Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2010

Ποιά είναι τα κυδώνια του Αλέκου;



Την αφορμή για αυτές τις σκέψεις μου την έδωσε μια διαμαρτυρία διότι τον κυρ Αλέκο μας με τα Κυδώνια του (θα τα' χε μεγάλα ο άτιμος), τον Μεγαλέξαντρο ντε, τον διεκδικούν εκτός από τους Σλαβομακεδόνες και οι Αλβανοί...
Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι προβοκάτσια της εξουσίας, να αφήσουμε την κρίση και την αφαίμαξη και να γίνει εντονότερος ο χωρισμός σε "μακεδονομάχους" και "φιλειρηνιστές". Νέες ταυτότητες δηλαδή..
Μετά σκέφτηκα ότι έχουνε ένα λόγο να διεκδικούνε τον Μεγαλέξαντρο από την μεριά της μητέρας του, αφού έχουνε την πεποίθηση ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών και υπάρχει μιαν άποψη ότι η Ολυμπιάδα ήταν Ιλλυρικής καταγωγής, αν και η κρατούσα άποψη της ιστοριογραφίας την θέλει Ηπειρώτισα.
Τέλος πάντων, τίνος είναι η Ολυμπιάδα και πούθ' έρχονται οι Αλβανοί δεν με απασχολεί εδώ.
Άλλο με άβαλε σε σκέψεις:
Η μανία τόσων λαών να διεκδικούν τον Αλέξανδρο για δικό τους, είτε εξ' αίματος, είτε δια του πολιτισμού.
Η μανία επίσης των εγχώριων "εθνολατρών" να τον αναγάγουν στο απόλυτο σύμβολο..
Οι τελευταίοι όμως έτσι ξώπετσα και φανατικά που παίρνουν τα πράγματα, δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε άλλο παρά σύμβολο τους δεν πρέπει να τον έχουν.
Οκ, ήταν στρατηλάτης και κατακτητής. Αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο θέμα..Συνέχισε την δουλειά του μπαμπά του και επειδή ο έρμος ο Φίλιππας, που τον έφαγαν οι δικοί του άνθρωποι, είχε κατακτήσει όλη την Ελλάδα, δεν είχε που αλλού να πάει ο μικρός.
Δεν υπήρχαν άγνωστα μέρη για να μη βαριέται ο Βουκεφάλας του.
Εξάλλου η επίθεσή του στην Περσία, ήταν στρατηγικά επιβελημένη. Αν δεν έκανε το ντου αυτός, θα το έκαναν οι Πέρσες, μόλις θα αδυνάτιζε λίγο η ισχύς του. Δεν θα τον αφήναν οι ίδιοι οι Έλληνες με τις διχόνοιες τους κυρίαρχο. Όι Πέρσες το είχαν αποδείξει με τον ρόλο τους στους Πελοπονησιακούς Πολέμους, ότι συνέχιζαν να ενδιαφέρονται και δεν θα άφηναν με τίποτα έναν τόσο δυνατό παίχτη να αλωνίζει.
Αν ήθελε λοιπόν όχι απλά να συνεχίσει, αλλά και να διατηρήσει την επικράτεια που κληρονόμησε, δεν έπρεπε να περιμένει, αλλά να τελειώνει τη δουλειά, σαν καλός απόγονος...
Το μεγαλείο του ήταν άλλο, ήταν η πολιτική του να ενώσει αυτό που έφερνε αυτός από την Ελλάδα με ότι βρήκε στις χώρες που κατέκτησε. Πολιτική για την οποία κατηγορήθηκε ενόσω ζούσε.
Κι όμως, αυτή η πολιτική έκανε ουσιαστικά τον Ελληνικό Πολιτισμό να έχει όση αξία του δίνεται σήμερα ....
Διότι, χωρίς αυτό που έγινε στους Ελληνιστικούς χρόνους, το οποίο αργότερα βρήκαν έτοιμο οι Ρωμαίοι - Ειδωλολάτρες και Χριστιανοί- και το χρησιμοποίησαν χωρίς ψευτοπερηφάνειες (όπως κάνουν όλοι οι πραγματικά δυνατοί της Ιστορίας), ο περίφημος Ελληνικός πολιτισμός, μπορεί να είχε την τύχη και άλλων σημαντικών αρχαίων πολιτισμών της Μεσογείου, που άφησαν γραπτά μνημεία, αλλά εξαφανίστηκαν...
Διότι χωρίς Πρόσληψη δεν υπάρχει και Μετάδοση.
Σήμερα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, οι σημαντικότερες κατάκτησεις γίνονται στο οικονομικό πεδίο. Μάλλον από κάποια σπόντα η Ελλάδα, γίνεται χώρα όπου διασταυρώνονται λαοί ψάχνοντας ψωμάκι, ωστόσο για πολλούς φαντάζει ισχυρή χώρα.
Κάποιοι από αυτούς θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν ξανά, αλλά  όλοι δεν θα χάσουν  τους δεσμούς τους με την γη που τους γέννησε.
Τι θα έκανε ο Αλέξανδρος στη θέση μας;
Πρόσληψη σημαίνει και Μετάδοση.
Είναι Ευκαιρία και όχι Απειλή.
Βέβαια αυτό είναι μια γενική θέση, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να προσχεθούν και υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν την καραμέλά της πολυπολιτισμικότητας ως άλλοθι. Ας τους κάνουμε όλοι κριτική, όταν λένε κούφια λόγια, αλλά ας μη ξεχνάμε τι έγινε και μιλάμε σήμερα για Ελληνικά Γράμματα και άλλα τέτοια...
Διότι ο Αλέκος είχε όντως ωραία κυδώνια και όχι μόνο σεντόνια για λάβαρα...

27 σχόλια:

VAD είπε...

A,σε παρακαλώ,όλα κι όλα,δικος μου ο Μεγαλέξαντρος,όταν αποκαλύψω εν καιρώ τα εν Νεπάλ ξαδερφια μου,ολόκληρη φυλή Vad-Mακεδόνων,τότε θα δεις,περίμενε, οσονούπω οι αποκαλύψεις:)))

Benikos place είπε...

Καλημέρα Πατριώτη, καλά τα λες αλλά οι συμπατριώτες μας είναι απασχολημένοι με το να βγάζουν τα μάτια ο ένας του άλλου, που καιρός για τέτοια τώρα...

kariatida62 είπε...

Ερώτηση: Ο Πύρρος βασιλιάς των Ιλλυριών ήταν ο πρόγονος των σημερινών Αλβανών; Ποιος μπορεί να μας διαφωτίσει;Να ρωτήσουμε την Κα Θάλεια Δραγώνα να μας απαντήσει;
Είμαι περίεργη να δώ τον Κολοκοτρώνη ποιός λαός θα τον διεκδικήσει!
Αρχίζω να φοβάμαι΄μ'όλα αυτά που ακούγονται ότι σαν Καρυάτιδα έχω κάνει λάθος τόσα χρόνια για την εθνικότητα μου, δεν θα πρέπει κι'εγώ νάμαι Ελληνίδα!

Η ανάλυση της σκέψης σου Τσουκνίδα για τα κυδώνια του Κυρ-Αλέκου, όπως πάντα με κάλυψε 100% Η πολιτική που εφάρμοσε ήταν όλο το Μεγαλείο του!! Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Μ. Αλέξανδρο σαν τον "πρώτο διεθνιστή"

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ & ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων και απεργιών, μπαίνουν τις επόμενες μέρες οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, γιατί ενώ έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που εκλέχθηκε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, τα Κρατικά Ταχυδρομεία πάνε από το κακό στο χειρότερο, με ελλείμματα να ξεπερνούν τα 35 εκατομμύρια ευρώ και να κλείνει η οικονομική χρονιά μετά από μία 10ετία, με αρνητικό πρόσημο.
Μία από τις αιτίες του κακού κατά τους Ταχυδρομικούς είναι, εκτός από τη φαύλη και προκλητική διαχείριση της τελευταίας τριετίας των οικονομικών της επιχείρησης, και η ουσιαστική έλλειψη Διοίκησης. Καθόσον παραμένει η ίδια που δημιούργησε όλα τα προβλήματα, σε ρόλο όμως καθημερινής διαχείρισης ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ την αρνητική πορεία και τον μαρασμό της άλλοτε υγιούς επιχείρησης.
Το Συνδικάτο, με εξώδικο που απέστειλε στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες, τους θέτει προ των ευθυνών τους, τους καλεί να πάρουν άμεσα μέτρα απειλώντας με απεργίες και κινητοποιήσεις.
Δημοσιεύουμε στους «Αδέσποτους», ως έχει, το εξώδικο του Συνδικάτου των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.
Ερμής

* Για την ιστορία, θυμίζουμε…
► Σενάρια Δεξιάς “παλινόρθωσης” και στα ΕΛΤΑ για οριστική εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δεξιάς; (3 Δεκέμβρη 2009)
► Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ; (11 Δεκέμβρη 2009)
► Νέες αξιοκρατικές τοποθετήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου! Παραμένει αξιοκρατικά και με βάση το βιογραφικό της…
…η κυρία Αντουανέτα Οικονομοπούλου! Ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κουμπάρα του κυρίου Π. Παυλόπουλου!
Άξια! (11 Δεκέμβρη 2009)

akrat είπε...

καλημέρα
εύχομαι να μας φωτίσει ο Μ. Αλέξανδρος και όχι μόνο...

Sophia Kollia είπε...

Aυτό θα ήταν ένα μάθημα καλό σε όσους θα ασχοληθούν περισσότερο τώρα με το μεταναστευτικό...
Χαμός θα γίνει.
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και στο Νεπάλ, όταν υπάρχουν Πακιστάν και Αφγανιστάν, Βάντ.
Ναι, Βενίκο και όταν βαρεθούνε, φτιάχνουν ιστορίες με κακούς ιρακινούς πρόσφυγες...

Manitari tou Bounou είπε...

Χμμμ Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο. Πάντως ο Αλέξανδρος ως "λκατακτητής" δέχτηκε τους τοπικούς πολιτισμούς, αντίθετα νε τη Νεα Ταξη...

Τα κουμάσια δηλαδή....

ΥΓ Ευχές για Φωτισμό επί τη ευκαιρία της εορτής σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Καρυάτιδα, Μπορεί όλοι μας να έχουμε βιολογικό υλικό από Ιλλυριούς μέχρι Σκύθες... Είναι φυσιολογικό. Δεν έχει σημασία πούθε κρατάει η Ολυμπιάς, ο Φίλιππας και όλο το Βεργινοσόϊ. Ειδικά για τον Φίλιππα, μια και τα οστά του είναι στο μουσείο της Σαλονίκης, ας του πάρουν DNA, να πάμε όλοι οι χαζοβαλκάνιοι, να δώσουμε το δικό μας να δούμε σε ποιόν κοντύτερα είναι...
Δεν είναι το αίμα που σε κάνει κληρονόμο της παράδοσης του Μεγαλέξαντρου, αλλά ο πολιτισμός.
Έτσι, είτε το θέλουμε είτε όχι κληρονόμοι του Αλέξανδρου είμαστε όλοι όσοι περάσαμε από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Οικουμένη (ειδωλολατρική και χριστιανική) και κατ΄αυτόν τον τρόπο και οι Σλάβοι και οι Αλβανοί.
Κακώς λοιπόν οι γείτονες διεκδικούν με αυτόν τον τρόπο τον Μεγαλέξαντρο. Ο ίδιος ως αρχηγός όλων των Ελλήνων, πλην τον Λακεδαιμονίων, κατέκτησε την Ασία. Αυτό ήθελε ο ίδιος να είναι!
(Δεν πα να γεννήθηκε Μολλοσός ή Αγίου Βερνάρδου, δεν έχει σημασία).
Το ίδιο ακριβώς πίστευαν και οι επίγονοί του. Πάει λοιπόν τελείωσε!
Το να ασχολούμαστε (πλην των ιστορικών που ψάχνουν τις λεπτομέρειες)και να τσατιζόμαστε με το τι λένε κάποιοι
γείτονες, μοίζουμε με τον άψητο δάσκαλο που ασχολείται συνέχεια με τον άτακτο μαθητή και χάνει τον ρόλο του.
Όσο για την κ. Δραγώνα πιστεύω να έμαθες ότι όλα αυτά που έβγαλε δήθεν ο "μπουμπούκος" στα φόρα, ήταν γκαιμπελικού τύπου χαλκευεμένες κατηγορίες.
Η κ. Δραγώνα, της οποίας το βιβλίο έτυχε να το έχει ένας φίλος δάσκαλος και να του ρίξω μια ματιά, λέει το εξής απλό: Οι Έλληνες ρίχνουμε πολύ βάρος για την αυτοεικόνα μας στην κλασσική Ελλάδα. Αυτό όμως δεν μας βοηθά. Πρέπει να δούμε όλες τις επιρροές που έχουμε, από την ελληνιστική εποχή μέχρι (και γαιτί όχι) την Τουρκοκρατία. Η αλλοιωμένη αυτοεικόνα δεν μας βοηθά να τοποθετήσουμε σωστά τον εαυτό μας στο σύγχρονο κόσμο και να προχωρήσουμε. Ψυχολόγος είναι η γυναίκα. Θέτει θέμα χαμηλής εθνικής αυτοεκτίμησης, η οποία βγαίνει προς τα έξω με έναν επιθετικό τρόπο..
Ο γκαιμπελίσκος όμως απομόνωσε μερικές λέξεις, τις παράλλαξε και τις έβγαλε προς τα έξω ως τέρατα
Έτσι ακόμα και κάποιοι ακαδημαϊκοί παρασύρθηκαν, οι οποίοι μετά ζήτησαν συγνώμη.
Αλλά ο Μίκης τι ήθελε να ασχοληθεί;
Ο ίδιος δεν έκανε-ανάμεσα στα άλλα-και τον χορό των Δερβίσηδων έκφραση του αγωνιζόμενου λαού ενώνοντάς τον με τον Επιτάφιο του Χριστού, αλλά και με αυτόν του Θουκυδίδη;
Και μπράβο του έγινε Μεγαλέξαντρος και αυτός στον τομέα του. Αλλά το γήρας ουκ έρχεται μόνον... Παραπλανήθηκε και αυτός!

Ανώνυμος είπε...

Ακράτ ενοείται και όχι μόνον, απλά η αριστερά, το αλάτι της κοινωνίας, δεν πρέπει να αφήνει στους στενόμυαλους σύμβολα που δεν τους ανήκουν!
Υπάρχουν και οι Νεάντερταλ, εκτός του Φύρερ, αν θέλουν κάποια ιστορική θεμελίωση.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία το μεταναστευτικό πρέπει να ανοίξει με σοβαρό τρόπο.
Είναι πρόβλημα γιατί η Ευρώπη ποτέ δεν το εξέτασε σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι Μανιτάρι, δεν πρέπει να φοβόμαστε είναι μετρημένες οι μέρες της Νέας Τάξης!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το παράδοξο είναι, όπως κι εσύ το επισημαίνεις, πως ο Αλέξανδρος, αν και σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας, γίνεται "σημαία" των κάθε καρυδιάς Βαλκάνιων εθνικιστών!

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Η ιστορία πάντα έχει διαφορετικές αναγνώσεις...
Και τα (ιστορικά και όχι μόνο) πρόσωπα δεν είναι ποτέ μονοδιάστατα...
Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ στο ... φαν κλαμπ του Αλεξάνδρου...
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον υπερασπιστούμε όταν γίνεται ... θύμα πατριδοκάπηλων Ελληναράδων, φαντασμένων Μακεδονοσκοπιανών ή δεν ξέρω τίνος άλλου...
Η ανάρτησή σου φίλε ΚΑΠ/ΚΟΥΜ ερεθίζει τη σκέψη, κόντρα στα εύκολα κλισέ και αυτό μου αρέσει.
Άλλωστε είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο ρατσισμός (και ο εθνικισμός προσθέτω) είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων.

Manitari tou Bounou είπε...

@ Tsouknida

Να ήταν τόσο απλά πράγματα, χαρά που θάχαμε....

Θανασης Ξ. είπε...

Καλή Χρονιά είπαμε;; Δαν θυμάμαι, ας πούμε άλλη μια, δεν πειράζει..

Με αφορμή τον Μεγαλέξανδρο, κάνεις μια πολύ εύστοχη και σχεδόν αιφνίδια παρατήρηση για τους μετανάστες που ομολογώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ, και βέβαια συμφωνώ μαζί της..
Τώρα για τον ίδιο, τί να πούμε εμείς τώρα οι 'νάνοι' του 20ου αιώνα, ο άνδρας έχει 'παραδοθεί' στην ιστορία, της οποίας κυριολεκτικά άλλαξε την ροή. Και μόνο αυτό φτάνει, και δικαίως τον ακολουθεί το 'Μέγας'. Ο κόσμος δεν θα ήταν σήμερα ο ίδιος εάν δεν είχε υπάρξει. Όσο για τις γκρίνιες, για τον χαρακτήρα του, τις προθέσεις του, την τρέλα του, κλπ κλπ, περσινά, ξινά σταφύλια. Ο Καρ έλεγε πως στην Ιστορία πάντα θα παίζει ρόλο και ο παράγοντας της 'μύτης της Κλεοπάτρας' όπως τον ονόμαζε. Τί να κάνουμε τώρα..

phlou...flis είπε...

διορατικός ο κυρ Αλέκος. Θα ψάξουμε με το φανάρι να βρούμε τέτοιον πολιτικό αρχηγό. Πειράζει που τον διεκδικούν πολλοί; Μάλλον όχι, λέω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Ντίνο, συμφωνώ ότι οι τζάμπα μαγκιές σαν τον ρατσιστές και τους υπερπατριώτες είναι βασικά ιδιώτες. Δεν πιστεύω ότι υστερούν βιολογικά, αλλά κάποιοι άλλοι πριν από αυτούς τους οδήγησαν σε αυτή τη μοίρα.(Τον όρο "εθνικιστής" άστον χρειάζεται ολόκληρη διαβούλευση για να πούμε τι είναι εθνικισμός. Αν διαβάσεις παλαιότερα κείμενα ακόμα και τον Γκάντι θα τον βρεις εθνικιστή...)
Μανιτάρι, όντως έχουν μεγαλύτερα όπλα μαζικής πλύσης εγκεφάλου, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν φτάνουν΄.
Θανάση, Χρόνια Πολλά.
Ναι τελικά οι "πολιτικώς ορθοί" κάθε εποχής είναι μόνο για τα τέια..

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς έτσι Φλου Φλις

kariatida62 είπε...

Δεν ακούω μπουμπούκους και φαιδρά άλλα παρόμοια πρόσωπα!
Διάβασα ότι η κυρία Δραγώνα στο βιβλίο της (που δεν έχω διαβάσει)αναφέρει ότι την Ελληνική ταυτότητα (Ελληνική συνείδηση)μας την επέβαλαν τον 19ο αιώνα!(Ευσταθεί;Eσύ, που όπως μου λες την έχεις μελετήσει θα ξέρεις εαν το δηλώνει) Εαν έχει δηλώσει κάτι παρόμοιο, την κατατάσσω μαζί με τα φαιδρά -επικίνδυνα πρόσωπα
(μπουμπούκους και λοιπούς)
Και αν η γυναίκα είναι ψυχολόγος(αν και διάβασα κάπου ότι δεν έχει καν πτυχίο..)ν'ασχολείται μ'αυτά που αφορούν την επιστήμη της και τα ιστορικά και κοινωνικά να τα αφήσει στους ειδήμονες ιστορικούς και κοινωνιολόγους!!!
Επίσης άκουσα ότι είναι σύζυγος στενού φίλου του Σημίτη,εξ'ου και η θέση της Γ.Γραμματέως που κατέλαβε στο Υπουργείο Παιδείας...
Δεν ξέρω έτσι λένε οι κακές γλώσσες,εγώ ξέρω και την παροιμία της γιαγιάς μου:όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!
Μακάρι νάναι παρεξηγημένη...κι'αυτή όπως παρεξηγήθηκε και η υπουργός που κάποτε πρότεινε να ορισθεί επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα η Αγγλική για να την μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα πιο σωστά απ'ότι την μαθαίνουν τώρα!!!

Ανώνυμος είπε...

To θέμα της εθνικής συνείδησης όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη κατά τον 19ο αιώνα είναι πολύπλευρη υπόθεση, όσο αφοριστικό είναι να λες ότι "μας επέβαλαν εθνική συνείδηση", άλλο τόσο αφοριστικό είναι να εξεγείρεσαι μόλις ακούς κάποιον που προσπαθεί να εξηγήσει περισσότερο πολυπαραγοντικά το ζήτημα του σχηματισμού του συγκεκριμένου τύπου εθνικής συνείδης (το λέω πολύ γενικά για τις ανάγκες αυτού του μικρού σχολίου) που ήταν αναγκαίος για τα νεοπαγή αστικά -έθνη κράτη.
Οι Έλληνες - και δεν μιλώ για τους λογίους, αλλά για τον πολύ κόσμο- από "Ρωμιοί" (κάτι όχι μακρινό, αλλά κάπως πιο γενικό) κατά τον 19ο αιώνα γίναμε "Έλληνες". Δεν ήταν κάτι αναγκαστικά κακό, αλλά σημερα οφείλουμε να έχουμε επίγνωση αυτής της μετάβασης.
Η Δραγώνα είναι κοινωνική ψυχολόγος και στο βιβλίο της εξετάζει τους τρόπους που "μεταδίδεται" η εθνική συνείδηση στα νέα παιδιά μέσω του σχολείου, ακριβώς πάνω στην ειδικότητά της. Εκεί επισημαίνει, προβληματίζει ότι η εθνική συνείδηση δεν μεταδίδεται από το σύγχρονο σχολείο με ένα λειτουργικό τρόπο.
Ασφαλώς και μπορεί να ασκηθεί κριτική και να μην αποδεχτούμε τις προτάσεις της.
Εγώ προσωπικά, αντιτίθεμαι όταν τέτοιες απόψεις ιδεολογικοποιούνται και καταντούν μονοδιάστατες και η αλήθεια είναι ότι σε ένα σημείο ο "εκσυγχρονισμός" είχε ανάγκη τέτοιες ιδεολογικοποιημένες μονοδιάστατες θέσεις σε μια δύσκολη, κυρίως κοινωνικο-οικονομικά, για αυτόν περίοδο.
Άλλο ειναι όμως αυτό και άλλο να τερατολογείς και να κατηγορείς τον άλλο ως "εθνικό κίνδυνο".
Τώρα το ζήτημα του πτυχίου είναι πιο σύνθετο. Με τίποτα δεν μπορεί να πει κάποιος δεν έχεει πτυχίο. Έχει διδακτορικό δίπλωμα από κρατικο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.
Το πρόβλημά της είναι το ίδιο με πολλών άλλων αποφοίτων κολεγίων που συνεχίζουν έξω τις σπουδές τους, επειδή έξω τα κολέγια αναγνωρίζονται ως Παν/μία.
Όντως αν αναγνώρισε το διδακτορικό της την περίοδο που η πολιτεία είχε αρνηθεί να κάνει το ίδιο για εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, τίθεται θέμα δικαιοσύνης και τυπικής αξιοκρατίας, αν πάλι το διδακτορικό αναγνωρίστηκε πριν μπουν οι συγκεκριμένοι αποκλεισμοί του νόμου, όπως λέει η ίδια, τότε έχει και τυπικά πτυχίο. Είδες πως με τη μισή αλήθεια βγάζεις τέρατα;
Τώρα, ότι έχει διασυνδέσεις, πιθανόν να έχει, αλλά πόσοι από αυτούς που είναι σε τέτοια πόστα μπήκαν χωρίς διασυνδέσεις;
Δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπιστώ το κατά πόσο είναι ικανή ως επιτελικό κρατικό στέλεχος η κα Δραγώνα, μπορεί να είναι, μπορεί και όχι, είμαι εδώ για κριτική.
Αλλά άλλο αυτό και άλλο το "κυνήγι μαγισσών" που θέλει να βάλουν την Ελλάδα οι μπουμπούκοι για ψηφοθηρικούς λόγους.
Όσο για την Αννούλα και τα αγγλικά της, νομίζω είναι καταφανές από όσα έχουν γραφτεί εδώ ότι είμαι εναντίον!
Υποστηρίζω δε, ότι κακώς έχουμε δώσει τόση μεγάλη βαρύτητα στις ξένες γλώσσες ως προσόν για όλες μα όλες τις δουλειές.

VKP είπε...

Φίλε Τσουκνίδα,

καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και δημιουργία!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοίτα ως Μακεδών και συντοπίτης του Ψωμιάδη και του Παπαγεωργόπουλου είμαι υποχρεωμέμος να μαλώσω μα΄ζι σου. Επίσης σκέψου ότι η καταγωγή μου προέρχεται από τα Γιαννιτσά (πλησίον της Πέλλας). Οπότε άσε μη συνεχίζεις...

kariatida62 είπε...

Aχ,βρε Κομμούνι μου, με συγχωρείς εγώ δεν μπορώ πολύ αυτά τα πολυπαραγοντικά-κοινωνικοψυχολογικά- και μονομερώς διεθνιστικά... δεν τα καταλαβαίνω και δεν θέλω να προσπαθήσω καν να τα καταλάβω!
Δεν τα χωρά το μυαλό μου,απαίδευτη πες με, ότι θες πες με, μόνο μη μου λες ότι θα πρέπει να ξεχάσω να λέω ότι είμαι Ελληνίδα,να μιλώ για την ιστορία της πατρίδας μου και να την μεταφέρω στους απογόνους μου,έτσι όπως οι ιστορικοί την έχουν καταγράψει!
Δεν αντέχω καμμιά Δραγώνα,Ρεπούση ή Διαμαντοπούλου με ή χωρίς πτυχία να γράφουν (με συγχωρείς
για την έκφραση που δεν ταιριάζει σε μια Καρυάτιδα)ό,τι παπαριά σκεφτούν για αυτή την έρμη ιστορία της πατρίδας μου και να την τυπώνουν στα επίσημα βιβλία των σχολείων! Αυτό με συγχωρείς δεν το αντέχω!

Υ.Γ. Απο την Τσουκνίδα εγώ δεν φεύγω...μόνο αν με διαγράψεις εσύ Πρόεδρε! :)

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά την Τσουκνίδα, Καρυάτιδα είσαι και θα είσαι πάντα αρχηγός (κι εγώ πρόεδρος χι χι)...
Καλά κάνεις και μεταδίδεις την ιστορία της πατρίδας σου και την αγάπη για την πατρίδα σου. Απλά με την κριτική και την ανάλυση θα βρεις παραπάνω λόγους να το κάνεις. Επίσης κάτι που αγαπάμε δεν σημαίνει ότι δεν το κριτικάρουμε σκληρά όταν χρειαστεί.
Αυτό αφορά, εμένα.
Το ότι ασχολήθηκα εδώ πέρα και άνοιξα μαζί σου διάλογο για την κ. Δραγώνα, είναι γιατί οι απόψεις της χαλκεύτηκαν χάριν της προπαγάνδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι έτοιμος κι εγώ να αποδεχτώ κάθε άποψη που λέει ότι "το 1922 έγινε συνωστισμός". Από την άλλη δεν θα εξεγερθώ, όταν κάποιος βγει και πει ότι κατά την άλωση της Τριπολιτσάς κάναμε και εμείς τα ίδια...
Επίσης είμαι διεθνιστής, αλλά και πατριώτης, καθότι "πατρίδα είναι τα παιδικά μας χρόνια" και εγώ δεν μεγάλωσα σε πολλές πατρίδες.

Ανώνυμος είπε...

Δείμε, απορρώ πως τα Γιαννιτσά, δεν μετενομάσθησαν (το γράφω καλά;) επί το ελληνικότερο Ιωαννίκια...

kariatida62 είπε...

Tι να πώ! Πάλι με κάλυψες 100%!
Είμαστε συνοδοιπόροι!!!και χαίρομαι πάρα πολύ που σε γνώρισα...:)

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου