Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

Μήπως η ΕΡΤ θα έπρεπε να διαφημίζει τις καταλήψεις της για να ανέβει στην AGB ?

Τελικά, υπάρχει φως από τις κινητοποιήσεις.
Δεν ήταν ένα μπαμ και πάει.
Δυστυχώς το αίμα τέλειωσε και τα κανάλια θα χαθούν..
Μου άρεσε η κατάληψη της ΕΡΤ, νομίζω αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να είναι η αρχή.
Μόνο άν έρθει η στιγμή που τα ΜΑΤ, θα είναι όλα γύρω από τα ευάριθμα κανάλια μας, θα έχει επιτευχθεί ο στόχος. Ωραίος συμβολισμός ε;

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, έδειξε με την στάση του τι σημαίνει εξουσία ξεμυαλισμένη από την οίηση.
Αυτοί έχουν δικαίωμα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν. Αν δηλαδή δεν έχει ακουστεί η γνώμη μου (αν είμαι συνέχεια "κομμένος") τι θα κάνω δηλαδή;
Άσε που ειδικά για την ΕΡΤ, άν ήξερε ο κόσμος, ότι γίνεται κατάληψη θα της έδινε μεγάλα ποσοστά θεαματικότητας....
Ας το διαφημίζει με "Δελτίο Τύπου".

Άκου μήνυση στα παιδιά έκανε η προεδράρα της κρατικής παραπληροφόρησης!

Πολύ θα ήθελα να δω την μούρη του κ. Αυτιά, την παππουδίστικη ηρεμία του κ. Παπαδάκη, το ζωγραφιστό χαμόγελο της κ. Μεναγάκη κλπ σε μια κατάληψη. Θα ήθελα το κοινό ενός ρε-αλήτη να σηκωθεί και να διώξει την κριτική επιτροπή και επί μια νύχτα να λέει σε εθνικό δίκυτο όσα δεν ακούστηκαν ποτέ!!!!

Μου άρεσε το τεράστιο πανώ στην Ακρόπολη. Έχει μείνει ο Λευκός Πύργος, το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος κλπ.

Τελικά καλή ήταν και η κατάλληψη της ΓΕΣΕΕ, από τους αντιεξουσιαστές.

Αν και στην αρχή κάπως ζορίστηκα...Ότι και να' ναι, είναι η κορυφαία έκφραση των εργαζομένων.
Δεν πήγαν να κάνουν κατάληψη στη ΠΑΣΚΕ, ή στη ΔΑΚΕ, ή στο ΠΑΜΕ, ή στο πως λέγεται του ΣΥΝ. Αλλά μετά σκέφτηκα, ας βάλουν μυαλό και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές, ας βάλουμε μυαλό όλοι, ακόμα και όσοι υποτίθεται ότι αγωνίζομαστε για μικρές συλλογικές υποθέσεις.. Όλοι οι εκπρόσωποι, "έρημοι και απρόσωποι" !


Να κάτσουμε και να ακούσουμε ότι οι ιδέες τους και οι μεθόδοι μας μπορεί να έχουν ξεπεραστεί και μια φωνή από το μέλλον ζητά άλλα, πιο δυνατά πράγματα....
Ζητά βέβαια το ψωμί του εργαζόμενου και μια στοιχειώδη ασφάλεια... και αυτό δεν δείχνει να το πετυχαίνει η όποια συλλογική κινητοποίηση..
Ζητά όμως και συναρπαστικά συλλογικά οράματα και ουσιαστική όχι προσχηματική πάλη!

Θα σου πούνε βέβαια και αυτοί με ποιούς να κάνω αυτό το παιγνίδι.. Έχουν ένα δίκαιο...
Αλλά πρέπει να γίνει η αρχή. Να βγει ένας συνδικαλιστής, που ας πούμε, να μη αναγνωρίζεται από την δεύτερη κουβέντα του ποιανού κόμματος είναι...

Υ.Γ. Η "τυφλή" δικαιοσύνη φρόντισε χθες να δικαιώσει τους "κουκουλοφόρους"!!
Τυφλή είναι, μπορεί και ο εμπρηστής να τη πάει βόλτα...

14 σχόλια:

VKP είπε...

οι καταλήψεις συνεπώς έχουν κάποια οργάνωση και πολιτικό νόημα που είναι αυτό που αναλύεις κι εσυ. Η θετική πολιτική δράση είναι το μέγα ερώτημα. Αλλά ας μην ανυπομονούμε, έπειται και συνέχεια αν κρίνει κανείς απο τις πατάτες της κυβέρνησης, με τελευταία αυτή του "ανταγωνιστικούλη".

une enfant gâtée είπε...

Παρθενικό το σχόλιο μου, στο blog σου.
Παρα την απωθητική τσουκνιδα, φιλοξενο μου φάνηκε το σπίτι σου, και είπα να χάσω εδώ την παρθενιά μου.
Αν και η διαλεκτική είναι ένα απο τα προταγματα της κινηματικής αριστεράς, αν θεωρήσουμε ότι η τωρινή "εξεγερση", δεν είναι προΧριστουγεννιατικη οργή, αλλά εξέγερση, καμια φορά και οι παλιες πρακτικές, είναι αποτελεσματικές.
Αν αυτή η κοινωνία, ...έχει χρόνο, ας καταθέσει τα χρήματα του λογαριασμού της ΔΕΗ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μη πληρώνοντας το ποσό που αντιστοιχεί στην ΕΡΤ...
Μπορείς, τσουκνίδα να φανταστείς ένα ...κίνημα που θα ξεκινάει απο την ουρά στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεν είναι πολύ ηρωικό, δεν είναι πολύ...αγωνιστικό, αλλά σε διαβεβαιώ, ότι είναι πολύ αποτελεσματικό.

phlou...flis είπε...

πανέξυπνες και οι δύο ακτιβιστικές ενέργειες. καλά με τους εργατοπατέρες δεν παίζετε. Μάλλον, στην περίπτωση της ΝΕΤ, απέδειξαν πως είναι τελικά Δημόσια Ραδ/τηλ. Μήπως αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικότερα, δηλ. εκπομπές από τους ακροατές της και συνέταιρους ή μάλλον αφεντικά της; τσαντίστηκε ο Πρόεδρος γιατί δεν ήταν, λέει, οργανωμένοι. Ακου να δεις. Μακάρι να συνεχιστούν κι΄άλλα τέτοια

Unknown είπε...

εδω και καιρό ζητώ να δημιουργήσουμε μέσα από τα διαδύκτιο μία κίνηση για την αρνηση πληρωμής της ΕΡΤ.
Οι απαντήσεις που λάμβανα ηταν του στίλ δεν θα βγάλουμε τίποτε,και ομως μπορούμε.
Επίσης μπορούμε να κατακλύσουμε με μειλ την ΕΡΤ εκφράζοντας σε καθημερίνη βάση την ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΗ ΜΑΣ.
@@Δεν ειναι δυνατόν να ΄ληρώνουμε την Παναγιωταρέα,τον Κωττάκη τον Πολίτη τον Ζούλα τον ΚΟΥΙΚ ΚΆΠΟΙΟΝ ΝΕΑΡΌ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ,ΣΠ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ στην ΕΡΤ3 ,ΔΕΝ εναι δυνατόν να πληρώνουμε την φαιά προπαγάνδα τους.
@@ Δεν κατάλαβα τι τρομαλτικό και ασεβές διέπραξαν οι νέοι με την ανάρτηση ΠΑΝΟ στη Ακρόπολη????
Μνημείο Πολιτισμού?Ακριβώς πολιτισμός ειναινα θέλω να ζήσω με αξιοπρέπεια.
@@Μήπως πρέπει να ρωτηθεί η κ.Διαμαντοπούλου ,να δώσει τον ορισμό των ορίων του Ακτιβισμού.Η λέξη ΟΡΙΑ εγινε αγαπημένο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες.!!!!
@@@ΓΕΣΕΕ ,αλήθεια μήπως πρέπει να ξαναπάρουν οι εργαζόμενοι[και εννοώ ολη τη μισθωτή εργασία]την υπόθεση στα χέρια τους.????
Μήπως ειναι καιρός να αποκτίσουμε ολοι μας ταξική συνείδηση [αυτή που χάσαμε,από την ημέρα που αγοράσαμε το πρώτο αυτοκίνητο ,με δάνειο και κάναμε το πρώτο ταξίδι διακοπών και το χρωστάμε ακόμη].
Αρνηθήκαμε τον χαρακτηρισμό εργαζόμενος και δεχθήκαμε το μικρομεσαίος[νεολογισμός χωρίς ουσιαστική εννοια].Αφήσαμε να κάνει παιχνίδι με τους ΚΡΑΤΙΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ,η φάρα των Πολυζογόπουλου,Μανώλη,Πουπάκη και Παναγόπουλου,ηΓΕΣΕΕ εγινε το Εργαστήριο του Νεποτισμού.
ΠΡΟΠΤΕΙΝΩ ,για αρχή .Κάθε μέρα ανάρτηση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΡΤ η ΓΕΣΕΕ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.Θα ειναι κατ αρχή η προσφορά των πλήκτρων.
@@@Για μια ακόμη φορά ο Υπουργός Νεκροθάφτης της Υγείας παρέστει σε εκδήλωση οραμάτων για την νέα εποχή στη Υγεία Βραβεύοντας την παλακίδα του ΑΝΤ1 και μείς αυριο ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώσουμε την επίσκεψη στον γιατρό μας.
@@Μια ακόμη προμετωπίδα στις Ιστοσελίδες θα πρέπει να ρωτά!!!!!
Τι εγινε με τα ομόλογα ,που ειναι τα λεφτά των ασφαλισμένων.??????
ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΝΈΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!!
@@Το παιχνίδι με το χρηματιστήριο ειχε ΝΤΑΒΑΤΖΗ την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,ειχε ομως και συνυπεύθυνο τον κάθε κάφρο που νόμιζε πως θα γίνει πλούσιος.!!!!!!!!!!
Τα ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΔΟΜΗΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΜΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.
@@Το ΠΑΣΟΚ το ξέχασε προκειμένου να μη του θυμίζουν το Χρηματιστήριο!!!Η Αριστερά αν θέλει τα 15χρονα να εχουν μέλλον πρέπει να ασχοληθεί με το ΠΑΡΟΝ.!!!!Και γω διαπιστώνω ελλειμμα.!!!!!Καλή η διαλεκτική και η περι διαγραμμάτων ανταλλαγή αριστερής σκέψης και θέσεων,υπάρχει ομως ενα επιτακτικό οσο ποτέ αλλωτε σήμερα,πολύ συγκεκριμένο.

Ανώνυμος είπε...

"@@@Για μια ακόμη φορά ο Υπουργός Νεκροθάφτης της Υγείας παρέστει σε εκδήλωση οραμάτων για την νέα εποχή στη Υγεία Βραβεύοντας την παλακίδα του ΑΝΤ1 και μείς αυριο ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώσουμε την επίσκεψη στον γιατρό μας."
Και να σκεφτείς, αυτούς που η πολιτεία έχει για να κάνουν τη δουλειά της παλακίδας με ουσιαστικό τρόπο π.χ. τους εργαζομένους στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, του έχει απλήρωτους...

Ανώνυμος είπε...

περιμένω κι εγώ VKP, μαζί με όλους...
enfant gâtée η τσουκνίδα είναι και θεραπευτική.. καλωσήρθες
βλέπεις η ιδέα σου για την ΕΡΤ έχει οπαδούς η Taspa από κάτω..
εγώ δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να σταματήσω να πληρώνω την ερτ ή τη γεσεε, δεν ξέρω, νομίζω ότι θα ιδιωτικοποιηθούν κι αυτά...
προτιμώ να τα καταλαμβάνω! είναι πιο ελληνικό εξ' άλλου..
taspa,πριν κλείσουμε τη γεσεε, μήπως πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να υπάρξει συνδικαλισμός στον ιδιωτικό τομέα; Ξέρουμε όλοι τι γίνεται π.χ. στα Μall..

Unknown είπε...

εκείνα τα Πιλοτικά προγράμματα ανοικτής περίθαλψης ψυχικά ασθενών
εχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες [εργολάβοι ψυχικ'ης υγείας]οι εργαζόμενοι ειναι απλήρωτοι,τα ενοίκια απλήρωτα και τα ψυγεία αδεια.!!!!!
κΑΙ Ο ΟΚΑΝΑ ως Πιλοτικό Πρόγραμμα ξεκίνησε ,μήπως συμβαίνει το ιδιο???
@@Τα ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΆ για την θεραπεία των παιδιών ακόμη ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ,πάνε 3ΧΡΟΝΙΑ σε διαγωνισμούς .Πολλοί οι ΗΜΕΤΕΡΟΙ,πολλές δολοφονίες ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ γι'αυτά ειμαστε ετοιμοι να κατεβούμε στον δρόμο???????
Αυτά μπορούμε να απαιτήσουμε από την Αριστερα να γινουν πρώτο θέμα??
Τις ιστοσελίδες των βουλευτών τις γνωρίζουμε,ας εκφράσουμε ομαδικά το τι περιομένουμε απ'αυτούς!!!!!!!

Unknown είπε...

αντίθετα μάλιστα,η ΓΕΣΕΕ χρειάζεται
,μόνο που χρειάζεται αναγέννηση ,νέο αιμα και Δημοκρατία,οχι λευκά κλλάρα!!!!!!!

Κλαζoμένιoς είπε...

Τί λέτε, μωρέ, για την ΓΣΕΕ;;;
Αυτή δεν είναι που "αγωνίζεται" για την ...τριμερή χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων;;;
Αυτήν που θεωρεί ότι υπάρχει και «εργοδοτική» εισφορά, και «κρατική» εισφορά...

Προφανώς οι εργοδότες πληρώνουν την «εργοδοτική» από την προίκα της γυναίκας τους (όχι από την υπεραξία της εργασίας...) και οι υπουργοί την «κρατική» από την ...off-shore της συζύγου (κι όχι από τον φόρο που από τους ίδιους τους εργαζόμενους παίρνουν)...

Ούτε αυτό το πραμματάκι, την αληθή ονομασία της εισφοράς στα Ασφ. Ταμεία, δεν έχει καταφέρει να αποκαταστήσει μετά από τόσα χρόνια ...σοσιαλισμού κι εσείς ακόμα τσαμπουνάτε περί ΓΣΕΕ;;;

Μην σάς νοιάζει όμως... Όλα θα τα διορθώσει ο Αντωνάκης {ο Σαμαράς καλέ} τώρα που θα τον υπουργοποιήσει για να ...ανανεώσει την κυβέρνησή του.

Κακοφιλάκια.

Κλαζoμένιoς είπε...

Y.Γ.
Τον επηρμένο διορισμένο Διοικητή της ΕΡΤ πάντως τον "περιποιούμαι" κι εγώ στο μπλογκ μου.

Ελάτε κι δείτε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χάρηκα πολύ με τις κινήσεις αυτές. Έγραψα κι εγώ για τις αυτές τις τελευταίες εξελίξεις. Ειδικά όμως αυτό με την Ακρόπολη μου άρεσε πολύ. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση οι γνωστοί εγκάθετοι της ΝΔ ακι του ΛΑΟΣ είδαν κάτι αρνητικό.

Ανώνυμος είπε...

Φλου Φλις
συγνώμη που δεν σε χαιρέτησα χθες..χαίρομαι που συμφωνούμε!
Συμφωνώ Τάσπα
τα Βατοπέδια στην Υγεία είναι πολλά και τεράστια. Τεράστια όμως τα ιδωτικά συμφέροντα και συγκοινωνούντα δοχεία με τα ιδιωτικά ΜΜΕ...
Για την Αριστερά και την ΓΕΣΕΕ ΣΥΜΦΩΝΏ

Κλαζομένιε, καλωσήρθες συμφωνώ για σοσιαλισμό και ασφαλιστκά ταμεία και έρχομαι να δω τι έγραψες, θα έρθω και σε σένα δείμε.
Αλήθεια πως βάζεις λινκ στα σχόλια;
ακόμα δεν το μπόρεσα..

aphrodite's child είπε...

Έχεις δίκιο. Και τί δε θα δινα για να δω κατάληψη στην εκπομπή της Τατιάννας, του αντρούλη της, του Αυτιά και όλων αυτών των καραγκιόζηδων που η μιντιακή ψευτιά τους, είναι πια αφόρητη.

Όσων αφορά στο πανό της Ακρόπολης, ήταν καταπληκτικός τρόπος διαμαρτυρίας. Νομίζω και αυτός όπως και ο προηγούμενος θα έπρεπε να επαναληφθούν.
Δεν καταλαβαίνω: τί πείραξε τους πολίτες και την εξουσία; Εδώ πέρα, ο αρχαιολογικός χώρος είναι τόσο καιρό κλειστός λόγω απεργίας των εργαζομένων του ΥΠΠΟ, πλήγμα σοβαρό για τον τουρισμό λόγω της σημασίας του μνημείου και αυτό τους πείραξε; Υποκρισία....

Τέλος, οι συνδιακαλιστικοί φορείς, έχουν πλέον παρακμάσει. Είναι φανερό ότι αποτελούν απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Όμως αυτό έχει την αρνητική του πλευρά, διότι οι χώροι αυτοί, παραδοσιακά αποτελούσαν κανάλια έκφρασης και αντιπροσώπευσης των εργαζομένων. Με την αποδόμησή τους, τίθεται ένα καίριο θέμα εκτόνωσης και έκφρασης της διαμαρτυρίας που μην έχοντας πού να στραφεί, μπορεί να ξεσπάσει με χαοτικό τρόπο.
Για αυτό είναι απαραίτητες οι συλλογικές οργανώσεις. Όχι όμως έτσι όπως είναι πλέον. Συμφωνώ μαζί σου. Όχι πια ως φερέφωνα των παρατάξεων. Δεν εκφράζουν πια την κοινωνία. Είναι ένα μεταπολιτευτικό απομεινάρι.

Α! Και ως νεόκοπη blogger εύχομαι Καλή συνέχεια. Θα τα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

καλως μας ήρθες παιδί της αφροδίτης συμφωνώ σε όλα, όσα έγραψες!

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου