Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

Προβοκάτορες...

Έγραψαν πολλοί για την δολοφονική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα.
Πολλά και ωραία.
Να σημειώσω κι εγώ το εξής, όταν η αστυνομοκρατία, ακυρώνεται διά τη υπερβολής της, λόγω του γνωστού επισοδείου στο "Φλοράλ", κάποιες σκιές φροντίζουν να της δώσουν ερείσματα.
Ο ορισμός της προβοκάτσιας,...έστω και αν οι φυσικοί εκτελεστές είναι απλά παρανοϊκοί...

13 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα μπορούσε να είναι και μία ηλίθια εκτίμηση πολιτική για το πώς πρέπει να φερθεί ένας αριστερός απέναντι στην εντεινόμενη αστική βία-κατάχρηση εξουσίας, ειδικά μετά τα Εξάρχεια. Δε φάινεται να είναι μία καλοστημένη προσπάθεια, όπως άλλοτε η 17Ν και ο ΕΛΑ, αλλά ένα κράμα ισχυρής βίας απέναντι σε γραφέια και μπάτσους.

Unknown είπε...

Καλησπερα, τα Κραυγαλέα ΖΗΤΩ και η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ της προκήρυξης μου δημιουργεί την αισθηση πως πρόκειται για μια ακόμη μορφή Αριστερής εκδοχή της ΒΛΑΚΕΙΑΣ,που παιζει εδω και χρόνια με την 'Λογική της Κινηματικής Αριστερας'η Γνωστική-Μαρξιστική ανεπάρκεια.
Ο Μαρξισμός -απευθυνομαι προς καθε απαιδευτο-ειναι ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ.
Η Βία χρωσταει τα πάντα στην ηλιθιότητα.Ειτε γιατι οι εξυπνοι χρησιμοποιούν σαν οπλο την βλακεία των βλακών,ειτε διότι οι βλακες ενεργουν αυτόβουλα.
Το μόνο που μένει ειναι να δηλώσουμε πως ειμαστε αντίθετοι σε ολες τις μορφες και παραλαγές της βίας.
Ο Βιλχελμ Ραϊχ λέει πως.Ο Χίτλερ στήριξε τις κομματικές του οργανώσεις στην ικανότητα,του 'Αυτομάτως Συνεταιρίζεσθαι των Ηλιθίων'.

Ανώνυμος είπε...

Άκου ΟΠΛΑ ρε παιδιά η οργάνωση πάλι καλά που δεν την είπαν κονσερβοκούτι, και μετά μου λέτε ότι είναι όλα τυχαία...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Τάσπα, Ανθρωπισμός αυτό αν γίνει η βάση κάθε πολιτικού διακυβεύματος θα γλιτώσουμε από ηλιθιότητες, χοντροκοπιές, αλλά και απάτες..
Ίσως κάποια μέρα να αποτελείται το πολιτικό φάσμα από Συντηρητικούς, Προοδευτικούς και Ριζοσπάστες Ανθρωπιστές.
Καλά το ξέρω ότι τα συμφέροντα πάντα θα υπάρχουν, αλλά λέω ας δούμε και κάτι θετικό...
Δείμε, η αστική βία και η κατάχρηση εξουσίας είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Και συνεχίζω με παραπάνω υπαινικτικά..
Ένα από τα πιο γνωστά θύματα της ιστορικής ΟΠΛΑ, ήταν ο Υπουργός Χρήστος Λαδάς, που από ότι θυμάμαι υπήρξε προκάτοχος του Χρυσοχοϊδη, μάλλον πλάκα πρέπει να κάνει κάποιος, αν δεν είναι όντως προβοκάτσια..

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Δείμο και Τασπα
βιαστίκατε να γράψετε για αριστερά όταν η αριστερά δεν έχει καμμιά σχέση με την τρομοκρατία.
Ο Λένιν από το 1905 όταν τούχαν δολοφονήσει τον αδελφό είχε γράψει από τότε όταν σκοτώνεις ένα σκύλο του αφεντικού, απλά το αφεντικό θα πάρει άλλους πολλούς σκύλους.
Εδώ και σήμερα απλά μιλάμε για ψυχανώμαλους προβοκάτορες που τα βάζους με νεαρούς εργαζόμενους,
Ο Νεκτάριος Σάββας ζεί για τον Αριστερό όσο και ο Μπελογιάννης και ο μπακογιάννης και ο Λαμπράκης.
Αν διαβάσατε αυτό που χαρακτηρίστικε προκύρηξη ΟΠΛΑ είναι ένα προχειρο clopy paste από μαθητευόμενο ασφαλίτη που βλέπει παντού φταίχτη το κίνημα με πρωτοπόρους τα δύο κόμματα της Αριστεράς και εις βάρος της νέας επερχόμενης μάσας ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται.Η ιστορική ΟΠΛΑ αποτελείτο από συνειδητούς αγωνιστές,μορφωμένους και ευαίσθητους είχα την τύχη να γνωρίσω 3 από αυτούς στα στερνά τους, είχαν ήσυχη τη συνείδησή τους για ότι έκαναν και καμμιά σχέση με τους σύγχρονους ημιτασιόν Κουφοντίνες. Η Κανέλλη έκανε ένα πετυχημένο χαρακτηρισμό, όταν παίζει μπάλλα η αστυνομοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες δεν είναι παρά οι χορεύτριες των διαλλειμμάτων. Οι τσιρλίντερσ επί το ελληνικότερο.

Unknown είπε...

DIONYSOS,αναφερομαι στην περίπτωση της Αριστερής εκδοχής της Βλακεία της Αριστεράς.
Μόνο αριστερα δεν μπορεί να ειναι αυτή η τακτική.

Side21 είπε...

Αριστερά & λογική της
"Παράπλευρης Απώλειας"
δεν ταιριάζουν διόλου !!!
Αριστερός σημαίνει "Ανθρωπιστής"
σέβεται την ανθρώπινη ζωή & υπόσταση
Γι' αυτά τα υποκείμενα η μόνη λέξη
που ταιριάζει είναι "Προβοκάτορες" !!!

Alexandros είπε...

Νομίζω ότι είναι υπερβολικό την εποχή της πλήρους ασυδοσίας και ατιμωρησίας να μιλάμε για αστυνομοκρατία. Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο στη χώρα μας.
Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για την δημιουργία ενός φανταστικού και βολικού εχθρού. Αν πιστέψεις ότι καταπιέζεσαι υπερβολικά και ανυπόφορα από την κρατική εξουσία τότε αισθάνεσαι ότι έχεις να πολεμήσεις κάποιον εχθρό, γεμίζοντας το κενό στη ζωή σου. Είναι ψυχοσυναισθηματικό το θέμα και πολύ λιγότερο πραγματικό και ρεαλιστικό.

Ανώνυμος είπε...

Αlexandre, θα διαφωνήσω ότι ζούμε στην εποχή της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας... Αυτό ισχύει όντως για μερικούς (λέγε με μιζοφεράκο και συνεργούς π.χ...) και όχι για όλους. Αυτή η αίσθηση της αδικίας κάνει ορισμένους να περιμένουνε ιμιτασιόν Ζορό (καλά τώρα στην περίπτωση της νέας τρομοκρατατίας και αυτό έχει τώρα αλλάξει, εχθρός είναιο ένστολος, αύριο και ο ταχυδρόμος..)
Αστυνομοκρατία υπάρχει ως κωμική επανάληψη της ιστορίας ( όπως και η ΟΠΛΑ).. το είδα ο ίδιος πρόσφατα στα Εξάρχεια...
Διόνυσε, σίγουρα μόνο κακόγουστη φάρσα είναι η αντιγραφή της ΟΠΛΑ (που έδρασε κυρίως σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου)με τους σήριαλ κίλερς, ωστόσο και για αυτήν ακόμα την ιστορική οργάνωση έχει ασκηθεί κριτική και μάλιστα αριστερή από πολιτική σκοπιά: ότι δεν πρόσθεσε και πολλά στην αυτοάμυνα, αλλά από την άλλη πρόσθεσε επιχειρήματα για χιλιάδες εκτελέσεων άοπλων αριστερών στον εμφύλιο...
Συμφωνούμε ΣΙΔΕ 21

aphrodite's child είπε...

Γεια σου και πάλι αγαπητέ ΚΚ.

Καιρό έχουμε να τα πούμε..

Λοιπόν, όχι, δεν πιστεύω ότι είναι προβοκάτορες, τουλάχιστον συνειδητά και μεθοδευμένα. Απλούστατα γιατί υπάρχει πολλή παράνοια εκεί έξω, πολύς θυμός και ανύπαρκτες αξίες.

Είναι αυτό που φαίνεται: παιδιά από τα πολλά παιδιά ή τέλος πάντως άτομα από τα πολλά άτομα που τα έχουν παίξει εντελώς, όπως άλλωστε και πολλοί συμπολίτες μας. Το παράξενο θα ήταν να μην υπήρχαν αυτές οι ομάδες. Όσο πιο extreme η κατάσταση γύρω μας, τόσο πιο extreme και τα φαινόμενα αυτά.

Το σηκώνει το κλίμα.

Αλλά προβοκάτορες όχι. Θυμίσου: τα ίδια έλεγαν και για τη 17 Νοέμβρη. Πάντα προβοκάτορες βλέπουμε στην Ελλάδα. Γιατί να μη δεχτούμε ότι είναι αυτό που φαίνεται;

Ωστόσο, θεωρώ ότι πάντα οι ενέργειες αυτές λειτουργούν προβοκατόρικα, γιατί βάζουν βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας, γιατί συντελούν στη συντηρητική αναδίπλωση. Συνεπώς, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, παίζουν το παιχνίδι του συστήματος και ευνοούν την εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

γειά σου και πάλι Αφροδίτη, έστω και στο αποτέλεσμα συμφωνούμε..
Αλλά και για την 17 Νοέμβρη, από τη στιγμή που Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, δεν μίλησαν..
Δεν ξέρουμε τι υπήρξε πέρα από τις ιστορίες δέκα ανθρώπων που κάποια στιγμή πίστεψαν ότι κάνουν επανάσταση.
Αλλά και η στιγμή της Γέννησης της 17Ν ήταν διαφορετική, μετά από την δικτατορία, όποτ μπορούσε κανείς να πιαστεί στο δόκανο ότι κάνει ένοπλη επανάσταση, σήμερα μόνο ψυχασθενής θα μπορούσε να νομίζει ότι αυτό έχει ίχνος κινήματος...

phlou...flis είπε...

οτιδήποτε που έχει να κάνει με όπλα, εξέγερση, βία κλπ γιατί ντε και καλά πρέπει να συνδέεται με την αριστερά; Η άκρα δεξιά τι κάνει; και οι δήθεν επαναστάτες της όποιας κατσαρόλας;

phlou...flis είπε...

οτιδήποτε που έχει να κάνει με όπλα, εξέγερση, βία κλπ γιατί ντε και καλά πρέπει να συνδέεται με την αριστερά; Η άκρα δεξιά τι κάνει; και οι δήθεν επαναστάτες της όποιας κατσαρόλας;

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου