Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2008

Επικήδειος

Ο άνθρωπος Χρήστος Παρασκευαϊδης πέθανε ταλαιπωρημένος
Θα κρατήσω για πραγματικά ειλικρινές καλό κατευόδιο τα λόγια της Ηλιάνας, σε σχόλιο της σε προηγούμενο δημοσίευμα μου:"Ίσως και στα τελευταία του να φοβήθηκε ότι τελικά μπορεί και να υπάρχει θεός,…." Και αυτό αρκεί...
Μέτρο του αξιακού κώδικα βάσει του οποίου κρίνεται ο Χρήστος Παρασκευαίδης δεν είναι ο άψογος δικαστής (δόξα τον μεγαλοδύναμο εσχάτως να κάνουμε από τέτιους και εξαγωγή), αλλά ο ληστής στον σταυρό.

Από κει και πέρα, κάνοντας τις θεολογικές, κοινωνιολογικές και ιστορικές διαπιστώσεις μου για το προφίλ της εκκλησιαστικής θητείας που κληρονομεί, μπορώ να πω κάποια πράγματα.
Δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του λαού, μεγαλωμένο στα κατηχητικά και στις θρησκευτικές οργανώσεις που αισθάνεται όπως ο Εβραίος της εποχής του Χριστού:
Ο κουρελής και αντιφατικός λαός που μπορεί να κρίνει την οικουμένη ολάκερη..

Πετυχημένος εκφραστής και ινστρούχτορας της αντίληψης αυτής ήταν ο Χ.Π.
Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος, άν ήταν περισσότερο μεθοδικός και κρυψίνους.
Ευτυχώς ήταν άμεσος και παρορμητικός..
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι βοηθήθηκε από το ιστορικό πλαίσιο, όταν μεγάλα τμήματα του λαού ένιωθαν να πλήτονται από "ανεξήγητες" με βάση τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις τους δυνάμεις και γύρεψαν καταφύγιο στην ταυτότητα.
Βοηθήθηκε και από μια μερίδα διανοουμένων και πολιτικών (ας τους πούμε χοντρικά "εκσυγχρονιστές") που δέχτηκαν την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση χωρίς όρους και με αυτόν τον τρόπο επέτρεψαν σε περίπου φουνταμενταλιστές σαν πολλούς από τους "υπασπιστές" του Χ.Π., να λειτουργούν σαν το αντίπαλο δέος.
Ο Χ.Π. τους υπολόγιζε γιατί ήταν πάντα τα "κομάντα" στις όχι και τόσο φουντενταμενταλιστικές διεκδικήσεις του (βλέπε Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες με κρατικό χρήμα, Μ.Κ.Ο."Αλληλεγγύη" κλπ.)
Επειδή θέλω να πω τα πράγματα όπως τα αισθάνομαι, από τη στιγμή που εν έτει 2008, ο εκκλησιαστικός θεσμός έχει απωλέσει ακόμα και αυτή την δημοκρατικότητα που είχε όταν το ευρύτερο πλαίσιο είχε Βασιλεία, πραγματικά θα ήμουν χαρούμενος, αν με το θάνατό του άνοιγε ένας νέος κι ελπιδοφόρος κύκλος στην ελλαδική εκκλησία.
(Έτσι κι αλλιώς ο άνθρωπος λυτρώθηκε από τον πόνο)
Όμως σήμερα ειλικρινά δεν χαίρομαι, γιατί φοβάμαι ότι αυτό που θα έλθει μπορεί να είναι και χειρότερο.

9 σχόλια:

tzonakos είπε...

Σωστός.
Αυτο με την εξαγωγή τέτοιων ειναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Ναπoλέων είπε...

Καλό μήνα!

«Θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος, άν ήταν περισσότερο μεθοδικός και κρυψίνους.
Ευτυχώς ήταν άμεσος και παρορμητικός.»


Αν σού πω ότι αυτά ακριβώς έγραφα μετά τις πρώτες-πρώτες αλυτρωτικές διακηρύξεις του, εδώ και 12 χρόνια, θα τό πιστέψεις;

Έκτοτε "βομβάρδιζα" και την αρχιεπισκοπή και διάφορους της "κολλεγιάς" του με fax με την κριτική μου για τις πατάτες(*) που κάθε τόσο εκτόξευε, προσφωνώντας τον «μακαριώτατε αλλ' ουδόλως μακάριε» και ονομάζοντάς τον Χριστομέγαλο Ιδεόδουλο...

Πρέπει να φύγω τώρα.
Θα διαβάσω και τα επόμενά σου και θα δω αν έχω να πω κάτι.

Νά 'σαι καλά.
αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων


(*) ως και αιρετικά πράγματα έχει πει, όπως π.χ. για τις σεξουαλικές σχέσεις με απόψεις εξώφθαλμα αμαρτωλές κατά την Β' προς Κορινθίους.
Και τα λέω εγώ ο άθεος αυτά. Σκέψου να τόν είχε περιλάβει κάνας θεολόγος...

Ανώνυμος είπε...

Τζονάκο.
Ναι, οι δικαστές περίσσεψαν σε αυτό τον τόπο.
Οι δημιουργοί πούντοι;

Ναπολέων Μεγάλε!!

Αυτό το το Χριστομέγαλος Ιδεόδουλος
θα μπορούσε να γίνει η ετικέτα μιας εποχής!
Καταπληκτικό σημειολογικά το μπλογκ σου!

Υ.Γ. Για λέγε για λέγε για τις αιρετικές απόψεις μακαριστού...
Ξέρεις καμιά φορά, αν έχεις το φόκους αλλού, χάνεις πράγματα..
Για λέγε.. Ξέρεις ορισμένοι στην εκκλησία δικάζουν και μετά θάνατον!

Ναπoλέων είπε...

Τί να σού λέω τώρα...

Το "παρορμητικός" που σημείωσες, τά καλύπτει όλα. Έλεγε ό,τι τού κατέβαινε το άτομο!!! Όπου τόν τραβούσε η συγκυρία ή ...οι κάμερες...

Όσο για τα φάξ που έχω στείλει, άσε... Κι όχι μόνο σ' αυτόν. Τα κοινοποιούσα στην Αυγή, στην Καθημερινή, στην Εποχή, στο αντί... Σελίδες πολλές. Ίσως κάνω κάποτε ένα "ανθολόγιο" να σού τό στείλω με e-mail...

Ένα που ...μού 'βγαλε το μάτι:
Κάποια φορά καταφέρθηκε εναντίον των "κοσμοποιημένων" ευρωπαϊκών κρατών, περίπου ...ειδωλολατρών γι' αυτούς, ονομάζοντας μάλιστα την Γαλλία, κι αμέσως μετά, σε δυό-τρείς εβδομάδες, με άλλη αφορμή, μάς «δίδασκε» πόσο φιλοπάτριδες είναι οι Γάλλοι κι άλλα αλλούτερα...

Τόν θεωρούσα επικίνδυνο εξαρχής και τόν πολέμησα, με τον τρόπο μου, όσο μπορούσα. Κυρίως στην ίδια του τη «φωλιά».
Έτσι για να μην νομίζουν ότι τά χάφτουμε όλα...
Ότι δεν είμαστε στρατιωτάκια να μάς κάνουν Ε.Η.Δ...

«Εύχομαι» να μάς προκύψει κάνας Άνθιμος! Θα γελάσουμε πολύ (διότι νομίζω ότι, μεταξύ άλλων, αυτός είναι και βλάξ). Ήδη ο «Skai» τόν έχει πάρει στο "ψιλό"...

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Ο Καλαμούκης στην ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια».

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ. {2}
Μιά και δεν νυστάζω... Να μην σ' αφήσω ...απαρηγόρητο για τις αιρετικές απόψεις του Χ.Μ.-Ι.Δ., αυτήν τουλάχιστον που σημείωσα με 10' !!!
Μην νομίσεις όμως ότι δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω και τόν είχα πάρει καταπόδι... Απλώς μού τήν έδωσε τότε.

Λοιπόν στην Β' προς Κορινθίους ο Παύλος, ο ισαπόστολος κατ' αυτούς, λέει νέτα-σκέτα ότι τα ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ζευγάρια πρέπει να έχουν σαρκική επαφή, ΜΟΝΟΝ όταν έχουν σκοπό να τεκνοποιήσουν!!! Αλλοιώς αμαρτάνουν.
Δηλαδή γιά, πές, 5 παιδιά, άντε καμμιά 30-ριά φορές είναι συγχωρητέες/ευλογητέες σ' όλη τους τη ζωή. Για 3 είκοσι, για 1 πεντέξη...
Για τους μη παντρεμένους, δεν τό συζητάμε...

Αυτά ορίζουν τα θεόπνευστα, ιερά και απαραβίαστα κείμενα. Και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Μόνο με ευρύτερη, της «πενθέκτης» νομίζω, Ιερά Σύνοδο μπορούν να τροποποιηθούν!!!
Έτσι λέν οι ίδιοι, καταλαβαινόμαστε;;;
Να μαζευτούν δηλαδή Ελληνορθόδοξοι, Ρωσορθόδοξοι, Σερβορθόδοξοι, Βουλγαρορδόδοξοι, Ρουμανορθόδοξοι, Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Ευαγγελικοί (δεν εννοώ τούς του ...Βενιζέλου), Αγγλικανοί, Καλβινιστές, Βαπτιστές, Πεντηκοστιανοί, Αναβαπτιστές της 7ης Ημέρας (που τους θυμήθηκα τώρα;;;) και άλλων δογμάτων και "σεχτών", ών ουκ έστιν αριθμός, Πατριάρχες, Πάπες, Αρχιεπίσκοποι, σκέτοι Επίσκοποι κλπ κλπ κλπ και να αποφασίσουν ότι... 'ντάξει καλά τά είπε ο Παύλος τότε, καλές οι Γραφές, αλλά η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ λέει πως, άντε..., οι παντρεμένοι ας κάνουν όσες φορές θέλουν έρωτα, εντός γάμου, έστω κι αν δεν έχουν σκοπό να κάνουν παιδιά. Δεν αμαρτάνουν.

Έ! ο «δικός» σου τό είπε αυτό, σε κάποια συνέντευξη/φιγούρα στο γυαλί, έτσι στα ίσα, επειδή έτσι τού ..."κάπνισε" !!! Τροποποίησε μόνος του την Αγία (κατ' αυτούς) Γραφή!

Έστειλα πάνω από 30 φάξ μ' αυτό σε πολλούς "συνοδικούς", έτσι για να μην νομίζουν ότι βρίσκονται σε απυρόβλητο.
Λέγοντάς τους όμως ότι είμαι άθεος.
Έτσι για να φοβηθούν περισσότερο...

Καλό μας κουράγιο...

Για να γυρίσ' ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή...

Ανώνυμος είπε...

Ναπολέων:
Ο Απ. Παύλος το έχει πει αλλιώς...
Άκου ορισμένοι από τους πρώτους Χριστιανούς ενθουσιασμένοι από τη έλευση της "ουράνιας βασιλείας του θεού" και δια της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που είχε δημιουργήσει ο νεοπλατωνισμός, παρατούσαν τον/την σύντροφό τους "στα κρύα του λουτρού", για να είναι αγνοί για τη "βασιλεία".
Ο Απ. Παύλος, ο οποίος ήταν φοβερά πρακτικός άνθρωπος, τους είπε πολύ απλά: "Για τον κίνδυνο της Πορνείας έκαστος να έχει τη γυνάικα του". Και ο Πάυλος ακριβολογούσε.. οι ιέρειες της Αφροδίτης στην Κόρινθο, την Θεσσαλονίκη, την Έφεσο και τη Ρώμη αφθονούσαν. (Για αρκετά μπορεί να του ασκήσει κριτική κανείς, αλλά όχι για το ότι δεν είχε συναίσθηση των καιρών.. Ίσα- ίσα έχει χαρκατηριστεί από τους ιστορικούς της εποχής της Κ.Δ. ως το λαγωνικό του Θεού).
Τώρα το πως οι διάφοροι "θεολόγοι" -κυρίως σχολαστικοί- πήραν την πολύ απλή αυτή συμβουλή του και έκαναν αυτό που λες, ας όψεται η κατεστημένη θεολογία της εξουσίας...
Πάντως όχι δεν είναι καθόλου διδασκαλία της Εκκλησίας το "Λοιπόν στην Β' προς Κορινθίους ο Παύλος, ο ισαπόστολος κατ' αυτούς, λέει νέτα-σκέτα ότι τα ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ζευγάρια πρέπει να έχουν σαρκική επαφή, ΜΟΝΟΝ όταν έχουν σκοπό να τεκνοποιήσουν!!! Αλλοιώς αμαρτάνουν."

Ο κάθε Χριστόδουλος πρέπει να είναι έξυπνος για τα πολύ λεπτά αυτά θέματα.
Θα σου πω κάτι πιο σοβαρό, γιατί το σεξ πραγματικά δεν είναι σοβαρό (ας όψονται οι οργανώσεις που το έκαναν.. αλλά δεν είναι επί του παρόντος)
Ο Βαρθολομαίος είχε ρωτηθεί κάποτε για τις αμβλώσεις και είπε κάτι πραγματικά πολύ έξυπνο για εκκλησιαστικό ηγέτη:
"Κοίτα απαντά στο δημοσιογράφο η Εκκλησία πιστεύει ότι το έμβρυο είναι άνθρωπος.
Τώρα, από κει και πέρα, για όλα αυτά που λες (ιατρικά, κοινωνικά κλπ)ο καθένας με την συνείδησή του και τον πνευματικό του πατέρα"
Κι ο Βαρθολομάιος έχει κάνει αρκετά λάθη, αλλά να σε κάτι τέτοια δείχνει τη διαφορά, ανάμεσα στην Εκκλησία, τον Πουριτανισμό, και την κατεστημένη καιιδεολογικοπιημένη θεολογία που έχει απαντήσεις για όλα..

τσότσος είπε...

Φίλε, εξαιρετική η ανάλυσή σου, υποκλίνομαι!
Με εντυπωσίασε η απάντηση του Βαρθολομαίου για τις αμβλώσεις...

Ανώνυμος είπε...

για να δούμε τον Σπάρτης, που τον εμαφανίζουν να έχει την εύνοια πολιτικής και οικονομικής εξουσίας..τι θα λέει..

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου