Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τρίτη, Αυγούστου 17, 2010

Οι πολυεθνικές έβαλαν στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη της Πολιτείας - ένα μικρό, αλλά σημαντικό μέτωπο αυτού του Πολέμου και η Ψωροκώσταινα!

του Βασίλη Βιλιάρδου από την ηλεκτρονική εφημερίδα "Σοφοκλέους 10 - Οικονομία"

«Νομίζετε ότι ο πρωθυπουργός έχει την παραμικρή εξουσία; Ξυπνήστε, η αληθινή εξουσία είναι το Καρτέλ! Είναι η Microsoft, η Google, η Nestle, η Coca Cola, η Wal-Mart, η Monsanto, η Toyota, η Siemens, η ΑΒΒ, η Exxon, η Shukori, η Morgan Stanley, η Deutsche Bank, η Royal Dutch Shell, η Astra Zeneca, η Sanofi-Aventis και όλες οι άλλες πολυεθνικές. Ορίστε, αυτή είναι η αληθινή κυβέρνηση του πλανήτη. Όταν συγκεντρώνονται κάθε τρείς μήνες στο Μπίσκο Κέι, οι “προτάσεις συντονισμού”, στις οποίες συμφωνούν, είναι πολύ πιο σημαντικές από όλα τα κυβερνητικά διατάγματα. Προτάσεις…..Είναι για γέλια.
Πρόκειται για εκτελεστικές αποφάσεις, μπροστά στις οποίες όλοι υποκλίνονται – ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, η Παγκόσμια Τράπεζα (ΔΝΤ), η ΕΕ, η Ιαπωνία και οι Η.Π.Α. Και εσύ το ξέρεις και εγώ το γνωρίζω…….είναι κοινό «μυστικό». Η Πολιτική;
Ας γελάσω. Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλοι αυτοί, όταν βγαίνουν από τα υπουργικά συμβούλια; Πιγκουίνους που χειροκροτούν άλλους πιγκουίνους, επάνω σε πάγο που λιώνει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κανείς να συμμετάσχει σε αυτήν την απίστευτη παρωδία, επιλέγοντας την Πολιτική για να κάνει την καριέρα του».
Το παραπάνω χαρακτηριστικό, ελαφρά διαμορφωμένο κείμενο του Γάλλου συγγραφέα M.Crespy, αν και σε κάποιο βαθμό υπερβολικό, είναι αρκετά αποκαλυπτικό σε σχέση με την «σκιώδη» παγκόσμια διακυβέρνηση – ενώ περιγράφει σε ποιους ακριβώς χρωστάμε, σε τελική ανάλυση, όλοι εμείς: τα κράτη, οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις.
.....
Οι παραπάνω πλεονασματικές χώρες, συντελώντας τα μέγιστα στην «ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση», λειτουργούν προσθετικά στον περιορισμό της ελευθερίας - ενώ δημιουργούν επίσης, σε συνεργασία (Γερμανία, Ιαπωνία) ή μη με τις δικές τους πολυεθνικές, ανάλογες προϋποθέσεις «κατάλυσης» της Δημοκρατίας. Κάποιες από αυτές (Κίνα Ρωσία) αποτελούν τη μοναδική απειλή για το Καρτέλ, γεγονός που φάνηκε από την τρομοκρατημένη αντίδραση της Παγκόσμιας Τράπεζας, όταν η Ρωσία ανακοίνωσε την απαγόρευση των εξαγωγών των σιτηρών της.
Ο πανικός της δεν οφείλεται φυσικά στο ενδεχόμενο έλλειψης σιτηρών (άλλωστε ένας από τα αποτελέσματα των «παράδοξων» πυρκαγιών ήταν η αύξηση της τιμής του σιταριού, η οποία προσέφερε τεράστια κέρδη σε όσους την «προέβλεψαν», ενώ συντελεί στην εξαθλίωση πολλών χωρών – επομένως στην χωρίς βία υποταγή τους στις πολυεθνικές), αλλά στο ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το Καρτέλ δεν είναι άλλος από το κλείσιμο των συνόρων – από την επιστροφή στον προστατευτισμό δηλαδή, στην αυτάρκεια, στα τελωνεία, στους δασμούς και γενικότερα στο διασυνοριακό έλεγχο, τόσο των παγκοσμίων χρηματοπιστωτικών ροών, όσο και των εμπορευμάτων. Στην υποθετική αυτή περίπτωση, οι πολυεθνικές θα ήταν αδύνατον να διατηρήσουν τα μεγέθη τους – πόσο μάλλον να επιτύχουν τον τελικό στόχο τους: την ανάδειξη τους σε διαπλανητικά μονοπώλια.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΤΟΛΗ

Όπως φαίνεται καθαρά σήμερα, πλησιάζουμε γρήγορα στα τελευταία στάδια των «νεοφιλελεύθερων» ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 - με ηγέτη τις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία. Αφού προηγήθηκαν λοιπόν οι μεγάλες κρατικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων βέβαια οι κοινωφελείς, οι οποίες εξαγοράσθηκαν από τις υπερμεγέθεις πολυεθνικές (μόνο αυτές διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια), η διαδικασία «τείνει» στο τέλος της - με την ολοκληρωτική κατάληψη της Πολιτείας.

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα έχουμε την άποψη ότι, αυτά που διαδραματίζονται σήμερα, έχουν στόχο τον «εκμοντερνισμό» ενός κράτους με φεουδαρχικές δομές, με απώτερο σκοπό την υποδούλωση του - μέσω της υποταγής του στην 4η εντολή του διεθνούς κεφαλαίου, σύμφωνα με την οποία απαιτείται: η όσο το δυνατόν βαθύτερη διάσπαση, η κατάτμηση και η διαίρεση δηλαδή του Δημοσίου τομέα, με την ιδιωτικοποίηση όλων των επιχειρήσεων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα στην ιδιοκτησία του. Όπως θα τεκμηριώσουμε δε παρακάτω, αυτοί που επωφελούνται από το «άνοιγμα» των αγορών δεν είναι σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές, όπως συνήθως προσπαθεί να μας πείσει το «σύστημα», αλλά τα ισχυρότερα κράτη – κατ’ επέκταση βέβαια οι πραγματικές κυβερνήσεις τους: οι πολυεθνικές.
Συνέχεια και όλη η ανάλυση εδώ

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλως τον.
Γιατι φοβαμαι πως δεν υπαρχει επιστροφη;;;

Ναπoλέων είπε...

Cap. Comm.
Λάθος μέγα φίλε μου!
Δεν υπάρχει πλέον Ψωροκώσταινα...
αλλά...
ΨΩΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ!
Μην τό χαλάμε!

Taspa
Επιστροφή, ..."ου μην αλλά" και αναστροφή, υπάρχει.

Αν υπάρχει και επαρκές ΚΟΥΡΑΓΙΟ, τό συζητάμε.

Το τί πρέπει να κάνουμε για να δημιουργηθεί "επαρκές" κουράγιο είναι ...at stake...

Sophia Kollia είπε...

Είμαστε τελειωμένη υπόθεση.Θα περάσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια για να πάρουν τα πράγματα άλλη τροπή. Όμως, παρατηρώντας τους ανθρώπους ,το πως σκέφτονται, το πως φέρονται, μου φαίνεται ότι αξίζουν αυτό που παίρνουν,Εμείς τι φταίμε όμως?
Καλημέρα

Unknown είπε...

Ναπολεωντα, η Ψωροκωσταινα υπηρξε μια πτωχη ελληνιδα στο Ναυπλιο που αφου εχασε ολους τους δικους της, οταν εφθασε ο Καποδιστριας ελυσε εναν κομπο που ειχε στο μαντηλι της και κατεθεσε το μοναδκο γροσακι που ειχε για την δημιουργια ορφανοτροφειου, ......
Στην ΨΩΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ γυριζουν τις τσεπες του εργατικου κοσμου προκειμενου να ενισχυθουν τα ευαγη Τραπεζικα Ιδρυματα.
ΣΟΦΙΑ.
Μπορεις να μου δωσεις απαντηση;; εχω χρονια το ιδιο ερωτημα;;;

Ναπoλέων είπε...

Sofia,
γράφεις:
«Όμως, παρατηρώντας τους ανθρώπους, το πως σκέφτονται, το πως φέρονται, μου φαίνεται ότι αξίζουν αυτό που παίρνουν, Εμείς τι φταίμε όμως?»
Προφανώς το "εμείς" δεν τό κατατάσσεις στην ...συνομοταξία των ανθρώπων.
Δικαίωμά σου... αλλά οφείλεις μιά επεξήγηση...

Taspa,
υποθέτοντας ότι το κύριο ερώτημά σου είναι αν υπάρχει ή όχι "επιστροφή" θα σού απαντήσω πώς ΝΑΙ υπάρχει, μόνο που δεν είναι, ποτέ δεν ήταν, ακριβώς "επιστροφή".
Ανελικτική σπείρα είναι η ιστορία της ανθρωπότητας... είναι επιβεβαιωμένο αυτό.
Ίσως και του Σύμπαντος, δεν ξέρω. Παλεύω την θεωρία του Χάους καιρό, αλλά δεν έχω «καταλήξει»...

Το μέγα πρόβλημα κατ' εμέ με το "επαρκές" κουράγιο, που ανάφερα πιο πριν, είναι ότι οι κοινωνικές αλλαγές είναι βραδύτατες...
Δεν φτάνει συνήθως μιά ζωή.
Κι έτσι πολλοί, πάμπολλοι δυστυχώς, απογοητεύονται μη βλέποντας ΟΙ ΙΔΙΟΙ απτά αποτελέσματα και είτε αδρανοποιούνται, είτε προσχωρούν σε «άλλα» στρατόπεδα, είτε απλώς αρχίζουν να λένε και να γράφουν κουταμάρες.

Αν θέλεις συνέχεια σ' αυτόν τον διάλογο, που εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά πολύ, γράψε μου τις σκέψεις σου στο
napoleonpapadopoulos@gmail.com
και θα ανταποκριθώ.

Καλό ΠΣΚ.

Μανώλης είπε...

H σταδιακή υποβάθμιση του δημόσιου τομέα θα οδηγήσει σε δύο τινά: αφενός μεν σε μία ιδιόμορφη "σοβιετοποίηση" (εννοώ μισθολογική) αυτού που θα απομείνει, και από την άλλη σε μία εκπούληση όλου του υπολοίπου..Μάλλον η ανάλυση του Βιλιάρδου συμφωνεί μ' αυτό. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αφαίρεση της εθνικής εξουσίας, βλέπεις ο νεοφιλελευθερισμός έχει και αυτός διεθνικιστική (sic!) διάθεση.
Ευχαριστώ, από www.democracycrisis.com

akrat είπε...

μας πήραν την αθήνα ζουμ τριαλλαλό...

μας πήραν την ζωή μας ζουμ τριαλαλό..

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου