Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2010

Σκέψεις μου κατά την απεργιακή συγκέντρωση...

Κατά τις διάφορες "γκρίνιες" που ακούστηκαν από τα ΜΜΕ, σχετικά με το πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη και τα σφυροδέρπανα, περίμενα να ακούσω από τους εκπροσώπους του κόμματος αυτού το εξής: Ότι τα σφυροδέρπανα τιμούν τους σκλάβους που άφησαν το κοκκαλάκι τους κατά την κατασκευή των κομψοτεχνημάτων αυτών, αλλά και τις δορυφορικές πόλεις -κράτη (σαν τη Σάμο) που στραγγάλισε η Αθηναϊκή (ιμπεριαλιστική και δήθεν) Συμμαχία, προκειμένου να βρει όλον αυτόν τον πλούτο και την δύναμη και να την επιδεικνύει με Παρθενώνες.
Αλλά οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, πολιτικοί είναι και καλά κάνουν και δεν ρίχνουν "λάδι στην φωτιά" της πιο αισχρής προπαγάνδας, που έχουν ανάψει κάτι αμόρφωτα ανθρωπάκια ελλείψει μιας ουσιαστικής Παιδείας για τον Λαό....
Εμείς όμως εδώ δεν είμαστε πολιτικοί και συνεχίζουμε:
Έτσι, όπως και ο Παρθενώνας, ο οποίος παρά τις υψηλές μορφές πνεύματος που ενσωματώνει έχει στηριχθεί και σε εκμεταλλευτικές σχέσεις, έτσι και όλο αυτό το οικοδόμημα της σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας (που καταργεί θέσεις εργασίας), παρά την όποια πνευματική ιδιοκτησία και τις πατέντες, ιστορικά είναι σάρκα από την ταλαιπωρημένη σάρκα της Εργατικής Τάξης.
Ναι όλο αυτό το οικοδόμημα κουβαλά τα ατυχήματα και τους καρκίνους των παππούδων μας στα ορυχεία..
Τα ροζιασμένα χέρια και τις καμπούρες των μανάδων μας στην κλωστοϋφαντουργία, στην υαλουργία και αλλού.
Έπεσε από την σκαλωσιά μαζί με τους πατεράδες μας...
Είναι ποτισμένο από τα φυτοφάρμακα που πότισαν το πετσί και τα πνευμόνια των αδελφών μας....
Του κλέψαν δυο ώρες δουλειά στα Σούπερ-Μάρκετ, όπως και στην κοπέλα μας...
Αλλά αντί να πάρουμε από αυτό το οικοδόμημα μερτικό, τα αποτελέσματα όλου αυτού του κόπου τα χρησιμοποίησαν για να μας πάρουν πίσω όσα κατά καιρούς μας έδωσαν για να μη μιλάμε.
Μας ανήκουν και πρέπει να τις διεκδικήσουμε όλες αυτές τις τεχνολογικές αλλαγές, πάνω στις οποίες βασίζεται η λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση".
Αλλαγές που γυρίζουν πίσω ως "κοινωνικό ντάμπινγκ", ως πίεση δηλαδή για ξεχαβράλωμα των εργασιακών σχέσεων, για μηδενικές συντάξεις, για πολλή δουλειά με ελάχιστη αντισμισθία και αυτό για να μην πάνε αλλού οι θέσεις εργασίας...
Και πάνω σε αυτή την πίεση, πασχίζουν για να επιβάλλουν ένα άλλο ανθρωπολογικό μοντέλο: Του ατομιστή, που δεν σκέφτεται, που δεν επικοινωνεί και είναι "όλη μέρα (αλλά και όλη τη ζωή του) στη γαλέρα" για να καταναλώσει γκατζετάκια που φτιάχνουν τα εργοστάσια τους και πριν από εμάς, αυτοί σκέφτονται ότι τα χρειαζόμαστε...
Αυτό θέλουμε, ή θέλουμε τον ελεύθερο χρόνο μας (που πλέον μπορεί να είναι πιο απλόχερος εξαιτίας των τεχνολογικών αλλαγών).
Θέλουμε την μαζική φρενοπάθεια, ή την χαλαρότητα του καφενείου και της γειτονιάς..
Αυτό θέλουμε, ή την ασφάλεια ότι θα έχουμε σταθερή εργασία, όχι μόνο για να φάμε, αλλά ως ένα βασικό κοινωνικό δεσμό.
Αυτό θέλουμε, ή την εξασφάλιση ότι βασικά κοινωνικά δικαιώματα θα είναι δωρεάν και ίσα για όλους...

Υ.Γ.Ίσως ήρθε η ώρα για την αριστερά να πάρει πίσω το αίμα της από τον υπερκαταναλωτισμό.
Μήπως ο υπερκαταναλωτισμός ήταν τελικά ένα εργαλείο για τη διάλυση του ασφαλιστικού, της δημόσιας υγείας και παιδείας, του παραγωγικού ιστού της χώρας;
Μήπως ήταν ένα όπλο στα χέρια των ιμπεριαλιστών που μας δάνειζαν για να καταλώνουμε τα προϊόντα τους και να εξαρτώμαστε πιο βαθειά από αυτούς;

8 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η αριστερά θα πάρει το αίμα της πίσω όταν εγκαταλείψει παρωχημένους τρόπους πάλης και σκεφτεί και ορισμένες συνέπειες όσων πράττει. Π.χ. αναρωτήθηκε κανείς πώς αισθάνθηκε τουρίστας που φυλακίστηκε στο ξενοδοχείο του;

Ανώνυμος είπε...

εχω βιοτεχνια παντελονιων

ειχα 2 ατομα και τα απελυσα και τωρα δεν εχω κανενα,
γιατι δεν μπαινει πελατης στο μαγαζι.

το παντελονι μου κοστιζει 9 ευρω και το πουλαω 10.
ερχονται τα κινεζικα με 3-5 ευρω.
ποιος θα αγορασει τα δικα μου?????????
η θα γινουμε ολοι ανεργοι
η τα μεροκαματα θα πεσουν.

και δεν παιρνω λαθρομεταναστες για φτηνη και ανασφαλιστη εργασια ,
γιατι απλα δεν γουσταρω.

τους λαθρομεταναστες τους θελουν αυτοι που τους εκμεταλευονται

VKP είπε...

Πέρα από τον αγώνα του καθενός, χρειαζόμαστε τουλάχιστον να δίνουμε ο ένας δύναμη στον άλλο στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

Δείμε τελικά το κόμμα είναι μεγάλο ναρκωτικό και όχι μόνο για την αριστερά. Ας μη χρησιμοποείται λοιπόν ο Τουρισμός ως άλλοθι για να μην υπάρξουν αντιδράσεις: Τα μέτρα θα περάσουν "δια πυρός και σιδήρου"!!! Δεν θα μας πάνε στην εποχή των Λαυρεωτικών με χαμόγελα.

Φίλε Βιοτέχνη.
Δυστυχώς και εσύ είσαι θύμα της Παγκοσμιοποίησης.
Δεν σε προστάτεψαν.
Δεν σε προετοίμασαν.
Νομίζεις ότι είναι δίκαιο επειδή υπάρχουν αυτές οι συνθήκες να γίνουμε και εμείς Ινδία;
Αυτό που περιγράφεις εδώ είναι ακριβώς το κοινωνικό ντάμπινγκ
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση πόσο ακόμα νομίζεις ότι θα αντέχεις την επίθεση των πολυθενικών;
Εγώ λέω, ότι μαζί με όλες τις άλλες χώρες της Μεσογειακής Ευρώπης, αν ξεσηκωθούν οι λαοί, μπορούμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα..
(Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι απλά μία παραπάνω πίεση. Αν λειτουργούσε το σύστημα δεν θα δούλευαν ανασφάλιστοι..)
Αν δεν αντισταθούμε το βαρέλι δεν έχει πάτο...

VKP, συμφωνούμε

Ανώνυμος είπε...

Συμπλήρωμα
Βιοτέχνη, στην λαίλαπα θα αντισταθούμε, αν κλείσουμε τα σύνορά μας όχι στους ανθρώπους, όχι στις ιδέες, αλλά στις ανεξέλκτες αγορές.
Με μια ομάδα κρατών μπορούμε να το κάνουμε.
Δυστυχώς εδώ που φτάσανε τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη λύση.
Γιαυτό και εγώ έβαλα το ερώτημα
Τι χρειάζομαστε : Κράτος Πρόνοιας ή γκάτζετ;

Ανώνυμος είπε...

Για τους τουρίστες διάβασα εδώ (http://zouri1.wordpress.com/2010/05/21/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/#comment-9912)
αυτό
ό το ωραίο: "Προτού μιλήσουν οι ξένοι για αυτά που συμβαίνουν σήμερα,είχαν εκφραστεί για τις κακές υπηρεσίες και για την αισχροκέρδεια στον τουρισμό.Έτσι είχαν ήδη φύγει πολλοί από αυτούς για άλλους προορισμούς.
Γιατί όλοι αυτοί οι ξένοι τουρίστες είχαν ταξιδέψει και σε άλλα κράτη και είχαν ένα μέτρο σύγκρισης.
Αυτοί όμως που σήμερα εξανίστανται τότε σιωπούσαν.Δεν ακούγαμε για κανένα μέτρο για την βελτίωση της εικόνας μας.Τώρα που έφυγαν ακόμα και οι γηγενείς και βλέπουν άδεια τα δωμάτια με το σουηδικό κρεββάτι και το κομοδίνο.
Σήμερα όμως έχουν βρει τον ένοχο.Είναι οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας που επηρεάζουν την μείωση των διανυκτερεύσεων στην Ρόδο.Τόσα χρόνια που μια χωριάτικη χρεωνόταν 6-8 € δεν μπορούσαμε να βρούμε τι φταίει..."

ο δείμος του πολίτη είπε...

Την κριτική θα τη δεχτώ, αλλά δε= θα την ενστερνιστώ. Δεν επηρεάζομαι από κανένα κόμμα. Το να εγκλωβίζω άτομα άσχετα με την κινητοποίηση είναι κάτι που με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Όπως και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις την εποχή των εγγραφών που χτυπούν τους γονείς των φοιτητών (που μπορεί να είναι από Κρήτη και κάθε άλλη άκρη της χώρας). Η κινητοποίηση πρέπει να χτυπάει αυτόν που φταίει κι όχι τον απλό πολίτη -πόσο μάλλον έναν ξένο που φέρνει λεφτά σε ελληνικές επιχειρήσεις, στο όνομα του ότι κερδίζει το κεφάλαιο.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι για τον τουρισμό σου απάντησα δείμο μέσω άλλου. Κυριολεκτικά ζω μέσα στον τουρισμό και από τον τουρισμό. Δεν νομίζω ότι θα τους πειράξει μια ολιγόωρη καθυστέρηση, αλλά οι κακές υπηρεσίες και η ακρίβεια, για τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν χύθηκαν τόσο δάκρυα από τα ΜΜΕ

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου