Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

H ζωή αντιγράφει τα σήριαλ;

Από την ώρα που έμαθα μέσα από εδώ, για την τραγική κατάληξη της ιστορίας με τα παιδάκια στην Ορεστιάδα έχω παγώσει.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστορία όλη ξεκίνησε από την επιμονή κάποιων να αγοράσουν τα παιδιά που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν αλλιώς.
Κάποιοι στο περιβάλλον μου έβλεπαν πέρυσι το γνωστό σήριαλ με τον Νινιό και τη Δραγούμη και τους έλεγα:
"Ελάτε, δεν είναι η Ελλάδα Ακτή Ελεφαντοστού"
Διαψεύστηκα οικτρά!!!

"Λευκό μου σεντονάκι λάμπα μου τρελή
ποια αγάπη τάχα μας φυσάει
πάρε στη σκιά σου
τούτο το παιδί,
που δεν έχει απόψε που να πάει,
που να πάει..."

Α, ρε Νιόνιο

7 σχόλια:

spyros1000 είπε...

Το περασμένο Σάββατο 07 Ιουνίου 2008, βραδινή ώρα, γύρω στις 22:00, ένας ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρότατα και εγκατέλειψε στο δρόμο την ξαδέλφη μου Κατερίνα Τσιγαρίδα, καθώς εκείνη διέσχιζε την διάβαση της στάσης Μετρό «Μεγάρου Μουσικής» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα καθόδου με κατεύθυνση το «Hilton».
Παρακαλώ θερμά την προώθηση του μηνύματος προς πάσα δυνατή κατεύθυνση για τον εντοπισμού του οδηγού.
Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει ο,τιδήποτε, παρακαλώ να επικοινωνήσει με την Δ/νση Τροχαίας Καισαριανής ή στα τηλέφωνα 6944 469 667 και 6949 076 887.

Theoprovlitos είπε...

Τσουκνιδα,
Για το ζητημα των δικαιωματων των παιδων ορυωμαι παντοιοτροπως και ποικιλοτροπως. Αυτο απλά έτυχε να ειναι ίσως το πιο κραυγαλέο περιστατικο που μπορει να υπάρξει.

Εχουμε μπει στην νοοτροπία οτι τα παιδiα ειναι κατι σαν το αμαξι που αγοράζουμε, σαν το σκυλακι που διαλεγουμε από το πετ σοπ κλπ.

Το παιδι ΔΕΝ ειναι το κεντρο, αλλα ο δορυφόρος που περιστρεφεται γυρω από το εγωκεντρικο άτομό μας.

Αλλος πουλαει παιδια και άλλος τα αγοράζει.

Σχετικα δε με την πρακτικη και την εν γενει νοοτροπία εχω γραψει δυο τρεις αναρτησεις που αρκετους σκανδαλισαν αλλα να που δικαιωνομαι.

Η πρωτη αφορα στα πειραματα τυπου frankenstein και την τοποθετηση εμβρυων στην κατάψυξη ή την επιλεκτικη κυοφορια με σκοπό καποιος να αποκτησει παιδι που θα ειναι ντε και καλα από το δικο του γενετικο υλικό και κατ επιλογην. (Θα ήθελα ένα κοριτσακι καννελί παρακαλώ).

Το δευτερο αφορα στο γαμο των ομοφυλόφιλων που ΝΑΙ τολμω και το προβλεπω ως Κασσάνδρα πως η ηθικη κατοχυρωση του μεσω της νομικης θα δωσει το δικαιωμα σε διαφόρους να καταδικαζουν αδύναμα παιδια να μεγαλώνουν σε ΔΙΠΛΗ ορφάνεια γιατι δεν θα έχουν ΠΟΤΕ ΜΑΝΝΑ (ή πατέρα) ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ. Γιατι την πρωτη θα τους την στερησε η ζωή ενω την δεύτερη ο εγωκεντρισμος καποιων ατομων να γινουν ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ "γονεις" επειδή έτσι τους δίδαξε το Αμερικάνικο όνειρο.

Για τα ΠΑΙΔΙΑ ποτε θα μιλησουμε;

ΥΓ Έχω 4 παιδιά και ΚΑΝΕΝΑ δεν ήταν προσχεδιασμένο. Απλά αφού ήρθαν είχαν δικαίωμα στη ζωή και στην ύπαρξη.

Ανώνυμος είπε...

Θεόπροβλητε σέβομαι τον προβληματισμό που βάζεις, ο οποίος σε πολλά σημεία είναι και δικός μου.
Όμως, μετά από αυτό, δεν συμφωνείς ότι -παρά την γενικότερη συζήτηση για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια- αυτά και πολλά άλλα παιδιά καλύτερα να είχαν γονείς "ξεφωνημένες τραβεστί" (με συγχωρείτε για την οξύτητα)παρά όλα αυτά που υφίστανται;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό να σκεφτεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο άφησαν τα παιδιά αυτά την τελευταία τους πνοή. Είναι ασύλληπτο και εξωφρενικό. Κάτω απ΄τη "μύτη" κυριολεκτικά, μια πόλης ολόκληρης. Και άντε πάλι να πάμε να βρούμε τους ανευθυνουπεύθυνους που δεν προνόησαν να ελέγξουν το αυτονόητο. Και αποτέλεσμα στο τέλος ουδέν. Αυτό θα έπρεπε να αποτελεί διεθνή διασυρμό για τη χώρα μας, σαν είδηση. Φοβάμαι ότι τελικά είμαστε πολύ μόνοι και πολύ εγκλωβισμένοι στο εγώ μας.
Την καλησπέρα μου καπ-κουμ.

Theoprovlitos είπε...

@Καπκουμ

Προφανως και υπάρχουν αναξιώτατοι γονεις (βλεπε θεματολογία) αλλα δυστυχως αυτους δεν μπορυμε να τους απομονώσουμε ουτε να τους... στειρωσουμε παρ όλο που θα τους άξιζε.

Αλλα με γνωμονα παντα τα παιδια ας βαζουμε παντα τον πύχη ψηλότερα αντι να κανουμε συμβιβασμους. Εγω δεν μπορω να μην καταρρευσω ηθικα στην ιδεα ενος παιδιου χωρις μητερα που θα μπορουσε να εχει και δεν του δοθηκε η ευκαιρία.

@zanzibar

Μην τα φορτωνουμε πια και ολα στη χωρα. Δηλαδη εχουμε ΤΟΟΟΟΣΑ αλλα να της προσαψουμε που σε αυτο δεν ήταν χειροτερη από την Πορτογαλικη ή την Βελγικη ή την Αυστριακη αστυνομια που και εκει εχουν γινει πασιγνωστες πια εξαφανίσεις.

Θα σταθω σε μια παραμετρο παντως για αυτους που πούλησαν έτσι ευκολα τα παιδια τους. Σε ποιά μειονοτικη κοινοτητα ανηκαν; Στην Τουρκικη ή την Μουσουλμανική;

Και δεν το λεω για να κατηγορήσω συλλογικα μια κοινοτητα και να την δαιμονοποιήσω αλλά μηπως το γεγονός ότι οι πληθυσμιακες ομαδες αυτες λειτουργουν σαν κρατος εν κρατει, συχνα ανεξελεγτες και με μια ομερτά μεταξυ τους δυσκολεψε το εργο των αρχων οι οποίες στην ουσία συμπεριφερονται προς τις μειονοτητες αυτες σαν σε γκριζα ζωνη;

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητέ μου,
Συγνώμη αλλά δεν σε κατάλαβα.
Τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα ασανσέρ μιας πολυκατοικίας (ναι Ο.Κ ακατοίκητης) και μετά από νεκροψία αποδείχθηκε ότι πέθαναν από αφυδάτωση και ασυτία. Δεν τα πούλησε κανείς, δεν τα απήγαγε κανείς.
Σε ποιό πολιτισμένο κράτος, έχεις ακούσει τέτοιο γεγονός!!
Δηλαδή να βρίσκονται στο κέντρο μιας πόλης, εγκλωβισμένα σ΄ ένα ασανσέρ.
Χαρά μου,
δεν απήχθησαν τα παιδιά, ούτε από μουσουλμάνους, ούτε από Ρουμάνους εγκληματίες, ούτε από Ούφο...
Τα παιδιά παίζαν στη γειτονιά του σπιτιού τους, στο κέντρο της πόλης που ζούσαν και η ΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν έκανε το αυτονόητο. Δεν έψαξε μια πολυκατοικία που δεν μπαινόβγαινε κόσμος.
Έλεος δηλαδή, αλλά οι Βέλγοι, οι Πορτογαλοι και οι Αυστριακοί θα πρέπει να μας φτύνουν αυτή τη στιγμή. Γιατί για να γελούν το αποκλείω. Έχεις διανοηθεί θάνατο, από αφυδάτωση και ασυτία;

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου