Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Αντίσταση, Αντίσταση, Αντίσταση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η Εθνική Πανεργατική απεργία είχε επιτυχία.
Και οι πορείες παρά τις παντοειδείς προβοκάτσιες και την "ομοβροντία" της αισχρής προπαγάνδας των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Με μια τέτοια προπαγάνδα θα ασχοληθώ, αυτή γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά, τα ακτοπλοϊκά δρομόλογια και τους ναυτεργάτες, που κινούνται γύρω από σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ.
Θα το επαναλάβω δεν ανήκω ούτε στο ΚΚΕ, ούτε στο ΠΑΜΕ και από εδώ τους έχω ασκήσει πολλές φορές κριτική, αλλά εδώ χρησιμοποιείται ο "χρωματισμός" για να γίνει μια πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας.
1. Αν δεν κάνω λάθος σήμερα είχαμε Γενική Απεργία, η οποία είχε προκηρυχθεί 15 σχεδόν μέρες πριν. Σε μια γενική απεργία είναι  πολύ πιθανό να απεργήσουν και τα πληρώματα των καραβιών.
Αυτό το γνώριζαν οι ταξιδιώτες αλλά και τα τουριστικά γραφεία, ώστε να τροποποίησουν για μια μέρα τα σχέδια τους.
2. Οι ιστορικοί εργατικοί αγώνες και οι νεκροί τους προήλθαν από αυτό ακριβώς το πράγμα: Από την ανάγκη περιφρούρησης της απεργίας από όσους, εκόντες- άκοντες, μπορούσε να επιστρατέψει η εργοδοσία για να σπάσει την διαπαραγματευτική δύναμη των απεργών.
Και η διαπραγματευτική δύναμη των απεργών είναι να θυμίσει πόσο σημαντική είναι η αξία της εργατικής δύναμης, άρα και για την τουριστική ανάπτυξη...
Τι να την κάνω εγώ την ...σωτηρία της Πατρίδας, άν εμένα η θεσμική της έκφραση με θέλει δουλοπάροικο; 
Τι είναι η Πατρίδα ένα άδειο πουκάμισο ή ασφάλειά μου και η προοπτική μου;
Και για όποιον μιλήσει για άλλους καιρούς, να θυμήσω ότι με τις τελευταίες αλλαγές των μπιστικών της τοκογλυφικής τρόϊκας, η εργατική μας νομοθεσία  γυρίζει κάπου στο 1900!
Οπότε είναι φυσικό να έχουμε αγώνες τύπου 1900!!!!
3. Είναι υποκριτικοί οι κλαυθμοί του Καρτέλ των ακτοπλόων εφοπλιστών και των συνεταίρων τους Τηλεορασάδων, περί του τουρισμού, του ταξιδιώτη κλπ. : Τα τελευταία χρόνια, αυτοί οι ίδιοι, οι οποίοι με διάφορες παραλλαγές εναλλάσσονται σε όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μείωσαν  κάθετα τον αριθμό των δρομολογίων (άρα και η δυνατότητα που έχει κάποιος να ταξιδέψει στην ώρα που το χρειάζεται) και οι τιμές των εισητηρίων τους ήταν πιο ακριβές και αυτών του αεροπλάνου. (Πριν τα βρουν η Ολυμπιακή με τη Αegean και φτιάξουν το απόλυτο Μονοπώλιο, συνεργό και αυτό του Καρτέλ...). Από νησί είμαστε και ξέρουμε.. Δυο μέρες απεργία το μήνα τους πείραξαν; Εκείνοι "να γαμ..νε και δέρνουν" γιατί είναι αφεντικά, ο εργάτης λίγο να σηκώσει το κεφάλι είναι... υποκινούμενος!

Βρε "αϊ σιχτίρ!!"
 Δεν ήμουνα ποτέ οπαδός του "σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω"!
Αλλά του "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή"!
Δεν μιλάμε για τις συνηθισμένες απεργίες που κάναμε για να ανεβεί λίγο ο μισθός, ή κάτι άλλο να  κερδίσουμε.
Μιλάμε ότι η επιτυχία αυτών των οικονομικών σχεδιασμών ισοδυναμεί να φτωχύνουν και να αδυνατίσουν στρατηγικά τόσο τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα της χώρας, ώστε οι τοκογλύφοι διεθνείς επενδυτές να πετάξουν και εδώ κανένα κόκκαλο, μπας και κερδίσει από αυτό κανένας ντόπιος διαπλεκόμενος μεταπράτης που ανεβοκατεβάζει με τα κ..λοκαναλά του μαριονέτες μπιστικούς ...
Η σωτηρία της δήθεν πατρίδας που έφτιαξαν όλοι αυτοί, ισοδυναμεί ουσιαστικά με την δική μου υποδούλωση κύριε ορισμέ της πολιτικής απατεωνιάς....



22 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Aυτό που με καταπλήσει είναι το αγανακτησμένο ύφος των δημοσιογράφων!
Πολύ προσωπικά το παίρνουν το θέμα με τα λιμάνια!!
Δεν βλέπω όμως κάτι πάρα πάνω...Θα δούμε...
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς έτσι είναι Σοφία!

αντωνης είπε...

Απλά ενα μπραβο για το κειμενο ΚαπΚουμ.
Φανταζομαι οτι μπορω να το αναδημοσιευσω.

Ανώνυμος είπε...

και βέβαια αντώνη. ευχαριστώ!

akrat είπε...

έτσι έτσι...

οι κόντρες ανάμεσα στους εργάτες και τους εργοδότες αποκτούν την οξεία τους μορφή ανεξάρτητα των θέλω μας...
έτυχε στο λιμάνι...

βρε να ακούμε και κανένα τραγουδάκι του 1900 μια χαρά ..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Η απεργία και οι οργανωμένες πορείες είχαν τραγική αποτυχία!
Μην κοροϊδεύουν κάποιοι τον εαυτό τους!
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ (με τα επαγγελματικά τους στελέχη) ονειρεύονται αποσάρθρωση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, επενδύοντας στην καταστροφή μας, και ευελπιστώντας να θεμελιώσουν τη δικτατορία τους στη δική μας φτώχεια και στο "αίμα που θα ρέει στους δρόμους"!

Η κοινωνία μας, και ευτυχώς, έχει αντιληφθεί πως εκείνο που σήμερα προέχει είναι η αποτροπή της πλήρους καταστροφής!
Γι' αυτό και δείχνει αξιοσημείωτη υπομονή και κατανόηση.

Η ψευτο-αριστερά του κράτους-τροφού, του "δώσε και μένα μπάρμπα", των "επιδομάτων", των "προνομίων" και των "συντάξεων στα 45" είναι ό,τι πιο συντηρητικό και αντιδραστικό παρουσιάζει η ελληνική κοινωνία...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σε΄σένα και την παρέα σου.Τι να τους πρωτοχρεώσει κανείς.Τώρα τους έπιασε ο πόνος. Όταν τα νησιά μας έμεναν δίχως νερό,όταν για να σωθεί κάποιος άρρωστος έπρεπε να σηκωθεί ελικόπτερο και που να βρεθεί,όταν ρυθμίζανε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όπως αυτούς τους βόλευε.Όταν τα πλοία τους τα επισκευάζουν σε ξένα ναυπηγεία αφήνοντας άνεργους τους Έλληνες ναυτεργάτες...........
Όταν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κλείνουν τα εργαστήριά τους μπρος στον αθέμιτο ανταγωνισμό των ανεξέλεγκτα εισαγόμενων προϊόντων....
Τώρα τους έπιασε ο πόνος.
Έλα πολύ το καθυστερήσαμε, έλα όοοολοι μαζί . Αί σιχτίρ!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Προσωπικά πλήττομαι αφάνταστα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Αλλά κάθομαι και σκέφτομαι:
α)όταν το κράτος μοίραζε εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές συντάξεις σε πρόσωπα που δεν είχαν καταβάλει ούτε μία δραχμή εισφοράς, εγώ χειροκροτούσα!
β) όταν οι δημαρχαίοι και κοινοτάρχες έδιναν ψεύτικα πιστοποιητικά ότι δήθεν κάποιοι ήταν αγρότες, έλεγα "άσε μωρέ να φάει ψωμάκι ο κόμσος"!
γ) όταν το κράτος μοίραζε χιλάδες συντάξεις "εθνικής αντίστασης", ακόμα και σε άτομα που την περίοδο της κατοχής ήταν 4 ετών, έλεγα "δεν πειράζει, αποκαθίσταται μια ιστορική αδικία"!
δ) όταν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είχαν δωρεάν ηλεκτικό ρεύμα, της Ολυμπιακές δωρεάν πτήσεις αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους κλπ κλπ, έκανα πως δεν έβλεπα
ε) όταν το κράτος θέσπιζε μια απ' της πιο "φιλεργατικές νομοθεσίες" έλεγα "μπράβο", κι ας καταλάβαινα κατά βάθος πως αυτό θα καταδίκαζε χιλιάδες νέους στην ανεργία, αφού κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν επρόκειτο να επενδύσει στην Ελλάδα ή να προσλάβει υπαλλήλους και εργάτες όταν η νομοθεσία τον υποχρέωνε να τους "παντρευτεί"!
Πού ακούστηκε το κράτος να μου επιτρέπει να προσλάβω σε μια ώρα 100 υπαλλήλους, αλλά να μου απαγορεύει να απολύσω περισσότερους από 2 το μήνα;
Φαντάζεστε έναν νόμο που απαγορεύει στον πρωθυπουργό να αλλάζει περισσότερους από έναν υπουργό το εξάμηνο;

Και υπάρχουν πάμπολλα ακόμα τέτοια παραδείγματα που και με την δική μου ανοχή και συνενοχή, μας όδήγησαν στο χείλος της καταστροφής!

Γι' αυτό τώτα κάνω μόκο και τον πίνω!

Με αυτά που λέω δεν σημαίνει πως βγάζω λάδι αυτούς που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 50 χρόνια.
Τεράστιες έως εγκληματικές οι ευθύνες τους.
Αλλά άλλο αυτό κι άλλο να λέμε "όχι στο μνημόνιο" και άλλες τέτοιες αηδίες.

Εκτός κι αν έχετε βρει άλλον τρόπο να πληρώνουμε τα χρέη μας αλλά και να εξακολουθούμε να χρηματοδοτούμε τις βασικές κρατικές λειτουργίες.

Γιατί δεν μπορούμε να λέμε, όπως ο Σαμαράς, "θέλω τα λεφτά του ΔΝΤ αλλά όχι τα μέτρα του ΔΝΤ"...

mornanorie είπε...

ετσι ειναι, αντισταση η μονη λυση. Να αφησουμε στην ακρη ο καθενας το μακρυ και το κοντο του και να ενωθουμε στο δρομο για να ανατραπει αυτη η ταφοπλακα που μας ριχνουν!
Οσο για τα λεγομενα του ασκαρδαμυκτι, εγω νομιζα οτι προοδος ειναι να εχει ο κοσμος δουλεια και να μπορει να ζησει και οχι να ψωμολυσσα με 2 και 3 δουλειες του ποδαριου, να εχει προσβαση χωρις φραγμους στην εκπαιδευση και την περιθαλψη και οχι να δουλευει μεχρι να πεθανει.
Η προταση σου απ'οτι καταλαβαινω ειναι να περασουν ολα και να μην κανουμε τιποτα, αλλωστε ο καλος θεουλης θα κρατησει για οσους υποφερουν μια γωνιτσα στον παραδεισο...θα θελα να ξερα εσενα δε σ'αγγιζουν οι περικοπές?

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς απαντήσατε οι άλλοι στον Ασκαρδαμμυκτί.
Όσον αφορά στην ταμπακέρα, μακάρι όλοι οι εργασιακοί χώροι να γίνουν σαν το λιμάνι του πειραιά εν απεργία, χωρίς κανένας γκεμπελίσκος να μπορεί να χρεώσει σε κανένα κόμμα τις ενέργειες.
Έτσι είναι και το 1900 λίγοι ήταν όσοι αντιτασσόνταν στα εργοδοτικά ντου!

Ανώνυμος είπε...

και μη διανοηθεί Η ΓΣΣΕ να μασήσει του Λοβέρδου τα γαυγίσματα και υπογράψει άρον- άρον σύμβαση για να τον διευκολύνει. Με 5% επίσημο πληθωρισμό και 15% Ανεργία δεν φτάνει 1% αύξηση μισθού για τα βασικά.
Αν εννοεί ότι συμφωνεί με την ανατροπή του μνημονίου έτσι πρέπει να δράσει.

Ανώνυμος είπε...

Α, ασκαρδαμυκτί, δεν ξέρω αν έχεις ακούσεις την πρόταση, που κάνουν και αστοί οικονομολόγοι πλέον, ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώσουμε όλο το χρέος! ( Το οποίο οι δανειστές το έχουν πάρει διπλό και τριπλό από άλλες πάντες...Μην μου πείς ότι πιστεύεις ότι η Ντόϊτσεμπάνκ είναι άσχετη με την Ζήμενς και την Ντέμλερ Μπενζ, αλλά και την Ντόϊτσε Τέλεκομ;)Και μάλιστα αν είχαμε Κυβέρνηση με αρχ..ια, όχι για τους φουκαράδες αλλά για τους δυνατούς μπορούσαμε να ζητήσουμε Πανερωπαϊκή Αναδιάταξη χρεών. Εκτός αν έχεις εκαταμμύρια ευρώ στην τράπεζα και νοιάζεσαι αν θα πέσει το Ευρώ. Βρε μην μας τρελάνεται γαι το Μεγάλο κεφάλαιο δουελέυει ο σοφός αρχηγός σου !

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Οι απεργιακοί αγώνες έχουν σκληρότητα και ψύχραιμη εκτίμηση δυνάμεων και ένα μεγάλο μπράβο στο ΠΑΜΕ για τη νίκη στο Πειραίά. Πόσοι σκύλιασαν γραβατοφορεμένοι που πήγαν να φέρουν τον καταναλωτή σε αντιπαράθεση και 1000 δημόσιοι ματ και λιμενικοί κατάλαβαν ότι δεν αξίζει να τρώνε ξύλο για 700 ευρώ. Τωρα πρέπει για να απαλλαγούμε από το ΜΝΗΜΌΝΙΟ σύμφωνο πτωχευσης της χώρας, να απαλλαγούμε από τις δυνάμεις κατοχής να λειτουργήσουμε σε συνθήκες ΕΑΜ,Τώρα που απηλλάγηκε Σαμαράς και Σύριζα από τα δεκανίκια των αντιδραστικών Ντόρας και Κουβέλη φανταστείτε ένα νεο ΕΑΜ με Σαμαρά, δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Σύριζα κόντρα στο νεοφιλελευθερο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και συνοδοιπόρους τους. Η απαλλαγή από το Μνημόνιο θέλει κυνήγι κλεφτών,παρανόμων,φοροφυγάδων για να χτίσεις πάνω στα ερήπια κάτι καινούργιο η Παπαρήγα δεν εμπνέει έστω και με 15-20% μόνη της ,να μην φοβόμαστε τις συμμαχίες να έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκαιο των ιδεών και αγώνων μας.
Τώρα γιατι οταν διαβάζω τον Ασκαρδαμικτί θυμάμαι τη Ρεπούση μπορεί να φανταστεί κανείς;;γέρασα μάλλον

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς Διόνυσε, φτάνει ο Σαμαράς να μην αποδειχτεί σαν τον Γιωργάκη που πέρυσι κατέβαινε στις πορείες για το...ασφαλιστικό της Πετραλιά.
Καινπούργιοι φίλοι Black Bedlam και mornanorie ξέχασα να σας καλωσορίσω χθες. Καλώς ήρθατε λοιπόν.

Ασκαρδαμυκτί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ασκαρδαμυκτί είπε...

"Ανελαστικά" έξοδα προϋπολογισμού: 100 δις ευρώ!
"Έσοδα": 50 δις!
Ερώτηση: που θα βρεθούν τα υπόλοιπα 50 δις;
Θα μας τα φέρει ο Τσάβες ή ο Κάστρο;

Αν κάνουμε στάση πληρωμών και επιστρέψουμε στη δραχμή, τότε θα δείτε τι εστί δυστυχία και φτώχεια!
Κι αυτό θέλουν οι επαγγελματίες του ΚΚΕ: τον λαό απεγνωσμένο στους δρόμους, μια κοινωνία ζούγκλα-ανθρωποφάγα, το αίμα να ρέει στους δρόμους, μπας και καταφέρουν ν'ανέβουν στην εξουσία να στήσουν τα "λαϊκά δικαστήρια" και τα "γκουλάγκ" που δεν μπόρεσαν τον Δεκέμβρη του 1944!

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι τα πιο σοσιαλιστικά που ελήφθησαν ποτέ σε αυτή τη χώρα!
Για τον απλούστατο λόγο πως χωρίς τα μέτρα αυτά δεν θα υπάρχει ούτε κοινωνία ούτε κράτος!
Δεν θέλει πολύ ν' αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Τωρα σκιάστικα, βρες λες να μην μπορούσε να ζήσουμε χωρίς δανεικά.;; Κάποιος να δανέιζει να βάζει όρους και απεχθή επιτόκια και μετά να κάθετε να βλέπει τους ΅ΰπηκόους΅ να κόβουν τις σάρκες τους στη ζούγκλα.
Καλό το παραμύθι Ασκαρδαμυκτί αλλά βρες μου και το ...δράκο.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φίλε, πράγματι δεν μπορείς να ζήσεις/σουμε χωρίς δανεικά!
Αν σταματήσουμε να δανειζόμαστε:
α) θα πρέπει να ξοδεύουμε μόνο όσο εισπράττουμε
β) θα εισπράττουμε ολοένα και λιγότερα γιατί θα ακολουθήσει μεγάλη οικονομική ύφεση
γ) αναγκαστικά θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό...
δ) η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο. Λεφτά για δημόσιες επενδύσεις δεν θα υπάρχουν, οι ιδιώτες θα μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε ευρώ και θα τα βγάλουν από τη χώρα και κανείς ξένος επιχειρηματίας δεν θα πατήσει στην Ελλάδα, γιατί (εκτός των άλλων, δεν θα εμπιστεύεται την ψευδοαριστερή κυβέρνησή μας -μόνο μια τέτοια θα έπαιρνε απόφαση για πτώχευση).
ε) όλα τα μικρομαγαζάκια, οι μικροεπιχειρήσεις και οι μικροεπαγγελματίες θα κλείσουν!
στ) νοσοκομεία, σχολεία και σχολές θα κλείσουν, όπως και οι περισσότερες ελλειμματικές ΔΕΚΟ
ζ)τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς την κρατική ενίσχυση, αρχικά θα μειώσουν τις συντάξεις σε "επιδόματα επιβίωσης" και στη συνέχεια θα βουλιάξουν.
η) και το χειρότερο, οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε θηρία και θα κατασπαράσσουμε ο ένας τον άλλον για λόγους επιβίωσης...

Και πολλά ακόμη...

Μια τελευταία απάντηση: πράγματι, πολλοί "φιλελεύθεροι" προτείνουν μια μορφή "πτώχευσης"!
Οι καφενόβιοι αριστεροί παίρνουν τις δηλώσεις τους και τις κάνουν σημαία: "ορίστε, και ο αστοί το λένε!"

Όμως, οι ανόητοι δεν αναρωτιούνται γιατί, π.χ., ένας Ανδριανόπουλος θέλει πτώχευση;
Μήπως τον πήρε ο πόνος για τα ασφαλιστικά και εργατικά μας δικαιώματα;

Προσωπικά, έχω την εντύπωση πως αυτοί οι "φιλελεύθεροι" θέλουν την πτώχευση γιατί έτσι, νομίζουν, θα καταργηθεί οριστικά το, κατά την άποψή τους "σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος"!

Με τον τρόπο τους επιβεβαιώνουν αυτό που εγώ λέω: χωρίς το μνημόνιο δεν θα υπάρχει ούτε κράτος ούτε κοινωνία.
Κι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των νεοφιλελευθέρων και των κομμουνιστών, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Το δικό μας, όμως, συμφέρον είναι να σώσουμε σήμερα ό,τι σώζεται για να μπορούμε αύριο να οικοδομήσουμε κάτι...

Γι' αυτό και η κοινωνία δείχνει ανοχή και κατανόηση στα κυβερνητικά μέτρα.
Αλίμονό μας αν πέσει η κυβέρνηση.
Γιατί θα πέσει στα κεφάλια μας, και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά...

Ανώνυμος είπε...

Και όμως, μέχρι που ξεκίνησε ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, εξαιτίας και του ΔΝΤ, αν δεν είχαμε να πληρώνουμε παλιά δάνεια από τα έσοδα του δημοσίου ήταν περισσότερα από τα έξοδά του (χωρίς τις ε πιβαρύνσεις αποπληρωμής των χρεών). Αυτό λέμε είχαμε δικαίωμα να ζητήσουμε να πάει πιο πέρα στο χρόνο η ανάγκη αποπληρωμής των χρεών, να κόψουμε ένα μέρος τους και να μειώσουμε τα επιτόκια του.
Αυτό λέμε Ασκάρ και μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα που δέχτηκε πρώτη την επίθεση, θα μπορούσε να μπει μπροστάρης για να γίνει αυτό όχι μόνο σε αυτή, αλλά για αρκετές άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Δύσκολο βέβαια, αλλά καν δεν το προσπάθησε.
Αλλά ας πούμε, ότι μια πιο αιχμηρή πολιτική θα έκανε να μας διώξει η Μέρκελ από την Ευρωζώνη (καταρχήν δύσκολο γιατί θα είχε αλυσιδωτές συνέπειες σε πολλά άλλα κράτη), όπως έχω γράψει και αλλού καλύτερα φτώχεια που την ελέγχεις εσύ, παρά φτώχεια που σου επιβάλει ο άλλος. Από αυτή την φτώχεια, μετά από ένα δυο μήνες, αυτοί που θα χάνανε ουσιαστικά θα ήταν όσοι είχαν μεγάλες περιουσίες σε χρήμα. Οι άλλοι με μια προοδευτική πάντα διακυβέρνση, θα είχαν τα βασικά, χωρίς να απειλούνται δικαιώματα δεκαετιών...

Ανώνυμος είπε...

Πάντα οι ωραίοι που θα φέρουν τα λεφτά από έξω, άμα στήσουμε κ..λο.
Αυτό δυστυχώς το παραμύθι δεν καταστρέψει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλον τον Κόσμο.

Unknown είπε...

Συνυπογραφω το υπεροχο και οργισμενο κειμενο,με εκφραζει και ως προς την ουσια και ως προς τα συναισθηματα απο τα οποια διακατεχομαι.
Ο Μηχανισμος της τηλεουξουσιας εχει καταστει περισσοτερο απο αισχρος.
Αντισταση σημαινει μονιμα στον δρομο και οχι η ανα 15θημερο 'περαντζαδα' της ΓΣΣΕ μεχρι να μας καλεσει ο ΗΓΕΜΩΝ προκειμενου να συναινεσουμε στο 1%!!!!!!!!!!
Ο νομος απαγορευε και απαγορευει την καταστροφη ξενης περιουσιας.Χρειασθηκε ομως να σπασουν μηχανες για να αντιληφθουν πως οι εργατες ειχαν δικαιωματα.
Ο Νομος απαγορευε και απαγορευει την ΚΛΟΠΗ ,ποιος θα μας επιστρεψει τα αποθεματικα μας ,τον κοπο μας ;;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι Τάσπα...

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου