Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Κυριακή, Αυγούστου 03, 2008

Διακοπές που δεν μπορεί να είναι ανέμελες...


Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που έγραψα τις προηγούμενες δικές μου αράδες εδώ μέσα...
Δυστυχώς η σκέψη μου τον τελευταίο μήνα ήταν στη δουλειά μου, που αργά ή γρήγορα, με βάση τις παρούσες συνθήκες θα χάσω.
Είναι μεγάλος ο θυμός όταν σε μια υπόθεση που επενδύσεις νοητικά, ψυχολογικά και κοινωνικά, για την οποία βλέπεις μια ανταπόκριση από τον κόσμο, τελικά κάποιοι τεχνοκράτες (οι οποίοι ποτέ δεν έσκυψαν να δουν από κοντά τι κάνεις) αποφασίσουν να την κλείσουν.
Και αυτό επειδή κρίνουν ότι οι ελάχιστες δημόσιες δαπάνες που απαιτούνται ετησίως (περί τα 10 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από μία μόνο από τις μίζενς), είναι πολυτέλεια...
Όταν επίσης δεν λένε με καθαρά λόγια τι θέλουν και να αναλάβουν τις όποιες συνέπειες, αλλά παίζουν την "κολοκυθιά", γιατί ούτε τα "σκουπίδια" τους από αυτή την υπόθεση μπορούν να μαζέψουν...
Όταν βλέπεις ότι γύρω σου αρκετοί είναι που σου προτείνουν την άνευ όρω παράδοση, ακόμα και σήμερα θεωρούν σωστό το "σφάξε με αγάμ' ν' αγιάσω", θεωρούν ότι η μέχρις εσχάτων αντίσταση δεν έχει νόημα.. είναι τίποτα να δωθεί ένα καλό μάθημα στους υποκριτές και στους εκμεταλλευτές, έστω κι αν φαινομενικά νικήσουν...

Με την σκέψη ότι μερικοί, ίσως είμαστε κάποια λίγα απομεινάρια ενός κόσμου, που πήρε ανθρωπιστική παιδεία και όχι απλά μια αναγκαία ενδοσυστημική εκπαίδευση, γιαυτό και αντιδρά ακόμα και όταν όλα του δείχνουν "σκάσε για να σε βιάσει μόνο και όχι να σε σκοτώσει...", έφυγα για διακοπές...
(Εντάξει δεν κράτησα τα λεφτά για τις άσχημες ώρες προέχει η αναψυχή για τις αντέξω..)

Η Νάξος ήταν μια αποκάλυψη..
Η μοναδική λαβυρινθώδης Χώρα της
το Κάστρο που κατοικείται
Αλλά από κει και πέρα οι άνθρωποί της δεν θέλουν να πουλήσουν κάτι που δεν έχουν.
Καλό φαϊ σε καλές τιμές, άνεση, χαμόγελο.
Εκτός εξαιρέσεων κράχτες δεν υπάρχουν.
Υποδομές ικανοποιητικές.
Αυτό που σημειώνω είναι τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ σε βασικούς προορισμούς μέχρι τις 2 τη νύχτα, που αν κρίνει κανείς από τις τιμές και την κίνηση δεν φαίνεται να επιδρά αρνητικά σε ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.
Εκτός αν θεωρηθεί το 30 ευρώ την μέρα για ενοικιαζόμενο αμάξι τον Ιούλη, πολύ φτηνό...
Το λέω για κάποια νησιά- να μη λέω ονόματα- που παραπονιούνται που δεν πάει εγχώριος τουρισμός, αλλά δεν βλέπουν τι υποδομές χρειάζεται να δημιουργήσουν για να μην αρέσκονται στα κοπάδια των πολυεθνικών "τουρ- οπερέιτορς".
Η Νάξος ήταν γεμάτη Έλληνες και ούτε φτηνό εισητήριο είχε.. Κοντά 60 ευρώ το ταχύπλοο..

Αν δεν ήταν τα καρτέλ του Αιγαίου που τις 3 ώρες ταξίδι τις κάναν 24, γιατί καταργήθηκε μια γραμμή που υπήρχε από τότε που θυμάμαι να ταξιδεύω, και αυτό γιατί φέτος αποφάσισαν να μοιράσουν τα νησιά.
Αν δεν υπήρχαν τα πλοία 35ετίας, που ακρίβεια των άλλων μας κάνει να χρησιμοποιούμε.
Αααα..Ένας Ελληνοαμερικανός φωτογραφιζε τις τουαλέτες κάποιας "δεσποινίδος" του Αιγαίου..
Την επόμενη φορά δεν θα εκδόσουν τουριστική οδηγία λόγω κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά λόγω κινδύνου ηπατίτιδας...

Διακοπές Τέλος
Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το φονικό στην Μύκονο και τα πολλά στο Πέραμα...
Είναι και οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ανάπτυξη χωρίς κανόνες. Ανάπτυξη από την οποία κερδίζουν οι κάθε είδους αετονύχηδες. Ανάπτυξη τύπου Καλκούτας..
Να γράψω για τα δύσκολα νομοσχέδια που περνούν πλέον Καλοκαίρι.
Αλλά τα είπαν αρκετοί.

Ευτυχώς βρήκα και την ευχάριστη είδηση μέσα στις δυσάρεστες...
Η οικονομική κρίση, δημιουργεί πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων...

15 σχόλια:

tractatus είπε...

Κατ'αρχήν λυπάμαι πολύ για τη δουλειά σου και ξέρω τι εννοείς...το περνάνε κι άλλοι απ' ότι μαθαίνω. Σε αυτή τη χώρα τα σημαντικά καταρρέουν σιωπηλά τον τελευταίο καιρό, χωρίς διαμαρτυρίες, χωρίς κανείς να νοιάζεται τι έχει προτεραιότητα. θα συμφωνήσω με το κείμενο στο προηγούμενο post (το e-mail δλδ). Είσαι σίγουρος οτι δεν μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση; Τι γίνεται στην Αθήνα αυτή τη στιγμή για το ίδιο θέμα; Γιατί δεν δίνεται δημοσιότητα στις εφημερίδες και στα κανάλια...ας παίξουν κάπως το ρόλο τους επιτέλους.

Για τη Νάξο...είναι εντελώς διαφορετικά όπως την περιγράφεις απο τη Πάρο. Εγω ήμουν απέναντι και τα πράγματα, δυστυχώς, για το όμορφο νησία των κυκλάδων τείνουν να γίνουν ένα είδος Μυκόνου. Lifestyle, ακρίβεια, κόσμος που ξενυχτάει μέχρι το πρωι και μαγαζιά (ρούχων κυρίως)που κλείνουν επίσης το πρωι. Τουρισμός παντού κι έπειται ο χειμώνας χωρίς κάποια συνέχεια για τον τόπο. Η μοίρα των Κυκλαδίτικων που δεν έχουν αυτά που διαθέτει η Νάξος...

Τις υποδομές κυρίως δεν θα τις βρείς στο ΒΑ Αιγαίο γι' αυτό και τα δρομολόγια είναι τριτοκοσμικά...αν δεν έχεις αυτοκίνητο δεν γίνεται να γυρίσεις τα νησιά μας πράγματι. Ομως έχουμε συνηθίσει και ίσως τελικά βολευόμαστε...

Ναι συμβαίνουν πολλά το καλοκαίρι. Εχεις δίκιο. Γι' αυτό και ο Σεπτέμβρης προβλέπεται δύσκολος. Ενας λόγος γιατί πρέπει να είμαστε εκεί!

αντωνης είπε...

Καπκουμ, θα επαναλαβω και εγω την ερωτηση της tractatus.
Είσαι σίγουρος οτι δεν μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση;

Ευχομαι ολα να πανε καλα, αν και απο οτι καταλαβαινω ειναι σκουρα τα πραγματα.

Οσο για τη Ναξο, εχω δηλωσει πολλες φορες τη λατρεια μου στο μερος αυτο. Αν δεν ειχα το ενδιαφερον να γνωρισω και αλλους τοπους και μερη της Ελλαδας, θα πηγαινα μονο εκει και στην Κρητη. Πουθενα αλλου. Γιατι στη Ναξο δεν αισθανθηκα ουτε μια φορα τα τρια προηγουμενα καλοκαιρια που πηγα, οτι με κοροϊδευουν ή οτι με κοιταν στην τσεπη. Και αυτο για μενα παιζει το μεγαλυτερο ρολο σε ενα μερος που επισκεπτομαι, περα απο τις ομορφιες του. Οι ανθρωποι του τοπου.

lakis είπε...

Υπέροχη η Νάξος. Ένα από τα τελευταία νησιά που επισκέφθηκα πριν μια πενταετία.

Ανώνυμος είπε...

Ελένη σ' ευχαριστώ πολύ.
Από τα κεντρικά ΜΜΕ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είμαι απογοητευμένος...
Νομίζω ότι υπάρχει γραμμή από τους ιδιοκτήτες μας συμφέρει η πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, δημιουργούνται νέες αγορές και για μας.
2 φορές σε ΑΝΤ1 και σε ΣΚΑΙ κόπηκαν ολοκληρωμένα ρεπορτάζ για τα δελτία ειδήσεων.
Τώρα αν γράψουν η Ελευθροτυπία και το Έθνος ή η Μακεδονία και ο Αγγελιοφόρος ο Ριζοσπάστης και η Αυγή ένα δίστηλο δεν νοιάστηκαν.. Ο σεμνός και ταπεινός ψηφοφόρος αγοράζει κάθε κυριακή εφημερίδα για τις προσφορές και την πετάει μετά.
Αυτό που σκεφτόμαστε είναι αλυσοδεθούμε έξω από του Μαξίμου, αν και αυτό μπορεί να θαφτεί.
Μόνο, αν "τα σπάσουμε" μπορεί και να γίνουμε θέμα και εκεί θα σπρώχνουν όλους τους αδικημένους να τους κάνουν ταραξίες, άρα "εχθρούς" της Δημοκρατίας.

Ο τουρισμός αυτού του τύπου που περιγράφεις είναι για μένα η καταστροφή από κάθε άποψη της ελλάδας

Είμαι απογοητευμένος αντώνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Οι απελπισμένοι είναι καμιά φορά οι πιο δυνατοί αντίπαλοι της εξουσίας.

Ναι η Νάξος αυτό είχε δεν ένοιωθες ότι σε κοιτούν στη τσέπη

Sophia Kollia είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά για τη δουλειά σου. Δεν ξέρω τι είναι, ξέρω όμως πως είναι να το περνάς. Κουράγιο, και ελπίζω να βρείς μια καλύτερη.

tractatus είπε...

καπκουμ...μήπως να δώσουμε μια δημοσιότητα με ένα περιεκτικό κείμενο μέσα απο τα blogs; Μια άλλη περίπτωση διαμαρτυρίας είναι στη ΔΕΘ. Επίσης εδώ έχουμε ένα κανάλι που λέγεται Αρχιπέλαγος και πιάνει και Σάμο...γιατί δεν στέλενετε ένα δελτίο τύπου και στην ΕΡΑ επίσης...θα το παίξουν γιατί θέλουν θέματα...Για τα κεντρικά δεν ξέρω τι να πώ...τώρα κάνουν όλοι διακοπες και χ....ως συνήθως για τέτοια θέματα...νάταν κανένα σκάνδαλο, τίποτα ξέπλημα βρώμικου χρήματος απο κομματάρχες κ.λ.π. ΟΚ αλλά τώρα σιγά να μην ασχοληθούν με αυτό..Οσο για τον Πρωθυπουργό δεν νομίζω οτι ακούει...μου δίνει την αίσθηση οτι είναι αφοσιωμένος στον σκοπό του....την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού...
Θα έλεγα να στείλετε ένα γράμμα και να ζητήσετε να δείτε τον Πρόεδρο της Δημορκατίας...ίσως ενδιαφερθούν με αυτό τον τρόπο τα κανάλια...και να επιμείνετε να τον δείτε
Προς το παρόν σκέφτηκα αυτά ίσως σκεφτώ και κάτι άλλο....Πες μου να βρίσκεις κάτι χρήσιμο...

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά,

Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχει ο κίνδυνος να μείνεις άνεργος. Δεν γνωρίζω το θέμα αλλά εάν πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι με τη διάδοσή του μέσα από τα μπλογκς ενημέρωσέ με.

Mέσα στο καλοκαίρι το ίδιο ακριβώς που περιγράφεις βιώνει μια φίλη μου. Eργαζόταν σε μια εταιρεία που είχε ιδρυθεί από προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα την κλείνουν.
Σου μιλάω μέσα από τη δική μου «ασφάλεια», αλλά πολλές φορές κάτι δυσάρεστο ή μια ασυνέχεια οδηγεί σε κάτι απίστευτα συναρπαστικό. Δεν στο λέω για παρηγοριά, απλά συμβαίνει στις ζωές μας...

Eίχα πάει Nάξο πριν από 3 χρόνια Aύγουστο και δεν το ευχαριστήθηκα. Θα ήθελα να ξαναπάω με άλλες συνθήκες γιατί είναι μεγάλο νησί και με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία. Eγώ θα πάω εκεί κοντά, αλλά μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Kαλώς ήλθες!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Η ζωή είναι ωραία και συνεχίζεται, τίποτα δεν μας κάνει να το βάλουμε κάτω! Μαυρίστε αυτούς που πρέπει όχι την ψυχή σας. Πως το λέει ο λαός Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ 35ΕΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ :)

Ανώνυμος είπε...

παιδιά ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση. Δυστυχώς δεν αφορά μόνο εμένα (μάλιστα εμείς είμαστε από αυτούς που έχουν 5-6 μήνες καιρό),αλλά πολλούς σε όλη την Ελλάδα.
Θα σας είμασταν όλοι ευγνώμονες αν το διαδίδατε στα μπλογκ.
Θα σας στείλω ένα κείμενο σε λίγες μέρες.
Δείτε αυτό:
http://tsopanis.wordpress.com/2008/06/30/%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7%cf%82-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b8%ce%b1%ce%b4%cf%8c%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%86%ce%ae%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf/

αντωνης είπε...

@ΚαπΚουμ, αν μπορεις να το στειλεις το κειμενο μεχρι αυριο το βραδυ γιατι μετα θα λειψω για διακοπες. Εκτος αν το βαλω οταν επιστρεψω, κατα τις 20 του μηνα.

Side21 είπε...

Φίλε μην το βάζεις κάτω ...
Χαλάρωσε στην ωραία Νάξο
κι ετοιμάσου γι' αγώνα ...
Πιστεύω δεν θα είσαι μόνος.
Το πρόβλημά σου είναι και πρόβλημα
όλης της κοινωνίας μας ...
Πάλεψε όχι μόνο για το δικαίωμα
στη δουλειά σου αλλά και για το
δικαίωμα στην ελπίδα για ζωή
σε ένα μεγάλο αριθμό νέων ...
Είμαστε μαζί σου ...

Ανώνυμος είπε...

καλύτερα είναι να γίνει η καμπάνια μετά τον δεκαπενταύγουστο!

akrat είπε...

υπομονή
κάτι θα γίνει ....
για την Νάξο δεν ξέρω αλλά αφού το λέτε...

dyosmaraki είπε...

Λυπάμαι για την κατάσταση στον εργασιακό σου χώρο. Ελπίζω να είναι αναστρέψιμη αυτή η κατάσταση.
Οσο για τα καρτέλ του Αιγαίου, υπάρχουν τέτοια καρτέλ?
Στη Κάσο κάνεις 22 ώρες να φτάσεις!!!!!! Και αν πιάσει λιμάνι!!! Εάν όχι σε ξεφορτώνουν αλλού....
Καλό απόγευμα, είχα καιρό να περάσω από το blog σου

Ανώνυμος είπε...

Από Κάσο είσαι δυοσμαράκι;
Από το Φρυ ή την Αγία Μαρίνα
Έχω αντίληψη της Κασιώτικης Συγκοινωνίας από τον καιρό του Πανορμίτη, του Μιαούλη, του Ιόνιον και της λάντζας..
Ευτυχώς μετά έγινε το αεροδρόμιο

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου