Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2008

Οι "κουκούλες" του ΣΥΡΙΖΑ....


Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, θεωρεί τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας κοινωνική εξέγερση. Και προφανώς είναι ως προς το σκέλος των χιλιάδων μαθητών που βγήκαν στους δρόμους. Προφανώς είναι εξέγερση αν κρίνει τον παλμό της νεολαίας που δεν λέει να σταματήσει μία βδομάδα μετά. Προφανώς είναι όταν πολίτες υπερασπίζονται μαθητές που καταδιώκονται από τα ΜΑΤ. Προφανώς είναι και το αυθόρμητο σκέσπασμα των νέων με μπογιές, αυγά, σκουπίδια, νεράτζια και τα άκρως συμβολικά άδεια μπουκάλια. (Ακόμα και οι πέτρες... που πρέπει πάντως να τις σταματήσουν γιατί δίνουν την διακαιολογία στις δυνάμεις καταστολής για "ασύμετρες" απαντήσεις) Είναι σαν να λένε, έστω θυμικά, σε μας όλους μας:
"Δεν μας φοβίζει η νομιμοποιημένη βία και καταστολή! Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε! Δεν θα καλύπτετε με τα γκλόμπ τα αυτιά σας! "
Αυτή την πραγματικότητα είναι που δεν πρέπει να καλυφθεί από τις μολότωφ μιας μειοψηφίας. Μολότωφ όμως, που όσον αφορά τις τράπεζες και τα δημόσια κτήρια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Αυγή, δείχνει να αποδέχεται ένα ποσοστό του πληθυσμού που ξεπερνά, τα μεγέθη του ΣΥΡΙΖΑ..
Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ένα μικρό αλλά υπαρκτό ποσοστό (έστω της τάξης του 1,5%) του πληθυσμού αποδέχεται και τις κατασροφές καταστημάτων και αυτοκινήτων...
Δεν χρειάζονται μετά περίεργειες θεωρίες για να εξηγηθεί το φαινόμενο. Η βία εναντίον του αντικοινωνικού Κράτους έχει συσωρευτεί μέσα μας.. (Πολύ καλά τα έγραψε ο ΚΙΜΠΙ στον "Επενδυτή")
Ασφαλώς και πρέπει πολιτικά να αποδοκιμαστεί αυτή βία, πρώτα από όλα γιατί είναι βία που οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα, της γιγάντωσης δηλαδή της καταστολής. Αλλά δεν φτάνει αυτό.
Πρέπει να σταλθεί ένα μύνημα πως η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί με κατασταλτικές μεθόδους (αυτές που επιλέγει- άκουσον ..άκουσον- ακόμα και το Υπουργειο Παιδείας), με "μηδενική ανοχή", αλλά με πολιτικές που θα προσπαθήσουν να εντάξουν -"εδώ και τώρα", που έλεγε και ο Αντρέας- τους νέους και γενικότερα αυτό το τμήμα της κοινωνίας που αισθάνεται περιθωριποιημένο..
Αυτό προφανώς δεν μπορεί να το πει πειστικά η Κυβέρνηση, γιατί θα πρέπει να αναθεωρήσει άρδην τη φιλοσοφία της.
Δεν μπορεί να το πουν ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καθένα για τους δικούς του λόγους. Ορισμένα προσπαθούν να το ψελλίσουν, όμως...
Προσπαθεί εδώ και καιρό να το ψελλίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως).
Δεν είναι στρατηγικό λάθος τους οργισμένους νέους- φοιτητές οι περισσότεροι που έφαγαν την εφηβεία τους με το άγχος των επιτυχιών- να τους εντάξεις σε έναν πολιτικό δρόμο. Τους νέους με τη θολή αντιεξουσιαστική ιδεολογία να θέλεις να τους κάνεις ριζοσπάστες αριστερούς: Στην μία άκρη, αλλά εντός της δεδομένης πολιτικής δυναμικής.
Αν οι αστοί πολιτικοί δεν ήταν κοντόφθαλμοι, θα έπρεπε να τους συγχαίρουν. Αλλά κατά βάθος λίγους τους νοιάζει η επιβίωση και αυτού ακόμα του πολιτικού πολιτισμού, που κατακτήσαμε μετά τη Χούντα. Πιο πολύ τους νοιάζει η επιβίωση της ξεκομένης από την κοινωνία ελίτ που δημιούργησαν.
Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθη τακτικής. Ο πολιτικός του ρίσκου Αλαβάνος είναι συνήθως προσεκτικός , αλλά οι νεαροί και άψητοι συνεργάτες του, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να βάζουν ξεκάθαρα το όριο. Να μη προδώσουν επικοινωνιακά κάτι που στρατηγικά μπορεί να οδηγήσει από ευκαιριακές σε δημιουργικές πολιτικά επαναστάσεις. Αυτό πρέπει να σκέφτεται κάθε αριστερός.
Δυστυχώς οι προς τα έξω εκπρόσωποι του, συνήθισαν από πέρυσι στο κανάκεμα των εργολάβων των ΜΜΕ. Αλλά πέρυσι είχαν άλλους στόχους οι εργολάβοι.
Τώρα είδαν ότι λύσεις μεγάλου συνασπισμού, ή ακόμα και οικουμενικής δεν προχωρούν και έχουν στο μυαλό τους να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υπάρξει μια ηγεμονική αυτοδυναμία.
Ακόμα και να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του ο Γιώργος, έχουν τον τρόπο να τον κανονήσουν, όπως κανόνησαν τον Κώστα με τον "Βασικό Μέτοχο"...
Αυτό δεν θέλουν κατά βάθος και οι εξεγερμένοι: "Μια από τα ίδια!"

22 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Συμφωνώ αλλά νομίζω ότι το ποσοστό που αποδέχεται τις καταστροφές είναι πολύ μεγαλύτερο από 1,5%.

Προσωπικά δεν μίλησα με κανέναν που δεν αποδέχεται τις καταστροφές των τραπεζών! Μάλιστα στη Λάρισα και από ότι ακούω και σε άλλες πόλεις υπήρξαν μόνο συμβολικοί στόχοι.

Ασφαλώς υπάρχει οργή και η νεολαία δεν εμπνέεται από το σύγχρονο μοντέλο κυνηγιού του χρήματος με κάθε κόστος.

Νομίζω ότι η εποχή μας είναι μεταβατική προς κάτι άλλο. Ζούμε απλά τις αναταράξεις και σοκάρομαι όταν βλέπω πόσο λίγο συνθετικά μπορούν να σκέφτονται οι κυβερνώντες...

Ανώνυμος είπε...

το 1,5 αναφέρεται σε καταστροφές μικρών καταστημάτων και αυτοκινήτων. Είναι πολύ μεγαλύτερο μέχρι και 25% περίπου το ποσοστό που εγκρίνει επιθέσεις σε επιλεγμένους στόχους, σύμφωνα με την έρευνα. Η αλήθεια είναι ότι και μένα αυτό το ποσοστό μου φαίνεται μικρό. Πάντως ακόμα και έτσι όπως το αποτυπώνει η έρευνα είναι καμπάνα μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει..

akrat είπε...

τι να γίνει?
είναι θέλημα θεού...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Φίλε,
Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Ωστόσο λόγω της κρίσης προσανατολισμού και στρατηγικής και του ασαφούς μηνύματος που εκπέμπει κινδυνεύει να καταποντιστεί. Βασικό χαρακτηριστικό, το περίεργο ηγετικό σχήμα (Αλαβάνος, Τσίπρας), αλλά και η εντυπωσιακή πολυσυλλεκτικότητα, που καθώς δε συντονίζενται σε στοιχειωδώς ενιαία στρατηγική, δημιουργεί προβλήματα. Ρωτάει πολύς κόσμος: Τι σχέση έχει ο Κουβέλης με τον Ρούντυ, ο Παπαγιαννάκης με τον Κουράκη; Τέτοιες διαφορές δεν επιτρέπονται ούτε σε μεγάλα κόμματα εξουσίας.

Ως προς τα γεγονότα, είναι σαφές ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται περί εξέγερσης.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι "δίκαια" κτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ένα "αριστερό" κόμμα ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα ποσοστά και τους ψήφους, είναι 'αριστερό" στο σελοφάν.

Δεν μπορεί να είναι και με τον "Χωροφύλαξ" και με τον "Αστυφύλαξ".

Από εδώ και πέρα θα πληρώσει πολλά...

ΥΓ κατά τα άλλα πολύ καλή η ανάρτησή σου.

Ανώνυμος είπε...

akrat, δεν το πιάνω το χιουμοράκι..
ορεινέ, νομίζω μετά και την οικονομική κρίση δεν πρέπει να υφίσταται κρίση προσανατολισμού. Οι καιροί προκαλούν με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις. Το στραβοκοίταγμα στην "ελεύθερη σγορά" έλαβε τέλος! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει αριστερίστικες αφέλειες και επαναστατικές "θεολογίες", όπου η κοινωνική εξέλιξη πρέπει ντε και καλά να αποδείξει τη θεωρία..
Στο μπογκ σου Μανιτάρι έγραψα για τους μηχανισμούς που καμιά φορά αυτό που τους νοιάζει είναι η επιβίωσή τους, αλλά δεν είναι γενικά κακό να ενδιαφέρεται η αριστερά και για τους ψήφους...

Ανώνυμος είπε...

@ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

όταν προσπαθείς να καπελώσεις ή να δείξεις δήθεν ότι ηγείσαι σε κάτι που δεν βγαίνει από σένα, για να πάρεις ψήφους είναι άκρως ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ,επικίνδυνα ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΙΚΟ και προφητικά αντιλαϊκό...

Και ο νοών νοείτω...

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό και εγώ μανιτάρι έγραψα για λάθη τακτικής.
Δεν έπρεπε να δίνεται αυτή η εντύπωση που λες. Ίσα - ίσα έπρεπε να δίνουν την εντύπωση ότι αφουγράζονται το καινούργιο, το οποίο δεν είναι δικό τους, ούτε το κατέχει κανένας ακόμα...
Είναι η λανθασμένη αντίληψη της πρωτοπορίας...

Ανώνυμος είπε...

Από την άλλη δεν μπορώ να μη δεχτώ ότι αρκετοί από αυτή την πλευρά είπαν και κάποια πράγματα με το όνομά τους, που δεν αρέσουν σε πολλούς.

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Συμφωνώ!!

Ανώνυμος είπε...

To να αποδοκιμάζεται φραστικά η βία, ενώ στην ουσία υποθάλπεται, εμένα δε μου λέει τίποτα. Αυτό είναι άλλωστε ένα από τα βαθύτερα αίτια που έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους… η διγλωσσία, η υποκρισία και η κοροϊδία μεσ’ στα μούτρα του. Κι όταν λέω "υποθάλπεται", δεν έχω καθόλου στο νου μου την ενθάρρυνση των κινητοποιήσεων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, που παρερμηνεύεται κατ’ εξακολούθηση, αλλά την ένταξή της στο επικοινωνιακό παιχνίδι προς άγραν ψήφων και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από άλλα, σοβαρότερα θέματα. Τα δυο μεγάλα κόμματα, αφ’ ενός τη φορτώνουν στους μικρότερους αντιπάλους τους, αφετέρου δεν κάνουν το παραμικρό για να μην υπάρχει… άρα, μάλλον τους βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη Βέρμιντ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα της Αυγής. Έπαθα πλάκα. Είναι το σύνδρομο του Νεοέλληνα, που μισεί ένα κράτος το οποίο κατά κύριο λόγο του αρπάζι χρήματα και που δεν του επιστρέφει ούτε τα μισά από όσα ζητάει.

dyosmaraki είπε...

Στηρίζω τη θέση πως πρόκειται περί κοινωνικής εξέγερσης αλλά όχι επανάστασης.

Φοβάμαι όμως πως η κοινωνική εξέγερση ενώ συσπειρώνει τη λαϊκή οργή που βρίσκεται σε όξυνση αυτή τη περίοδο, κινείται σε λάθος κατεύθυνση ως προς τον τρόπο με το οποίο συντηρεί, εκτονώνει, συμπαρασύρει και υποδαυλίζει το αίσθημα της οργής πολιτών και μαθητών.

1. Η θέση μου είναι ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής βία όπως π.χ. καταστροφή Τραπεζών κλπ (στόχων). Θεωρώ πως πρακτικά με το κάψιμο δεν βγαίνει τίποτα. Δημιουργικό θα θεωρούσα αντί να καταστρέφεται μια Τράπεζα να ιδρυθεί μια Λαϊκής Συμμετοχής Τράπεζα των Φτωχών που θα παρτίζεται από πολίτες με ίσους όρους. Ποιός πολίτης δεν θα στηρίξει μια τέτοιου είδους Τράπεζα?

Εξ άλλου ένας παράγοντας που δεν αξιολογείται είναι πως οι Τράπεζες πέρα από το πρόσωπο που προβάλλεται (τα δάνεια), στηρίζουν έμπρακτα δράσεις πολιτισμού,στηρίζουν τη γνώση, τη μάθηση (με υποτροφίες, εκδόσεις κλπ). Με ενοχλεί η επιβολή των στερεοτύπων του στυλ : ότι παράγει κέρδος=εχθρός. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη φυσικά.
Αντί να είναι στόχος μας όσοι οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα θα εκτονωθούμε καίγοντας ιστορικά κτίρια και βιβλιοθήκες?

2. Σημαντική επίσης θεωρώ την προστασία των αμούστακων παιδιών που έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με το αληθινό πρόσωπο του πεζοδρομίου. Υπάρχει ο φόβος να μυηθούν σε άλλους τρόπους πάλης όπως η βία επειδή αυτή τη περίοδο περιβάλλεται για πολλούς λόγους από μια ρομαντική μαγεία.

3. Ο κ. Αλαβάνος είναι γεγονός πως είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης ο οποίος τοποθετήθηκε και αποκάλεσε αυτό που βιώνουμε ως κοινωνική εξέγερση. Βέβαια θα περίμενα παράλληλα να κάνει προτάσεις ως προς το πως θα βγούμε από τη κρίση. Είπε βέβαια "διάλογο με τη νεολαία" Δεν είπε το πως. Από την άλλη κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έδειξε να προσπαθεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο αυτό. Ανησυχώ πολύ όσο τα κόμματα δεν παίρνουν θέση και δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Θεωρώ αστείες τις συκοφαντίες με στόχο τον Σύριζα όπως και κάθε άλλο πολιτικό κόμμα. Η αντιπαράθεση ειδικά σε τόσο δύσκολες στιγμές δεν μπορεί να γίνονται με εικασίες που στόχο έχουν απλά να δυσφημίσουν.

Ο κ. Κύρκος σε συνέντευξη έδωσε αρκετές απαντήσεις και προτάσεις στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Αν είχα δει την ανάρτησή σου νωρίτερα θα έκανa λινκ γιατί με εκφράζει. Λες τα πράγματα με ήπιο τόνο και αντικειμενικά.

Καλή εβδομάδα εύχομαι

dyosmaraki είπε...

Ουπς! Τώρα είδα πως βγήκε τεράστιο το σχόλιο. Συγγνώμη για το σεντόνι.
Υπόσχομαι να μην το ξανακάνω..

Ανώνυμος είπε...

κοίταξε και εγώ έγραψα ότι ούτε η καταστροφή τραπεζών μπορεί να γίνει πολιτικά αποδεκτή γιατί δεν οδγηγεί πουθενά. Αυτό που θα έβλεπα ως πράξη αντίστασης θα ήταν η κατάληψη τραπεζών ή αλλων στόχων, όταν υπάρχει λόγος.
Έγραψα ότι θα μπορούσα να κατανοήσω ακόμα και την επαναστατική απαλλοτρίωση αγαθών πολυθενικών εταιρειών δίκην "ρομπέν των δασών", παρόλο που είναι ένα πράγμα που προσωπικά δεν είμαι έτοιμος να το κάνω, ως μορφή συμβολισμού και παρακίνησης των μαζών. Το κάψιμο τραπεζών είναι συν τοις άλλοις βλακεία γιατί καις μόνο τα κτήρια (που μπορεί να είναι και ιστορικά, σωστά) ενώ τα χρεόγραφα βρίσκονται σε πυρίμαχα χρηματοκιβώτια..
Τώρα, αν και όλοι αναγκαστήκαμε να προστρέχουμε στις χορηγίες, αυτά που δίνουν οι τράπεζες στον πολιτισμό ήταν ένα νιοστό των τεράστιων κερδών τους..

Ανώνυμος είπε...

Ναι και συμφωνώ με την δημιουργία θεμσών από τα κάτω π.χ. συνεταιριστικές τράπεζες, παράλληλα όμως με την πάλη..

phlou...flis είπε...

να σου πω ότι στην Λάρισα, όταν νεαροί κτύπαγα ΜΟΝΟ τράπεζες, ο κόσμος, χαιρέκακα, συμφωνούσε μαζί τους; Οχι, δεν χειροκρότησαν, αλλά σίγουρα έβλεπες στα μάτια τους μια ικανοποίησει γιατί και αυτοί θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο αλλά δεν τολμούσαν.
Δύσκολα μπορώ να πιστέψω πως όλα αυτά τα παιδιά καθοδηγούνται. Μάλλον τα κόμματα τρέχουν ξωπίσω τους, μπας και τσιμπήσουν κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σε όλους είμαι ο Χρήστος. Το σχόλιο σου dyosmaraki, με εκφράζει απόλυτα. Ναι είναι μια εξέγερση με αφορμή την δολοφονία. Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη ιδανικών,πολιτικού προσανατολισμού. Τα παιδιά αισθάνονται προδομένα όπως και εμείς άλλωστε "είμαι 46 ετών, το 1979 1980 όλοι περίμεναν την αλλαγή που έταζαν - παραμύθιαζαν εκείνοι οι σοσιαλιστές του "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" κλπ και σε 2 χρόνια έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο, ασέλγησαν στα όνειρα μας και στις προσδοκίες για ένα καλύτερο κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να τους συγχωρήσω ποτέ!!
Κάπως έτσι αισθάνονται και τα παιδιά τώρα. Συμφωνώ πως έχουν πάρει λάθος κατεύθυνση. Η εκτόνωση δεν πρέπει να έρχεται μέσα απο βία και κάψιμο κτιρίων. Δεν έχει νόημα, θέλει άλλη αντιμετώπιση. Δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες για τα δάνεια, φταίμε εμείς που λίγο πολύ ξέρουμε πως δεν μπορούμε να τα αποπληρώσουμε, δανείζονται για να πάνε διακοπές... οι τράπεζες μόνο έχουν ευθύνη; ο λαός όχι;
Γράφεις πως οι τράπεζες στηρίζουν έμπρακτα δράσεις πολιτισμού,στηρίζουν τη γνώση, τη μάθηση (με υποτροφίες, εκδόσεις κλπ). Συμφωνώ. Υπάρχουν προγράμματα Μ.Κ.Ο με χορηγούς τράπεζες και άλλες εταιρείες.Την στιγμή που δεν έχω 5000 ενεργά μέλη που να χρηματοδοτούν με τις συνδρομές τους τις ΜΚΟ δεν με ενοχλεί να "χρησιμοποιούμε" τα λεφτά των χορηγών για να λειτουργήσουμε ένα ξενώνα με μετανάστες ή να σταλούν μονάδες με εθελοντές γιατρούς στα νησιά η σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για να προσφέρουν περίθαλψη στους ντόπιους πληθυσμούς. Να σας πώ πως μόνο πέρυσι είδαμε στο πολυιατρείο στην οργάνωση που είμαι μέλος 20.000 Έλληνες και ξένους;
Τελειώνοντας να πω πως δεν υπάρχει ένα πλαίσιο στρατηγικής απο κανένα κόμμα, αποψή μου.

VKP είπε...

βλέποντας τις κινλησεις Στυλιανίδη και Παναγόπουλου σήμερα, ε, τι άλλο να πούμε, οι άνθρωποι είναι πανικόβλητοι. Το εντυπωσιακό είναι το πόσο λειτουργούν εκτός κοινωνικού πλαισίου και σκέφτονται με γραφειοκρατικο-κομματικούς όρους. Απλά και μόνο για να συσπειρώσουν τη δεξιά τώρα που το καράβι βουλιάζει. Το είπε και ο Αβραμό σε ένα κανάλι οτι "αυτή την στιγμή προέχει η ενότητα αυτής της ιστορικής παράταξης..." Πέρσι το ΠΑΣΟΚ και φέτος αυτοί εδώ. Να τα χάλια μας. Άκουσον άκουσον, ο Παναγόπουλος να μιλάει για αστυνομική φρούρηση της ΕΡΤ όταν το δημόσιο αίσθημα έχει καταδικάσει αυτή την πρακτική.

Ανώνυμος είπε...

VKP & Χρήστο, προτάσεις, στρατηγική και καλή ακρόαση περιμένουμε από τα κόμματα.
Γιαυτό κι εγώ ασχολήθηκα με τις 2 προτάσεις που ακούστηκαν με ευκαιρία την εξέγερση:
1. Σαρωτικό πρόγραμμα δημιουργίας κανονικών θέσεων εργασίας (όχι "στέιτζοκαστάσεις" έτσι λένε οι νέοι την επισφάλεια)
2. Λόγο στους νέους με την ψήφο στα 16 (για το οποίοι ακόμα και ο Αβραμό φαίνεται θετικός)
Εννοείται δεν φτάνουν αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κ.Κ., μήπως βλέπω Κομμουνο-Καπιτάλα; Για διόρθωσέ το.

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου