Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

Ας είχε γίνει κάτι "κατινίστικο" και βλέπουμε...

ΣΑΜΟΣ: Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου κατάληψη από το πρωί της Εφορίας στο νησί με αίτημα τη μη διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του Νομού με την Β. Ελλάδα.


Με κατάληψη της Εφορίας Σάμου απαντούν από το πρωί οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού στην πρόσφατη διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του Νομού με την Β. Ελλάδα. Την απόφαση αυτή έλαβε το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση του ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Βαθέος. Πάγιο αίτημα των Σαμιωτών είναι ένα δρομολόγιο που να συνδέει τον Νομό με την Θεσσαλονίκη καθ΄όλη την διάρκεια του έτους χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, αίτημα που υποστηρίζεται και από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το Επιμελητήριο ,αλλά και σε σχετικό υπόμνημα του βουλευτή του Νομού. Εξάλλου, για όλα αυτά τα θέματα που έχουν προκύψει με την συγκοινωνιακή απομόνωση του Νομού από την Βόρειο Ελλάδα, τη Σάμο επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα με τους εκπροσώπους α΄ και β΄ βαθμού.

Αλήθεια ποιό Πανελλαδικής Εμβέλειας ΜΜΕ το μετέδωσε αυτό;
Μη μου πείτε ότι δεν είναι θέμα;

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Κατανοητό το αίτημα των Σαμιωτών, όπως και τα ανάλογα αιτήματα των ακρίτων της χώρας που δικαίως αισθάνονται αποκομμένοι - αλλά, αυτό το «χωρίς ενδιάμεσο σταθμό» δεν είναι λιγάκι υπερβολικό έτσι που να καθιστά την ικανοποίηση του αιτήματος δυσχερέστερη; Τι θα ενοχλούσε μια ενδιάμεση στάση στη Χίο πχ;

Sophia Kollia είπε...

Μακάρι οι άνθρωποι να βρούν μια λύση!

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω, ότι ενοχλεί μια στάση στη Χίο ή τη Λέσβο.
Το θέμα είναι ότι πέρυσι για να μαζέψουν κάποιοι όλες τις επιδοτήσεις είχαν ένα καράβι που ξεκινούσε από την Κρήτη και "έπιανε" μέχρι τη Καβάλα όλα τα νησάκια.
Καλό ήταν κι αυτό να υπάρχει βέβαια.
Όμως το θέμα με τον τουρισμό, που τον έχουν καταντήσει μονοκαλλιέργεια για πολλά μέρη είναι ότι με 25 και 30 ώρες ταξίδι κανένας δεν θέλει να κάνει διακοπές στη Σάμο.

Η λύση που λέει και η Σοφία είναι η Εθνική Ακτοπλοϊα!
Με αυτό το παράδειγμα φαίνεται ακόμα μια φορά η αποτυχία της ελέυθερης οικονομίας.
Η ελληνική ακτοπλοϊα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με σχεδιασμό.
Για παράδειγμα μια γραμμή κορμού Θεσσαλονίκη Λέσβος Σάμος Κως Ρόδος Αγ. Νικόλαος και από εκεί ακτινωτά με μικρότερα επιβατηγά - οχηματαγωγά για τα μικρότερα λιμάνα. Έτσι όλοι θα ταλαιπωρούνταν λιγότερο!!!
Ίσως αυτό να ήταν στην αρχή κοστοβόρο. Αλλά σιγά- σιγά θα το μάθαινε ο κόσμος. Επίσης το συνολικότερο κοινωνικό όφελος για όλα τα νησιά (και η αύξηση της εμπορικής κίνησης, άρα και τα κέρδη του κράτους από τους έμμεσους φόρους) θα αντιστάθμιζαν το κόστος.
Επιπρόσθετα πόσα ποσά έχουν δωθεί μέχρι τώρα για επιδοτήσεις σε σαπιοκαραβοκύρηδες, που το πάιζουν κ' όλας και σκληρά καρύδια;

Τέλος, το έχω πει και αλλού με μια ακραία νεοφιλεύθερη λογική και ιδιαίτερα τώρα που ο Τουρισμός φθίνει συμφέρει να πουληθούν κάποια νησιά στην Τουρκία, με λίγα χρήματα από την είσπραξη θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι και θα ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις πόλεις και το κράτος θα βάλει στο ταμείο πολλά, αντί να δίνει τόσα κάθε χρόνο για να προσφέρει υποδομές στους ακρίτες..
Αλλά είναι λογική αυτή;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο τίτλος αυτού του υφυπουργού ειναι πιο μεγάλος από το μπόι του...
Ενώ οι "κατίνες' έχουν κάτι σούπερ δισύλαβα ονόματα!
Και, λοιπόν, τι έγινε που σας επισκέφτηκε ο υφυπουργός ρε συ Τσούκνι;

Sophia Kollia είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά ίσως θα μπορούσαν να αγοράσουν δικό τους, όπως η Σκύρος, και μιά πόλη στην Κρήτη, δεν θυμάμαι πια όμως...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ?ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ?ΟΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ(ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΙΟ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ)Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΠΙΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑ-Η-ΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΜΕΤΑ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ..
GIANITOS...

Ανώνυμος είπε...

έχεις δίκαιο γιαννίτο, τώρα που μάθαμε πρέπει να το ξανακάνουμε για να πάμε όλοι!!

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Δυστυχώς μας έχουν χεσ.......
(Μας θυμούνται βέβαια η Στρατολογία και η Εφορία.....)
Οι ψήφοι μας είναι μια γειτονιά της Αθήνας....
Ή τους παίρνουμε με τις πέτρες...
Ή .... να ξανασκεφτούμε το ενδεχόμενο της ... πώλησής μας....
Λυπάμαι αν ακούγομαι λίγο ... απαισιόδοξος αλλά..........

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου