Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009

To νέο "όπιο του λαού"

Μου έδωσε την αφορμή, αλλά θα πω και τα δικά μου!
Από τον Ιό της Ελευθεροτυπίας, αναδημοσίευση και στο TVXS
Μετεκλογικές κωλοτούμπες στα μέσα ενημέρωσης


Μπλε + κίτρινο = πράσινο
«.... Καναλάρχες και εκδότες, δημοσιογράφοι και τηλεπαρουσιαστές χοροπηδάνε τα τελευταία χρόνια από κόμμα σε κόμμα κι από αρχηγό σε αρχηγό, με υπέρμετρο μάλιστα κάθε φορά φανατισμό. Ακόμα και στον πρωινό καφέ πρωθυπουργών δύο διαφορετικών κομμάτων έχει τύχει να συμμετέχει ο ίδιος δημοσιογράφος. Το χειρότερο όμως είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης να πεισθεί ο κόσμος ότι οι κομματικές τοποθετήσεις αριστερά ή δεξιά δεν έχουν πιά σημασία, μια και είτε «είναι όλοι το ίδιο» είτε -ακόμα χειρότερα- ο Ελληνας στηρίζει κάθε φορά όποιον έχει την εξουσία ή (κατά τον Λαζόπουλο) όποιον «του... δίνει». Αυτό το χοροπηδητό έγινε πολύ εμφανές τα δύο τελευταία χρόνια, με τη μεταστροφή του απόλυτα καραμανλικού σε ψιλο-παπανδρεϊκό κλίμα.
.... Εχει σημασία λοιπόν να κατανοήσει κανείς καθαρά το γεγονός της «κεντρικής γραμμής» και να υποψιαστεί έστω τις επικίνδυνες σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω του. Για παράδειγμα, μπετόν τα κανάλια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκαψε την Αθήνα». Λέει ακόμα και τώρα ο Πρετεντέρης στον Αλέξη Τσίπρα: «Φάγατε μερικά χαστούκια, σας έφυγε η αλαζονεία και η έπαρση, αλλά μήπως οι δικοί σας ξανακάψουν την Αθήνα μετά από κανένα εξάμηνο;» (Mega 2/10/2009)
Ιδού όμως μερικές χαριτωμένες στιγμές της ελληνικής χορευτικής δημοσιογραφίας στην τελευταία προεκλογική περίοδο. Με ένα τσούπ, στο όνομα της πολυφωνίας, και χωρίς να το καταλάβει κανείς, στο Alter, στη Real News και στο Real FM άρχισε προ καιρού η «παπανδρεϊκή» περίοδος, με σφοδρά χτυπήματα κατά του Καραμανλή από τους κατεξοχήν «δικούς» του σχολιαστές. «Το καταλληλότερο πτώμα» έλεγε την επομένη των εκλογών ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του, ενώ στην εφημερίδα του τη μέρα των ευρωεκλογών έγραφε «Ναι στον Καραμανλή λένε οι Ελληνες!».
......Εκεί όμως που κάηκε το πελεκούδι ήταν στο (τέως σημιτικό και μέχρι τις 4/10 καραμανλικό) Mega και στην Αυριανή που γκρέμισε τον καραμανλισμό, μετά γκρέμισε τον Σημίτη και τώρα ξαναγκρεμίζει τον καραμανλισμό - τούτη όμως τη φορά, με καθυστέρηση μιας μέρας. Η εφημερίδα κατάγγειλε πριν τις εκλογές τον Παπανδρέου ότι έφτιαξε «Ψηφοδέλτια για γέλια και για κλάματα!» (11/09/09), ενώ την περασμένη Τρίτη εξυμνούσε τους ίδιους ανθρώπους: «Ισχυρό όχημα μάχης έφτιαξε ο Γιώργος» (7/10/09).  (...)

Τώρα τα δικά μου:
Έχω ζήσει από πρώτο χέρι τις "ζαβολιές" των μεγάλων ΜΜΕ.
Είμαι και εγώ ένας από τους εργαζόμενους των Κ.Π. του ΟΚΑΝΑ, μάλλον θα έχει φανεί από τις συνεχείς αναρτήσεις που κάνω για το θέμα.
Κάνουμε έναν αγώνα τιτάνιο 3 χρόνια τώρα, προκειμένου να ξεβουλώσουμε αυτιά σχετικά με την σκόπιμη αδιαφορία της απελθούσας κυβέρνησης, σχετικά με την υποχρηματόδοτηση, σχετικά με την πρόθεση των κυβερνώντων να "κλείσουμε στα βουβά".
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ήταν από την αρχή εχθρικό για μας. Αν και τα έντυπα μέσα ήταν από την αρχή πιο φιλικά ( παρόλα "τα κρίματα" της "Ελευθεροτυπίας" δεν μπορώ να πω, μας στήριξε...) Αρκετές εφημερίδες μα αγνοούν σκόπιμα. Τα "ΝΕΑ" πχ. μέχρι το τέλος δεν μας ήξεραν και μόλις μια βδομάδα πριν τις εκλογές έβαλαν κάτι σε ένα ένθετό τους, όταν εφημερίδες σαν τη "Βραδυνή" είχαν ασχοληθεί μαζί μας δυο και τρεις φορές.
Γνωρίζαμε από την αρχή ότι δεν ήμασταν πολλοί και ούτε μπορούσαμε με απεργίες να πιέσουμε. Επίσης γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν σοβαρές δικαιολογίες από την πλευρά της κυβέρνησης για την κατάσταση. (Όταν κάποια στιγμή κάποιος υφυπουργός πήγε κάτι να πει σχετικά με "αποτελεσματικότητα" γρήγορα αναγκάστηκε να το πάρει πίσω, όταν μάλλον ενημερώθηκε περισσότερο για τον τι ακριβώς συμβαίνει...)
Γι' αυτό ήμασταν αποκλεισμένοι, δεν μπορούσε να παίξει η παραπληροφόρηση, οπότε έκανε παιγνίδι η υποπληροφόρηση...("Ακούγεται" επίσης ότι κάποιοι δημοσιογράφοι με καίριες θέσεις στα ΜΜΕ, με διάφορες εταιρείες συμβούλων, έπαιρναν δουλειές από τα Υπουργεία και ΜΚΟ που πατρονάριζαν, εκπονούσαν προγράμματα σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ!)...
Με έναν πιεστικό αγώνα, ανακαλύπτοντας κάθε γωνιά στα επαρχιακά ΜΜΕ και στο Ιντερνετ, κατορθώσαμε  τουλάχιστον να μην μας αγνοεί το ραδιόφωνο, αν και ένας άνθρωπος που μας "έπαιζε" σε ώρες αιχμής, ο Κώστας Αρβανίτης στη "Δίεση", απολύθηκε.
Φαίνεται έπαιζε μαζί με μας, πολλά θέματα που "έκαναν τζιζ"!

Όμως την τηλεόραση δεν κατορθώσαμε να την αγγίξουμε.
Ακόμα και όταν οι  αρχηγοί της αντιπολίτευσης* επισκεπτόταν Κέντρα Πρόληψης και έκαναν σχετικές δηλώσεις, τα κανάλια σπάνια έπαιζαν το κομμάτι των δηλώσεων τους που αναφερόταν καθεαυτό στο πρόβλημα και βέβαια σπάνια "έπαιζαν" τις δηλώσεις των εκπροσώπων μας. Ήμασταν "το Βατοπέδι των Ναρκωτικών" και αυτό δεν έπρεπε να ακουστεί.
Μόνο ο Σκάϊ κάποια στιγμή αναφέρθηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ανεβάζοντας ένα ρεπορτάζ που το μεγαλύτερο μέρος του είχε γυριστεί πριν μήνες και χρειάστηκε δεύτερη αφορμή για να βγει, αλλά τέλος πάντων βγήκε.
Και εντάξει, να σκεφτώ πως ήμασταν ένα μικρό θέμα, που θυσιάστηκε στο βωμό της ακροαματικότητας.
Αυτό, όμως που δεν μπορώ να διανοηθώ είναι πως ενώ τρία τουλάχιστον κανάλια έκαναν σχετικά ρεπορτάζ, δεν παίχτηκαν ποτέ. (Σε ένα κανάλι, μετά από απανωτά τηλέφωνα συναδέλφων, "παίχτηκε" το ρεπορτάζ Κυριακή μεσημέρι...) .
Αποκορύφωμα αυτό που έγινε στο "Ντημπέιτ με τον Πολίτη" μια βδομάδα πριν τις εκλογές.
Μόνος του μας αναζήτησε ο σταθμός, το σωματείο  μας ενθάρρυνε να βγούμε και να μιλήσουμε τηλεφωνικά, κάποιοι είχαν κάνει ολόκληρη ζεύξη με web camera και κάποιοι πήγαν στο στούντιο για να μιλήσουν!  Αλλά ενώ στα τρέϊλερ της εκπομπής έπαιζε το θέμα μας, μετά δεν ακούστηκε καν Ούτε  όταν αναφερόταν τα χρέη του Κράτους, ούτε τα ρεπορτάζ έπαιξαν, ούτε οι εκπρόσωποι στο στούντιο ακούστηκαν, ούτε αυτοί με τις κάμερες!
Μετά μάθαμε, ότι στον ΟΚΑΝΑ είχαν θορυβηθεί μόνο με τα τρέιλερ και ότι έπαιρναν τηλέφωνο τους συναδέλφους με τα περισσότερα προβλήματα για να μάθουν τι είπαν..
Αυτά τα ολίγα για το "νέο όπιο του λαού", την τηλεόραση, που σαν όλα τα ναρκωτικά. όσο νεότερο τόσο πιο επικίνδυνο!
Οι θρησκείες, τουλάχιστον ως επίφαση για να συμφωνήσουμε όλοι, είχαν να προσφέρουν μια αίσθηση αδελφότητας, πατρότητας, ασφάλειας για παρηγοριά.  Να είναι (έστω η ψεύτικη) καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, όπως θα έλεγε ο Κάρολος.
Το κουτί τι προσφέρει;
Φοβίες, ματαιότητες, κουτσομπολιά...
Και να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα του κόσμου, που δεν διαβάζει εφημερίδες και περιοδικά, πολύ περισσότερο βιβλία, που δεν ακούει ραδιόφωνο, που πολύ περισσότερο δεν σερφάρει στο ίντερνετ...
Αυτή μπορεί να είναι η κρίσιμη μάζα που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, ή τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος της..


* Και ο κ. Παπανδρέου, που ελπίζουμε να μη μας ξεχάσει τώρα "από άλλη καρέκλα" και η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας

21 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Λυπάμαι που θα γίνω δυσάρεστη.Προσγιώσου,κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει βήμα,μητε εσένα και οσους αγωνίζονται οπως εσύ,μήτε στα 'μυασματα'!!!!
Το θεμα Ναρκωτικά ,οπως και Ψυχική υγεία δεν φερνει ψήφους,εχουν καταφερει ολοι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι να εξωβελήσουν το γεγονός,κατεβαλαν προσπάθειες χρόνια τώρα να το συνδεσουν στην συνείδηση της κοινωνίας ,με το ''Λούμπεν''προλεταριάτο,οπως θα λέγαν παλια καποιοι αλλοι.!!!!!
Η κοινωνία εγινε 'φοβική' και 'ρατσιστική' [την διαμόρφωσαν]απεναντι στο θεμα.
Αναφερομαι ιδιαίτερα στους μικροαστούς των 2 και 3000 χιλ.ΕU τον Μήνα,αναφερομαι δυστυχώς στον Δάσκαλο,στον καθηγητή,στον Εφοριακό,στον υπάλληλο της Τράπεζας...........................
σε ολους αυτους που μεσα στα δανεικά 100τετ. βόλεψαν την ζωή τους ,χωρίς ταυτότητα,χωρίς οντότητα,[ αυτή την ξεχασαν στο χωριό τους].
Οσο για τους αλλους τους 'ΜΕΓΑΛΟΥΣ' της ΤΕΧΝΗΣ και του ΧΡΗΜΑΤΟΣ αυτοι αποφευγουν ν'ασχοληθουν φοβουμενοι μηπως ξεπροβαλουν στην γωνία τα 'ΛΕΡΩΜΕΝΑ τ'ΑΠΛΥΤΑ'.............. .Αγαπημενο μου Κουμουνι ειναι μακρύς ο δρόμος...................οσο για τις καλυτερες μερες,μη πιστεψεις πως θαρθουν....................η επανασταση αναβάλετε...............καποτε τραγουδουσαμε......' Οι μερες που λαχταρησαν θα 'ρθουν....' δεν ηρθαν ποτέ,ζουμε στο 'ΦΤΙΑΞΤΩ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ'

manitari tou bounou είπε...

Μια κοινωνία των ναρκωτικών, ναρκώνει ακι την πρόληψη;

Ας παλευτεί το θέμα, μη γίνουμε συνένοχοι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και όλα αυτά χωρίς να περάσουμε σε έλεγχο τοπικών μέσων για τον Παπανδρέου μέχρι ένα εξάμηνο πριν τις εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η "πράσινη ανάπτυξη" δεν έπαιξε ποτέ στα ΜΜΕ (τη χαντάκωσαν, μέχρι που ήρθε το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιούνη και έφαγαν την παπάρα των exit polls).

Ανώνυμος είπε...

Τάσπα, όσο και να οχυρώνονται κάποιοι κάποια τρύπα θα υπάρχει, αυτό δείχνει και η ιστορία των ναρκωτικών...
Θα παλευτεί Μανιτάρι.
Τώρα που έχει το μαχαίρι θα φανεί και ο ΓΑΠ φίλε μου Δείμε. Ας ελπίσουμε ότι έχει την ανθρώπινη ιδιότητα και θα αηδιάζει με το γλύψιμο τώρα, όταν θυμάται τι του έκαναν.

Toxiko Xwtiko είπε...

Revolution will not be televised...

akrat είπε...

ΚΑΛΗΜΈΡΑ
είναι ένα σπουδαίο μέσο.
που στα χέρια της κοινωνίας θα είναι
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ
ΧΡΗΣΙΜΟ

Ανώνυμος είπε...

για το μέσο το ίδιο δεν έχεις άδικο, ακρατ Το θέμα είναι πως χρησιμοποιείται από τις εξουσίας τυπικές και άτυπες...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Όλοι εντυπωσιαστήκαμε απ' τη "φιλοπαπανδρεϊκή" μεταστροφή πολλών εφημερίδων, ακόμα και των θεωρούμενων "παραταξιακών" της ΝουΔου!
Βαρέθηκα να διαβάζω σ' αυτές τις φυλλάδες πως "ο Γιώργος έκανε σε λίγες μέρες όσες μεταρρυθμίσεις δεν μπόρεσε ο Καραμανλής σε 6 χρόνια"...

Τώρα, δυο λέξεις για το ΣΥΡΙΖΑ. Διάβασα προχθές μια σχετικά σκληρή ανακοίνωσή του για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Είμαι θαμώνας των Εξαρχείων απ' τα 16 μου και ξέρω κάποια πρόσωπα και καταστάσεις. Ήμουν μάλιστα στην περιοχή σε μια απ' της τελευταίες "επιχειρήσεις" της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί μας έλεγξαν όλους, αλλά ήταν κυριολεκτικά άψοχοι. Μας μιλούσαν στον πληθυντικό, και μας ευχαριστούσαν και χαιρετούσαν υπηρεσιακά επιστρέφοντάς μας τις ταυτότητες. Καμία χρήση βίας, καθόλου προκλήσεις, ούτε κατά διάνοια χρήση χημικών όπως γινόταν παλαιότερα με το παραμικρό.
Πού είδε, ρε γμτ, ο ΣΥΡΙΖΑ την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων;
Ειλικρινά εξοργίζομαι μαζί τους!
Τι θέλουν δηλαδή; Τα Εξάρχεια να είναι άντρο παρανόμων, εμπόρων ναρκωτικών και κουκουλοφόρων;
Ακόμα δεν κατάλαβαν οι τσόγλανοι πως με κάθε σπασμένη βιτρίνα στην Αθήνα, το ΛΑΟΣ κερδίζει ακόμα 1000 ψήφους;

dyosmaraki είπε...

Δημοσιότητα δίχως μπαχτσίσι δεν γίνεται!!! Για τα περισσότερα θέματα από αυτά που προβάλλονται έχει προηγηθεί οικονομικό αλισβερίσι με

Τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και φορείς του Δημοσίου είναι δυσθεώρητα (μία νύξη είχα κάνει πριν από καιρό).

Το θέμα των ναρκωτικών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας και όμως οι πολιτικοί μας άρχοντες αδιαφορούν με το Α κεφαλαίο.

Εύχομαι να υπάρξουν ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι που να προβάλλουν και αυτή τη παραμελημένη πτυχή της κοινωνικής πρόνοιας.

ΥΓ. Πιστεύεις πως θα βοηθούσε να φτιάχναμε ένα (ερασιτεχνικό βίντεο) με την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και να το ανεβάζαμε στο youtube???

Ανώνυμος είπε...

πολή καλή η ιδέα σου δυοσμαράκι...

Ανώνυμος είπε...

Ασκάρ, δεν μπορώ να έχω άποψη για το θέμα των Εξαρχείων, δεν έχω πρωτογενή πηγή δεν ξέρω.
Οστόσο βρέθηκα και τα χριστούγεννα στην Αθήνα και πριν 2 μέρες. Κυκλοφορούσα στο Κέντρο. Και στις δυο περιπτώσεις σε κάθε βήμα σε κάθε σχεδόν στενό έπεφτα πάνω σε ομάδες ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ, 5 εως 9 άτομα τα μέτραγα, και μάλιστα όχι απλώς ένστολων, αλλά με στρατιωτική περιβολή και οπλισμένοι..
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ- ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΑΛΛΓΑ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΦΙΓΓΟΝΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΕΝΟΙΩΘΕΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΜΕ ΕΚΡΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΕΓΩ Ο ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ..
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΡΟΥΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η αστυνομική παρουσία στο πολύπαθο κέντρο των Αθηνών είναι απαραίτητη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους!
Πάντως, το επαναλαμβάνω, κάθε βιτρίνα που σπάνε οι "κουκουλοφόροι των Εξαρχείων" δίνουν και 1000 ψήφους στον Καρατζαφύρερ!
Αυτό ας μην το αγνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Κι ας σταματήσει πλέον να προστατεύει "τα ατομικά δικαιώματα των κουκουλοφόρων-μπαχαλάκηδων"!
Ατομικά δικαιώματα έχουμε και όλοι όσοι εργαζόμαστε, κινούμαστε ή διασκεδάζουμε στην Αθήνα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις άδικο για τον καρα τζαφερ, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι ταυτίζεται με τους γνωστούς άγνωστους, επειδή έχει μια άλλη άποψη για την αστυνόμευση. Αυτό είναι μια κατηγορία άστοχη που βασίζεται σε ένα στερεότυπο που πάνε να καλλιεργήσουν τα ΜΜΕ

Ανώνυμος είπε...

κι όσο για την αστυνομία μόνο για ψυχολογικούς λόγους το καταλαβαίνω, αλλά ακόμα και οι μπαχαλάκηδες μπορούν να δράσουν σε αυτή τη ζούγκλα..

phlou...flis είπε...

Αν η τηλεόραση είναι το όπιο του λαού (και ΕΙΝΑΙ, το πιστεύω κι εγώ) τότε παρατήστε την. Γιατί την κυνηγάτε. Ψάξτε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψαγμένους δημοσιογράφους, την TVXΣ του Κούλογλου. Υπάρχουν κανάλια στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε. και θα βρείτε ανταπόκριση, το ελπίζω

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ταυτίζουμε εμείς με τους "γνωστούς-αγνώστους"! Ταυτίζεται ο ίδιος, που αντιδρά υστερικά κάθε φορά που η Αστυνομία κάνει το έργο για την οποία την πληρώνει ο ελληνικός λαός!
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει κάνει τις επιλογές του: στην Αθήνα ατομικά δικαιώματα έχουν μόνο οι κουκουλοφόροι! Οι υπόλοιποι πρέπει να ζούμε με την αγωνία πότε οι αλήτες θα μπουκάρουν με τους λοστούς και τις μολότωφ στις τράπεζες και στα μαγαζιά που δουλεύουμε, ψωνίζουμε ή διασκεδάζουμε!
Σε πληροφορώ πως οι Αθηναίοι, πλην των "ψυχοπαθών" Συριζοτών, έχουν ανακουφιστεί με τη νέα τακτική του Υπουργείου. Οι αστυνομικοί συμπεριφέρονται άψογα, είναι πανταχού παρόντες, κανείς δεν ενοχλείται απ' την παρουσία τους (πλην των "ψυχοπαθών" και κουκουλοφόρων)και μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς στην πόλη μας!
Προσωπικά, όταν κυκλοφορώ νύχτα στο κέντρο, επιλέγω να περνάω από δρόμους που γνωρίζω πως υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία...

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ είπε...

"Και να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα του κόσμου, που δεν διαβάζει εφημερίδες και περιοδικά, πολύ περισσότερο βιβλία, που δεν ακούει ραδιόφωνο, που πολύ περισσότερο δεν σερφάρει στο ίντερνετ.."
Για μένα μιλάς; Πέρνα να δεις τι έπαθα επειδή άλλαξα συνήθειες...

akrat είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
εγώ πάντως ψήφισα την κα Κ. Μάτσα μόνο και μόνο για το 18 Άνω....

Ανώνυμος είπε...

AKRAT, ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ- ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ..
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ "ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΙΑ" ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ
ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΦΛΟΥ ΦΛΙΣ
ΑΣΚΑΡ, ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΣΕΣΑΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ".
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Τ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ.
ΤΑ ΔΕ "ΜΠΑΧΑΛΑ" ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΡΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΠΑΝΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΕΝΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ..

Side21 είπε...

Είναι γνωστό πως ...
τα ΜΜΕ αποτελούν έναν
απ' τους πιο ισχυρούς κρίκους
στο κύκλωμα της διαπλοκής ...
Δεν έχουν θεό ούτε ιδεολογία !!!
Και μη ξεχνάμε ότι γύρω απ' τα ναρκωτικά
κινούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ...
Ασκαράκο τώρα το ξύλο με τα πράσινα
γκλόμπς θα είναι πιο γλυκό ... έτσι !!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός Side 21

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου