Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2009

Πως κατασκευάζεται ο Ρατσισμός!


Στη Σάμο, στην οποία καθημερινά "εκβράζονται" ζωντανοί και πεθαμένοι δεκάδες πρόσφυγες, εδώ και λίγους μήνες, τα πλοία δεν μεταφέρουν τους πρόσφυγες που αποφυλακίζονται με διοικητική απέλαση από το Κέντρο Κράτησης, επειδή το Κράτος χρωστά στους πλοιοκτήτες τα εισιτήρια τους εδώ και πολύ καιρό. Παρ' ότι γίνονται ενέργειες το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα. Έτσι η Σάμος πήρε μια μικρή γεύση Αγίου Παντελεήμονα....

Οι Πρόσφυγες μένουν όπου βρουν, όπως στο υπό κατάρρευση "Ξενία" της Σάμου και χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους το νερό και τις τουαλέτες που υπάρχουν στο Δημοτικό Κήπο.
Επίσης κυκλοφορούν στους επαρχιακούς δρόμους, ψάχνοντας ίσως προσωρινή δουλειά και κατάλυμα, πράγμα δύσκολο, καθώς ακόμα και οι ελεήμονες φοβούνται ότι μπορεί να κατηγορηθούν για "διακίνηση λαθρομεταναστών"...
Κάποια στιγμή έγιναν κάποιες διαρρήξεις περιπτέρων, οι οποίες αποδόθηκαν ανυπόστατα σε πρόσφυγες (παρότι έγιναν διαπιστωμένα από Έλληνες), αλλά δεν έφτασε αυτό, αλλά κάποιοι άρχισαν να διασπείρουν φήμες και για βιασμούς και μάλιστα ανηλίκων (το τελευταίο ευτυχώς δεν γράφτηκε πουθενά, αλλά αποτέλεσε για μέρες ένα είδος "αστικού μύθου").
Επίσης "μια επιστολή από Δν/ση Σχολείου που μοιράστηκε σε γονείς για την ασφάλεια των παιδιών" (δες δημοσίευμα εφ. "ΣΑΜΙΑΚΗΣ" στις εικόνες αυτής της ανάρτησης), αν και δεν είχε αυτήν την αιτία, από κάποιους συνδέθηκε με το θέμα των προσφύγων..

Οι φήμες ανάγκασαν την Νομαρχία να βγάλει σχετική ανακοίνωση και να τις διαψεύσει, αλλά και την διοίκηση της Αστυνομίας να τις διαψεύσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Σημαντική και ελπιδοφόρα παράμετρος η κινητοποίηση τοπικών κοινωνικών φορέων, όπως " Η ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ" , και "Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"


Δείτε τις λεπτομέρειες του θέματος από την Τοπική εφημερίδα "Χαραυγή" (αρ.Φ.717/28ΝΟΕ209) , όπου και το εξαίρετο άρθρο του εκδότη της Κώστα Τζίχα  «Εμείς και οι ''Άλλοι''» (στις εικόνες της ανάρτησης) , από το τοπικό "Ράδιο Αρμονία" καθώς και από την εφημερίδα "ΣΑΜΙΑΚΗ" (στις εικόνες της ανάρτησης).

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου