Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

ΥΠΕΡ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΑΟΣ

Nα λοιπόν που η χρηματιστηριακή επιμένει και διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, και χάνεται σιγά - σιγά σημαντικό μέρος της αξίας των επιχειρήσεων.
Επιχειρήσεων ακρογωνιαίων λίθων για την εθνική οικονομία, όπως η Δ.Ε.Η., ο Ο.Τ.Ε, το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στις οποίες 2 τελευταίες επιχειρήσεις είναι τοποθετημένοι οι κόποι της ζωής της γενιάς που φεύγει (όσο και να θέλουμε να μας κάνουν να το ξεχάσουμε): Ο παππούς δεν καταλαβαίνει από μετοχοποίηση και έτσι αντί για κομπόδεμα χρησιμοποεί το απλό ταμιευτήριο.
Και δεν μπορεί, η χρηματιστηριακή κρίση να μην αγγίζει και την χώρα μας, αφού στις μετοχές έχουν αλωνίσει οι λεγόμενοι θεσμικοί, δηλαδή τα μεταφερομένα κεφάλαια, είτε υψηλού, είτε λιγότερο υψηλού ρίσκου.
Τι θα μας πείραζε, αν δανειζόταν όλες αυτές οι καίριες για την εθνική οικονομία επιχειρήσεις (και όταν το είχαν ανάγκη) με ομόλογα ή άλλους καθαρούς τρόπους από τις οικονομίες του Λαού; Όπως γινόταν επί πεντηκονταετία και βάλε;
Από το κομπόδεμα του αγρότη παππού, που τότε του περίσσευαν.
Από τα λίγα περισσεύματα του Εργάτη και του Υπάλληλου, που πια δεν υπάρχουν, γιατί η πραγματική αξία των μισθών κατρακύλησε την τελευταία 15ετία τουλάχιστον...
Αλλά και εκτός την κατρακύλα του μεροκάμματου, τα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. έστρεψαν τον κόσμο, να καταθέτει τα υπάρχοντά του στον κόσμο της νύχτας και της κιτς γκλαμουριάς, γιατί αν δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη, μόνο αυτοί οι τομείς δημιουργούν θέσεις εργασίας..
Η ανυπαρξία κράτους πρόνοιας και κράτους παιδείας, έστρεψε τον κόσμο, να καταθέτει το υστέρημά του στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και εκπαιδευτήρια..
Ας δανειστούμε εθνικά λοιπόν από τον κάθε κύριο Σόρος...
Αλλά είπαμε μάθαμε όλοι τις μεγαλοστομίες.... Όπως κάποτε κάθε φοιτητάκος χρησιμοποιούσε πανεύκολα το "Προτσές της Ιστορίας", τώρα πανεύκολα ακαδημαϊκοί χρησιμοποιούν ως νεφελώδη βρισιά τον όρο κρατικισμός... προσπαθώντας να αποφύγουν την κριτική στον ιδιωτισμό. (Αν υπάρχει κρατισμός τότε αυτό που βιώνουμε είναι υπεριδιωτισμός!)
Αλλά ως πότε θα υπάρχουν Ιδιώτες - idiots δηλαδή;
Υ.Γ. Πως είναι τόσο σίγουροι ότι δεν μπορεί να έρθει μια κατάσταση σαν την κρίση του 1929;

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου