Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

Το Κόμμα της Τσουκνίδας είναι εδώ Α!

Ακούω καμία φορά τους πολιτικούς (και τους αρχηγούς τους φυσικά στα ΜΜΕ), προσπαθώντας να τους κρίνω αντικειμενικά, έχοντας ήδη διαμορφώσει προσωπική θέση, η οποία  ελάχιστα έχει επηρεαστεί από όσα λένε.
Η θέση μου είναι και το "κόμμα της Τσουκίδας" ! ( Ναι αυτό το προσωπικό κόμμα έχουν οι πιο πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι και σιγά, εδώ έχουν την προσωπική τους θρησκεία "ο Μακισμός" ή ο "Λιτσισμός" που λέμε..)
Με αυτό το κόμμα κατεβαίνω στην πολιτική και ψάχνω να βρω με ποιό μεγαλύτερο θα συνεργαστώ, παραχωρώντας του την εκλογική μου δύναμη...
Να τι θα τους έλεγε ο αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος του κόμματος  της Τσουκνίδας στα "πανέλια" και τα "ντιμπέτια":
Κυρ Καραμανλή Β' : Ότι και να κάνετε δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την αίσθηση που έχει διαμορφωθεί σε μεγάλα τμήματα του λαού: "Και πριν υποφέραμε, αλλά αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Διάλυση παντού."
Έχετε δικαιολογίες:
Δεν είχατε τις δυνατότητες που είχε ο εκσυγχρονισμός για χρηματοδόστηση μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Στις μέρες σας ωρίμασε μέχρι σήψης η εσωτερική κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και ηθική, η οποία υπέβοσκε επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες  και στην οποία η διεθνής κρίση έβαλε απλώς λίγο παραπάνω λάδι στη φωτιά.
Εσείς φορτωθήκατε το κόστος της Ολυμπιάδας.
Αλλά δεν κάνατε τίποτα για να αλλάξει η Κατάσταση, ακόμα και στον τομέα της Ηθικής (που δεν φτάνει να εξηγούμαστε) φανήκατε αδύναμος.
Αφήσατε τους Υπουργούς και τα στελέχη σας να έχει το καθένα την δική του στρατηγική και χρησιμοποιήσατε τις μεταξύ τους κόντρες για επιβεβαιώνεται η υπεροχή σας και ο επιδιαιτητικός σας ρολος!
Μη σας πω ότι τοποθετούσατε υπουργούς σε υπουργεία με βάση τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Αλλιώς ποιός ο λόγος να έχετε Υπουργό Υγείας επί 3,5 χρόνια τον κ. Αβραμόπουλο; Στην φάση της έκρηξης του σκανδάλου του Βατοπεδίου, ίσως σας ήταν χρήσιμος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά όχι στο Υπουργείο Υγείας.
Ξέρετε πόσους ψήφους θα χάσετε από συντηρητικούς ανθρώπους που βίωσαν από μέσα το μπάχαλο της Υγείας, απέναντι στο οποίο η κυβέρνησή σας έκανε σχέδια επί σχεδίων, χωρίς ποτέ να πάρει μία απόφαση;
Λέτε ότι μειώσατε τα ελλείματα και το χρέος. Εκεί ίσως μόνο να είχατε το μυαλό σας.
Δεν λέτε όμως τι κόστισε.
Τα stage, τους ωρομισθίους, τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους για αυτό τους αβγατίσατε πρωτογενώς. (Μετά ήρθαν τα ρουσφέτια...)
Για να σταθεί το Δημόσιο χωρίς προσλήψεις.
Θα λειτουργούσαν τα σχολεία χωρίς ωρομισθίους, ή  όχι ;
Είναι ψέματα ότι με ενάμισι ωρομίσθιο, κόστους το πολύ 500 ευρώ καθαρά, βγάζετε την δουλειά ενός μόνιμου κόστους 1200 ευρώ καθαρά;
Ποιός σας ανάγκασε να κρατάτε σχεδόν παγωμένο τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής σας, προσπαθώντας βέβαια να ανταποκριθείτε επικοινωνιακά στην πίεση για άνοιγμα νέων θέσων χορήγησης υποκατάστατων;
Αποτέλεσμα: διάλυση των Μονάδων Πρόληψης και κοινωνικής Επανένταξης και παντελής υποβάθμιση της ποιότητας στη θεραπεία. Αλλά αυτό που σας ένοιαζε ήταν να πουν τα ΜΜΕ, ότι άνοιξε νέα μονάδα τόσων θέσων, τίποτα άλλο!
Και έρχεστε και λέτε τώρα ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ελλειμάτων. Οι άνθρωποι που τα έχουνε ζήσει αυτά από κοντά και οι οικογένειές τους, το ακούνε αυτό και τρομάζουν, "πόσο περισσότερο" σκέφτονται..
Για αυτό η παταγώδης πτώση!!

(στο επόμενο συνεχίζουμε με τους άλλους..)

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου