Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

"Το Κόμμα της Τσουκνίδας είναι εδώ!" Α(χ)Β(αχ)

Κυρία Αλέκα μου, καταρχήν πρέπει να σας συμπαρασταθώ στον ύπουλο πόλεμο που δέχεστε από αρκετούς. Ναι συμφωνώ, τα κόμματα αρχών πρέπει να έχουν τρόπους να αυτοχρηματοδοτούνται και να μεταφέρουν τις ιδέες και τις πληροφορίες στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμά τους (άσχημη λέξη "η προπαγάνδα" έλεος) χωρίς τον βραχίονα συμφερόντων, τα οποία μπορεί να παίξουν και εσωκομματικό ρόλο, αλλά και να ζητούν ανταλλάγματα. Πρέπει να ομολογήσω ότι ορισμένες φορές θαυμάζω την οργάνωσή σας. Από και εκεί και πέρα όμως καλό να είναι να πω αυτό που λέω και στην Εκκλησία. "Ο σύγχρονος άνθρωπος, αν ανήκει κάπου θέλει να το κάνει μέσα από έναν δικό του δρόμο, να διατηρεί πάντα το δικαίωμα της κριτικής, αλλά και της συνεργατικής- συμμετοχικής διαφοροποίησης."
Λοιπόν, αυτό που πραγματικά μου την έσπασε συντρόφισσα, είναι που έλεγες "όταν έρθει ο λαός στην εξουσία..." Δηλαδή ο λαός θα είναι στην εξουσία μόνο αν συμφωνήσει μαζί σας; Μπορούσατε να πείτε, όταν "ο λαός καταλάβει τι δύναμη έχει και αναζητήσει άλλους δρόμους..."
Ο λαός συναινεί στην αποδύναμωσή του!
Mάλιστα...
Μπορεί να το κάνει αυτό μέσα από παγίδες, σίγουρα, αλλά δεν θα βγει από εκεί, αν στέκεστε αυτάρεσκα πάνω του και του φωνάζετε συνέχεια "στα 'λεγα εγώ!".
Συντροφικότητα, σημαίνει πρώτα από όλα Συνομιλία. Δεν μπορείς να βοηθήσεις και να καθοδηγήσεις τον άλλο να προσέχει τις παγίδες, αν δεν κατανοήσεις τις ανάγκες που τον βάζουν μέσα σε αυτές και δεν τις υπολογίσεις μέσα στο πρόγραμμά σου...
Ακούω εσάς, αλλά και όλους τους άλλους εκπροσώπους σας να χρησιμοποιείται για κάθε πρόβλημα τον αποδιοπομπαίο τράγο του "Ευρωμονόδρομου".
H "Τσουκνίδα" έχει κάνει κριτική στην αντίθετη λογική, ακόμα και όταν παρουσιάζεται ως "προοδευτική", γιατί  δείχνει να μη καταλάβει ποιά συνισταμένη δυνάμεων επικρατεί σήμερα εκεί, κυρίως μάλιστα στους λεγόμενους "ευρωκομουνιστές", οι οποίοι θέλουν να παρουσιάζουν ως ανανέωση τον αναχρονισμό τους..
Αλλά και εσείς για κάθε θέμα, να έχετε το κλειδί..."φταίει η Ε.Ε":.... καταντά γραφικό.
Επίσης με αυτόν τον τρόπο αποκρύπτετε μια βασική αλήθεια: ο παγκοσμιοποιημένος Καπιταλισμός σήμερα, έχει πολλούς άλλους δρόμους για να επιβάλει τις ορέξεις του, πέρα από την Ε.Ε.
Άλλο είναι η τυφλή υπακοή (που οφείλεται στο γεγονός ότι Ελληνική και "Ευρωπαϊκή" κυβέρνηση έχουν τις ίδιες αντιλήψεις) και άλλο ο αναχωρητισμός.
Ανυπακοή, λέτε σήμερα βέβαια. Αν το χρησιμοποιείτε ως εύληπτο σύνθημα Ο.Κ..
Γιατί δεν φατάνει μόνο αυτή: Ανυπακοή σε ορισμένα πράγματα με στόχο την εκ νέου διαπραγμάτευση, διπλωματία, συνεργασίες, αντιπαράδειγμα.
Στο κάτω- κάτω, αν μπορούν και τους βαστάει , ας μας βγάλουν αυτοί (οι Ευρωκομισάριοι), αλλά ας δώσουμε πρώτα τον αγώνα μας!
Μια Κυβέρνηση με άλλες αρχές σίγουρα θα έρθει (και πρέπει να έρθει) σε ρήξη με την Κομισιόν του κ. Μπαρόζο, αλλά και με παρούσες ρυθμίσεις της Ε.Ε.
Η σύγκρουση όμως δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και αποχώρηση.
Γιατί προεξοφλείτε την πιθανότητα μια αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να γίνει ο πυροκροτητής ευρύτερων αλλαγών στην Ευρώπη;
Γιατί να μην έχουμε το όραμα μιας νέας πραγματικότητας, στην οποία μπορεί να συμβάλλουμε και εμείς από θέση ηγετική;
Η Βενεζουέλα του Τσάβες, ούτε απομονώθηκε, ούτε βγήκε από οργανισμούς, συνεργάστηκε και όχι μόνο με όσους συμφωνούσε απόλυτα (για παράδειγμα με την μετριοπαθή κυβέρνηση της Αργεντινής) και προσπάθησε με το παράδειγμά της να δείξει στους γύρω λαούς ότι μπορούν. Σήμερα δεν είναι μόνη.
Δεν λέω ότι είμαστε Βενεζουέλα που έχει πετρέλαιο, ή ότι πρέπει να τα κάνουμε ακριβώς όπως η Βενεζουέλα, αλλά ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από το σχήμα "Ο λαός στην εξουσία από τη μια και από την άλλη το αστικό κράτος". Αλλά είναι και αυτό ένα αποτέλεσμα που δεν έχετε χωνέψει ότι ο "υπαρκτός σοσιαλισμός" ήταν ένα υπόδειγμα, που ότι και να ήταν... πάει τέλειωσε, δεν προδώθηκε επειδή κάποιοι λιποψύχησαν και παρέκλιναν, αλλά του τέλειωσαν όσες δυνάμεις είχε.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχω γράψει πριν λίγο καιρό, σε δύο μάλιστα συνέχειες.
Σήμερα τελειώνω με την κοινοβουλευτική αριστερά και ελπίζω κάποια στιγμή να κλείσω με Οικολόγους και Καρά Τζαφέρ.

Υ.Γ. Όπως δήλωσα και στην αρχή και εγώ κάτι θα ψηφίσω. Δεν έχει σημασία να το δηλώσω εδώ. Αν ήμουν στρατευμένος και ενθουσιώδης με κάποιον θα το έκανα. Σίγουρα υπάρχουν καλές και λιγότερο καλές λύσεις, κουβεντιάζουμε, παραθέτουμε επιχειρήματα και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Φίλοι μου, ας μην χρησιμοποιούμε το μέσον αυτό, το "διαδραστικό" με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ τα κόμματα και οι υποψήφιοι...

9 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Διαφωνία καμμία για τις θέσεις σου! Ολοκλήρωσέ το όμως μη μ'άφήνεις με κείνο το "ελπίζω κάποια στιγμή να το κλείσω με τους Καρα Τζαφαρ και Οικολόγους...

Sophia Kollia είπε...

Άραγε,πότε θα φύγει η Αλέκα?
Βαριέεεεεεται και φαίνεται!
Δίκιο έχεις, αλλάπου να το βρεις.
Καλησπέρα

Αναυδος είπε...

'πως ν'άναρωτηθούν πουθ' έρχονται και που πηγαίνουν. Ειναι τα πιο όμορφα δειλινά τόσο αποκαμωμένοι. Το βουνό και την πλατειά τη θάλασσα δεν τα'χουν ακόμα δει όταν σημώνει η ώρα τους' Μπ.Μπρεχτ

Ο λαός στον καπιταλισμό θα ζει πάντα σκλάβος και χωρίς το κόμμα του δε μπορεί να απελευθερωθεί.

Πιθανά να σου φαίνονται τα παραπάνω ξύλινα ή γραφικά αλλά άλλος δρόμος δεν υπάρχει ΚΚΕ και ξερό ψωμί

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε Καρυάτιδα μετά τις ευρωεκλογές είχα γράψει για το ΛΑΟΣ: "Ο Καρατζαφέρης, όσο και να είναι κανείς σφόδρα απέναντί του για τις θέσεις του, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει τις τακτικές του ικανότητες: Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθούν εύκολα -και χωρίς ανταλάγματα- οι ψήφοι του ως δεξαμενή της Ν.Δ., όπως χρησιμοποιηθήκαν παλαιότερα του Στεφανόπουλου και ο Σαμαρά, αλλά και του Τσοβόλα από το ΠΑΣΟΚ...
Ξέρει να απενοχοποιεί την ψήφο υπέρ του, να την προτείνει για καλό του "μαντριού" και όχι εναντίον του "μαντριού"... Γνωρίζει τα όρια του και εκεί μέσα παίζει καλά.."

http://tsouknida.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
Δεν νομίζω ότι θα έλεγα τώρα πιο πολλά.
Στο ίδιο είχα γράψει για τους Οικολόγους "Α, και οι Οικολόγοι...νομίζω ότι το πρόβλημά τους είναι κάποιοι παλαιοί ηγέτες τους που λειτουργούν ως βαρίδι, αν δεν τους είχαν τώρα, ίσως να έβγαζαν και δεύτερο ευρωβουλευτή. "
Ξέρειες τι εννοώ για αυτό, αλλά τελικά προσπαθώ να καταλάβω περισσότερα, αν έχουν κάτι όντως να πουν διαφορετικό ή είναι ένα νεοΠΑΣΟΚ λιγάκι αριστερότερα ή ένας ΣΥΝ μόνο με τους "ανανεωτικούς"

Ανώνυμος είπε...

Σοφία λες, πάντως δεν είναι θέμα προσώπων, είναι περισσότερο πειστική από όλη την κοινοβουλευτική της ομάδα (εκτός του Χαλβατζή)
Φίλε άναυδε καλωσήρθες. Αυτό μου αρέσει σε πολλούς ΚΚΕδες, η προσμονή, πράγμα που λείπει από πολλούς άλλους στρατευμένους σε κόμματα, αλλά εμένα δεν μου φτάνει. Δεν μου φτάνει καν ούτε σε καθαρά θρησκευτικά περιβάλλοντα.. Πειράζει;

Manitari tou Bounou είπε...

Μια ανάλυση που την κρατώ για περαιτέρω επεξεργασία. Κυρίως όσον αφορά το ζήτημα της οργάνωσης και λιγότερο για το ζήτημα της Ε.Ε.

Θεωρώ σημαντική την παρατήρηση για το πως σήμερα ο και παγκοσμιοποιημένο2 καπιταλισμός επιβάλλεται ΚΑΙ στην Ελλάδα. (βλ. π. χ. Χρηματηστήρια ή ΝΑΤΟ). Όχι πάντα μέσω της Ε.Ε....

Εάν προσθέσουμε και τον παλαοημερολογητισμός του ΚΚΕ απέναντι σε ότι αντέχει στις (επαναστατικές και μεγάλων προσδοκιών) συνειδήσεις από την Ορθόδοξη πίστη και ζωή, τότε το πράγμα δένει.. (Αυτό αφορά μάλλον όλο το πολιτικό φάσμα)

Την καλημέρα μου!

gskapetis είπε...

Εγώ πάντως αν γινόταν θάθελα να ψηφίσω δαγκωτό Τσουκνίδα!!!

phlou...flis είπε...

Κάπου αρχίζω να σε πιάνω. Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. κι εσύ...

Ανώνυμος είπε...

Manitari, χρειάζεται οργάνωση και "δόσιμο" ένας αγώνας για να πετύχει. Σε αυτό (αν βγάλεις βέβαια έξω τον "παλαιοημερολογιτισμό" και τον "πνευματικό γεροντισμό") έχουν να διδαχτούν πολλοί από το ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ Η ΌΧΙ.. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

Όχι Φλου Φλις, θα ψηφίσω πολιτικά, έστω και με κρατούμενα αρκετά.

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου