Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2008

Χαλκιά Ηχούσα και Αλλαλάζοντα Κύμβαλα


Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ με την απόκαλυψη της εθνικής ντόπας και ιδιαίτερα με το τελευταίο περιστατικό. ...

Και μετά, αισθάνομαι τύψεις, γιατί αυτή η μεθυλτριενολόνη- πως την λένε- επίσημα σταμάτησε να δίνεται ακόμα και στα ζώα:τόσο μεγάλο κακό κάνει στην Υγεία...

Και οι αθλητές είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της υπόθεσης.


Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω αυτή τη Χαλκιά, τότε που από το πουθενά πετάχτηκε στο πρώτο βάθρο και μέσα στην δίνη της Ολυμπικακής Μηχανοανατροπής, θέλησε να διασκεδάσει τις υποψίες χρησιμοποιώντας το μπακράουντ ενός φασίζοντος εθνικιστικού αυτοερωτισμού (που είχε καλιεργηθεί σκόπιμα για τις "ανάγκες των αγώνων"), δηλαδή με τις δηλώσεις της για το ανώτερο ελληνικό έθνος....

Για μένα ήταν το κερασάκι στην Τούρτα για το ψευδοολυμπιακό φαγοπότι, που ο καθείς μη αυτοερωτιζόμενος ήξερε ότι θα το πληρώσουμε με αίμα, όπως το πληρώσαμε.
Κοντά στις απογραφές, το "σκληρό ευρώ" και το αλησβερίσι πολιντικάντηδων με "επενδυτές" ήταν ένας μεγάλος φταίχτης που ο εργαζόμενος "λέει το ψωμί ψωμάκι"και ο νέος δεν έχει κανένα όνειρο.

Όταν η χώρα χεριαζόταν και χρειάζεται γενναίες επενδύσεις στον κοινωνικό τομέα, όταν χρειαζόταν σημαντικές δημόσιες δαπάνες για να σταματήσει η αποβιομηχάνιση και η εγκατάλειψη της υπάιθρου, εμείς χτίζαμε εκεί που πρέπει να γκερμίζουμε, για να πάρουν τα άχρηστα κουφάρια κοψοχρονιάς, αυτοί που τα έχτισαν με τεράστιες υπερβάσεις στο κόστος.


Βρε ντενεκέδες, αν ήθελαν να μας δώσουν την Ολυμπιάδα για ιστορικούς λόγους θα μας την δίναν το 1996. Αλλά τότε, σε εκείνα τα σχέδια, δεν υπήρχαν τόσες "μεγαλομανίες". Για παράδειγμα η κωπηλασία θα γινόταν στη λίμνη των Ιωαννίνων. Κάποιοι δεν κέρδιζαν τόσα...

Αλλά είπαμε ο άδειος ντενεκές πάντα τον ίδιο ήχο βγάζει... "χαλκός ηχών"...


Ένα εύχομαι, ας γίνει η αποκάλυψη της αθλητικής ντόπας αρχή για να αποκαλυφθούν και άλλες ντόπες... και είναι πολλές..

Ντοπαρισμένα "Αλλαλάζοντα Κύμβαλα"... κάνουν σχεδόν παντού κουμάντο!

13 σχόλια:

VAD είπε...

Tόχουμε στο DNA μας,έτσι δεν είπε;
Μήπως εννοούσε,τόχω στα χαπάκια μου;
Βέβαια κρατάω μια πισινή,γι αυτό που λέει για τους τακτικούς ελέγχους,αλλά πάλι....τα χαπάκια είναι χαπάκια!
Ασε τώρα που απολαμβάνω την κοριτσάρα,την Ισινμπάγεβα(παιδάκι μου!)

Ανώνυμος είπε...

καπ κουμ μου
Αν θέλανε πραγματικά να εκλείψει το ντόπιγκ από παντού και για πάντα, μπορουσαν να υποβάλλουν σε εξέταση όλους τους αθλητές, την ίδια ημέρα που αγωνίζονται, γνωρίζοντάς το και οι ίδιοι οι αθλητές ότι θα υποβληθούν σε έλεγχο και όλος ο κόσμος. Από τον Φέλπς μέχρι την Χαλκιά κι από την Ισιμπάγιεβα μέχρι τον Κόλντ.

akrat είπε...

τσου λι....
ωέοοοο

Τσουχτρα είπε...

Έτσι, για να μη νομίζουμε οτι γίναμε απο την μια στιγμή στην άλλη αθληταράδες ! Χάπια, χάπια, χάπια και πάλι χάπια δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν και "φυσικά την ευθύνη φέρει ο προπονητής" όπως έκραξε το σάπιο παρακλάδι του σάπιου κράτους όταν έπεσαν τα σάπια φρούτα του... Άντε και καλή σοδειά. Η ντόπα ήταν είναι και θα είναι εδώ γιατί είναι πολλά τα λεφτά ..Άρη !

Aggelos Spyrou είπε...

Προτείνω την τέλεση, μετά τους ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες, μιας νέας διοργάνωσης μόνο με ντοπαρισμένους αθλητές.

Να δούμε που μπορούν να φτάσουν, πόσο γρήγορα καταστρέφονται.

Όλο ιδέες είμαι το άτιμο! :)

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι καλοί, είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος και αυτό είναι ευχάριστο..
Κανείς δεν βρέθηκε απολογητής των προηγούμενων ψευδοθριάμβων.

Είχα ετοιμάσει κάτι να γράψω για τυχόν απολογητές:
1. Για μένα ένα πραγματικό ρεκόρ που θα αφορούσε τους πολίτες και την πολιτελια αυτής της χώρας θα ήταν το ρεκόρ "καρτών αθλητών", δηλαδή ποσοστό συστηματικά αθλούμενων σε σχέση με τους κατοίκους της...
2. Ο πρωταθλητισμός είναι πλέον ένα εμπορικό προϊόν. Αν αντιμετωπίζεται ως τέτοιος,στην περίπτωση που μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν θα είμαι αντίθετος. Αλλά εδώ είχαμε στρεβλώσεις, λόγω της χρησιμοποιήσης του ως μαζικό αποχαυνωτικό..

Αθλητισμός για την άθληση και την συμμετοχή, ρομαντικά ντεμοντέ πράγματα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το πρόβλημα έγκειται στην ίδια την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την επαγγελματικοποίησή του. Όταν παίζονται τέτοια ποσά πάνω στις επιτυχίες και τις επιδόσεις του αθλητή τότε είναι λογικό ο κάθε αθλητής να θέλει να πάρει ουσίες. Μάλιστα, όταν οι αθλητές συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο ως επάγγελμα -αφού τόσα χρόνια τα έφαγαν μόνο αθλούμενοι- τότε αναγκαστικά σπρώχνονται εκεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος -εκτός αν κάποιος δεν θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής, οπότε και ουσιαστικά δεν πρόκειται να φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο.

tractatus είπε...

Είναι αλήθεια όσα λέει ο προλαλήσας...δυστυχώς αυτό που λέμε αμερικάνικος πολιτισμός...ή μήπως τελικά αυτοκρατορία...κυριαρχεί, ποδηγετεί, αποζημιώνει για όλα. Και για τον αθλητισμό. Αλλοι πιάνονται κι άλλοι όχι. Απλά στην Ελλάδα συνηθίζουμε να είμαστε μελό και ως μελό κάνουμε δηλώσεις, δίνουμε όρκους, κλαίμε...ε μας αρέσει λίγο παραπάνω το θέατρο τόσο που ξεχνάμε ότι κάποτε πρέπει να κατέβουμε απο τη σκηνή και να αναμειχθούμε με το πλήθος...και τότε όλοι θα είμαστε και πάλι ίδιοι...τόσο απλά. Τόσο κοινότοπα.

Για τη Χαλκιά απο την αρχή είχα τα ίδια ερωτήματα...και φυσικά -εντελώς κοινότοπα- περίμενα κάποτε τις ίδιες απαντήσεις...και αυτό συνέβη όταν πια η Ολυμπιάδα μετακόμισε...σε άλλη χώρα.
Το ίδιο έγινε με την άρση βαρών αλλά και με το στίβο.
Παραμένει βέβαια το ερώτημα: Δηλαδή οι αμερικάνοι αθλητές και όσοι γυμνάζονται στις ΗΠΑ είναι καθαροί; Εδω, λοιπόν, οι απαντήσεις, φίλε καπκουμ, είναι σχεδόν απλοϊκές....

lakis είπε...

Και μένα μου άρεσε η φάση με τη Χαλκιά. Δεν είναι απίστευτο το πόσοι αθλητές δεν λαμβάνουν για μήνες και μήνες μέρος σε καμιά αθλητική συνάντηση και μετά έρχονται από το πουθενά για να "σαρώσουν";

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΑΤΟΥΣ
έχετε δίκαιο, το θέμα αφορά όλα τα κράτη, αφορά πριν από όλα τον πολιτισμό μας ("καλά στην Αμερική (ή την Κίνα να προσθέσω, ή την πρώην Ανατολική Γερμανία) τι κάνουν;")

Όμως για την Ψωροκώσταινα υπάρχει και ένα άλλο θέμα: Την στιγμή που γκρεμίζεται το κοινωνικό κράτος, την στιγμή που υπάρχουν ολόκληρες τοπικές κοινωνίες διαλυμμένες (π.χ Βόρεια Ελλάδα) από την απουσία οικονομικού και κοινωνικού σχεδιασμού... την στιγμή που είναι δεδομένη η απουσία μιας γενικότερης πολιτικής πρόληψης των αρνητικών συνεπειών των πιέσεων της
παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, αλλά και της μετάβασης σε ένα διαφοροποιημένο πολιτισμικό πλαίσιο....
ήταν για μένα μια προκλητική αναισθησία η εμπλοκή της πολιτείας με την μεγαλομανία των Ολυμπιάδων.
Μια πρόκληση που μου γεννά τεράστια καχυποψία για τα πραγματικά κίνητρα αυτής της εμπλοκής και αυτό θέλω να επισημάνω..
Λάκη τι κάνει η Κύπρος μας;

Εξερευνητής είπε...

Στο χτεσινό μου "ποστ" θα βρείτε την ακριβή κατανομή των βραβείων μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών.

Έχω πράμμα που σαλεύει...

Πρώτη βγήκε η Toyo Capsule S.A.
Ακολουθούν άλλες, κάποιες γνωστές αλλά και κάποιες "αφανείς"...

Υ.Γ.
Ειδικά για το τελευταίο σου σχόλιο, ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ:
«Μια πρόκληση που μου γεννά τεράστια καχυποψία για τα πραγματικά κίνητρα αυτής της εμπλοκής»
Εμένα ...τεράστια ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ μού δημιούργησε.

Εξερευνητής είπε...

Υ.Γ.(2)
Μετά π.χ. τις κολοσσιαίες δωροδοκίες της Ζήμενς για το μηδέποτε λειτουργήσαν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ...Συ(μ)-φορ-άϊ εσύ...

...έχεις μείνει στην καχυποψία;;;

Ανώνυμος είπε...

To "καχυποψία" είναι ρητορικό σχήμα εξερευνητή..
Κατά τα άλλα η βεβαιότητα ισχύει..
Ίσως κάποιο μωροπίστευτοι καιμωροφιλόδοξοι πολιτικοί να πίστευαν σε "αρχαίο πνεύμα αθάνατο", αλλά αυτοί που σχεδίαζαν ήξεραν τι έκαναν..

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου