Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2008

Οι "κουκούλες" του ΣΥΡΙΖΑ....


Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, θεωρεί τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας κοινωνική εξέγερση. Και προφανώς είναι ως προς το σκέλος των χιλιάδων μαθητών που βγήκαν στους δρόμους. Προφανώς είναι εξέγερση αν κρίνει τον παλμό της νεολαίας που δεν λέει να σταματήσει μία βδομάδα μετά. Προφανώς είναι όταν πολίτες υπερασπίζονται μαθητές που καταδιώκονται από τα ΜΑΤ. Προφανώς είναι και το αυθόρμητο σκέσπασμα των νέων με μπογιές, αυγά, σκουπίδια, νεράτζια και τα άκρως συμβολικά άδεια μπουκάλια. (Ακόμα και οι πέτρες... που πρέπει πάντως να τις σταματήσουν γιατί δίνουν την διακαιολογία στις δυνάμεις καταστολής για "ασύμετρες" απαντήσεις) Είναι σαν να λένε, έστω θυμικά, σε μας όλους μας:
"Δεν μας φοβίζει η νομιμοποιημένη βία και καταστολή! Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε! Δεν θα καλύπτετε με τα γκλόμπ τα αυτιά σας! "
Αυτή την πραγματικότητα είναι που δεν πρέπει να καλυφθεί από τις μολότωφ μιας μειοψηφίας. Μολότωφ όμως, που όσον αφορά τις τράπεζες και τα δημόσια κτήρια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Αυγή, δείχνει να αποδέχεται ένα ποσοστό του πληθυσμού που ξεπερνά, τα μεγέθη του ΣΥΡΙΖΑ..
Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ένα μικρό αλλά υπαρκτό ποσοστό (έστω της τάξης του 1,5%) του πληθυσμού αποδέχεται και τις κατασροφές καταστημάτων και αυτοκινήτων...
Δεν χρειάζονται μετά περίεργειες θεωρίες για να εξηγηθεί το φαινόμενο. Η βία εναντίον του αντικοινωνικού Κράτους έχει συσωρευτεί μέσα μας.. (Πολύ καλά τα έγραψε ο ΚΙΜΠΙ στον "Επενδυτή")
Ασφαλώς και πρέπει πολιτικά να αποδοκιμαστεί αυτή βία, πρώτα από όλα γιατί είναι βία που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα, της γιγάντωσης δηλαδή της καταστολής. Αλλά δεν φτάνει αυτό.
Πρέπει να σταλθεί ένα μύνημα πως η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί με κατασταλτικές μεθόδους (αυτές που επιλέγει- άκουσον ..άκουσον- ακόμα και το Υπουργειο Παιδείας), με "μηδενική ανοχή", αλλά με πολιτικές που θα προσπαθήσουν να εντάξουν -"εδώ και τώρα", που έλεγε και ο Αντρέας- τους νέους και γενικότερα αυτό το τμήμα της κοινωνίας που αισθάνεται περιθωριποιημένο..
Αυτό προφανώς δεν μπορεί να το πει πειστικά η Κυβέρνηση, γιατί θα πρέπει να αναθεωρήσει άρδην τη φιλοσοφία της.
Δεν μπορεί να το πουν ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καθένα για τους δικούς του λόγους. Ορισμένα προσπαθούν να το ψελλίσουν, όμως...
Προσπαθεί εδώ και καιρό να το ψελλίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως).
Δεν είναι στρατηγικό λάθος τους οργισμένους νέους- φοιτητές οι περισσότεροι που έφαγαν την εφηβεία τους με το άγχος των επιτυχιών- να τους εντάξεις σε έναν πολιτικό δρόμο. Τους νέους με τη θολή αντιεξουσιαστική ιδεολογία να θέλεις να τους κάνεις ριζοσπάστες αριστερούς: Στην μία άκρη, αλλά εντός της δεδομένης πολιτικής δυναμικής.
Αν οι αστοί πολιτικοί δεν ήταν κοντόφθαλμοι, θα έπρεπε να τους συγχαίρουν. Αλλά κατά βάθος λίγους τους νοιάζει η επιβίωση και αυτού ακόμα του πολιτικού πολιτισμού, που κατακτήσαμε μετά τη Χούντα. Πιο πολύ τους νοιάζει η επιβίωση της ξεκομένης από την κοινωνία ελίτ που δημιούργησαν.
Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθη τακτικής. Ο πολιτικός του ρίσκου Αλαβάνος είναι συνήθως προσεκτικός , αλλά οι νεαροί και άψητοι συνεργάτες του, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να βάζουν ξεκάθαρα το όριο. Να μη προδώσουν επικοινωνιακά κάτι που στρατηγικά μπορεί να οδηγήσει από ευκαιριακές σε δημιουργικές πολιτικά επαναστάσεις. Αυτό πρέπει να σκέφτεται κάθε αριστερός.
Δυστυχώς οι προς τα έξω εκπρόσωποι του, συνήθισαν από πέρυσι στο κανάκεμα των εργολάβων των ΜΜΕ. Αλλά πέρυσι είχαν άλλους στόχους οι εργολάβοι.
Τώρα είδαν ότι λύσεις μεγάλου συνασπισμού, ή ακόμα και οικουμενικής δεν προχωρούν και έχουν στο μυαλό τους να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπάρξει μια ηγεμονική αυτοδυναμία.
Ακόμα και να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του ο Γιώργος, έχουν τον τρόπο να τον κανονήσουν, όπως κανόνησαν τον Κώστα με τον "Βασικό Μέτοχο"...
Αυτό δεν θέλουν κατά βάθος και οι εξεγερμένοι: "Μια από τα ίδια!"

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου