Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Ουπς....ένας πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος νεότερος από μένα!!!


Για να είμαι ειλκρινής με αυτήν την σκέψη (που μου γεννούσε αντιφατικά αισθήματα) υποδέχτηκα από την αρχή την πιθανότητα να γίνει θεσμικός ηγέτης του ΣΥΝασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας.
Καταρχήν θαύμασα την πολιτική τόλμη του μέντορα του, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος -συμφωνείς δεν συμφωνείς με τις ιδέες του- αποδεικνύεται χαρισματικός πολιτικός.
Μετά όμως κοντοστάθηκα με το ερώτημα "γιατί αυτός;"
Επάνω εκεί ήρθαν και τα πρώτα δημοσιεύματα και κυρίως οι πρώτες blogιές, που μιλούσαν για μια στενή επικοινωνιακή ομάδα τεχνοκρατών νέων αστών, που έχει αποκόψει πραγματικά τον Αλέξη από αυτό που πρέπει να εκπροσωπεί, δηλαδή τα κινήματα της καθημερινότητας και του χτίζει σιγά- σιγά ένα προφίλ. Και θυμήθηκα άλλους πολιτικούς χώρους με επικοινωνιακές ομάδες και που κατάντησαν όταν πήραν την εξουσία...
Το ομολογώ έχω πραγματική αλλεργία με κάτι τέτοια, τόσο που να θεωρώ περισσότερο συμβατούς με τη δημοκρατία τους γραφικούς Νομάρχες, από τους " Άγγελους - Εξάγγελους γερμένους πάνω σε ένα Δεκανίκι".... (γειά σου Νιόνιο!).
Ο αγροτοτραφής μικροαστός μέσα μου τσινάει...
Πριν με στείλετε όμως σε ψυχαναλυτή καθίστε ένα λεπτό.
Αξίζει να είμαστε a priori καχύποπτοι με ένα νέο, ο οποίος δεν προέρχεται από "πολιτικό τζάκι", σε μια χώρα που σχεδόν τα 2/3 του κοινοβουλίου είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο "επίγονοι";
Κάποια πορεία θα είχε μέσα στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών διανοουμένων, που είναι εν πολλοίς το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΝ, έτσι που να κάνει τον Αλαβάνο να τον προσέξει.
Κάποιο χάρισμα θα είχε, το οποίο έκανε βαθειά καταρτισμένους ανθρώπους σαν τον Δραγασάκη και τον Κουράκη, γερόλυκους των αγωνιστικών πεζοδρομίων σαν τον Λαφαζάνη, οργανωτικά μυαλά σαν τον Πιτσιόρλα, να ακολουθήσουν την υπόδειξη του κυρ Αλέκου.
Βέβαια θα προτιμούσα ο νέος ηγέτης ενός κόμματος που θέλει να αλλάξει άρδην την ίδια την αριστερά προς το ουσιαστικά ριζοσπαστικότερο, πριν γίνει αρχηγός πολιτικού σχηματισμού να έχει ηγηθεί κινήματος ανέργων, ή των λεγόμενων 700άρηδων.
Να έχει περάσει ο ίδιος από την εμπειρία της ανεργίας και το πως κάθε φορά προσπαθείς να κρατήσεις την αυτοεκτίμησή του: όταν δεν παίρνεις τη δουλειά, όταν ξαναδιάβαζεις για τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όταν ρίχνεις τη μούρη σου και αναζητάς την γνωριμία στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, για μια δουλειά πολύ κατώτερη των προσόντων του...
Ή τουλάχιστον να έχει φάει πολλές φορές γκλόμπ στο κεφάλι, όπως ο συναγωνιστής του ο Καλομοίρης των Εκπαιδευτικών..
Θα μου πείτε, ούτε ο Μάρξ, ούτε ο Λένιν πέρασαν από αυτό το λούκι...
Εντάξει, ας τον παρατηρήσουμε τον Αλέξη ...να δούμε χωρίς "πρεσβυωπικά γυαλιά" τι έχει να μας πεί...
Ένα μόνο θα μας κάνει όλους τους σχεδόν σαραντάρηδες Τούρκους: αν αποδειχτούν αληθινά και όχι υπερβολές των ιστολόγων και των δημοσιογράφων, τα γραφόμενα περί Γιάπηδων της Αριστεράς.
Εγώ πάντως θα ζητήσω ακρόαση για ένα θέμα μου: Για να τεστάρω, άν και πόσο ισχύει αυτό που γράφτηκε για την διευθύντρια του γραφείου του, ότι δηλαδή τον κρατάει ακριβοθώρητο..
Υ.Γ. Ειλικρινά παιδιά, πιστεύω ότι είναι χαζή εξήγηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις λόγω Τσίπρα.
Άντε αυτό να του δίνει κάτι παραπάνω ή παρακάτω από 1%...
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι επειδή παίζει δυναμικά με τον ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό χώρο, που το ΠΑΣΟΚ τον ξέχασε και το ΚΚΕ τον βλέπει ακόμα καχύποπτα...
Αλλά κάτι άκουσα σήμερα από το ΚΚΕ, για πρόταση αριστερής εξουσίας.. Θα πάω στο site του Ριζοσπάστη να διαβάσω..

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου