Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Οχι στους εργολάβους των συν-ειδήσεων!


" Πρίν ενα χρόνο μαζι με μερικούς εξαίρετους μπλόγκερς, τους Παπαχατζή Παν. τον vagnes, εμένα, την tractatus, τον KαπKουμ, τον Αντώνη.και τον NdN σκεφτήκαμε να κάνουμε μιά κίνηση ζητώντας καλύτερη ενημέρωση και καλύτερο επίπεδο απο την ελληνική τηλεόραση.
Η κίνηση αυτη ειχε μεγαλύτερη επιτυχία απο όσο περιμέναμε.
Είπαμε τότε την 11η Φεβρουαρίου ως "Μέρα Χωρίς Τηλεόραση".
Τι σημαίνει αυτη η κίνηση που προτείναμε στον κόσμο ; Γιατι λέμε να την κλείσουμε ; Κυριολεκτούμε ή εννοούμε κάτι άλλο ;
Σημαίνει να σκεφτούμε να επιλέγουμε την αντικειμενική ενημέρωση, σημαίνει να ενημερωνόμαστε και απο άλλα μέσα, σημαίνει να μάθουμε να ακούμε την είδηση ετσι όπως είναι, χωρίς παραπανίσια, αμερόληπτα ακόμα και αν δεν μας αρέσει η είδηση.
Σημαίνει να σκεφτούμε οτι ο κάθε τηλεαστέρας παρουσιαστής και τα κανάλια οφείλουν σε εμάς εγκυρότητα και αντικειμενκή πληροφόρηση.
Σημαίνει να προβάλλονται όλα τα θέματα δίκαια και όχι επιλεκτικά.
Σημαίνει να σκεφτούμε εστω για μιά μέρα ή για μιά ωρα, να ψάξουμε να βρούμε εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης, όπως το ραδιόφωνο, και το Διαδίκτυο, να έχουμε την κάθε είδηση καθαρή, χωρίς επικοινωνιακά τρύκ.
Σημαίνει να μάθουμε να βρίσκουμε τις ειδήσεις που ο τηλεοπτικός χρόνος δεν "χωράει" επειδή αναλώνεται σε τρομολαγνικές αναλύσεις θεμάτων που "πουλάνε".Σημαίνει να δείξουμε και σε όσους δεν το καταλαβαίνουν, οτι η ελληνική τηλεόραση δεν είναι το απόλυτο μέσο ακριβούς ενημέρωσης αφου τονίζει ή υποβαθμίζει ανάλογα τα θέματα που προβάλλει ντύνοντάς τα με εικόνα που συχνά παραπλανεί.Πρέπει να ομολογήσουμε οτι κάποια δειλά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση έγιναν στον ενα χρόνο που μεσολάβησε. Ελπιδοφόρο αυτό. Πρέπει να συνεχιστεί η καλή δουλειά που μερικά κανάλια θέλουν να κάνουν. Εχουν ανθρώπους, έχουν γνώσεις να μας προσφέρουν αυτο που αξίζουμε.Οποιος θέλει μπορει να δημοσιεύσει και προωθήσει κάτι σχετικά με αυτό."


(To κείμενο δημοσιεύτηκε σήμερα στο blog του συνοδοιπόρου σε αυτή την προσπάθεια ΤΖΟΝΑΚΟΥ, ενώ ήδη το "αναμετέδωσε" ο ΑΝΤΩΝΗΣ)

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου