Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2009

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ & ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ

"... επι ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.."

έτσι κυκλοφορεί τα Δελτία Τύπου που εκδίδει συχνά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης.
Στην αρχή ούτε καν τα κοίταζα..
"Δικομματικά τερτίπια", έλεγα από μέσα μου "επί ΠΑΣΟΚ δεν τρώγανε τα ανάλογα οι επιτήδιοι;" (Αν και όπως τώρα παρατηρώ, συχνά σημειώνει ότι ήταν έως και το 1/3 των σημερινών..)
Σιγά-σιγά άρχιζα να τα προσέχω. Όταν κλείνουν διάφορες δομές στον Κοινωνικό τομέα, όταν ακούς παντού- όχι μια στασιμότητα, αλλά μια κάθετη πτώση, όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση.
Να, με αυτά μόνο τα ποσά του τελευταίου δελτίου, θα μπορούσε ο ΟΚΑΝΑ να περιμαζέψει τα χρέη του στα Κέντρα Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών και να πληρωθούν 400 εργαζόμενοι, να μην κλείσουν 72 δομές πρώτης γραμμής σε όλη την Ελλάδα. Από την Κω, (το προσωπικό έχει να πληρωθεί για μήνες και ο δήμος που το ίδρυσε αποφάσισε πλέον να απόσχει εντελώς ), μέχρι την Καλλιθέα, το Μοσχάτο και τον Ταύρο & από την Βέροια μέχρι την Αμαλιάδα...

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, "70 μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ έλαβαν συνολικό bonus 13.851.217,9 ευρώ υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση μετοχών)"
Τα χρέη του ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης είναι 12.000.000 ευρώ !

Όσοι παρακολουθούν αυτό το ιστολόγιο, ξέρουν ότι δεν κάνει σπέκουλα για κανένα κόμμα, αν και εκφρασμένης αριστερής πολιτικής στάσης, έχει κάνει πολλές φορές κριτική εξίσου σε όλα τα κόμματα (ακόμα και της Αριστεράς).
Κριτική ιδιαίτερα σκληρή ορισμένες φορές για το ΠΑΣΟΚ.
Με τη σημείωση ότι τα δελτία του κ. Καρχιμάκη δεν είναι από μόνα τους επιχειρήματα για πολιτική αντιπαράθεση, εντούτοις να δηλώσω ότι τα παρακολουθώ πλέον συστηματικά.. Έτσι "για να φτιάχνομαι", να φασκελώνω !!!


δείτε εδώ, για του λόγου το αληθές, και να κάνετε τη σούμα:

* και αφήνω τη σημείωση του ίδιου του Καρχιμάκη: Οι παρακάτω, όπως και πολλοί άλλοι μάγοι της αγοράς, αμείβονται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των ετησίων μισθών τους, με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚ

Ενός κακού μύρια έπονται:

Το κακό είναι η δική μα ςσυμπεριφορά στα κοινά ως Λαού....

(Το άλλο κακό =καπιταλισμός ... θέλει δουλειά πολλή και αίμα στους τροχούς...)

Αλλά δεν είναι άσχημο πια ναα γίνονται συγκρίσεις αφού κρύβονται οι της Κυβέρνησης στην παγκόσμια κρίση(υποκρισία: Τα ΚΠ είχαν πρόβλημα πολύ καιρό πριν...)

Αν κάνω κάπου λάθος διόρθωσέ με.

Post.Scriptum.Inter-Action. είπε...

Σίγουρα υπάρχει κάτι χειρότερο από το να δουλεύεις απλήρωτος για να περισώσεις τις κοινοτικές δομές ψυχικής υγείας. Το να ανέχεσαι τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές και στάσεις.

Matrix είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας δοικητής ΔΕΚΟ πρέπει να αμοίβεται με τέτοια ποσά?

Δηλαδή πχ 80.000 ευρώ το χρόνο δεν τους φτάνουν (ενδεικτικά ένα νούμερο αναφέρω)

4+ φορές πάνω είναι από ενα συνηθισμένο δημόσιο υπάλληλο.

Γιατί πρέπει να είναι 44???

Greek Rider είπε...

@ΚΚ οι μισθοί της διοίκησης έχουν αυξηθεί κάθετα τα τελευταία τριάντα χρόνια και έχουν φτάσει διεθνώς μέχρι και το 200πλασιο του κατώτατου μισθού ενός κανονικού υπάλληλου.

Αυτά είναι σημεία των καιρών και βοήθησαν στην κατάρρευση.

Ο λόγος που τους δίνουν τόσα χρήματα είναι για να αναλαμβάνουν ρίσκα άνω του φυσιολογικού. Αυτό το εγκρίνουν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων. Είναι σαν να λένε ας πάρουν όσα θέλουν, αρκεί να βγάλουν όσα περισσότερα κέρδη μπορούνε.

Και αυτό κάνανε βγάζανε όσα περισσότερα κέρδη μπορούσανε, αλλά δεν το έκαναν τίμια. Και το τίμια έχει σχέση με το ρίσκο που αναλάμβαναν. Γιατί όπως αποδείχτηκε με τα τεράστια αυτά ρίσκα ουσιαστικά υποθήκευαν το μέλλον των οργανισμών τους.

Ο Αράπογλου για παράδειγμα πήγε λίγο πριν την παγκόσμια κατάρρευση και επένδυσε όσο ήταν η αξία της Εθνικής άλλα τόσα στην Τουρκία για να αγοράσει τη Φίνεςμπανκ, και επειδή δεν είχε τόσα χρήματα η Εθνική έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να τα βρει.

Στην κρίση τώρα η Εθνική που δεν είχε εσωτερικά μεγάλα ανοίγματα και είχε μεγάλη κεφαλαιακή βάση αν δεν είχε κάνει το άνοιγμα αυτό στην Τουρκία θα μπορούσε να εξαγοράσει μεγάλες τράπεζες και να γίνει ν1 παίκτης διεθνώς τραβώντας και την Ελληνική οικονομία.

Αντίθετα, αντί αυτού, κατάφερε να κινδυνέψει και να κινδυνεύει ακόμη...

VAD είπε...

Βρε φίλε,τόχανε σιγουρο ότι δεν τραβανε άλλο και σου λέει,βουρ στον πατσά, ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε κι ό,τι χέσει ο κώλος μας!Πολύ φαγοπότι,βρε αδερφέ!

Ανώνυμος είπε...

Όχι Μανιτάρι δεν κάνεις λάθος. Η δική μας συμπεριφορά - που είναι συχνά αδιάφορη πριν η κατάρευση χτυπήσει την δική μας πόρτα- βοηθάει στα μέγιστα. Αλήθεια δεν βλέπαμε όλοι στον Ηλεκτρικό τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών. Έπρεπε να κάψουν μία για να πάρουμε χαμπάρι;
Συμφωνώ απόλυτα Post.Scriptum.Inter-Action (ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!)
Η κατάσταση στους ξενώνες της Ψυχιατρικής Μεταρύθμισης είναι ακόμα χειρότερη.. Και έχεις τον κ. Αβραμόπουλο να βγαίνει στα μέσα μαζικής προπαγάνδας, να γυρίζει στις απαστράπτουσες δεξιώσεις των κολλητών του εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών, να μιλάει "περί ανέμων και υδάτων" και να μη βγει κάποιος ρεπόρτερ να τον ρωτήσει on camera. "Γιατί κύριε Αβραμόπουλε οι ψυχικά ασθενείς πρέπει να ξαναγυρίσουν στα άσυλα; Μήπως η Λέρος είναι το ιδανικό σας;Αλήθεια πόσες δεξιώσεις κοστίζει η μη κατάρρευση της ψυχιατρικής μεταρύθμισης;"
Μάτριξ, μας απάντησε σε όλους πειστικά ο Ελληνας Καβαλάρης και απόσωσε ο ΒΑΝΤ...
Τελικά, όσο περνάνε οι Μέρες αρχίζει να μου αρέσει η ιδέα του Φλου φλη. ΌΛΟΙ μας, μαζί με το ιππικό των Τρακτέρ, να καταλάβουμε το τετράγωνο από στήλες Ολυμπίου Διός - Σταθμός Λαρίσης και από Γκάζι μέχρι Γουδί που σταβλίζονται όλα τα γαϊδούρια και να μη ξεκουνάμε...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ θα πω ένα μόνο: αν το κοινοβούλιο είχε 10 Καρχιμάκηδες ίσως οι προκλήσεις και τα σκάνδαλα να ήταν λιγότερα!
Ο άνθρωπος, το γνωρίζω προσωπικά, κάνει πολύ και συστηματική δουλειά! Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως είναι ο εφιάλτης της δεξιάς διακυβέρνησης.

Το σύνθημα "δικομματικά τερτύπια" είναι ένα απ' τα πιο αισχρά και βρόμικα τερτύπια της δήθεν αριστεράς, για να απαξιωθούν οι καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ και να χορηγείται αμνηστία στα σκάνδαλα της κυβέρνησης.
Το μόνιμο άγχος της δήθεν αριστεράς είναι "μην τυχόν δημιουργηθεί έντονα αντικυβερνητικό κλίμα και οφεληθεί το ΠΑΣΟΚ"! Κατάντια...

gskapetis είπε...

Εγώ δεν θα είμαι τόσο ασκαρδαμυκτί απόλυτος, αλλά δεν θα συμφωνήσω και με τον χαρακτηρισμό για τα αποκαλυπτόμενα υπό του Καχριμάκη. Πέρα του ότι πράγματι είναι ξίφος στα πλευρά των κυβερνώντων, για να μπορείς να μιλάς για σκανδαλώδεις γενικά καταστάσεις, πρέπει να υπάρχει και κάποια τεκμητίωση. Κι αυτό είναι που κάνει ο Σέρλοκ Καχριμάκης. Δεν είναι παραγωγή πολιτικής αυτά που βγάζει ο Καχριμάκης, όμως όταν γίνεται ριφιφί στα δημόσιο χρήμα δεν μπορούμε να τυρβάζουμε περί πολιτικής. ΄Οσο για το τι τρώνε οι σημερινοί μάγκες σε σχέση με τους προηγούμενους, το απάντησε στην αρχή της πρώτης τετραετίας αυτής της τόσο παλιάς νέας διακυβέρνησης ένα παλιό της στέλεχος, όταν τον ρώτησαν κάποιοι νεώτεροι, για το τί γίνεται. Τους είπε επί λέξει: "οι δικοί μας θέλουν να φάνε σε τέσσερα χρόνια όσα έφαγαν οι άλλοι σε είκοσι". Αυτά!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε, ο Καρχιμάκης δεν φιλοδοξεί να παράγει πολιτική ούτε είναι ο μέγας διανοούμενος ούτε το παίζει μέγας ιδεολόγος.
Ο άνθρωπος είναι απλά αυτός ο βουλευτής της αντιπολίτευσης που ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο αλλά και εθνικά κρίσιμο ζήτημα: να ελέγχει την κυβέρνηση σε επίπεδο διαφθοράς και διαφάνειας. Και λέω πως είναι και εθνικά κρίσιμο γιατί αν δεν υπάρχει μια σκληρή αντιπολιτευση στα ζητήματα αυτά, ζήτω που καήκαμε!
Και μια τελευταία λεπτομέρεις: ο Καρχιμάκης αλλά και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν ερώτηση στην κυβέρνηση (όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα) ζητώντας να πληροφορηθούν επίσημα για τις αποδοχές των γαλάζιων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ξέρεις ποια ήταν η απάντηση; "Αυτό δεν γίνεται! Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα"!
Το διανοείστε; Αυτή και μόνο η απάντηση δείχνει πόσο θρασείς, προκλητικοί και λαμογιάρηδες άνθρωποι μας κυβερνάν.
Και η δήθεν Αριστερά, το βιολί της... προσοχή μην πάει κανένα κουκί στο ΠΑΣΟΚ!

Unknown είπε...

Υπήρξα 23 χρόνια Δημόσιος Υπάλληλος σε Δντική θέση.Εφυγα καθώς ποτέ δεν εντάχθηκα στον χώρο,αλλά και γεμάτη αηδία,από την αλλωση εκ μέρους των τυχάρπαστων και ουρανοκατέβατων,εργατοπατέρων ,του εκάστοτε κυβερνητικού Οπορτουνισμού.
Ο Συνδικαλισμός αλλώθηκε,!!!
Ως μοναδικό στοιχείο που κρατώ από τα χρόνια Υπηρεσίας μου,ειναι κάποιος προσωπικός φάκκελος και ιδιαιτερα των υπηρεσιακών μεταβολών.Αν και από τη θέση μου,σύμφωνα με τον Δ.Κ απαγορευόταν να απεργήσω κάθε χρόνο,ειχα παρακρατήσεις λόγω απεργίας τουλάχιστον ενός μισθού.
1992,33 ημέρες συνεχους απεργίας!!!
Οεφιάλτης ομως εμφανίσθηκε και τότε,.!!!!Αλλωστε οι Θεοι και μύθοι στον τόπο αυτό πλάσθηκαν για απενεχοποίηση.
770 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ πάνω από 450 ΑΠΛΟΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ,7000 υπάλληλοι και 2000 χιλ.αστραφτερά αυτοκίνητα.
Οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί [καμάρι, και το εννοώ, του Υπ.ΥΓ.ΠΡ.] δόθηκαν στους Δήμους εγιναν Νομικά Πρόσωπα και από ζεστές φωλιές κατήντησαν ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ.
Η Μετάλλαξη τους εγινε επι εξυγχρονιστών[Διαμαντοπούλου-Χρυσοχοίδης-αλήθεια τους ακούσατε να μιλούν για την παιδεία???]
Σήμερα μεθοδεύεται το πέρασμα τους σε Ιδιώτες,οπως και τα προγράμματα Ψυχικής Υείας.
Και η ΑΕΔΥ???? χτενίζεται.3ωρες στάσεις εργασίας,μη χάσουμε το μεροκάμματο.!!!!Μπαίνοντας 60,000,με το πρόγραμμα της Πετραλιά ,θα χάσουν και τη σύνταξη και τα Ταμεία.Τό πρόγραμμα αυτό ειναι ο Δούριος ιππος της Ιδιωτικοποιησεως του Δημοσίου.....Κι αυτοί τα ζώα μου αργά.
ΛΟΙΠΑΜΑΙ,αν δεν αποφασίσουν να βγούν ολοι στο δρόμο,η περίθαλψη για τον Ελληνα εργαζόμενο,θα καταντήση απλή φροντίδα.
Οι προηγούμες γενιές αγωνίσθηκαν για κατακτήσεις,που τώρα η μοιράια φυλή ,των νεοελλήνων του 80,με την στάση της τις αποποιείται.
Φοβάμαι πως δεν θέλουμε να δούμε την κατάντια που ερχεται.

Ναπoλέων είπε...

«Έτσι "για να φτιάχνομαι", να φασκελώνω!!!»

Φίλτατε Καπ. Κουμμ.,
άν χρειάζεσαι τα δελτία Καχριμάκη για να φασκελλώνεις... τί να σού πώ;;;

Ας σέ φωτίσει κι εσένα η «Χρυσοβαλάντου», όπως, προφανώς, έχει φωτίσει το βαλάντιο των χρυσών "γκουρού" της ασύδοτης αγοράς.

Των οποίων οι αμοιβές είναι ευθέως ανάλογοι της κυκλοφορίας των ναρκωτικών, την οποία ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ο άθλιος ΟΚΑΝΑ !
Σιγά που θα τον χρηματοδοτήσουμε εξίσου κιόλας!

α-α-ε
Ν.

akrat είπε...

Los φρίκη....

vasikos metoxos είπε...

Για αυτό τα τρακτέρ πρέπει να μπουκάρουν στην εθνική του Αράπογλου που με τις οικονομίες του κοσμάκη κοναμάνε τρελά και ασταμάτητα...

Ανώνυμος είπε...

Aσκαρδαμυκτί και Γιώργο, αν προσέξετε παρακάτω συμφωνώ ότι και αυτά είναι στοιχεία χρήσιμα για την ενημερώση των πολιτών, αν και δεν είναι ανάγκη ο πολιτικός αγώνας να επικεντρώνεται εκεί. Με την βοήθεια των ιδιωτικών ΜΜΕ, από το 1989 η πολιτική επικαιρότητα κινείται γύρω από τα σκάνδαλα. Κοσκωτάς, μετά ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, μετά Χρηματιστήριο και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (αυτό για μένα είναι ένα μέγιστο σκάνδαλο.. αλλά κανείς δεν βγάζει μιλιά) και η αλήθεια ότι στη ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το πράγμα πια βρώμισε -κάθε δίμηνο περίπου και ένα σκάνδαλο...
Όμως το ζήτημα δεν είναι πιος θα φάει τα λιγότερα, αλλά η αντίληψη και οι συνακόλουθες πολιτικές που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά...
Πάντως δεν θέλω να μειώσω την αξία των συγκεκριμένων αποδείξεων του Καρχιμάκη, αλλά ίσα- ίσα να πω ότι ακόμα και μένα, που δεν θα έδινα με την πρώτη σημασία, με έχουν πλέον κεντρίσει, γιατί υπάρχουν θέματα όπως οι κοινοτικές δομές ψυχικής Υγείας και πρόληψης που δεν κοστίζουν πολλά. Λιγότερα από όσα "τρώνε" οι παρατρεχάμενοι..
Ναι τάσπα, έχεις απόλυτο δίκαιο. Ας πούμε εντάξει υπάρχει ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί, για να δίνουν τις πολιτικές κατευθύνσεις. Γιατί μετά αυτός ο συφερτός Γ.Γ. ειδικών Γραμματέων, περιφερειακών δ/ντών και διοικητών; Δεν υπάρχουν στελέχη τις διοίκησης να αναλάβουν αυτό το καθήκον;
Αυτά που έγραψαν ο Ακράτ και ο Ναπολέων τα λένε όλα..
Καμία φορά νομίζουμε ότι τα προσχήματα δεν είναι απλά προσχήματα, συμφωνώ Ναπολέων...
Άντε Βασικέ, εγώ το προσπαθώ, αλλά θα μείνω στα πλήκτρα τελικά...

une enfant gâtée είπε...

Να μπω και εγώ στην κουβέντα και ...επαγγελματίας κυνική να πω ...αυτό που ισχύει στην αγορά...απο καταβολής αγοράς.
«Τα έφερες; Ok. Πάρτα”.

Το σημαντικό για μένα δεν είναι τι παίρνει ο κάθε manager αλλά τι φέρνει.
Δεν θα είχα την παραμικρή αντιρηση να πάρει το όποιο εξωφρενικό ποσό ο κ. Βουρλούμης αν έφερνε και το όποιο εξωφρενικό κέρδος στον ΟΤΕ.
Δεν θα είχα την παραμικρή αντίρρηση να πάρει το όποιο εξωφρενικό ποσόν ο κ. Αθανασόπουλος αν η ΔΕΗ, δεν είχε ζημιά, αλλά ...εξωφρενικά κέρδη.
Ναι, να λειτουργήσει η διοίκηση με νόμους αγοράς, αλλά όχι τζάμπα μαγκιες, αλλά με αυτούς τους σκληρούς κανόνες που λειτουργούν οι αγορές.

Απο την άλλη, ο Καχριμάκης και ο κάθε Καχριμάκης, εκλεγεται για να παράγει πολιτική. Το κάθε κομμα, πρέπει να έχει ομάδα τεκμηριωσης, συγκροτημένη απο τεχνοκράτες και υπαλληλους και όχι απο βουλευτες καμικαζι, που κανουν μικροπολιτική στα ΜΜΕ. Αλλος είναι ο ρόλος των βουλευτών σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Να παράγουν πολιτική, αυτήν την ανυπαρκτη πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλη une enfant gâtée, αλλά εδώ επρόκειτο για επιχειρήσεις δημόσιες.
Δηλαδή νομιμοποιείται το κράτος να μη παίρνει όσα κερδίζει από κει για να προσφέρει στους πολίτες του, αλλά να τα ξαναρίχνει πάλι όλα μέσα για να ανέβουν τα κέρδη;
Μα τι είναι το Κράτος ο χειρότερος Καπιταλιστής;
Τέλως πάντων, όλα αυτά για μένα, με πάνε αλλού.
Το υπόδειγμά μας έγινε πλέον εντελώς κουρέλι...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Διάβασα κι εγώ τα σχετικά δελτία και σάλταρα. Και μιλάμε για χρυσά παιδιά σε άλλες χώρες... Και φυσικά για αξιοκρατία...

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου