Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

Πάλης ξεκίνημα (πότε;) νέοι αγώνες (ποιοί;)

Τα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων θα μου μείνουν στο μυαλό για πολύ καιρό.
Από την μια η Μαρία Δαμανάκη του Πολυτεχνείου, παρέα με τον Μπαρόζο, τον φριχτοφιλελεύθερο που επανεξελέγει πρόεδρος της Κομισιόν και με τις ψήφους των Σοσιαλιστών.
Από την άλλη ο "κόκκινος" Ντάνι ( κον Μπετίτ), να τα ψέλνει με ένταση στον Μπαρόζο για την πολιτική του απέναντι στην Ελλάδα και την Ισπανία και να θυμίζει, με ύφος ανάλογο εκείνου του μακρινού Μάη, ότι η περίφημη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρξε ποτέ... Μιαν αναλαμπή του παρδαλού μπουλουκιού που κατάντησαν, οι "Πράσινοι" (και μαζί και ο ίδιος). Και να φανταστεί ότι για κάποιους ήταν η ελπίδα "μιας άλλης αριστεράς", που πριν δυο μόλις δεκαετίες ζούσε σε κοινόβια...
Μου θύμησαν, λοιπόν,  ότι τους τρόπους που σήμερα αντιδράμε στην συστημική λαίλαπα αυτοί τους συνδιαμόρφωσαν, αυτοί που τώρα, μέσες- άκρες, συμμαχούν μαζί της.

Κατά τα άλλα σήμερα είχαμε Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση. Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω: Η πρεμούρα των περισσότερων ΜΜΕ να υποβαθμίσουν το γεγονός, παρότι, όπως γράφουν ήταν οι μαζικότερες και μαχητικότερες των τελευταίων χρόνων. Ακόμα και στις ιστοσελίδες τους παίζει τέταρτο ή πέμπτο θέμα.
Κατά τα άλλα βγήκαν να πανηγυρίσουν ότι ο λαός θεωρεί δίκαια και σωστά τα μέτρα που εξαγγέλθησαν κατά 60 και κάτι τοις εκατό.
Μα είναι πραγματικό θαύμα ότι διαφωνεί το 40% με τους δυο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να έχουν συμαχήσει για να περάσουν τα μέτρα, μαζί με τον κατά τα άλλα λαλίστατο Καρατζαφέρη..
Με ένα ΚΚΕ, για το οποίο έχουν καταφέρει (και με δική του ευθύνη) να περάσουν το στερεότυπο "η συνηθισμένη αντίδραση, λόγω ιδεολογίας", με μια άλλη αριστερά σπαρασόμενη για τις καρέκλες (έτσι έχει περάσει), πάλι καλά που υπάρχει αυτό το 40%
Πάλι καλά που υπάρχει αυτό το 40%, παρότι έχει προπαγανδιστεί ότι αφορούν κυρίως τους "τεμπέληδες" Δημοσίους Υπαλλήλους και δεν λέει κανείς ότι για κάθε 50άρα που θα παραμείνει να εργάζεται στο Δημόσιο, θα χαθεί μια θέση εργασίας νέου. Για κάθε μία πρόσληψη που δεν θα γίνει στο Δημόσιο, θα είναι ακόμα ένας ανταγωνιστής παραπάνω για μια θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Κάθε ένα κατοστάρικο που κόβεται από κάθε μισθό σημαίνει ότι θα λείψει από το λιανεμπόριο, αφού θα σπρωχτούν όλοι στα τεραστιοκαταστήματα που μπορούν και πουλάν φθηνότερα, επειδή συμπιέζουν τις τιμές με συνθήκες εργασίας σαν αυτές που είχε η Κωσταντίνα η Κούνεβα.
Ναι σαν την Κούνεβα θέλουν να μας έχουν όλους. Τότε οι θεοποιημένες αγορές θα κατεβάσουν "τα σπρέντ", τότε θα έρθουν να επενδύσουν.
Αυτός είναι ο στόχος: Να δείξουμε ότι φταίνε τα υψηλά μεροκάματα και οι "ανελαστικοί" εργασιακοί και ασφαλιστικοί νόμοι. Γιατί κατά τα άλλα με τα μέτρα θα γλιτώσουν περί τα 600 εκ. ευρώ, όσο μια καλή εργολαβία διαπλεκόμενου!
Εκεί είναι ο στόχος: "Θα σας στηρίξουμε (ελπίζουμε να λέει η φράου Μέρκελ) αλλά πρέπει να φανεί ότι τα  Hartz IV, Hartz III, Hartz II, Hartz I   ( που πέρασε ο γερμανικός "μεγάλος συνασπισμός") είναι αναγκαία για όοοολη την Ευρωζώνη"!! {update: "To τερπνόν μετά του ωφελίμου", με 600 εκ οικονομίες όλο και κάτι θα περισσέψει για κανένα γερμανικό, ή γαλλικό πολεμικό αεροπλανάκι παραπάνω. Οκ, οι εταίροι τα πιάσανε και καλά κάνανε, εάν κατασκευάζονται πλήρως στην Γαλλία και στη Γερμανία, θα δουλέψει ο λαός τους. Αλλά είναι περισσότεροι οι κερδισμένοι...Είμαστε σίγουροι ότι οι F.T. και οι άλλοι επώνυμοι "κλακαδόροι" δεν συμμετέχουν με κανένα τρόπο στις εταιρείες παραγωγής των οπλικών συστημάτων??? Λέω έτσι να ρωτήξω μετά και την σημερινή επιβεβαίωση των παραγγελιών!}

Θα μου πεις το διασπασμένο εργατικό κίνημα θα μπορέσει να αντιδράσει με 24ώρες και 48ώρες απεργίες, μάλλον όχι.
Χθες το βράδι επίσης έβλεπα και τους αγρότες, οι οποίοι προβαίνουν σε πιο ριζοσπαστικές ενέργειες και εμφανίζονται πιο ενωμένοι (εμπρός στην κάμερα τουλάχιστον).
Ωστόσο και αυτούς το σύστημα μπόρεσε να τους απορροφήσει και να περιμένει πότε θα ξεφουσκώσουν από μόνοι τους, χωρίς να ξεφουσκώσει τα λάστιχα των τρακτέρ...
Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο πιο πολύ θα μπορούσαν να αντέξουν, αν αντί για εθνικές οδούς απέκλειαν Τράπεζες και γενικά τα σημεία που διακινείται το χοντρό χρήμα των Καπιταλιστών. Και πόση μεγαλύτερη ζημιά θα τους έκαναν.
Εννοείται και το Χρηματιστήριο.
Ειδικά εδώ, αντί για γουρουνίσιες μάσκες, που φόρεσαν σήμερα στην πορεία, όπως μας έδειξε ο Busy Bee ,  θα μπορούσαν να αμολήσουν καμία εκατοντάδα απούλητα ζώντα γουρουνάκια.

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου