Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2008

Αυτοκαταστρεφόμενες Μάσκες

H Vermint στο προηγούμενο θέμα μου, έκανε μια πάρα πολύ καίρια παρέμβαση, η οποία με προβλημάτισε πολύ. Νομίζω ότι θα σας προβληματίσει και θα προκαλέσει διάλογο. Επιασε το θέμα από άλλη πλευρά και για μένα είναι και αυτή σωστή...

Τον τίτλο, τον έβαλα εγώ.

" O τραγέλαφος μοιάζει να μην έχει τέλος.

Αμυνόμενοι κι επιτιθέμενοι –οι ρόλοι εναλλάσσονται- ένα μπουλούκι… ένας όχλος… ένα τσούρμο πρόβατα.

Λυπάμαι, αλλά δυσκολεύομαι να διακρίνω στα μάτια τους και στη συμπεριφορά τους, την ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Στα έκτακτα δελτία τα ίδια, χιλιοακουσμένα λόγια, οι ίδιες χιλιοπαιγμένες εικόνες, οι ίδιες –αναμενόμενες- αντιδράσεις.

Έναν μπούσουλα έχουν όλοι και τον ακολουθούν κατά γράμμα. Κανένας υψηλά ιστάμενος δε φαίνεται να νιώθει τι γίνεται και να καταλαβαίνει γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε (… τις βαθύτερες αιτίες, όχι την αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι), ώστε ν’ αλλάξει κάτι, επιτέλους, στη νοοτροπία του τσαμπουκά που κουβαλούν στο πετσί τους όλοι οι ασυνείδητοι, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν.
Δεν είναι μόνο το περίστροφο όπλο… είναι και το καδρόνι και η πέτρα και η μολότοφ… είναι και το τιμόνι που πιάνει στο χέρι του ο μεθυσμένος και θερίζει τα παιδάκια που περιμένουν στη στάση το λεωφορείο ή το νυστέρι που κρατάει ο χασάπης.

Όπλο είναι και η πένα, το μικρόφωνο κι η κάμερα … όπλο είναι και η στολή (…η όποια στολή, από το ράσο μέχρι την τήβεννο), το πόστο, ο διοικητικός θώκος, ο νόμος, η ψήφος και –κυρίως πια- το χρήμα.

Κανένας μας λοιπόν, δε μπορεί να ισχυριστεί πως είναι εντελώς άοπλος. Αν κάνουμε λανθασμένη χρήση των όπλων μας, σημαίνει είτε πως είμαστε ανίκανοι και ηλίθιοι, είτε πως είμαστε λαμόγια και τα όπλα βρέθηκαν στα χέρια μας με πλάγιους τρόπους, χωρίς πραγματικά να τα αξίζουμε.

Άλλη εξήγηση δε μπορώ να δώσω για την αλαζονική συμπεριφορά. Εκείνος που, ανά πάσα στιγμή, έχει επίγνωση της θέσης του, των πράξεών του και των όπλων που έχει στα χέρια του, δεν τσαμπουκαλεύεται.

Αυτό που θα ‘πρεπε να μας έχει ταρακουνήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό κι όχι τώρα ή τα τελευταία χρόνια, είναι ότι αφήσαμε τους τσαμπουκάδες ν’ αλωνίζουν… μην έχοντας και οι ίδιοι συναίσθηση των δυνατοτήτων μας, αφήσαμε τους ασυνείδητους να μας κάτσουν στο σβέρκο και να μας κατευθύνουν… που αλλού, στο γκρεμό. Αποτέλεσμα, με τη δική μας ανοχή οι ασυνείδητοι πληθαίνουν και γίνονται ασύδοτοι. Δε νομίζω ότι, τους περισσότερους τουλάχιστον από μας, μας πήρε ο ύπνος και γείραμε στον καναπέ της αποχαύνωσης και της απάθειας.

Ήταν επιλογή μας η ανοχή, στα πλαίσια μιας καλής πρόθεσης και μιας, έμφυτης ίσως, αισιοδοξίας, που σε πολλές περιπτώσεις είναι κι αυτή ένα μεγάλο όπλο (... όπως κι η ομορφιά, που επίσης τη χειριζόμαστε λάθος με το να την ξεπουλάμε εδώ κι εκεί). Δώσαμε όμως, ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν τις άξιζαν. Αυτά τα λάθη πληρώνουμε.
Επίσης, θα ήθελα να πω κάτι σε όλους εκείνους που ΤΩΡΑ τους πήρε ο πόνος και φωνάζουν στα παράθυρα. Κύριοι, τα προειδοποιητικά καμπανάκια και οι ταμπελίτσες "ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΚΡΕΜΟΣ" δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, γι’ αυτόν που ήδη έχει πέσει μέσα. Μπορείτε να κάνετε κάτι ν’ αλαφρώσουμε απ’ τη βρόμα της αλαζονείας που μας περιβάλλει, πέρα απ’ το ν’ αλληλοτρώγεστε για το ποιος μας τη φόρτωσε ? Μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι να βγούμε απ’ το γκρεμό ?

Αν όχι, βουλώστε το και καθίστε ν’ απολαύσετε το έργο… τραγωδία είναι, μην το κάνετε κωμωδία για να κόψετε περισσότερα εισιτήρια.
Συγνώμη για τη φλυαρία, αλλά έχω κι εγώ έναν κόμπο στο στομάχι, που ανεβαίνει, αλλά φτάνει μέχρι το λαιμό και δυσκολεύεται να βγει παραέξω και να πάρει πέτρα και τσεκούρι. Κι αυτό γιατί, σ’ όλη μου τη ζωή δεν είδα ποτέ ν’ αντικαθίσταται το άσχημο που καταστρέφεται, με κάτι καλύτερο, αλλά με κάτι το ίδιο άσχημο ή και χειρότερο από πρώτα, όταν μάλιστα το βασικό συστατικό της καινούριας συνταγής είναι το μίσος, που καλύπτεται τεχνηέντως με μπόλικο αλατοπίπερο κι εκκεντρικό σερβίρισμα.
Ίσως τελικά και να μας αξίζει να μείνουμε με τις στάχτες, τ’ αποκαΐδια και τα μνήματα-μνημεία… να μας θυμίζουν πόσο ανίσχυροι και λίγοι είμαστε απέναντι στη βλακεία και τι σκατά κουβαλάμε στο κεφάλι μας."

Upadate: για κάποιο λόγο δεν ανέβηκε ο τίτλος αρχικά τον βάζω τώρα μια και τον είχα αναγγείλει...

18 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Δεν μπορώ να συζητήσω τίποτα παραπάνω σ' αυτό το κείμενο παρά μόνο να συμφωνήσω μαζί του.

Ναπoλέων είπε...

Κανένας υψηλά ιστάμενος δε φαίνεται να νιώθει τι γίνεται και να καταλαβαίνει γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε (… τις βαθύτερες αιτίες, όχι την αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι), ώστε ν’ αλλάξει κάτι...

Διαφωνώντας μ' αυτό, διότι θεωρώ ότι ΝΟΙΩΘΟΥΝ και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος, ..."πολιτικού κόστους" ή απλώς ανικανότητας, να αλλάξουν κάτι, θα προσπαθήσω να το συνδέσω, συμφωνώντας, με το παρακάτω.

Ήταν επιλογή μας η ανοχή, στα πλαίσια μιας καλής πρόθεσης και μιας, έμφυτης ίσως, αισιοδοξίας, που σε πολλές περιπτώσεις είναι κι αυτή ένα μεγάλο όπλο (... όπως κι η ομορφιά, που επίσης τη χειριζόμαστε λάθος με το να την ξεπουλάμε εδώ κι εκεί). Δώσαμε όμως, ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν τις άξιζαν. Αυτά τα λάθη πληρώνουμε.

Η ανοχή, ο μη έλεγχος, η μη αντίδρασή μας (π.χ. γιατί δεν έχει γκρεμιστεί ακόμα το ...αναψυκτήριο Μαγγίνα;;;), ίσως για να ...δικαιώσουμε όποιον είπε τον αφορισμό:
«Δίνουμε την συγχώρεση ...για να την απαιτήσουμε» είναι η γενεσιουργός αιτία.

Δεν θα βαρεθώ να επαναλαμβάνω:
Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών αλλά της αδράνειας των καλών.

Βάλτε εισαγωγικά, όπου νομίζετε...
αλλά φέρτε στο νού σας και τα:
# Για το καρφί χάνουμε το πέταλο.
# Άμα πετάξει μια πεταλούδα στο Πεκίνο, μπορεί να προκαλέσει βροχή στο Παρίσι...
# Το, ασθενέστατο, ρεύμα ενός τηλεκοντρόλ μπορεί να βάλει σε κίνηση μια τεράστια μηχανή.


α-α-ε
Ν.

phlou...flis είπε...

Ασυναρτησίες μου και σκόρπιες σκέψεις:
Είδα μαθητές μου στο σχολείο να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για ειρηνικές διαδηλώσεις και εξεπλάγην. 'Οχι για χάσιμο ωρών, όχι οι ιδιαίτερα επιμελείς, όχι οι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένοι.
Οι άλλοι οι "κομματικοποιημένοι" μιλούσαν ασταμάτητα στα κινητά... Γιατί;
Είδα και εφευρηματικότητα στις διαδηλώσεις τους. Και πρώτη φορά δεν είδα παζαρέματα για δικαιολόγηση απουσιών. Απλά μια ενημέρωση στο δ/ντή ότι ...φεύγουμε. Καταλάβαιναν ότι ένας αγώνας έχει και κόστος. Ηταν ένας δικός τους αγώνας. Κι εμείς, ομολογώ πως απλά τους παρακολουθούσαμε, άντε που και που κάνοντας τα στραβά μάτια.
Αρα, οι ...πάνω δεν καταλάβαιναν (ή δεν καταλαβαίναμε) τι γινόταν γύρω τους, αλλά οι ...αποκάτω ΗΞΕΡΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

phlou...flis, φαίνεται πως κι αυτά από υστεροβουλία τα φέρνουμε στον κόσμο και μας καταλάβανε. Ίσως έχει δίκιο ο Ναπoλέων… «Δίνουμε την συγχώρεση ...για να την απαιτήσουμε». Αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία. Αν είναι όντως έτσι, δεν είμαστε αφελείς, αλλά λαμόγια. Η διαφθορά έχει μπει τόσο βαθιά στο πετσί μας, ώστε κρατάμε πισινή για το οτιδήποτε, από το μικρότερο παράπτωμα μέχρι το μεγαλύτερο έγκλημα. Δε θα πρέπει να υπάρχει χειρότερη κατάντια για το ανθρώπινο είδος, από το να βρίσκεται στο σύνολό του πεπεισμένο, όχι μόνο πως οπωσδήποτε θα ‘ρθει η στιγμή που θα εγκληματήσει, αλλά και πως θα είναι ανίκανο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πληρώσει για τις επιλογές του. Η ατιμωρησία, ως γνωστόν, οπλίζει το χέρι του επόμενου. Η τιμωρία των ενόχων όμως, ακριβώς για να αποφευχθεί η ανθρώπινη υστεροβουλία, επιβάλλεται από τη δικαιοσύνη, συνεπώς έχουμε έλλειμμα πρωτίστως σ’ αυτόν τον τομέα.
Κι όπως λέει κι ο Θουκυδίδης "...oι άνθρωποι οργίζονται περισσότερον οσάκις αδικούνται, παρά οσάκις υποκύπτουν εις βίαν. Διότι εις μεν την δεύτερον περίπτωσιν θεωρούν ότι υποτάσσονται εις τον ανώτερόν των, εις δε την πρώτην ότι γίνονται θύματα της πλεονεξίας των ίσων προς αυτούς.”

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο είναι δικό μου. Ξέχασα να συνδεθώ, συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το σχόλιο σου Τρίτη, Δεκέμβριος 09, 2008 καθώς και της Vermint βρίσκω πως συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα διατυπώσατε. ΝΑΙ Μηδενισμός, νερωνισμός και πλιάτσικο της συμφοράς!!! Για πια εξέγερση μιλάμε; Απλώς μια δικαιολογημένη φυσική αντίδραση αντίσταση παιδιών σε μια εν ψυχρώ ή έστω κατά λάθος (εξοστρακισμός σφαίρας)δολοφονίας ενός συνομήλικου τους από δύο κρετίνους ειδικούς φρουρούς των απαίδευτων άμυαλων ρόμποκοπ όπως τους αποκάλεσες. Μια αντίδραση παιδιών που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, με καταστροφές αυτοκινήτων της αστυνομίας και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα (δεν τις υιοθετώ) και τίποτα άλλο. Όχι βανδαλισμών, καταστροφών κάψιμο ξένων περιουσιών από τους γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους . Έτσι πολεμάμε το σύστημα; με το να καίμε μαγαζιά; να μην μπορούν να ορθοποδήσουν, να πάρουν δάνεια για να τα φτιάξουν και να είναι δέσμιοι των τραπεζών; να δημιουργήσουμε περισσότερους ανέργους; Να κάνουμε πλιάτσικο, να κλέβουμε γυαλιά ηλίου ή κινητά τηλέφωνα; Αυτό δείχνει την φτώχεια; Το μόνο που δέχομαι χωρίς να το υιοθετώ είναι το ντού σε σούπερ μάρκετ και το μοίρασμα σε πραγματικά φτωχούς άστεγους πεινασμένους συνανθρώπους μας.
Ακούσαμε και θα ακούμε μαλακίες πολιτικών, δημοσιογράφων που δουλεύουν για το σύστημα που τάχα νοιάζονται για την νεολαία τα προβλήματα τους που τάχα λυπούνται για την δολοφονία του Αλέξη που λέγεται Αλέξανδρος και είναι αυτοί που ασελγούν στην μνήμη του προς χάρη της ακροαματικότητας και των συμφερόντων των αφεντικών τους. Μην σας φανεί παράξενο αν σε λίγο δείτε και ακούσετε για το ποιο κανάλι είχε τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης κατά την διάρκεια της «εξέγερσης»…
Των μεγάλων συνδικαλιστικοπατέρων που βγαίνουν και μιλούν για την ανέχεια την πείνα την ανεργία, όταν αυτοί υπέγραψαν συμφωνία για 2,5% αύξηση. Άκουσα τα κούφια λόγια του προέδρου της ΓΣΕΕ την ημέρα της απεργίας στα ιδιωτικά κανάλια για την επιτυχία της κινητοποίησης μπλα μπλα, αντί να τους ρωτήσει: κύριοι γιατί δεν απεργείτε; Όλοι είναι καλοπληρωμένοι στα κανάλια; Θάθελα να μην κάνει καμιά δήλωση LIVE σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Να μιλήσω για τους πολιτικούς; Αυτούς κάποιου συγκεκριμένου αριστερού χώρου που κατά την γνώμη μου έμμεσα υποστηρίζουν, χαϊδεύουν «αυτιά» όπως ειπώθηκε και ζητούν να συνεχιστούν οι αγώνες στα σχολεία; Προς άγρα αναζήτησης ψήφων και αύξησης του ποσοστού τους; Έλεος !!! Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η τοποθέτησή σου: «Με αυτή τη κατάσταση η Αριστερά θα έπρεπε να λυπάται περισσότερο από όλους, γιατί τα υποκείμενα μιας- υπό άλλες συνθήκες- γόνιμης εξέγερσης, θα γίνουν αιτία για να επιστρέψει πιο δυναμικό το αστυνομικό κράτος. Τουλάχιστον θα το βοηθήσουν να μην αναλάβει την ήττα του».
Τελειώνοντας (γιατί σίγουρα σας κούρασα, αλλά πραγματικά έβγαλα σκέψεις και προβληματισμούς μου και τις μοιράζομαι με άλλους που δεν γνωρίζω) η Vermint έγραψε «Κανένας υψηλά ιστάμενος δε φαίνεται να νιώθει τι γίνεται και να καταλαβαίνει γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε (… τις βαθύτερες αιτίες, όχι την αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι)», για μένα θα συνεχίζει να κωφεύει αν όλοι εμείς παραμένουμε καθισμένοι στον καναπέ της αποχαύνωσης και της απάθειας.

Sophia Kollia είπε...

Έτσι ακριβώς. Εκφράζεις σχεδόν πάντα αυτά που σκέφτομαι.
Είναι η αισιοδοξία ότι τα πραγματα θα φτιάξουν η τουλάχιστον δεν θα γίνουν χειρότερα.
Παράδειγμα , χτες μίλησα με την πρόεδρο γονέων και κηδεμόνων, για το εδεχόμενο μιας κατάληψης, πως θα το αντιμετωπίζαμε, τι θα λέγαμε, να έχουν όλοι οι γονείς ενημέρωση για την πιθανότητα, και να είναι σε εγρήγορση, να αποφύγουμε την κατάληψη και κυρίως τις καταστροφές. Η απάντηση ήταν ,θα δούμε, δεν θα γίνει, κλπ.
Δεν προετοιμαζόμαστε αλλά ακολουθούμε μερικούς που κανονίζουν τα συμφεροντά τους.
καλημέρα

fisherman είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις αλλά δεν θα αξίζουν τίποτε εάν μείνουμε μόνο σ' αυτά. Το "σας τα 'λεγα εγώ..." δεν είναι λύση πρέπει να προτείνουμε κάτι.
Εάν θες δες στο blog μου εάν έχεις κάποια πρόταση να κάνεις πάνω σε αυτό που προτείνω δεκτή και πολύ μα πάρα πολύ χρήσιμη.

prolipsiworkers_admin είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Σκέψεις που συνεχίζουν τη κουβέντα, σκέψεις που σε βάζουν σε προβληματισμό.
Να σημειώσω όμως πως δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το ξεσήκωμα των πολλών μαθητών. Αυτό είναι το πιο παρήγορο σημείο...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνώ απολύτως πως η ανοχή είναι δική μας ευθύνη. Όλοι μας όμως οφέιλουμε να ζητήσουμε από τη νέα γενιά μια μεγάλη συγνώμη για το μέλλον που της κρύβουμε ακι για εκείνο που θάβουμε βαθιά μέσα στο συντηρητισμό και τα νεκρά μας όνειρα.

Τσουχτρα είπε...

Ό,τι έγινε κάποιους συμφέρει, εγχώριους ή ξένους . Καλά θα ήταν να το δούμε λίγο πιο έξω απο την διαστρέβλωση της τηλεόρασης, το κομματικό ξεμάλλιασμα για μια χούφτα ψήφους.... Αυτοί που έσπασαν ακόμα και τα σπασμένα....δεν ήταν "διαδηλωτές", "παιδιά", "αναρχικοί", "αγανακτησμένοι" ...Το ξεσήκωμα των μαθητών καπελώνεται και μπαίνει στο τσουβάλι μαζί με τις γνωστές (στην αστυνομία τουλάχιστον) κουκούλες ! Εγώ δεν είδα ούτε μπουλούκι, ούτε όχλο, ούτε τσούρμο πρόβατα ..Ένα θάνατο παιδιού είδα....μια αγανάκτηση είδα η οποία έγινε και γίνεται αντικείμενο εκμετάλευσης απο όλους ανεξαιρέτως !! ΌΛΟΥΣ !

akrat είπε...

στις εξεγέρσεις όλοι κάτι βρίσκουν να πουν.... επικοδομητικώς....
εν τω μεταξύ .... καίγετε το έδαφος κάτω από τα πόδια τους... και μετά θα βάλουν την ταφόπλακα...
είναι ωραίο επάγγελμα ο νεκροθάφτης όντως...
και αρκετοί θα σκεφτούν τι έφταιξε και χάσαμε...
με αυτούς θα είμαι...

Ανώνυμος είπε...

χρειάζεται σκέψη, αλλά και πράξεις μια από αυτές προτείνω στο επόμενο ποστ!

VKP είπε...

Για την περίπτωση του Μενέζες, του βραζιλιάνου που ξάπλωσε η βρετανική αστυνομία τον Ιούλιο του 2005 όταν το Λονδίνο σπαραζόταν από βομβιστικές επιθέσεις, θα μπορούσε να πει κάποιος σκεπτικιστής ότι μέσα στην αναμπουμπούλα ο τρόμος παρέσυρε και τους ένστολους. Αυτοί, μάλιστα, με την επιπρόσθετη ψευδαίσθηση προσφοράς στην ασφάλεια του τόπου τους, αυτονομιμοποιούνται στο να πυροβολούν υπόπτους (κατ'αυτούς). Μα είναι αυτό επιχείρημα?

To υπόλοιπο στο baspal.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

αυτός VKP είναι ο κύκλος της βίας, ξεκίνησε όταν οι αγγλοαμερικάνοι, αντί να δουν τις αιτίες της 11/9, γέμισαν τον κόσμο με λογής γκουαντάναμο...

Ανώνυμος είπε...

Tsouxtra, συμφωνώ μ’ αυτό που λες και πρέπει κάποτε ν’ αρχίσει να βγαίνει πιο ξεκάθαρα προς τα έξω, από τους ανθρώπους που το βιώνουν κυρίως, γιατί απ’ τα κανάλια μην περιμένεις. Κι εγώ αυτό πιστεύω… δεν είναι οι διαδηλωτές εκείνοι που καίνε ανεξέλεγκτα ό,τι να ‘ναι. Και οι αναρχικοί, άντε να πλακωθούν στο ξύλο με τους μπάτσους και να ρίξουν καμιά μολότοφ εναντίων τους… άντε να κάψουν κανένα περιπολικό ή να σπάσουν καμιά τράπεζα (…μολονότι η χαρά τους στη θέα του χάους με εξοργίζει αφάνταστα, δεν πιστεύω ότι είναι εκείνοι που το προκαλούν). Τα μαγαζιά του κοσμάκη δεν τα έκαψε κανένας αγανακτισμένος πολίτης που κατέβηκε στο δρόμο να φωνάξει και να πλακωθεί με τα ΜΑΤ… δεν έχουν λογική τέτοιες κινήσεις και πάνω απ’ όλα, δεν έχουν κάλυψη. Αυτοί που τα κάνουν, ξέρουν από πριν πως δεν πρόκειται να πιαστούν και να τιμωρηθούν, όχι γιατί έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αλλά γιατί έχουν καλυμμένα τα νώτα τους. Υπάρχει ένα αλισβερίσι αυτών των ομάδων με την εξουσία… ένα παρακράτος, που όμως έχει φτάσει στο σημείο να είναι κράτος εν κράτη και να διαμορφώνει συνειδήσεις, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη (…αυτός είναι ο στόχος, κατ’ εμέ). Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές κι όση περισσότερη δύναμη αποκτούν αυτά τα αποβράσματα (…που όλοι τα καταδικάζουν εικονικά, αλλά κανένας ουσιαστικά και έμπρακτα) τόσο θα αποκαλύπτονται και οι σχέσεις τους με το σύστημα. Σ’ αυτούς τους χαϊδεμένους τραμπούκους του τρομοκράτους, που στήνουν το σκηνικό για να εξελιχθεί η παράσταση με το αναμενόμενο φινάλε, προσθέστε και τους πλιατσικολόγους που δεν συμμετέχουν καν στις διαδηλώσεις και ιδού ο όχλος. Κι ο όχλος πάντα έχει δύναμη… δεν θα κερδίσουμε κάτι, ως κοινωνία, αν κάνουμε πως δεν τη βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε ρε παιδιά, πως οι διαδηλώσεις ήταν μαζικές και κρατούσαν μέρες (που έτσι είναι) Ας πούμε πως υπήρχαν και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ του στυλ θέλω να σπάσω το κλοιό και καλά κάνω, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πάω κι έξω από του Μαξίμου.
Αν δεν υπήρχε αυτή η καταστροφή θα είχε γίνει θέμα, ή θα ήταν ανθυποτρίτο μετά τις εξελίξεις στο βατοπέδι και τα άλλα σκάνδαλα;
Μήπως αυτοί οι κουκουλοφόροι εργολάβοι της πληροφόρησης μας παίζουν το ντέφι και κάποια αρκουδάκια θέλουν να χορέψουν;

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου