποιά λύση είναι φθηνότερη. Ο παπάς, ο δήμαρχος ή ο συμβολαιογράφος; Και αναλόγως δεσμεύεται, αν και το καλύτερο είναι η ψυχική δέσμευση κι όχι οι επισημότητες.

Μανιτάρι του Βουνού είπε...

Αυριο λέω να έλθω με ποστ sto Manitaritoubounou γι αυτο το θέμα και για τις δυο κατηγοριες Μανιχαϊζόντων: και για τους εντος "εκκλησίας" και τους εκτός....

aeritzis είπε...

Το παπαδαριό δυστυχώς όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να προασπίσει και να προβάλει τις αρχές που (δήθεν) πρεσβεύει, αλλά απεναντίας εκβιάζει με το χειρότερο τρόπο χρησιμοποιόντας κουτοπόνηρες μεθόδους, υποτιμόντας έτσι όλους αυτούς που πέφτουν θύματά της. Έχουν βρει την κότα που κάνει τα χρυσά αβγά όλοι αυτοί οι κωμικοπαπάδες με τις CLK και δεν την αφήνουν με τίποτα.Εκμεταλλεύονται την πίστη και το φόβο του κόσμου σε θέματα προσωπικά για τη χρησιμοποιούν ως όπλο επιβολής των συμφερόντων της επιχείρησής τους..
Φίλε vasike metoxe, όχι μόνο "βεβαιωση αγαμίας" ζητάνε, αλλά δε θάβουν και νεκρό αν δεν είναι βαπτισμένος. Συγχωρέστε με για το ύφος, αλλά είναι το μέγιστο ευγενικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω για όλα αυτά τα στελέχη μιας από τις μεγαλύτερες κερδοφόρες επιχειρήσεις του κόσμου...

tzonakos είπε...

Ασε με και δεν το περίμενα στην μετά - Χριστόδουλο @$%^$#^&$* εποχή και θέλω να γράψω πολλά γι αυτό το θέμα...

Sophia Kollia είπε...

Γιατί σας φαίνεται περίεργο?
Η εκκλησία έχει δεδομένη φιλοσοφία και αρχές. Δέν αναγκάζει κανέναν να συμφωνεί μαζί της.Αφού μπορούν να λυθούν τα θέματα μέσω της πολιτείας τι πειράζει? Είναι σαν να παίζεις ποδόσφαιρο και θέλεις να πετάξεις την μπάλα με τα χέρια... γίνεται?.. δεν γίνεται....
Καλημέρα

akrat είπε...

πήγατε αλητήριοι να εξομολογηθείτε?
άπιστοι...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, θα τοποθετηθώ, μόλις μπορέσω με ένα εκτεταμένο κείμενο που θα αναλύει το θέμα από όλες τις πλευρές, πολιτικές, κοινωνικές, θεολογικές.
Το θέμα για μένα δεν είναι αν θα απορρίψει κάτι η Εκκλησία, εξάλλου είναι αναρμόδια...
το θέμα είναι η γλώσσα και το ύφος και τα επιχειρήματα της απόφασης..
Καλά εκείνο "βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας" είναι τραγελαφικό...
Η ελληνική οικογένεια φοβήθηκε τη ρύθμιση Χατζηγάκη...Και εδώ είναι που θα ρωτήσει ο καθείς "ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΝΕ;"
Αντε τώρα η Ιεραρχία ως Σώμα να μπορέσει να μιλήσει σε πραγματικά θέματα που απασχολούν τους πιστούς και την πάρουν στα σοβαρά!!!!

aeritzis είπε...

Για το φίλο akrat που ρωτάει αν έχουμε εξομολογηθεί ποτέ και όπως βλέπω δεν έχει τη δυνατότητα να συζητήσει πολιτισμένα και βρίζει, θέλω να σημειώσω ότι ο μηχανισμός της εξομολόγησης που έντεχνα προωθούν οι παπάδες είναι ένα καλοστημένο κόλπο για "δεσουν" ψυχολογικά όποιον άμοιρο τόλμησε να κάνει ένα λάθος το οποίο τον βασανίζει και το είπε στον παπά.
Δεν επαρκεί ο παρών χώρος για την ανάλυση του συγκεκριμένου θέματος, γιατί η κάθε πλευρά μπορεί να το θέσει έτσι όπως το βλέπει χωρίς να υπάρχει σημείο όπου θα τέμνονται οι εν λόγο απόψεις.
Προσωπικά δεν πρόκειται ποτέ να εξομολογηθώ σε κάποιον ρασοφόρο που δεν γνωρίζω τι ρόλο πραγματικά έχει. Θα προτιμήσω έναν καλό μου φίλο ή φίλη που στο κάτω κάτω ξέρω ότι νοιάζεται πραγματικά για μένα ...κι ας καώ στην κόλαση!!!

Ανώνυμος είπε...

Μερικές σκέψεις μου, ενοχλητικές, αδιάφορες, ηλίθιες ή έξυπνες, πάνω στο θέμα:
http://a-ergodes.blogspot.com/
2008/03/blog-post_18.html

Meropi είπε...

Κομμούνι μου,
βλέπω ότι έχουμε περίπου ίδια ανάρτηση σήμερα. Κι εγώ με το ίδιο θέμα καταγίνομαι. Πέρνα αν δεν σου κάνει κόπο από το ιστολόγιο μου να δεις τις δικές μου σκέψεις. Περιμένω και τις δικές σου

Ανώνυμος είπε...

Σοφία τις αρχές της Εκκλησίας ψάχνω να βρω σε αυτή την ανακοίνωση..
Μάρκο και Μερόπη θα έρθω.
Αεριζτή η εξομολόγηση είναι μηχανισμός υπέρβασης της ενοχής, άλλο τώρα που την αντιλαμβάνονται ορισμένοι ως μηχανισμό δημιουργίας ενοχής.

tzonakos είπε...

Oσο σκέφτομαι τις κατα καιρούς χριστοδουλικού ύφους δηλώσεις κάτι γερόντων σαν τον Ανθιμο, τόσο λέω οτι πάει, ξεμωράθηκαν !
Τι άλλο να πεί κανείς ;

Ανώνυμος είπε...

πορνεία και μωρία..
τζονάκο

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου