Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Μαΐου 02, 2010

Χρήστος Κορτζίδης, ένας ηγέτης!


Τον Χρήστο Κορτζίδη, τον έχω γνωρίσει από κοντά, καθώς βρεθήκαμε μαζί σε διαδήλωση για ένα σημαίνον κοινωνικό πρόβλημα.

Απλός και ουσιαστικός, έκανε συστηματικά αυτό που λίγοι άλλοι δήμαρχοι της Αττικής έκαναν: Να υποστηρίξουν διαδηλώνοντας και αποκλείοντας συμβολικά γραφεία υπευθύνων οι οποίοι αδιαφορούσαν για την κατάρρευση τοπικών κοινωνικών δομών, ή την χρέωναν -καλή ώρα- στην οικονομική δυσπραγία.

Πολύ περισσότερο, έδειξε μοναδικά τι σημαίνει ηγέτης που μπαίνει μπροστά με το ηθικό του ανάστημα. Επί χρόνια η παραλιακή έχει γίνει χώρος επέκτασης δραστηριοτήτων των διάφορων μαφιόζων της νύχτας, είτε επώνυμων, είτε ανώνυμων μπράβων, μετατρέποντας ένα δημόσιο αγαθό όπως η παραλία, που η χρήση του πρέπει να είναι δωρεάν για όλους, σε Las Vegas με το δήθεν επιχείρημα της ανάπτυξης...

Πάλεψε σκληρά και όταν χρειάστηκε να δώσει την ύστατη μάχη για νικήσει τους μαφιόζους, οι οποίοι είχαν συνασπιστεί πίσω από κρατικούς λειτουργούς με τους μανδύες της νομιμοφάνειας και του κρατικού οφέλους, με μια πολυήμερη απεργία πείνας, νίκησε.

Σήμερα ξεκινά τον ίδιο αγώνα για να μην συνενωθεί ο Δήμος του με την Αργυρούπολη.

Έχει επιχειρήματα πολλά, αλλά εγώ δεν χρειάζομαι κανένα επιχείρημα για να πειστώ για το δίκαιο του αγώνα του.

Δεν ρισκάρει ένας άνθρωπος τη ζωή του έτσι απλά.

Πολλά μπορεί να ειπωθούν εναντίον του, αλλά για μένα ένας άνθρωπος δεν μπαίνει σε τέτοια δοκιμασία για το δημαρχιλίκι, που έτσι κι αλλιώς σε λίγους μήνες μπορεί να το χάσει ενωθεί δεν ενωθεί ο δήμος του, γιατί κάλπη είναι και γυρίζει.

Μπορεί να τον ζόρισε και αυτόν η "αυτοκρατορική επιβολή", κατάσταση που με ζορίζει και εμένα.

Ναι γι' αυτό έχω θυμώσει πιο πολύ από όλα με τα τελευταία, με το ΔΝΤ κλπ

Γιατί δεν προσπαθήσαμε να αντισταθούμε στην παντοδυναμία των αγορών και σε αυτό που μας υπαγόρευαν οι ισχυροί.

Επειδή θεωρούσαμε τον εαυτό μας χωρίς όπλα, ή δεν θέλαμε να μπούμε στη λογική της αντίστασης ακόμα κι αν χάσουμε;

Μακάρι να είχαμε ένα Χρήστο Κορτζίδη και σε άλλες ηγεσίες.

Σας αναμεταδίδω το δελτίο τύπου που εξέδωσε:


ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΔΟΣ 25η & Πλ. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ
16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΤΗΛ: 210 – 9637441
FAΧ: 210 – 9644955
http://www.elliniko.gr/
press@elliniko.gr
Ελληνικό, 29/4/10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας μας αφορά όλο το λαό, όλη την αυτοδιοίκηση

Υπερασπιζόμαστε το δήμο μας, δηλαδή όσα μέχρι σήμερα έχουμε καταχτήσει, αλλά κυρίως το δικαίωμα να μπορούμε να αλλάζουμε τα πράγματα προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο.
Από τις αρχές του χρόνου έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα Καλλικράτης και ειδικότερα το ενδεχόμενο εξουδετέρωσης του ενοχλητικού Δήμου Ελληνικού, δια της συνένωσης του με άλλον ή άλλους γειτονικούς.
Σήμερα είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της πόλης μας είναι αντίθετη σε μια τέτοια εξέλιξη.
Γι’ αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση των πολιτών και αν αμφισβητεί ότι έτσι είναι, να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα ενός τοπικού δημοψηφίσματος που μπορούμε να οργανώσουμε.
Ταυτόχρονα και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό, διεκδικούμε οικονομικούς πόρους, αρμοδιότητες και αυτοτέλεια για να μπορούμε ως δήμος να υπηρετούμε αποτελεσματικότερα τα λαϊκά συμφέροντα.

Ο αγώνας μας αναπτύσσεται σε μια πολύ δύσκολη γενικότερα περίοδο, στην οποία εκδηλώνεται μια πρωτοφανής επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών τάξεων.
Επίθεση μάλιστα, η οποία συνοδεύεται από μια επίσης πρωτοφανή, επιχείρηση χειραγώγησης του μυαλού και της ψυχής των απλών ανθρώπων, που καλούνται να αποδεχτούν ότι όλα αυτά αποτελούν μονόδρομο και γίνονται για το καλό τους.
Πιστεύουμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι παρά μέρος του γενικότερου προβλήματος και ο αγώνας μας δεν είναι παρά μέρος του γενικότερου αγώνα.

Η απεργία πείνας που ξεκινάμε είναι ένα σημαντικό αλλά όχι το μόνο στοιχείο των κινητοποιήσεών μας.
Συνεχίζουμε και εντείνουμε την ενημέρωση και συλλογή υπογραφών.
Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα οργανώνουμε και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης ή διαμαρτυρίας.
Και φυσικά συντονιζόμαστε με άλλους δήμους και φορείς, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων της χώρας.

19 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί..Νάναι καλά ο άνθρωπος-το σπουδαιότερο- και μακάρι να καταφέρει πάλι το σωστό για τον τόπο του.
Καλό μήνα

Ανώνυμος είπε...

Εξέγερση εδώ και τώρα, ή αυτοί ή εμείς - Διαδώστε το:

Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων


http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=110417278999703

kariatida62 είπε...

Τον θυμόμαστε απο την απεργία πείνας για τις παραλίες! Το Ελληνικό πόσο άλλαξε επι δημαρχείας του?!

Τσουκνίδας Αγριόχορτος είπε...

Sofia, χρειάζομαστε τέτοια παραδείγματα.
Καρυάτιδα, δεν ξέρω πόσο άλλαξε, αλλά και μόνο αυτό που κατάφερε για την παραλία το μέτωπο της πόλης του καλό είναι. Το θέμα είναι να αγωνίζεσαι. Πιστεύω στην μεγάλη Ιθάκη και όσα κερδίζεις στο ταξίδι, συνέχεια μας βάζουν μικρές Ιθάκες, δήθεν αποτελεσματικές, για να μας τις παίρνουν μετά για μια άλλη δήθεν πάλι καλύτερη....
Ανώνυμε θα σε δω..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πάντως, θα ήθελα να τον ρωτούσα πόσους αργόσχολους-υπεράριθμους έχει διορίσει στο δήμο του με χρήματα του ελληνικού λαού!
Δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο, αλλά αυτή η κραιπάλη που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στους χώρους της αυτοδιοίκησης δεν έχει προηγούμενο (και ελπίζω να μην έχει και επόμενο!)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω να ρωτήσω, πόσους άνεργους δημιούργησε η πολιτική και των εκσυγχρονιστάδων.
Με τόσους άνεργους ή ημιαπασχολούμενους υπήρχαν πιέσεις στην αυτοδιοίκηση να βρει και αυτή δουλειές...
Να λέμε όλη την αλήθεια!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τη στήριξή μου στον προηγούμενο αγώνα του Κορτζίδη την είχα εκφράσει ποικιλοτρόπως. Αυτή τη φορά διαφωνώ. Όχι γιατί είναι αναγκαίος ο Καλλικράτης ή γιατί αποτελεί ένα πάγιο αυτοδιοικητικό αίτημα, αλλά επειδή η απεργία πείνας είναι ένα ύστατο βήμα, όταν δεν μπορείς να μεταχειριστείς άλλα μέσα. Και σε ένα πλαίσιο διαβούλευσης εν μέσω συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ είναι εντελώς άκαιρο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Tσούκνη, να βρει δουλειές μόνο στα "δικά μας παιδιά";
Μην ωραιοποιούμε την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και την κομματοκρατία με την δήθεν... αγάπη προς τους άνεργους!

Ανώνυμος είπε...

askar, δεν ωραιοποιώ τίποτα....
απλά υπςνθυμίζω το πλαίσιο που λειτούργησε η κατάσταση γιατί είναι εύκολο η "πεφωτισμένη" πολιτική εξουσία να τα χρεώνει όλα στα κατώτερα κλιμάκια..
Ας χρησιμοποιήσουμε την κοινή μας εμπειρία για να καταλάβουμε το τί έγινε. Υπήρχαν προγραμματάκια που έδινε η Ε.Ε.,χωρίς μια συνοχή και μια κλιμάκωση, υπήρχε πίεση από εκατοντάδες χιλιάδες νέους, στην αυτοδιοίκηση τα πράγματα είναι πιο χαλαρά δεν ηταν πάντα κομματικές οι προτιμήσεις, αλλά και άλλα κριτήρια π.χ. τοπικιστικά (αυτό δεν σημαίνει ότι τα ωραιοποιώ). Τι να κάνει ο κόσμος;
Εδώ, σήμερα οι ίδιοι οι βουλευτές και οι δήμαρχοι λένε στις εφημερίδες ότι πιέζονται για να βρούνε δουλειά σε Σούπερ Μάρκετ και ιδιωτικές εταιρίες...
Φαντάζεστε τι διαπλοκή ήδη δημιουργείται;
Ας τα αφήσετε αυτά, δεν θα αλλάξει τίποτα όσο και να κατηγορείτε τα κατώτερα κλιμάκια: Μόνο ένα εκταταμένο νιου Ντηλ απασχόλησης (με καθαρά κριτήρια ένταξης για όλους) μπορεί να δώσει κάποια λύση.
Τέλος εξυπακούεται ότι η αριστερά έχει την μικρότερη συμμετοχή, λόγω δύναμης σε αυτή την ακαταστασία της αυτοδιοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

Και σαν θεολόγος Ασκάρ, νομίζω ότι γνωρίζεις τις ειρωνίες των πατέρων για τους μεγάλους κλέφτες που κατηγορούν τους μικρούς που κλέβουν για να ζήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Δείμο, δεν ξέρω αν τον καλύπτει το πλαίσιο της ΚΕΔΚΕ

akrat είπε...

εγώ είμαι ενάντια στην απεργία πείνας...
μόνο στις φυλακές όταν ζητάμε να είμαστε φυλακισμένοι σε ιδιαίτερο μέρος σαν πολιτικοί κρατούμενοι...

αλλά τι να πω ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΙ...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοίτα, είμαι βέβαιος ότι δεν τον καλύπτει. Ωστόσο, έφτασε κιόλας στο τελευταίο στάδιο της μάχης ώστε να μεταχειριστεί αυτό το όπλο που κανονικά οδηγεί στο θάνατο; Γιατί αλλιώς είναι επικοινωνιακό τέχνασμα κι η κυβέρνηση δε φάνηκε να θέλει να πάρει πίσω παρά μόνο πολύ λίγα (κι αυτό το συζητάμε).

Τσουκνίδας Αγριόχορτος είπε...

Ούτε με θάνατο δεν συζητάει η κυβέρνηση την μη συνένωση του Ελληνικού;
Πόσοι δήμοι συνενώνονται στην Αθήνα;
Ούτε με θάνατο δεν συζητάει η κυβέρνηση λίγες παραπάνω πιστώσεις;

Ασημακόπουλος Ασημάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ασημακόπουλος Ασημάκης είπε...

Καποιοι ενταγμενοι στο δικομματικο συστημα πολιτικοι απαξιωσαν την καθε ειδους συμμετοχη στα κοινα.
Ετσι ειναι τωρα πανευκολο να βαζουμε λασπη στον ανεμιστηρα και χωρις να ξερουμε το προσωπο και τους αγωνες του να μιλαμε για λαμογια και ρουσφετια!
Ας ψαξουμε λιγο παραπανω την διαδρομη του καθενος καθως και το νομικο πλαισιο λειτουργιας της τοπικης αυτοδιοικησης και μετα ας γραφουμε με στοιχεια την αποψη μας.
Οσο συνηθες ειναι να κανεις παρανομιες τεραστιες ατιμωρητι,
αλλο τοσο σπανιο και επωδυνο ειναι να προσφερεις ανιδιοτελως στους δημοτες που σε επελεξαν κοντρα σε τεραστια συμφεροντα.
ΝΙΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσω ότι και εγώ συμφωνώ απόλυτα με την κ. Νίκη Ασημακοπούλου

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρεστε τον αγωνιστή σας. Σήμερα ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο απόφαση που διαλύει έναν αθλητικό σύλλογο 15 ετών με μέλη μικρά παιδιά και ενηλίκους που αθλούνται, για να τον παραχωρήσει σε έναν εξωραιστικό σύλλογο γερόντων να κάνουν ΨΗΣΤΑΡΙΑ. Συγχαρητήρια, έτσι νομίζει ότι θα κερδίσει τις ψήφους του Ελληνικού γιατι τον έχει πάει τρεις και μία ότι δε θα ξαναβγεί δήμαρχος. Στο παρελθόν του έχει επιβληθεί πρόστιμο από την πολεοδομία Αργυρούπολης για παράνομη χρήση καντίνας στο χώρο του Αθλητικού συλλόγου αυτού. Ο κος Κορτζίδης και το συνάφι του λοιπόν χρόνια καλοβλέπουν τη συγκεκριμένη περιοχή. Και ξανά να τον χαίρεστε τον υποκριτή.

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου