Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

Το Κόμμα της Τσουκνίδας είναι εδώ Α!

Ακούω καμία φορά τους πολιτικούς (και τους αρχηγούς τους φυσικά στα ΜΜΕ), προσπαθώντας να τους κρίνω αντικειμενικά, έχοντας ήδη διαμορφώσει προσωπική θέση, η οποία  ελάχιστα έχει επηρεαστεί από όσα λένε.
Η θέση μου είναι και το "κόμμα της Τσουκίδας" ! ( Ναι αυτό το προσωπικό κόμμα έχουν οι πιο πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι και σιγά, εδώ έχουν την προσωπική τους θρησκεία "ο Μακισμός" ή ο "Λιτσισμός" που λέμε..)
Με αυτό το κόμμα κατεβαίνω στην πολιτική και ψάχνω να βρω με ποιό μεγαλύτερο θα συνεργαστώ, παραχωρώντας του την εκλογική μου δύναμη...
Να τι θα τους έλεγε ο αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος του κόμματος  της Τσουκνίδας στα "πανέλια" και τα "ντιμπέτια":
Κυρ Καραμανλή Β' : Ότι και να κάνετε δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την αίσθηση που έχει διαμορφωθεί σε μεγάλα τμήματα του λαού: "Και πριν υποφέραμε, αλλά αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Διάλυση παντού."
Έχετε δικαιολογίες:
Δεν είχατε τις δυνατότητες που είχε ο εκσυγχρονισμός για χρηματοδόστηση μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Στις μέρες σας ωρίμασε μέχρι σήψης η εσωτερική κρίση, οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και ηθική, η οποία υπέβοσκε επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες  και στην οποία η διεθνής κρίση έβαλε απλώς λίγο παραπάνω λάδι στη φωτιά.
Εσείς φορτωθήκατε το κόστος της Ολυμπιάδας.
Αλλά δεν κάνατε τίποτα για να αλλάξει η Κατάσταση, ακόμα και στον τομέα της Ηθικής (που δεν φτάνει να εξηγούμαστε) φανήκατε αδύναμος.
Αφήσατε τους Υπουργούς και τα στελέχη σας να έχει το καθένα την δική του στρατηγική και χρησιμοποιήσατε τις μεταξύ τους κόντρες για επιβεβαιώνεται η υπεροχή σας και ο επιδιαιτητικός σας ρολος!
Μη σας πω ότι τοποθετούσατε υπουργούς σε υπουργεία με βάση τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Αλλιώς ποιός ο λόγος να έχετε Υπουργό Υγείας επί 3,5 χρόνια τον κ. Αβραμόπουλο; Στην φάση της έκρηξης του σκανδάλου του Βατοπεδίου, ίσως σας ήταν χρήσιμος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά όχι στο Υπουργείο Υγείας.
Ξέρετε πόσους ψήφους θα χάσετε από συντηρητικούς ανθρώπους που βίωσαν από μέσα το μπάχαλο της Υγείας, απέναντι στο οποίο η κυβέρνησή σας έκανε σχέδια επί σχεδίων, χωρίς ποτέ να πάρει μία απόφαση;
Λέτε ότι μειώσατε τα ελλείματα και το χρέος. Εκεί ίσως μόνο να είχατε το μυαλό σας.
Δεν λέτε όμως τι κόστισε.
Τα stage, τους ωρομισθίους, τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους για αυτό τους αβγατίσατε πρωτογενώς. (Μετά ήρθαν τα ρουσφέτια...)
Για να σταθεί το Δημόσιο χωρίς προσλήψεις.
Θα λειτουργούσαν τα σχολεία χωρίς ωρομισθίους, ή  όχι ;
Είναι ψέματα ότι με ενάμισι ωρομίσθιο, κόστους το πολύ 500 ευρώ καθαρά, βγάζετε την δουλειά ενός μόνιμου κόστους 1200 ευρώ καθαρά;
Ποιός σας ανάγκασε να κρατάτε σχεδόν παγωμένο τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής σας, προσπαθώντας βέβαια να ανταποκριθείτε επικοινωνιακά στην πίεση για άνοιγμα νέων θέσων χορήγησης υποκατάστατων;
Αποτέλεσμα: διάλυση των Μονάδων Πρόληψης και κοινωνικής Επανένταξης και παντελής υποβάθμιση της ποιότητας στη θεραπεία. Αλλά αυτό που σας ένοιαζε ήταν να πουν τα ΜΜΕ, ότι άνοιξε νέα μονάδα τόσων θέσων, τίποτα άλλο!
Και έρχεστε και λέτε τώρα ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ελλειμάτων. Οι άνθρωποι που τα έχουνε ζήσει αυτά από κοντά και οι οικογένειές τους, το ακούνε αυτό και τρομάζουν, "πόσο περισσότερο" σκέφτονται..
Για αυτό η παταγώδης πτώση!!

(στο επόμενο συνεχίζουμε με τους άλλους..)

16 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Μέχρι στιγμής συντάσσομαι με το κόμμα της Τσουκνίδας! Περιμένω την συνέχεια... άντε να δω τελικώς τι πρέπει να ψηφίσω!

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,προλαβαίνουμε να καταθεσουμε αιτηση στο Πρωτοδικείο??
Δυστυχώς βιαστικες και δεν πρόλαβες να θεσεις το ερωτημα ,τι εχει να πει για την περίπτωση που πεφτουν Σοβαδες απο το Ταβανι του 'Ευγγελισμού''και τραυματίζουν ασθενή.
['Τρειλερ στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη,την ωρα που ο Κουμουτσακος προσπαθεί να πεισει για το εργο της Ν.Δ.,που ομως δεν εχει περουσιασθεί οπως επρεπε.]

akrat είπε...

συνεταξάμην
συνετάχθην!!!!!!!!!!!!!!

Side21 είπε...

Λίγο πολύ όλοι μας
έχουμε διαμορφώσει με
βάση την πείρα & τις εμπειρίες
το προσωπικό μας πολιτικό μανιφέστο.
Το ερώτημα είναι αν αξίζει να το
εκχωρήσουμε σε ποιους και πόσο !!!
Βλέπεις οι εμπειρίες απ' το παρελθόν
είναι τραυματικές ...

Unknown είπε...

Κρατησε σημείωση.
''Και για τους δυο ομου ανταμα''
-Απο ποτε το Δημοσιο ειναι χόρος αποκτησης Εξειδίκευσης?
-Απο ποτε τα Αποταμιευτικα των Ταμείων των Εγαζομένων ,γινονται Δομημενα?
-Απο πότε Αναθετεται τις Εργασίες Πρασίνου[Αναδασώσεις - Πρασινο Παρκων]σε μεγαλες Κατασκευαστικές Εταιρείες ,παραγνωρίζοντας την αρχή της Επιστημονικης Καταρτησης;
-Απο πότε εχουν να δωθουν χρήματα προκειμένου να γίνουν εργα προστασίας των Δασών ,στις Αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες;
-Μεχρι ποτε θα συνεχίζουν βρεφη και νηπια να εγκλοβίζονται σε κοτετσια,που θεωρουνται Νηπιαγωγεία;
Μεχρι πότε οι ασθενείς θα κουβαλούν μαζί τους κλινοσκεπάζματα στα Νοσοκομεία;
-Μεχρι ποτε θα συνεχίσουν τα βρεφη να πεθαίνουν στην Κερκυρα,καθως δεν λειτουργει ΜΕΘ Νεογνών.Μόνο 3 θανατοι μεσα στο 2009.
-Αληθεια τι εγινε με το ολοημερο Σχολείο;
-Μεχρι ποτε θα μπορει να αναπνεει ο Συνταξιουχος με 470Ε τον μηνα;
-Μεχρι ποτε ο Μιχαλος θα κανονίζει την Δημοσιονομικη Πολιτικη του Κρατους;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δε λέω, κι εμένα μου αρέσει το κόμμα της Τσουκνίδας.
Προσωπικά, μάλιστα, θα έλεγα κι αυτό στον Καραμανλή:
"κύριε πρόεδρε, ο βασικός σας πολιτικός αντίπαλος, ο Γιώργος ο Παπανδρέου, είχε ένα σοβαρό συγκριτικό μεινέκτημα. Υστερούσε σημαντικά στον προφορικό λόγο, στην άμεση αντιπαράθεση, στην σκηνική παρουσία. Το αντιλήφθηκε, έκανε τεράστιες προσπάθειες να βελτιώθεί και το ολοφάνερο αποτέλεσμα το είδαμε στο διήμερο των ντιμπέιτ.
Εσείς είχατε ένα άλλο συγκριτικό μειονέκτημα. Υστερούσατε στη λεγόμενη "κυβερνησιμότητα", είχατε χτυπητές αδυναμίες στον συντονισμό και στον έλεγχο του κυβερνητικού έργου. Στις εκλογές του 2007 μας υποσχεθήκατε πως πλέον είχατε αποκτήσει την απαραίτητη κυβερνητική εμπειρία και πως "θα βλέπαμε έναν άλλον Καραμανλή"!
Φυσικά είδαμε τα ίδια και χειρότερα. Κι αυτό γιατί επαναπαυθήκατε στην όποια επικοινωνιακή υπεροχή σας και νομίσατε πως θα σας ψηφίζουμε επειδή κάνετε λιγότερα σαρδάμ ή επειδή κονάτε συνεχώς τα χέρια σας δήθεν εκφραστικά.
Δεν καταβάλατε καμία προσπάθεια να διορθώσετε τις προσωπικές και κυβερνητικές σας αδυναμίες.
Γι' αυτό, καληνύχτα κύριε πρώην πρωθυπουργέ!

Ανώνυμος είπε...

Kariatida, καλωσήρθες μάλλον το απόγευμα θα μπορέσω να βρω χόνο για τη συνέχεια...
"Θα μας πλακώσει το ταβάνι(του πύργου της ασύδοτης αγοράς)", το μότο αυτών των εκλογών Τάσπα (συμφωβνώ και με τις δικές σου αιτίες).
Έλα Άκρατ, από τώρα δεφίνους απόκτησα;

Το μανιφέστο μας το κρατάμε, προσπαθούμε κάτι να επηρεάσουμε, γιαυτό από μία πλευρά και η ανάγκη διατήρησης του ιστολογίου, αλλά κάτι στο τέλος πρέπει να ψηφίσουμε, έτσι δεν είναι ΣΙΔΕ 21;
Καλά τα λες Ασκάρ, αλλά περίμενε και το απόγευμα να ακούσεις και για τον Γιώργο ...

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Κ. Καραμανλής: ο καθρέπτης μιας παρακμάζουσας Ελλάδας που έχει φτάσει κοντά στον πάτο!

Γυρίζουμε σελίδα!

katerina είπε...

Τσουκνίδα μου δνε ξέρεις απο τι κόπο με βγάζεις να ψάχνω να βρω τι θα ψηφισω.
Αν και αν σου πω την αλήθεια... για τον Καραμανλή, και όχι προσωπικά τον ίδιο, αλλά για ότι κουβαλάει και για ότι αντιπροσωπευει, πέρα απο την διαχειριση, αλλά σε πολιτικό επιπεδο ...δεν θα έμπαινα ποτέ στον πειρασμό....

Τη καλημέρα μου

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τι; θα πιάσεις στο στόμα σου και τον Γιώργο;
Αν θες να τσακωθούμε...

dyosmaraki είπε...

Δαγκωτό στο κόμμα Τσουκνίδα!!!

Η ΝΔ έχει πρόβλημα management.

Ο Καραμανλής νομίζω πως καμία σχέση δεν έχει με διοικητικές ικανότητες. Το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης το οποίο εφάρμοσε είναι αναχρονιστικό και παραπέμπει σε αυτοκρατορικές περιόδους. Αυτό πιστεύω πως ήταν το πρόβλημα, δεν άφηνε τους Υπουργούς να παίρνουν πρωτοβουλίες, ο ίδιος ανακατευόταν σε όλες τις αποφάσεις, συγκεντρωτικό άτομο το οποίο όμως γνώριζε πάρα πολύ καλά τι γινόταν μα όταν ένοιωθε να κινδυνεύει έκανε πίσω και άφηνε ακάλυπτους τους συνεργάτες του (βλ. περίπτωση Γιαννάκου και άλλους). Δεν είχε την ευθύτητα τον λόγων του και ας ισχυρίζεται πως λέει την αλήθεια, γνωρίζει πολύ καλά το μπάχαλο που επικρατεί μα σιωπά. Είναι ευθυνόφοβος. Και ως Πόντιος Πιλάτος τώρα που θα σκάσουν χίλιες δυό υποθέσεις (το πολύ σε 1-2 μήνες) θα πει "δεν έφταιγα εγώ, οι άλλοι έφταιγαν, με παραπλάνησαν!!!"και θα θελήσει να παραστήσει το θύμα αφ' ενός και αφ΄ετέρου εάν αναλάβει το ΠΑΣΟΚ και αρχίσουν να σκάνε οι υποθέσεις θα πει "δεν φταίω εγώ, εσείς οι ψηφοφόροι φταίτε, εγώ σας τόπα πως η κατάσταση είναι δύσκολη" αποσιωπώντας βέβαια την ανικανότητα των στελεχών που ο ίδιος διόρισε σε διάφορα πόστα όπως λες με κομματικά κριτήρια και όχι με αξιοκρατία.
Ενας καλό καπετάνιος ποτέ δεν λέει "οι άλλοι φταίνε" αφού το πηδάλιο του καραβιού το στρίβει ο ίδιος, κανείς άλλος. Αλλωστε ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται...

phlou...flis είπε...

Πάλι μπερδεύτηκα. Είχα κατασταλάξει κάπου. Τώρα νοιώθω ενοχές, ν' αφήσω τις ΚΟΤΕΣ για χάρη σου, ή αυτούς που μοιράζουν οικόπεδα. τς τς τς. θα οεριμένω και τα άλλα ...κραξίματά σου και θα αποφασίσω.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για να πω και του Καραμανλή του Β' το δίκαιο, παρόλο που ήταν άχρηστος σαν πρωθυπουργός, τον δικαιολογώ εν μέρη για τις εκλογές που προκύρηξε και για τις αρλούμπες που λέει μιας και το καλοκαίρι του 2007 είχε καεί η μισή Ελλάδα, έκανε εκλογές τον Σεπτέμβριο και τις κέρδισε. "Μπράβο" στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα, Δυομαράκι, Φλου φλις, μη με παρακινείτε γιατί θα το κάνω να κατεβάσω το "Καπιταλιστικό Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος" Γιατί ο Αβραμό ή ο Καρατζαφέρ είναι καλύτεροι;
Φαντάσου Ιωάννη Κ, φαντάσου τι λαός είμαστε και τι επιλογές είχαμε..

dyosmaraki είπε...

Εγώ πάντως δηλώνω πρώτο υποψήφιο μέλος....Εχε με στα υπ΄όψιν....

Ανώνυμος είπε...

οκ, αλλά διορισμούς δεν κάνω.. ούτε γενικών γραμματέων. Δεν θα με ξεπεράσει ο ΓΑΠ εμένα δυομαράκι..

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου