Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 06, 2008

«Τα ναρκωτικά δεν μας τρομάζουν… μας τρομάζουν τα προσωπεία σας!»














ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Διεύθυνση Γραμματείας: Κέντρο Πρόληψης Αχαρνών-Θρακομακεδόνων «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», Πλατεία Αγ. Νικολάου 3, Τ.Κ. 13671, Αχαρνές, Αττική
Ε mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης θα συμμετέχει στις 6/9/08 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΘ με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού σε αυτή.
Διαμαρτυρόμαστε για την οριστική πλέον και ‘’επιμελώς μελετημένη διάλυση’’ των 72 Κέντρων Πρόληψης της χώρας μας, του πιο πρωτοποριακού θεσμού για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων,-σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή ένωση-, που λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία.
Τα τελευταία δύο χρόνια δώσαμε έναν ανέλπιδο αγώνα με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία (Υγείας και Εσωτερικών), από τα οποία το μόνο που αποκομίσαμε έως σήμερα είναι η προκλητική τους αδιαφορία, και η χωρίς αιδώ, μετάθεση ευθυνών των ηγεσιών τους. Τα χρέη τους αγγίζουν τα 12,5 εκ. ευρώ, και το πιο τραγικό είναι ότι - δέκα χρόνια μετά-δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημά μας .

Σε ότι δε αφορά το πολυδιαφημιζόμενο ,στα ΜΜΕ, εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά (που δεν περιλαμβάνει ρητές δεσμεύσεις για τους εργαζομένους των Κ. Π.) απαντάμε το εξής: ‘’όσο πιο άδεια είναι τα βαρέλια τόσο περισσότερο θόρυβο κάνουν’’.
Με όση ψυχική δύναμη μας έχει απομείνει καλούμε τους πολίτες αυτής της χώρας να σταθούν δίπλα μας και να φωνάξουν:
Τα ναρκωτικά δεν μας τρομάζουν
Μας τρομάζουν τα προσωπεία σας….
Παρακαλώ διαδώστε το!
..................................................................................................................
Μετά από προσφορά 17 χρόνων στους κατοίκους του Ελληνικού, το Κέντρο Πρόληψης του δήμου Ελληνικού ως τμήμα του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης των 4 δήμων ( Αργυρούπολης – Αλίμου – Γλυφάδας – Ελληνικού ), απειλείται μαζί με άλλα 72 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα να αναστείλει τη λειτουργία του.
Τα τελευταία 11 χρόνια, τα Κέντρα Πρόληψης χρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Υγείας μέσω του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ).
Όμως, το τελευταίο διάστημα, το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και υπάρχει ένα έλλειμμα χρηματοδότησης περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη η ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών που χρηματοδοτούν κατά 50% τα Κ.Π. από τους Κεντρικούς Πόρους, αρνούνται την χρηματοδότηση και την περαιτέρω συνεργασία αν ο ΟΚΑΝΑ και το Υπουργείο Υγείας δεν καταβάλλουν τα χρέη που έχουν μέχρι το 2007, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Πρόληψης να αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο τους.
Το επιστημονικό Προσωπικό των 3ων Κέντρων Πρόληψης έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης με τους ανωτέρω φορείς, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας:
1. άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους
2. άμεση εξόφληση των χρεών του Υπουργείου Υγείας.
3. συνέχιση της χρηματοδότησης από την ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών
4. άμεση ψήφιση νόμου που θα ορίζει σαφές και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης και θα προβλέπει πάγια και τακτική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με εργασιακή αποκατάσταση όλων των εργαζομένων σήμερα στην Πρόληψη. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Δήμος μας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και έχει προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση του προβλήματος λειτουργίας των Κέντρων καθώς και την αντιμετώπιση του θεσμικού προβλήματος των εργαζομένων. Εκτιμούμε τη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου Ελληνικού σ’ αυτή την απόφασή μας για επίσχεση εργασίας.
Ελπίζουμε στην κατανόηση και συμπαράσταση των εξυπηρετούμενων του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Ελληνικού, γιατί ο αγώνας αυτός αφορά όχι μόνο τους εργαζομένους αλλά κυρίως το έργο της Πρόληψης.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Ελληνικού

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου