Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τρίτη, Ιουλίου 24, 2007

Πυρ και ψήφος

Η αντίληψη που έλεγα...
Λέγανε διάφοροι σχολιαστέςστην Τι Βι χθες ότι ο Κ. Καραμανλής Β' έκανε λάθος που δεν έκανε εκλογές την Άνοιξη.. και να τώρα με τις πυρκαγιές κινδυνεύει να χάσει ψήφους...
Αυτό του το λέγανε και οι υπουργοί του:
Ότι έρχεται δύσκολο καλοκαίρι με πολλές φωτιές και έπρεπε να κάνουν εκλογές πριν από αυτό για να μη φαγωθεί και άλλο η διαφορά των 2,3, 4 μονάδων με τους "πράσσινους"..

Είναι να μη βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου. Να προβλέπεις ότι το καλοκαίρι ίσως καεί το σύμπαν και να σε νοιάζουν μόνο οι ψήφοι.
Να μη τρέξεις-έστω και την τελευταία στιγμή- να ανανεώσεις τα πυροσβεστικά σου μέσα και να αποκαλύπτεται το χθεσινό χάλι με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα για το μουσείο και τα 9 πιο καινούργια, που δεν μπορούν όμως κι αυτά να πετάξουν με πάνω από 42 Βαθμούς Κελσίου...
Αλήθεια οι Γερμανοί, Γάλλοι, Αμερικάνοι και Ρώσοι Ντήλερ- Κυβερνήτες που έρχονται συνέχεια εδώ για να αγοράσουμε όπλα, δεν κατασκευάζουν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα?
Να πει ένας κυβερνήτης που πονάει τον τόπο:
- "Κοίτα φράου Μέρκελ, δεν θα πάρω γιουροφάιτερ, αλλά θέλω πυροσβεστικά σε καλή τιμή. Θα πάρω 20 με την πρώτη, αν μου δώσεις και τα πληρώματα τζάμπα για φέτος.."
Αυτό θα έκανε κάποιος, ο οποίος θα νοιαζόταν για το τι θα απογίνει το σπίτι του από τη φωτιά κι όχι αν θα συνέχιζε να έχει τους τίτλους ιδιοκτησίας μετά την καταστροφή του...

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε να δει τον πρωθυπουργό η Γερμανίδα πλασιέ όπλων. Ήρθε να σιγουρέψει την αγορά των όπλων που κάποτε κρίθηκε σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ, δεν ήρθε για την πυροσβεστική.

Ανώνυμος είπε...

Μέρα με τη μέρα, αυτή η κυβέρνηση μου θυμίζει κυβέρνηση Σημίτη στα χάλια της.
Με τίποτα δεν είμαι υπέρ της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη.
Αλλά όπως είχε πει κάποτε κάποιος μεγάλος, αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία, "επαναλαμβάνεται σα φάρσα".
Είμαι μακρυά από τη διελκυνστίνδα πράσινων- μπλε και τούμπαλιν, τούτοι εδώ όμως είναι για τα πανηγύρια .. (Διασώζονται 2-3 υπουργοί αλλά χάνονται και αυτοί γιατί δεν υπάρχει σχέδιο)
Ο Σημίτης είχε διάφορα σχέδια χιμαιρικά (όπως αυτό της Ολυμπιάδας, που καταχρέωσε την Ελλάδα την έκανε ακόμα πιο υδροκέφαλη και γέμισε την Αθήνα με ακόμα πιο πολύ τσιμέντο), είχε άλλα όπως αυτό της σύγκλισης, σημαντικό στόχο από την πλευρά των δυνάμεων που τον στήριζαν, πάντως υπήρχαν σχέδια. Κάποια στιγμή κλατάρισε (ειδικά μετά το 2001) και το μόνο που έκανε ήταν μια διαχείρηση δυνάμεων, με την οποία προσπάθησαν να προωθηθούν διάφορα μποκ συμφερόντων. Ο Κ.Β'Καρ. συνεχίζει σε αυτό το κλίμα.
Α, είχαμε την απογραφή και την "ήπια προσαρμογή", ένα προσχηματικό λόγο για να μη δώσουν στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αυτά που είχανε υποσχθεθεί. (Συντάξεις κλπ).
Τις τσιριμόνιες για να αποτραπεί η μονιμοποίηση όλων των συμβασίούχων, όπως είχαν υποσχθεθεί.
Την ψευτοπαραλικαράδικη προσπάθεια για να γλιτώσουμε τους "νταβατζήδες", που έγινε τόσο ερασιτεχνικά για να μην υπάρξει ποτέ έλεγχος.
Δυστυχώς όμως ούτε από την άλλη υπάρχει πειστικό σχέδιο.
Ακριβώς όπως έκανε ο Καραμανλής σαν αντιπολίτευση.
Αλλά είπαμε τι γίνεται όταν επαναλμβάνεται η ιστορία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι μόνο αυτά. Αυτοί προσπαθούν να μιμηθούν και τις κομπίνες και τα ρουσφέτια, αλλά είναι τόο ακαμάτηδες που σαν κυβέρνηση όλοι το μαθαίνουν και σαν αντιπολίτευση προηγουμένως κανείς τους δε μάθαινε κάτι και έκαναν τον ψόφιο κοριό, μπας και όταν έρθει η σειρά τους κάνουν τα ίδια. Έλα ντε που οι ΠΑΣΟΚοι δεν τους αφήνουν να χαρούν.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας ! Βλέπω πως πρασινίσατε κι αυτό που σκέφτομαι (χωρίς να γνωρίζω την πρόθεσή σας) είναι ότι στο τέλος, το μόνο πράσινο που θα μείνει σ’ αυτόν τον τόπο, εκτός απ’ το γκαζόν των μεγάρων και των γηπέδων, θα είναι οι… τσουκνίδες.

Η ιστορία όντως επαναλαμβάνεται από την ανάποδη, ως φάρσα, χρόνια τώρα, δεκαετίες… για να μην πω και αιώνες. Θυμάστε φαντάζομαι, εκείνο το δουλοπρεπές "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" του Σιμήτη… εμ, ξεχνιούνται αυτά ? Έμελε ν’ ακούσουμε κι ένα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ" δια στόματος Πολύδωρα αυτή τη φορά, για να ‘ρθει να κλείσει ένας κύκλος (…είπαμε, ο μεγάλος δεν κλείνει ποτέ). Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, απλά ήθελα να γραφτεί στα πρακτικά… της μνήμης μας.

Επίσης, ήθελα να πω πόσο κακή εντύπωση μου έκανε η παρουσία - προεκλογική περιοδεία του Γιωργάκη Παπανδρέου στα καφενεία της φλεγόμενης Αχαΐας (αυτό κι αν μου θύμισε Μαυρογιαλούριες τακτικές), με τους κατά τόπους Γκρούεζες να στήνουν πρόχειρες υποδοχές και λόγους μαιευτικούς των εκλογικών αποτελεσμάτων και των μετεκλογικών υποσχέσεων. Έτσι βάδιζε μια ζωή και θα βαδίζει αυτός ο τόπος… το ερώτημα είναι προς τα πού...

Και μιας κι έγινε λόγος για σχέδια επί πολιτικού χάρτου, δε γνωρίζω βέβαια τι έχει ο κάθε αρχηγός στο συρτάρι του, αλλά κάτι που προέχει (για μένα) είναι ο άμεσος διαχωρισμός του υπουργείου Δημοσίων έργων και Περιβάλλοντος. Ελπίζω να μην είμαι η μόνη που διακρίνει το ασυμβίβαστο των δυο τομέων και την ανάγκη να αποτελέσει το περιβάλλον, έναν ξεχωριστό εθνικό στόχο, όχι για τους υπουργικούς θώκους και τ’ αξιώματα, αλλά για να απεμπλακεί επιτέλους αυτός ο τομέας, από τις μίζες και τις ρεμούλες της τσιμεντοπροόδου.

Ανώνυμος είπε...

Χμ, το πράσινο είναι όντως για τις τσουκνίδες, τα γράμματα είναι κόκκινα, αλλά οι φωτό είναι γεμάτες με γαλανούς ουρανούς και θάλασσες.
Όσον αφορά εμένα, λέω πως ο Καραμανλής μου θυμίζει κακό Σημίτη, αν και ποτέ δεν με άγγιξε ο "λογιστής"...
Εγώ πιστεύω, ότι κατά βάθος ο Καραμανλής Β' ήθελε να μοιάζει στον Ανδρέα, αλλά εκείνος τουλάχιστον είχε ιδέες και έκανε έργο (ιδίως την πρώτη περίοδο), εκτός από τον χοντρό πολιτικαντισμό του, τις σχέσεις με τα ΜΜΕ κτλ κτλ!

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου