Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

Ποιόν εξυπηρετούν οι νεκροί;

Αυτούς που βγήκαν να συνδέσουν τον προβοκατόρικο εμπρησμό με τις ειρηνικές κινηματικές ενέργειες των τελευταίων ημερών.
Αυτούς που μπορούν τώρα να λένε για 3 νεκρούς και όχι για εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Το είχαμε επισημάνει πριν λίγες μέρες:
http://tsouknida.blogspot.com/2010/05/blog-post.html
Και ας γράψουμε 2 τουλάχιστον ερωτηματικά:
Αλήθεια γιατί το συγκεκριμένο υποκατάστημα έπρεπε αυτή την ώρα να είναι ανοιχτό;
Και αφού έπρεπε να είναι ανοιχτό, μέσα σε αυτό το παλιό κτήριο, γιατί δεν είχαν φροντίσει την ασφάλεια της πρόσοψής του από μολότωφ, αφού τους περιμένουμε τους βιτρινοσπάστες και βιρινοκαύστες σε κάθε διαδήλωση;
Συλληπητήρια στις οικογένειες των Νεκρών
Υ.Γ. Για μένα και οι τρεις ανήκουν στην κατηγορία αυτή, στην οποία απευθύνθηκε το παρακάτω σύνθημα σε μία άλλη πορεία:
Στον σύντροφο αυτό που είναι στον ζυγό 
και σήμερα εργάζεται με όπλο στον λαιμό
εμείς του ορκιζόμαστε γρήγορο λυτρωμό!!!

27 σχόλια:

Αταίριαστος είπε...

"Αλήθεια γιατί το συγκεκριμένο υποκατάστημα έπρεπε αυτή την ώρα να είναι ανοιχτό;"

Κι ο μικρός Αλέξης τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια; που έλεγε κι ο Κούγιας.

αντωνης είπε...

Ολοι ξερουμε την απαντηση ΚαπΚουμ στο ερωτημα.
Οι νεκροι εξυπηρετουν το κωλοσυστημα τους, που αυτοι ονομαζουν δημοκρατια.

Και μαζευτηκαν ολοι, βουλευτες, υπουργοι, ΜΜΕ (τα οποια εσπασαν την απεργια τους για να μας ενημερωσουν-τρομοκρατησουν!!!) να υπερασπιστουν τη δημοκρατια τους.

Μαλλον δεν καταλαβαν τιποτα απο οσα εγιναν σημερα, οσον αφορα τη συμμετοχη του κοσμου στις κινητοποιησεις.

Νοσφεράτος είπε...

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάτσε, ρε αδελφέ. Φταίνε οι εργοδότες για την επίθεση και μάλιστα για θάνατο από ασφυξία τρεις ορόφους επάνω; Γιατί οι νεκροί ήταν στον τρίτο όροφο. Φταίνε ξεκάθαρα όχι εκείνοι που ήταν απεργοσπάστες ούτε αφεντικά τους, αλλά οι δολοφόνοι. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Aταίριαστε (με θύμωσες)
άσε τις εξυπνάδες.
Ο Αλέξης βρισκόταν σε μια περιοχή που διασκεδάζει, μορφώνεται, διαδηλώνει ολάκερη η νεολαία της Αθήνας και όχι μόνο (στην οποία που και που γίνονται και μερικά επισόδεια..)
Η τράπεζα, εν γώση της ότι έχει ένα όχι και τόσο κατάλληλο κτήριο σε περίπτωση πυργκαγιάς, σε καταστάσεις που υπήρχε καλώς ή κακώς αυξημένη πιθανότητα τέτοια, έπρεπε να προστατέψει τους πελάτες της και τους εργαζόμενους της. Και αν δεν ήταν δυνατό να κάνει γρήγορα τα κατάλληλα τεχνικά έργα, δεν θα έχανε και πολλά να κλείσει για λίγες ώρες. Εδώ που τα λέμε εμπρησμός μπορούσε να γίνει και σε άλλη φάση όχι μόνο κατά τη διαδήλωση, απλά τα καθάρματα χρησιμοποιούν την πολυκοσμία για να ξεφύγουν..

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς φταίνε πρώτα απο όλους οι δολοφόνοι, αλλά κανείς δεν εξατάζει και για τις συνθήκες ασφαλείας της τράπεζας, σε τόοοσες εκπομπές. Αυτό με χαλάει γιατί η παραπληροφόρηση είναι πλέον γκεϊμπελική.

Γκιωνης είπε...

. και δολοφόνοι δεν είναι αυτοί με τις μολότωφ !

. Είναι αυτοί που τούς αφιονίζουν, χωρίς να νοιάζονται σε ποιό βαθμό θα βρεθεί κάποιος ξαναμμένος να πεί : " γιατί δεν απεργείτε ; Να καείτε λακέδες τού Συστήματος ! "

. Και δεν είναι λιγοι αυτοί !
. Αρχίζοντας με ηλίθους που ζητούν να ...απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα στον Πρωθυπουργό,
. κάτι άλλους πανηλίθιους που εθεωρούν ...επαναστατικό να ...μην αναγνωρίζουν το Σύνταγμα, αλλά μιά ρεαλιστική πρόταση να βγούμε από το πρόβλημα που μπορεί να γίνει ΣΗΜΕΡΑ και όχι μετά δεκα χρόνια ΔΕΝ μπορούν να αρθρώσουν,
. και τελειώνοντας με βλοκερς που νομίζουν οτι από ώρα σε ώρα θα ορμήξουν στα χεμερινά ανάκτορα τού Τσάρου για την Μεγάλη Επανάσταση να κατακτήσουμε την Ελευθερία μας που μόνοι μας πουλήσαμε !

Ανώνυμος είπε...

να σημειώσω επίσης Δείμε, ότι εγώ δεν μίλησα για απεργοσπάστες.
Επίσης να σημειώσω ότι οι διαδηλωτές έχουν πλέον καθήκον, όχι απλά να απωθούν, αλλά και να συλλαμβάνουν προβοκάτορες και χουλιγκάνους. Χρησιμοποιούνται εναντίον του αγώανς τους.
Νοσφεράτε ευχαριστώ για την συνεισφορά σου.
Αντώνη, τη δημοκρατία είναι ανάγκη να την βαθύνουμε και να την πλατύνουμε, να την κάνουμε άμεσότερη και πραγματικά δίκαια, να την αλλάξουμε προς το καλύτερο, όχι απλά να τη γκρεμίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος ξανά...

Ρε Γκιώνης, τι είναι αυτά που λές; Έχεις καταλάβει τι γίνεται σήμερα; Το σύνταγμα της χώρας το κατέλησαν οι επαγγελματίες πολιτικοί! Την Δημοκρατία πίσω θέλουμε ως ανήσυχοι δημοκράτες πολίτες, όχι να γυρίσουμε ιστορικό ντοκυμαντέρ τύπου σοβιετικού ρεαλισμού. Έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη, εδώ σε έχω.
Καταρχήν οι ξαναμένοι, οι τρελαμένοι είναι πολλοί και δεν χρειάζονται τους βλόγκερς για να ανάψουν πιο πολύ.
Καλώς η κακώς οι τράπεζες έχουν στοχοποιηθεί για την κατάσταση, οι κατσχέσεις, τα χρέη, οι οικογενειακές καταστροφές είναι καθημερινή κατάσταση, Σύμφωνοι και τα θύματα έχουν ευθύνη, αλλά είπαμε είναι εύκολο να κατηγορείς πάντα τον αδύνατο και όχι τον χρεωστικό και κλεπτικό πλαίσιο.
Αγαπητέ, νομίζω ότι και σήμερα το ΚΚΕ (του οποίου δεν είμαι οπαδός) , δέχτηκε ότι θέλει να ανατρέψει το σύστημα και να αλλάξει το σύνταγμα, αλλά ως θέληση της πλειοψηφίας του λαού.
Τώρα συμφωνούμε, ότι χρειάζεται ψυχραιμία και τακτική, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αν συνεχίσει έτσι: μονόδρομη ανάπτυξη ή χρεωκοπία καλό είναι να μην αργήσει ο καιρός για έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα.
Όσο υπάρχουν αυτοι οι εκβιασμοί, τόσο μονόδρομος γίνεται και η βαθειά εξέγερση...
Τέλος, αν πεις ότι ρεαλιστική πρόταση για να βγούμε από την κρίση είναι τα μέτρα της κυβέρνησης, τότε τι να πω...

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για αύριο 6 Μαΐου, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο των τριών υπαλλήλων σε υποκατάστημα της Marfin Egnatia. Σε ανακοίνωσή της, η Ομποσπονδία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα, καταλογίζοντας ευθύνες και στις ηγεσίες των Τραπεζών.

«Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις.»
Αταίριαστε, Δείμε, Γκιώνη. Ας αναγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για το ανώνυμο του σχολίου, αλλά έχω πρόβλημα με το password και περιορισμένες αντοχές.

Είναι συγκλονιστικό ότι πέθαναν άνθρωποι σε απεργία. Το κεφάλι μου πάει να σπάσει μ' αυτές τις εξελίξεις. Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό είναι κατάπτιστοι στις συνειδήσεις όλου του λαού. Θα εντοπιστούν, όμως; Θά 'ναι οι αληθινοί ένοχοι;

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την Πρωτομαγιά. Ποιος, αλήθεια, θυμάται εκείνη την παλιά "υπόθεση Haymarket", με την χοντρή προβοκάτσια εις βάρος των διαδηλωτών;

Ζούμε άραγε ένα επικαιροποιημένο 1884, στο λυκόφως του φασισμού;

Απ' αυτή την άποψη -και με την έννοια ότι θέτω ερωτήματα κυρίως, παρά τοποθετούμαι (γιατί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε) συμφωνώ με Τσουκνίδας και Αντώνης.

Ο θεός βοηθός

Ανώνυμος είπε...

Πριν δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2008, είχα αναφερθεί στους τραπεζικούς υπαλλήλους και τι γίνεται μέσα στα τραπεζικά καταστήματα όταν γίνονται πορείες και απεργίες που περνάνε ακριβώς έξω από αυτά. Γιατί οι απεργοί όταν βλέπουν εργαζόμενους σε τράπεζες μπαίνουν μέσα και τους βγάζουν έξω, μερικές φορές οι ίδιοι οι υπάλληλοι ζητάνε από πριν από τους συνδικαλιστές να μπουν μέσα και να τους τραβήξουν! Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές οι τράπεζες να κρύβουν τους υπαλλήλους τους στο υπόγειο, σε ημιορόφους ή και σε ντουλάπια για όσο οι πορείες περνάνε από έξω ώστε να μην φαίνεται ότι λειτουργούν κανονικά:

"Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008
.....
Στις τράπεζες, στο κέντρο...... έκλεισαν τα φώτα και οι εργαζόμενοι κρύφτηκαν σε τουαλέτες αποθήκες και σε ημιόροφους όπως μου είπαν φίλοι μου που εργάζονται σε αυτές.

Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν φταίνε γιατί υφίστανται τρομερές συνθήκες πίεσης και εργάζονται σε συνθήκες κρυφής ψυχολογικής βίας .

Νομίζω ότι οι σημερινοί τραπεζοϋπάλληλοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι από όσους γνωρίζω) είναι σε χειρότερη μοίρα από τους οδοκαθαριστές που απεργούν για βδομάδες.

Τους τραπεζοϋπάλληλους όμως επειδή φοράνε γραβάτες δεν τους λυπάται κανένας ενώ οι ίδιοι ντρέπονται να μιλήσουν για τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται ... "
Και ένα αρθράκι του φίλου Αναβάτη, που οι πολλές οικονομικές του γνώσεις μάλλον στον τρπαζικό κλάδο τον τοποθετούν.
Για τα παπαγαλάκια που θέλουν αν συνδέουν τις ειρηνικές κινητοποιήσεις, όσο δυναμικές και αν είναι αυτές με δολοφόνους.

http://greekrider.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html

Andreas είπε...

Έλεος με αυτές τις προβοκάτσιες. Τόσα χρόνια "βλέπει" η αριστερά στην Ελλάδα προβοκάτσιες, πράκτορες, και χίλια δυο άλλα φαντάσματα. Χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το κλίμα ανοχής σε πράξεις βίας που καλλιεργεί.

Είναι κατάντια η απάντηση σε τρεις νεκρούς να είναι ένα συνθηματάκι για τους εργάτες. Να ορκίζονται αυτοί που πλειοδοτούσαν στις παροχές με δανεικά σωτηρία για τον εργαζόμενο ο οποίος κινδυνεύει από τις διαδηλώσεις και ο οποίος γίνεται εχθρός κάθε φορά που ασκεί το δικαίωμά του στην εργασία, όταν αυτοί που βγάζουν τα συνθήματα απαιτούν απεργία.

Πιπεράτος είπε...

Βλεπω και ακουω σημερα στα καναλια,να πενθουν και να συζητουν για τον αδικο χαμο των συνανθρωπων μας με απιστευτες λεπτομεριες.Μεχρι και τον νουνο ενος απο τα θυματα βγαλανε για να μας πει πως ηταν καλο και εργατικο παιδι που αγαπουσε πολυ τη μαμα του...
Το οτι βγηκανε στους δρομους χιλιαδες ελληνες,(για 150 χιλιαδες γινεται λογος)με μενος και αγανακτηση για τα λαμογια,τους πολιτικους,τα σκληρα μετρα προσπαθωντας να καταλαβουν τη βουλη των ελληνων δεν ακουσα τιποτε!
Παλι οι τεχνητες δημοσιογραφοι προσπαθουν να αποπροσανατολισουν τον κοσμο απο την ουσια.

Ανώνυμος είπε...

"τον εργαζόμενο ο οποίος κινδυνεύει από τις διαδηλώσεις"
Άστα Αντρέα, με το που το είπες αυτό, καταλάβαμε. Τα κορόϊδα ξύπνησαν.
Να συμπληρώσω: Ακόμα και αν οι φυσικοί αυτουργοί είναι υπάνθρωποι, οι ηθικοί είναι προβοκάτορες..

Ανώνυμος είπε...

Πέθαναν από ασφυξία μέσα σ’ ένα κατάστημα τράπεζας που πούλαγε, μεταξύ άλλων, στους πελάτες του τη νεοκλασική του κομψότητα. Μόνο που η αισθητική αντίληψη και το υψηλό ενοίκιο ξεχνούν μερικές φορές να συμπεριλάβουν στα δεδομένα τους την πρόβλεψη του κινδύνου. Πέθαναν από ασφυξία ενώ ήδη ασφυκτιούσαν μέσα σε κοστούμια με βάτες, δεμένοι με γραβάτες και ορκισμένοι στην ευαίσθητη σύμβαση εργασίας τους να μοιράζουν χαμόγελα σε ξινούς, καχύποπτους, μονόχνωτους, προκατειλημμένους και λοιπούς πελάτες… Πώλησαν ευσυνείδητα τα τραπεζικά προϊόντα για να ’χουν να δώσουν το καλή αναφορά όταν το μεσημέρι θα περνούσε η λίστα με τη σοδειά του καθενός… «κάρτες τρεις, ασφάλειες τέσσερις, ταμιευτήρια δύο…» . Γύριζαν στο σπίτι με άγχος γιατί οι «στόχοι» του καταστήματος συνέχεια ανέβαιναν κι ο διευθυντής κι ο διευθυντής του διευθυντή κι όλοι οι διευθυντές των διευθυντών έκοβαν τελευταίως κώλους … Δύσκολη εποχή η εποχή της οικονομικής κρίσης....Ήταν όλοι τους πάνω από 30. Ως παιδιά πρόλαβαν να αποθηκεύσουν στο ασυνείδητό τους τη βραχνάδα της φωνής του Ανδρέα Παπανδρέου όταν μιλούσε για «περήφανα νιάτα» και «τιμημένα γερατειά»… Γέλασαν με τα ανέκδοτα για τη γκαντεμοφροσύνη του Μητσοτάκη και πάγωσαν με τις ανάλγητες απόψεις του. Χαιρέτισαν την έλευση του Κώστα Σημίτη που θα ήταν το κάτι διαφορετικό. Το κάτι καλοκουρδισμένο σε όλους τους τομείς εκτός από την άρθρωση του λόγου. Ανακουφίστηκαν αργότερα όταν ο Κώστας Καραμανλής ανέκοψε τη φόρα με την οποία καταπίνονταν αμάσητα τα πλαίσια στήριξης… Ύστερα είδαν κι αυτόν τον άντρα να πέέέέέέέφτει, να πέέέέέέέέφτει… , να πέέέέέέέέφτει….

Ευρώπη, ευημερία, χρηματιστήριο, χρηματοοικονομικά, δουλειά σε τράπεζα… Πόσοι και πόσοι δεν έδωσαν συγχαρητήρια στον πατέρα τους «που βρήκε το παιδί τόσο καλή δουλειά»… Σπανίως βλέπει ο κόσμος πίσω από τη βιτρίνα. Αυτή η βιτρίνα δεν επέτρεψε να κατέβουν τα ρολά την Τετάρτη το μεσημέρι. Η ιδιωτική τράπεζα δεν είναι δημόσιο για να κλείσει έτσι εύκολα το μαγαζί. Η ιδιωτική τράπεζα είναι το αντίθετο του δημοσίου. Είναι ο ίσιος δρόμος, ο σωστός, ο πουριτανικός. Τον ευαγγελίζεται κι ο νυν πρωθυπουργός…

Έτσι, πέθαναν από ασφυξία μέσα στην τράπεζα…

Όμως μια στιγμή… Ώπα! Ώπα! Τι γίνεται; Τι πάτε πάλι να μου φορτώσετε; Κύριε πρόεδρε δεν τους σκότωσα εγώ. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τους καταλάβαινα. Ήταν σαν και μένα. Πάντα διέκρινα τη θλίψη πίσω από το στήσιμό τους στα γραφεία… Τι θέλετε να πείτε; Ότι δεν ευθύνομαι μόνο για το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά και για το φόνο των τριών αθώων; Εγώ; Εγώ; Γιατί; Επειδή βγήκα επιτέλους μετά από τόσα χρόνια θυμωμένη στο δρόμο; Επειδή δε με πείθουν αυτά που μου λένε; Επειδή έπαψα να παρακολουθώ τι κάνει η Τζούλια; Επειδή δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το ότι κόψανε τη σύνταξη της μάνας μου που κουφάθηκε να σηκώνει μια ζωή τηλέφωνα και της γιαγιάς μου που κατατρύπησε τα χέρια της να καρικώνει και να στριφώνει; Αυτό με κάνει φονιά; Το ότι ξύπνησα με έκανε φονιά;

Πρέπει πάντα να βγαίνει το χαμερπές τέρας της παρέλκυσης μαζί μου στο δρόμο;

Ε όχι! Αυτό δεν το δέχομαι. Ψάξτε αλλού το δολοφόνο. Όχι στο προφανές…
http://www.topontiki.gr/Articles/view/5483

Andreas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Andreas είπε...

@ Πιπερατος

Δυστυχώς τα μέσα είναι και τα ίδια αποπροσανατολισμένα... Λαϊκίζουν όχι βάσει σχεδίου αποπροσανατολισμού της κοινωνίας αλλά επειδή αυτά που πουλάνε τα θέλουν οι τηλεθεατές. Αν ο κόσμος ήθελε δημοσιογραφία τύπου BBC, δε θα είχαμε τα παράθυρα...

@ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ

Ηθικοί αυτουργοί είναι όλοι αυτοί που προτρέπουν και διοργανώνουν πράξεις βίας. Από καταλήψεις κτηρίων, μέχρι παρεμπόδιση ομιλιών, μέχρι καταστροφές στα Πανεπιστήμια, μέχρι καταστροφές στις ιδιωτικές τράπεζες.

Αυτός που έδωσε την ιδεολογική κάλυψη στους ηλίθιους να πετάξουν την μολότοφ χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους, είναι το κομμάτι εκείνο της Αριστεράς που εκφράζεται από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα εξωκοινοβουλετικά γκρουπ που διαφωνούν με το σύστημα.

Όταν τόσα χρόνια πετιούνται χιλιάδες μολότοφ σε ένα πλαίσιο ανομίας όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει, κάποια στιγμή θα σκοτώνονταν και άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Από καταλήψεις κτηρίων όταν γίνονται οργανωμένα, δεν κινδυνεύει κανείς, αφού στόχος δεν είναι ούτε οι ζωέ, ούτε η περιουσία, αλλά η χρήση της.
Μόλις Αντρέα είπες και κάτι άλλο όποιος θέλει να ανατρέψει το όποιο σύστημα τον καταπιέζει είναι παρανοϊκός δολοφόνος, αλλά αυτό να το πεις στον Μακρυγιάννη που οργάνωσε την 3η Σεπτέμβρη.
Ευτυχώς αυτά δεν περνάνε σε έναν πολιτικοποιημνένο λαό, σαν τον Ελληνικό. Δεν πρόλαβαν να το εκμαυλίσουν ακόμα..

Andreas είπε...

@ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ

Για να δούμε λιγάκι την πραγματικότητα:

Δεν εκπροσωπείς τον ελληνικό λαό. Όσο τμήμα του ελληνικού λαού είσαι εσύ, άλλο τόσο είμαι και εγώ και άλλο τόσο είναι οι άλλοι Έλληνες.

Και κάτι άλλο: τι σας έπιασε όλους με το 21; Οι ακροδεξιοί θυμήθηκαν τον Σολωμό και τα ανατριχιαστικά που γράφει υπέρ της βίας εναντίων των αλλόθρησκων, εσείς θυμάστε τώρα τον Μακρυγιάννη; Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έβριζε τη δημοκρατία...

Μάλλον αυτό είναι το κοινό σημείο. Γιατί "το όποιο σύστημα" στην προκειμένη περίπτωση είναι η δημοκρατία. Αυτό το σύστημα για το οποίο αγωνίστηκαν πολλοί έντιμοι άνθρωποι και το οποίο αποτελεί επίτευγμα της ανθρωπότητας.

Μπορεί να είναι ατελές, αλλά αυτό δε μειώνει ούτε κατ' ελάχιστο τη σπουδαιότητά του. Θεωρώ πως χρέος των πολιτών είναι η μη ανοχή στις αντιδημοκρατικές απόψεις, με όποιον μανδύα και αν επικαλύπτονται. Είτε κόκκινες, είτε μαύρες οι επιθέσεις στη δημοκρατία είναι απαράδεκτες.

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε, δεν έχω αυταπάτες με την μαζική προπαγάνδα έχετε κοιμήσει μέρος του λαού, ωστόσο αν στην αρχή αυτών των μέτρων είμαστε μισοί- μισοί (σύμφωνα με τα γκάλοπ, γιατί δεν τόλμησε ο εκλεκτός σας δημοψήφισμα) φαντάσου τι θα γίνει στη συνέχεια...
Ε, όχι και ο Μακρυγιάννης εχθρός της δημοκρατίας;

Ανώνυμος είπε...

Πιπεράτε, δεν θα περάσει η προπάγανδα τώρα. Όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται και αυτό δείχνει ότι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, τόσο δεν περνάει...

Ανώνυμος είπε...

Γκιώνη, Αντρέα και Πιπεράτε καλωσήρθατε.
Μπορεί να έχουμε δυναμικούς διαλόγους, αλλά ελπίζω ουσιαστικούς

Andreas είπε...

@ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ

Εγώ κάνω μαζική προπαγάνδα, ο Κύρκος είναι νεοφιλελεύθερος, εσύ αγωνίζεσαι για την δικαιοσύνη... Μάλιστα...

Κοίτα να δεις, αυτή η αντιμετώπιση είναι ανώριμη. Η γνώμη μου είναι πως το ώριμο θα ήταν να αρχίζεις να αντιμετωπίζεις αυτούς που διαφωνούν μαζί σου σαν πολίτες ισότιμους με σένα.

Δε γίνεται να αντιμετωπίζεις τον λαό ως ένα σώμα το οποίο εσύ αυτόκλητα υπερασπίζεσαι. Όλοι είμαστε πολίτες ισότιμοι. Η δημοκρατία θεωρεί αυτονόητο πως ισότιμοι πολίτες μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις. Άλλα συστήματα νομίζουν πως ο λαός έχει μόνο μία γνώμη...

Όσον αφορά στον Μακρυγιάννη, μπορεί να θυμάμαι και λάθος. Πάει καιρός από τότε που διάβασα τα απομνημονεύματά του. Αυτό που θυμάμαι είναι πως πίστευε πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να μην ήθελε βασιλεία, γιατί η δημοκρατία έχει καταστροφικές συνέπειες. Μια σύντομη έρευνα στο google τώρα, μου δίνει αυτό το απόσπασμα για τη δημοκρατία από τα Απομνημονεύματα:

"Όταν έγινε η Δημοκρατία της Γαλλίας και πήραν φωτιά κι᾿ άλλα μέρη της Ευρώπης, άρχισαν κ᾿ εδώ τα κόμματα και οι φατρίες και καταξοχή το παρτίδο του Κωλέτη και τουτουνών οπού μας κυβερνούν, οι άνθρωποι της διαθήκης του Κωλέτη. Αυτό το σύστημα της δημοκρατίας δεν το θέλαμεν οι τίμιοι άνθρωποι, ότι το γευτήκαμεν κι᾿ αυτό. Πήραν μπούγιον οι άνθρωποι εδώ, γύρευαν αυτό το σύστημα ᾿νεργούσαν απάνου-εις αυτό και να κινηθούνε να πάνε να πάρουν και την Κωσταντινόπολη. Έρχονταν πολλοί τοιούτοι εις το σπίτι μου και με ζητούγαν κ᾿ εμένα σύντροφόν τους να συνπράξωμεν. Τους έλεγα «Αυτό το σύστημα, οπού το ᾿χαμεν και πρώτα, τι καρπόν μας ήφερε και που καταντήσαμεν φαίνεται... "

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Κύρκος υπέρ των μέτρων;
Ωστόσο και αυτόν και τον Θεωδωράκη καλό είναι να μην τους ανακατεύουμε στην πολιτική δίνη των ημερών.
Αναμετρήθηκαν με το μπόϊ τους σε άλλες εποχές. Την εποχή που ζούμε ίσως να μην μπορούν να την καταλάβουν.
Αν εννοείς τώρα την στάση του Κύρκου για τον Δεκέμβρη του 2008, διάβασε τη γνώμη μου για αυτή σε αυτό το μπλογκ.
Για μένα όλοι αυτοί οι καταστροφείς είναι ανώριμοι και απελπισμένοι τρόφιμοι του κάθε είδους γκέτο. Όταν δεν είναι προβοκάτορες.
Εγώ διαφωνώ με την χρήση αυτών των παραδειγμάτων για να λοιδωρεί κανείς απεργίες διαδηλώσεις, και κινητοποίσεις μαζικές και ειρηνικές (με την έννοια ότι δεν στοχεύουν να βλάψουν ζωές και δικαιώματα). Ακόμα και αν διαφωνεί κανείς με το αποτέλεσμα κάποιων ενεργειών π.χ. κατάληψη του λιμανιού, πρέπει να διαχωρίζει το ύφος και τον σκοπό αυτών των ενεργειών, αλλιώς ακολουθεί τον Γκέμπελς που έλεγε "λέγε, λέγε και κάτι θα μείνει..."
Κοίταξε ο Μακρυγιάννης, ήταν μέσα στην εποχή του, όπως η κάθε προσωπικότητα. Ήταν ένας πατριώτης, ένας άνθρωπος που υπεράσπισε τα δικαιώματα των πολλών. Στο βασικό του γραπτό τα απομνημονεύματα έχει κριτήρια συμμετοχής του λαού, δικαιοσύνης κλπ, που είναι υποστηρίγματα της αληθινής και όχι της τυπικής δημοκρατίας
Έχει γράψει ένα έργο στα βαθειά του γεράματα "οράματα και πράγματα" το οποίο και μένα δεν μου αρέσει και είναι αλήθεια κάποιοι εθνικιστές προσπαθούν μέσω των ερμηνειών τους να τον κάνουν δικό τους. Αλλά δεν θα τους τον παραχωρήσω, αξιοποιώντας κάποια μεμονωμένα στοιχεία, χάνοντας το δάσος..

Πάμε παρακάτω σίγουρα Λαός δεν είναι ένα πράγμα.
Υπάρχουν κοινωνικές ομάδες και ασφαλως υπάρχει προσωπική στάση και γνώμη κλπ
Το Λαός, όμως στην καθομιλούμενη συχνά χρησιμοποείται καταχρηστικά.
Έτσι το χρησιμοποίησα και εγώ, με το μπαρδόν...
Λοιπόν με το θάρρος της προσωπικής μου γνώμης, λέω το εξής: Συμπυκώνοντας τις εμπειρίες από πολλές κοινωνικές ομάδες, χρησιμοποιώντας τις βαθειές βιωματικές μου εμπειρίες και όλες τις γνώσεις μου, νιώθω ότι ο λόγος που εκφράζω από εδώ με ενώνει με τους καϋμούς πολλών κοινωνικών ομάδων, αύριο περισσότερων, τόσο που να νομίζω ναι, ότι μπορώ να εκφράσω την πλειοψηφία του Λαού.
Και μην μου πεις ότι υπάρχουν μόνο άτομα και όχι κοινωνικές ομάδες με συγκεκριμένα γενικά συμφέροντα η κάθε μια..

Πιπεράτος είπε...

@ Ανδρεας. Δεν το δεχομαι αυτο το"αυτα θελει ο κοσμος"Οχι.Οταν σε γαργαλανε στη μασχαλη η τις πατουσες θα γελασεις θελεις δε θελεις.Αυτο κανουν αυτοι.Μας πασαρουν αυτονοητες ευπεπτες ειδησεις που μας κεντριζουν την περιεργεια αντι να μας ξυπνησουν και να μας ενημερωσουν πραγματικα.Αν αντι για το πως επαθαν ασφυξια αυτοι οι ατυχοι,ανελυαν την πραγματικοτητα σωστα ισως να μην υπερψηφιζονταν τα μετρα σημερα και σιγουρα δεν θα φταναμε ως εδω που φτασαμε.Το θεμα των ημερων ειναι τα σκληρα μετρα που οφειλονται στους κλεφτες και αυτοι μας αναδυκνειουν το θεμα των κουκουλοφορων...Εχουν γινει μαστορες στην παραπλανηση

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου