Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

4000 ΛΕΞΕΙΣ !!!

Είχα σκοπό να γράψω κάτι απόψε για την έκρηξη της ανεργίας, την σχέση της με την αναταραχή στην παιδεία και την απόφαση- επιβεβλημέμενη, όπως παρουσιάζεται- της Κυβέρνησης να περιορίσει τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Σε μια βόλτα ιστολογίων είδα αυτή τη σειρά φωτογραφιών στον Άνεμο. Μου κόπηκε η ανάσα. "Μια εικόνα χίλιες λέξεις" λέμε. 4.000 λέξεις λοιπόν.



Έτσι που τις κοιτώ, μου φαίνεται σαν να είναι από ταινία θρίλερ..
Αναρωτιέμαι, τι θα κάνει κανείς ζώντας καθημερινά τέτοιες στιγμές.
Στιγμές που πρωταγωνιστούν αγαπημένα πρόσωπα.
Μάλλον θα θέλει να κάνει και άλλους - σφαγιαστές άμεσους και έμμεσους- να γευτούν ανάλογες.
Μακάρι να βρεθούν άλλα πράγματα, από την πλευρά της ζωής, ώστε να τον σταματήσουν....
Γιατί κάθε μέρα υπάρχουν και λιγότερα...

19 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Τι να πω...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Τι να πω κι' εγώ ρε Τσουκνίδα; Το ζήτημα είναι ότι μιλάνε τα όπλα για μια ακόμα φορά.

Ανώνυμος είπε...

Για πέρασε και από το ... Βουνό. Έχω Μανιτάρια δηλητηριώδη και θέλει και γονική συναίνεση για να δεις 30 φωτογραφίες από την Γάζα μας...

Ανώνυμος είπε...

4.ooo λέξεις λοιπόν που πληγώνουν ... καθώς έχουμε μείνει μόνοι να κοιτάμε ανήμποροι φωτογραφίες και video.

Μόνο οδοντογλυφίδες στα μάτια μας λείπουν... ίσως ρθουν με το επιδόρπιο...

Unknown είπε...

To μικρό μελαχρινό κοριτσάκι στο διάδρομο του Νοσοκομείου το ειδες?
ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 7 ΕΤΏΝ και ειχε ολα τα συμπτόματα υστερίας.Ετριζαν δόντια,μάτια γεμάτα φόβο και δάκρυα χωρίς φωνή.ΘΑ είνει βαθιά μέσα μου για οσο ζώ,χωρίς υπερβολή,με σημάδεψε.!!!!!!!!!!και να σκεφθείς πως κλείνουν 60 χρόνια φέτος από την Ιδρυση του Συμβουλίου Αφαλείας.

VAD είπε...

Hθελα νάξερα,αυτές τις εικόνες τις βλέπουν οι απανταχού εβραίοι;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάθε πόλεμος είναι ένα θρίλερ. Απλά στην περίπτωσή μας η προπαγάνδα είναι πιο περιορισμένη, από ό,τι στις ΗΠΑ, ώστε μαθαίνουμε και βιώνουμε το θρίλερ τούτο.

Ανώνυμος είπε...

Είδα σε κάποιο σάιτ που κάποιος αμερικανοεβραίος έλεγε ότι ο ίδιος πόνος υπάρχει όταν ένας καμικάζι εισβάλει σε ένα εστιατόριο ή ένα σταθμό και σκοτώνει πολίτες του Ισραήλ.
Μα αυτόν τον καιρό είχαν μειωθεί κατά πολύ τέτοιες επιθέσεις. Υπήρχαν κάποιες επιθέσεις με ρουκέτες ...
Επίσης είναι πολύ διαφορετικό να το κάνει αυτό ένας τρομοκράτης που δεν του έχουν δώσει άλλη διέξοδο και διαφορετικά ένα πανίσχυρο κράτος.

Τέλος πάντων, το Παλαιστινιακό άνοιξε με απόφαση της διεθνούς κοινότητας, κατά κάποιο τρόπο όλη η διεθνή κοινότητα έχει όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να περιορίσει την ασυδοσία του Ισραήλ και να προστατεύσει τους Παλαιστινίους, που παρά τα λάθη των κατά καιρούς ηγεσιών τους είναι αυτοί που συνέχεια χάνουν!!
Παιδιά θεωρώ ότι έχουμε όλοι ένα καθήκον να μην αφήσουμε από εδώ αυτό το θέμα. Μπορεί να λέμε καθημερινά το μακρί μας και το κοντό μας, αλλά εδώ είναι θέμα ανθρώπινου καθήκοντος.

Unknown είπε...

Συμφωνώ μαζί σου ,ειμαι μέσα σ'οτι γίνει.
Μόνο και στην πατρίδα μας πεθαίνουν ανθρωποι από την παγωνιά,καθώς περιμένουν από τον Ιούνιο να τους δοθεί κατάλυμα μετα τον σεισμό.Μπές αν θές και θα δεις,αυτό δεν πρέπει να μείνει ετσι.Ειναι εγκλημα....βέβαι για ενημέρωση δεν φαντάζομαι να περίμενες.Ηταν 85χρόνων γριούλα στην Αχαία.Δεν ξέρω με το ξεμπλοκάρισμα πως κάτι πρέπει να γίνει.Φτάνει πια δεν νομίζεις

Side21 είπε...

Μια λέξη μόνο ...
ΦΡΙΚΗ !!!

akrat είπε...

τι να πω...
αγώνας ενάντια στον εθνικισμό ενάντια στον θρησκευτικό φοντμενταλισμό, ενάντια στις πατρίδες και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ...

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Τα σημάδια που έχουν και οι δυό είναι, προφανέστατα, από ΧΗΜΙΚΑ όπλα.

Όπου νά 'ναι θα ξαναδούμε (μετά τη Χιροσίμα...) και σημάδια από πυρηνικά... Έτσι για ποικιλία.

Για ακόμα 4.000 λέξεις.

Αναλογίζομαι όμως γιατί οι χριστιανοί (οπαδοί της θρησκείας της αγάπης κλπ κλπ κλπ...) έχουν ως ιερό βιβλίο ΚΑΙ την (λεγόμενη) Παλαιά Διαθήκη...
Τη γεμάτη από δολοφονίες, αντεκδικήσεις, εκτελέσεις, γενοκτονίες, πολέμους, εξορίες...
Βίβλο αίματος και απανθρωπιάς... Έστω και ως «Άσμα Ασμάτων»...

Και κάτι για τον/την VaD
Τις βλέπουν και τις παραβλέπουν, σέ βεβαιώ.
Και ΠΟΛΛΟΙ έχουν ΠΟΛΛΕΣ αντιρρήσεις. Κι έχουν βγεί ανοιχτά και καταδικάζουν τις πραχτικές του κράτους του Ισραήλ.

Είναι βλέπεις ΑΛΛΟ πράμμα μιά θρησκεία, μιά καταγωγή {εβραίος} και ΑΛΛΟ ένα κράτος {Ισραήλ}.
Μην τα συγχέουμε.

Ανώνυμος είπε...

κρίμα που κάποιοι άνθρωποι, "τρώνε" τόσο εύκολα την προπαγάνδα της χαμας

παιδάκια στα αίματα, παιδάκια στα φέρετρα, παιδάκια που κλαίνε δίπλα σε σκοτωμένους γονείς κ.ο.κ

και μου κάνει εντύπωση πως, ενώ πολλοί φάνηκαν έτοιμοι να δεχτούν τα γνωστά σενάρια συνωμοσίας για την εντεκάτη του Σεπτέμβρη, δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο σκεπτικισμό και το "παραμυθάκι του αδύναμου και σφαγιασμένου" που προωθούν τόσο επιδέξια οι παλαιστίνιοι


αλλά είπαμε, "πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι"

Ανώνυμος είπε...

@ Ν.Α. Λάμπης

Δυο λέξεις για το λογικοφανές σχόλιό σου (που το βλέπω συχνά με παραλλαγές στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια), όσον αφορά την Παλαιά Διαθήκη.

Νομίζω ότι κατ΄αρχήν έχεις ένα δίκιο όσον αφορά συχνά το τρόπο χρήσης της από χριστιανούς (δεν εννοώ τις πολεμικές θρησκευτρικές - "χριστιανίζουσες" σέκτες που φυτρώνου κυρίως στην Αμερική).

Η χρήση της γίνεται από πολούςε "χριστιανούς" ανεξέλεγκτα γιατί όντως δεν είναι "ιερό" βιβλίο" όπως η Κ.Δ.

Η χρήση της στα λειτουργικά κειμενα και άρα στη ζωή της (ορθόδοξης που με ενδιαφέρει) Εκκλησίας γίνεται με βάση "το νόμο και τους προφήτες", ήτοι σε περιορισμένη κλίμακα. Μάλιστα ισχύει για όλα αυτά η "υπέρβαση" που έθεσε ο Ιησούς: "Εγώ δε λέγω.."

Παράλληλα πολλά άλλα κείμενα ερμηνεύονται κυρίως συμβολικά ή σε μακροϊστορική κλίμακα.

Να τονίσω μάλιστα ότι "θεοπνευστία κατά γράμμα" δεν γίνεται αποδεκτή ούτε στην Κ.Δ.

Για να κατανοήσουμε όμως ένα πολιτισμό χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις. Αν αυτό ισχύει συχνά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, πόσο μάλλον με τον εβραϊκό, που έχει άλλες.

Κατά τη ταπεινή γνώμη μου, που δεν είναι ο πιο ειδικός, χρειάζεται παράλληλα:

1. Μεγάλη επιφυλακτικότητα για όσους γνωρίζουν λίγα για την Π.Δ.

2. Είναι ενδιαφέρον να προσεγγίζουμε όλους τους πολιτισμούς και ειδικά τους γειτονικούς ιστορικούς πολιτισμούς όπως ο εβραϊκός.

3. Η Ορθόδοξη Εκκλησία οφείλει σ΄αυτό το ζήτημα να επαναφέρει με όρους του σήμερα το τρόπο που προσεγγίζει, αποδέχεται κυριολεκτικά ή συμβολικά ή και απορρίπτει(από πλευράς εννοώ περιεχομένου) κείμενα της Π.Δ.

ΥΓ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ συγγνώμη για τη πολυλογία μου ....

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Αυτό είναι που έλεγα, με το όνομα ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ επίσης - πρόκειται προφανώς για συνωνυμία: http://lesvos.wordpress.com/2009/01/04/stop-israeli-attackes-on-gaza/
Μπορείτε να διαγράψετε το σχόλιο αν δεν το θέλετε.

phlou...flis είπε...

Είχα ακούσει έναν εβαίο της Θεσ/νίκης να μιλά για το δίκαιο του αγώνα των ισραηλιτών και για την αμυντική τους στάση. Λέω, οκ, ο άνθρωπος εθνικιστής είναι, συγγενείς έχει πίσω του εκεί που πέφτουν οι πύραυλοι της Χαμάς, αυτούς θα νοιάζεται. μετά αναφέρθηκε σε 'σκοτωμένα" παιδιά παλαιστινίων λέγοντας πως στα κανάλια βλέπουμε μόνο παιδιά να κρατάνε αγκαλιά, να φαίνονται τραυματισμένα, αλλά σκοτωμένα δεν είδαμε. Αυτά έλεγε ανερυθρίαστα. και η δημοσιογράφος δεν έβγαλε έναν αντίλογο. μακάρι να δει αυτές τις φωτο, μπας και πιστέψει.

VKP είπε...

Τι να πω ρε φίλε, είναι τραγικό και μόνο οτι εμείς καθοόμαστε και ποστάρουμε και σχολιάζου,με τέτοιες εικόνες. Οι εικόνες πόνου, θανατου και δολοφονίας οφείλουμε να τις κάνουμε ανεπιθύμητες. Ξέρουμε οτι συμβαίνουν αλλά κάπως πληγώθηκα που μου τις δείχνεις. Ρε Τσουκνίδα, τέρμα πια με τον ανθρώπινο πόνο, οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία του. Γινόμαστε κυνικοί και το ονομάζουμε αλήθεια. Το παιδί αυτό το ίδιο θα θέλει να εκδικηθεί όχι μόνο το δολοφόνο της μητέρας του αλλά και όλους εμάς, τους δημοσιογράφους, τους μπλόγκερ και τους συγγραφείς που βγάζουμε ωραία και χρήσιμα συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

Ν.Α. Λάμπης
Καταρχήν η Π.Δ. δεν είναι ένα βιβλίο είναι 49 βιβλία.
Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά τα βιβλία είναι συνενεώσεις διαφόρων πρπφορικών κατά βάση πηγών που απέχουν μεταξύ τους χιλιετίες. Τα πρώτα στη σειρά μάλιστα βιβλία (που κάποτε ονομάστηκαν "ιστορικά") είναι μετέπειτα θεολογική επεξεργασία της εβραϊκής μυθολογίας, ακόμα και άλλων γειτόνων τους λαών.
Είναι φυσιολογικό λοιπόν, όπως όλοι οι αρχαίοι λαοί, να πιστεύουν ότι ο Γιαχβέ είναι θεός μόνο του Ισραήλ και χαρίζει την νίκη μόνο στον δικό του λαό και γι' αυτή την νίκη- που αποτελεί απόδειξη της ισχύος του- μπορεί να κάνει και τα στραβά μάτια...
Ανάλογες θέσεις υπάρχουν και στην ελληνική μυθολογία.
Αργότερα με τους Προφήτες οι εβραίοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό.
Όπως και στην Ελλάδα με την τραγική ποίηση άρχισαν να βλέπουν και άλλες διαστάσεις στους μύθους.
Εντάξει να παραδεχτούμε ότι εδώ είχαν προχωρήσει πιο πολύ στα ηθικά ερωτήματα.
Αργότερα ο Χριστός ανέτρεψε εντελώς όπως λέει και το Μανιτάρι όλο αυτό το πλαίσιο...
Να πω επίσης ότι ακόμα και το Ταλμούδ ερμηνεύει πολύ διαφορετικά από τις αρχαίες θεολογικές επεξεργασίες διάφορα "γεγονότα" που αναφέρονται στην Π.Δ.
Ας μην το ρίχνουμε λοιπόν στην Π.Δ.
(όσο και να βοηθιώμαστε με την πίστη πολών "χριστιανών" ότι η Βίβλος είναι ένα βιβλίο που έπεσε από τον Ουρανό..)
Ανώνυμε η προπαγάνδα της Χαμάς, η προπαγάνδα των Σιωνιστών. Όπως δεν πίστεψα τα συνωμοσιολογικά για τους δίδυμους πύργους, έτσι και τώρα. ΤΟ θέμα είναι άν υπάρχει θέληση να δωθούν πίσω κάποια εδάφη.
Τάσπα, δεν μένω μόνο στο μπλογκ κάνω ότι άλλο μπορώ. Το θέμα είναι να οργανωθεί μια καμπάνια για εντονότερη και ουσιαστικότερη παρέμβαση του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών και όχι μόνο "ανθρωπιστικά", Side 21, akrat συμφωνώ. Οι εικόνες παρακινούν VKP. Φλου Φλις, οι Εβραίοι πρέπει να συνειδητοποίησουν, ότι για να έχουν το δικαίωμα να ζητούν πατρίδα, είναι ανάγκη να καταλάβουν και την άλλη πλευρά...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή οι βόμβες που πέφτουν στην Γάζα είναι ψεύτικες; ο γιατρός ο Νορβηγός που μιλά για γενοκτονία μικρών ΠΑΙΔΙΏΝ λέει ψέματα ανώνυμε;
Είναι βαμένα με κόκκινο σιρόπι; Καλά θα τρελαθούμε εντελώς όμως.....

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου