Αντι-Τσουκνίδα

"Έμεινες ταμπουρωμένος στην ακτή,
σ’ ένα χαντάκι μες την άμμο.
Οι θάλασσες σου γίναν’ ένα τίποτα
κι η στάχτη η προφητική αφάνισε
τ’ αδέσποτα μαλλιά σου ..."

Αναγνώστες

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

Μπράβο!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=28421147




Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, έθεσε εκτός της τελευταίας τρεις βουλευτές που ψήφισαν «παρόντες» κατά τη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για την λήψη των μέτρων που προβλέπει η συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι βουλευτές που τέθηκαν εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι οι:
Σοφία Σακοράφα,
Γιάννης Δημαράς,
Βασίλης Οικονόμου





Να είναι σίγουροι ότι αύριο θα βρίσκονται στο Κέντρο των εξελίξεων. 
Ας θυμηθούμε ότι όταν ο "σοσιαλδημοκράτης" πρόεδρος της Αργεντινής Ντε Λα Ρούα κοροϊδεψε τον Λαό του και ενώ υποσχέθηκε προεκλογικά άλλα πράγματα συνέχισε την πολιτική του ΔΝΤ για να φυγαδευτεί με το γνωστό ελικόπτερο (αλήθεια υπάρχει ελικόπτερο που να χωράει 172 άτομα;) κάποιοι από το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα που άκουσαν στοιχειωδώς τον Λαό και διαχώρησαν τη θέση τους, συνεχίζουν να κυβερνούν ακομα εκεί κάτω..
Για να μιλήσω για τα στοιχειώδη. 
Γιατί από εδώ έχω αναζητήσει τον έλληνα Λαφοντέν!

17 σχόλια:

Αταίριαστος είπε...

Μία απορία με φιλική διάθεση: γιατί νοθεύεις αυτό που είσαι προσθέτοντας το "καπιταλιστικό" στο παρατσούκλι σου;

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν είμαι κκε, αν εννοείς αυτό.
Και με αυτό και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα δεις έχω πολλά κρατούμενα..

Το καπιταλιστικό κουμούνι το είχα γράψει παλιότερα με μια σκωπτική διάθεση διαλεκτικής αναζήτησης της επόμενης φάσης της ανθρώπινης ιστορίας.
Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι πιο "κομμουνιστής" και από τους κομμουνιστές απέναντι στον θνησιγενή και θανατηφόρο Καπιταλισμό των ανεξέλγκτων αγορών. Σε αυτόν που υπέκυψαν απόψε 172 εκπροσωποί μας.

μαχαιρης είπε...

κι απο μενα μπραβο πρωτα σ αυτους τους τρεις που γνωριζοντας τι θα γινει εβαλαν τα κεφαλια τους στον ντορβα....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ παρακατω στην εφαρμογη των οσων ψηφιστηκαν σημερα....ο αρχηγος την ωρα της εκτελεσης ειπε για απωλειες..στη μαχη,,μα τις απ[ωλειες τις προκαλουν οι αντιπαλοι...δεν τις προκαλει ο αρχηγος...αυτες αλλοιως λεγονται..

Unknown είπε...

Καλησπερα.
'Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι πιο "κομμουνιστής" και από τους κομμουνιστές απέναντι στον θνησιγενή και θανατηφόρο Καπιταλισμό των ανεξέλγκτων αγορών. Σε αυτόν που υπέκυψαν απόψε 172 εκπροσωποί μας.'
Προσυπογραφω.
@@@@@@@@@@
μαχαιρη, η πολιτικη δεν ειναι 'επαγγελμα' και καποιοι το πιστευουν ευτυχως ακομη........και γιατι εβαλαν το καφλι τους στον ΝΤΟΡΒΑ;;;
Ελληνες Πολιτες που θελουν να προσφερουν κι οχι να 'εισπραξουν' .
Για μια ακομη φορα η Σακοραφα εδειξε πως βρισκεται πολυ μακρυα απο το ΔΗΘΕΝ.Ο Δημαρας πως δεν εχασε την ψυχη του.....ο Οικονομου αν και νεωτερος για μενα ηταν η ευχαριστη εκπληξη!!!!
Αντε σιγα-σιγα..........

Swell είπε...

Υποβρύχιο, αυτό χωράει 172.

αντωνης είπε...

Το μπραβο θα τους αξιζε στ' αληθεια αν ψηφιζαν οχι.
Το παρων ειναι κατι ερμαφροδιτο κατα τη γνωμη μου.

γρηγόρης στ. είπε...

Πάντως είτε "παρών/ούσα" είτε "όχι", κανείς από τους υπόλοιπους δε μπορεί πλέον να υποστηρίζει ότι συμπάσχει και διαφωνούσε, αλλά στο τέλος ψήφισε "ναι".
Αλλά η αντίδραση και η διαφωνία τους μήπως σταματά μόνο στο "παρών/ούσα" και γίνεται "απών/ούσα";

Benikos place είπε...

Μπράβο

kariatida62 είπε...

MΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! 3 ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟΥΣ!!!
ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΗΓΗ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ:ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ! ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΗΝΤΗΣΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ!Η ΣΑΚΑΡΟΦΑ ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΤΙ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φαντάζεσαι να μην του έκανε τίποτα; Ξέρεις πόσοι δέχονται πιέσεις για τον "Καλλικράτη" από το λαό; Πόσοι βουλευτές έχουν άλλη άποψη για το ασφαλιστικό ή ό,τι άλλο πάει να μεταρρυθμιστεί (όπως το θετικό νομοσχέδιο για την Παιδεία); θα είχαμε ο καθένας να τραβάει το δικό του δρόμο. Αφού θέλουν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κινηθούν με βάση αυτό. Αλλιώς υπάρχουν κι άλλα κόμματα.

Unknown είπε...

Προς /δείμος του πολίτη.
Σε βρισκω ακρως Δημοκρατικο!!!!!
Αν δεν ηθελε να παρουσιαζονται αυτα τα φαινομενα,μπορουσε ω'ακουσειτην φωνη των βουλευτων στην κοινοβουλευτικη ομαδα.
Αληθεια,οταν καποιος βρισκεται στο Κοινοβουλιο 30 συναπτα ετη[απο 28 χρονων]και δηλωνει πως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ,πως ονομαζεται;;;;
Και πειτε του πως εκανε πολυ μεγαλο λαθος που μας θυμισε τον παπου του!!!

Τσουκνίδας Αγριόχορτος είπε...

εδώ δεν είναι χωροταξικό του Καλλικράτη. Εδώ είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας Δείμε. Άκουσες απόψε τον Λοβέρδο στις ειδήσεις; Οι Δανειστές είναι επικύριαρχοι! Και εδώ που τα λέμε ο Βουλευτής συμπράτει με το Κόμμα βάσει ενός συμβολαίου που είναι οι βασικές προτάσεις προς τον Λαό. Τι γίνεται λοιπόν όταν η ηγεσία του κόμματος φύγει από αυτό.
Ελπίζω να κάνουν νέο σοσιαλιστικό κόμμα!
Ένα ΔΗΚΚΙ θα αποσπούσε αρκετούς ψήφους από κάποιους που πήρανε ένα 10% παραπάνω από τον "κουρασμένο" και νομίζουν ότι αυτό δικαιολογεί τα πάντα!
Μαχαίρη(καλωσήρθες), Σούελ, Καρυάτιδα, Τάσπα, Βενίκο, Γρηγόρη συμδωνούμε...
Αντώνη. Καλό είναι και το παρών για αρχή..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Παιδιά, δέχομαι την κριτική (αν και οι χαρακτηρισμοί με ενοχλούν γιατί σε πολλούς είναι γνωστό το ποιόν μου). Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τη λειτουργία των κομμάτων (διαγραφείς, και προταθείς για άλλη διαγραφή) επειδή διαφωνώ πολύ συχνά με όσα θέλουν να ακούσουν κάποιοι, πάντα το έκανα γνωρίζοντας τις συνέπειες. Όταν θες να είσαι βουλευτής κι εντάσσεται σε ένα κόμμα, τότε είσαι υποχρεωμένος να συνταχθείς με τους κανόνες του. Οι απ' έξω ας λένε ό,τι θέλουν. Ο κομματικός φορέας έχει υποχρεώσεις τις οποίες τις γνωρίζει νωρίτερα, πριν δράσει.

Δε νοιάζομαι για συγγένειες, αλλά για πράξεις κι αυτές κρίνω. Αφήνω για άλλους ιστορικές -μα συναισθηματικές κι ενίοτε (για απόντες το σχόλιο) αντεπιστημονικές και κουτσομπολίστικες- συγκρίσεις (επαναλαμβάνω δεν είναι η αναφορά στην taspa).

Τσουκνίνα,φίλε μου, αγριόχορτε, διαφωνώ περί παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. τούτες τις πατριδοκάπηλες αντιλήψεις και λαϊκίστικες αριστερές θέσεις τις έχω εγκαταλείψει από τι στιγμή που αναλογίστηκα ότι από το 1832 η Ελλάδα ήταν δανειζόμενη και είχε ισχυρές ξένες δυνάμεις που την επηρέαζαν. Δυνάμεις που λέγονταν ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΟΑΣΣΑ, ΕΟΚ/ΕΕ, και δεκάδες άλλοι οργανισμοί ή δανειστές. Γιατί τώρα χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία κι όχι νωρίτερα που δανειζόμασταν; Επειδή μας κορόιδευαν και ο λαός ζούσε στην άγνοια ή μάλλον στη χαρά της συνειδητής αυταπάτης του;

Τσουκνίδας Αγριόχορτος είπε...

Φίλε Δείμε, όταν οι εκσυγχρονιστές υποδαύλιζαν ακόμα περισσότερο το χρέος (βλέπε συμμαχίες με τον διάβολο Γκόλντμαν Σάκσ) για να επιτύχουν τους "εθνικούς στόχους" ΟΝΕ και Ολυμπιάδα, από εκεί άρχισε η προδοσία.
Ο υπέρμετρος Δανεισμός είναι προδοτικός, αλλά εξίσου προδοτικός είναι ο τρόπος που δήθεν να μας βγάλουν τώρα και στην πραγματικότητα είναι μια συγκεκαλυμμένη χρεωκοπία.
(δες τι λέει και ο μετριοπαθώς προοδευτικός οικονομολόγος Κρούγκμαν)
Πίστεψα ότι ο ΓΑΠ, θα ξέφευγε από τις εκσυγχρονιστικές αυταπάτες (δες και κατάντια Μπλερισμού στην Αγγλία), ότι θα πήγαινε το τιμόνι αριστερότερα. Αυτό έδειχνε μας κορόϊδεψε. Από την αρχή που ξέσπασε η κρίση δεν είχε το στοιχειώδες θάρρος να πάει κόντρα στις αγορές να ζητήσει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΟΝΕ, να ξεσηκώσει και άλλους εναντίον της ταφόπλακας αυτής των ευρωπαϊκών λαών που στην πραγματικότητα βοηθάει μόνο τους γερμανικούς κολλοσούς άσους στην διαφθορά και στη κομπίνα. Νιώθωβ να είμαι σε χαράκωμα. Δείμε ο ρόλος των κυονόκρανων μας ετελείωσε!!

Τσουκνίδας Αγριόχορτος είπε...

και το ξανατονίζω: Δεν είναι μόνο τα μέτρα είναι είκοσι χρόνια λιτότητα και ανεργία για τους πολλούς και μετά ταφόπλακα.
Μην πάτε να κοροϊδέψετε το κοσμάκη, δεν είναι κάποια τροκτικά κυρίως. Είναι μια αντίληψη που άνθρωποι σαν τον Μπλέρ και τον Σημίτη βοήθησαν να περάσει και τώρα έχει γίνει δηλητήριο για ολάκερη την Ευρώπη. Μόνο μία γρήγορη διέξοδος θα μπορέσει αν υπάρξει. Με τρον αγώνα μας εδώ να δείξουμε ότι δεν ερνούν εύκολα τα μέτρα να προκαλέσουμε και να συνεχίσουμε να προκαλούμε ρίγη στις αγορές παντού, να καταλάβουν επιτέλους ότι η ευρώπη θα σωθεί με μια κοινή, αλλά ρυθμισμένη αγορά και αε φύγει η Μέρκελ μαζί με τους μαφιόζους τραπεζίτες της και βιομήχανους αυτή από το Ευρώ.
Αλλιώς το 2014 μπορεί να θυμ΄ζιει το 1914.

Manitari tou Bounou είπε...

Tsouknida

Χάθηκες στις πορείες;

Ανώνυμος είπε...

περίπου..

ΓΝΩΣΤΟΙ, ΦΙΛΟΙ, ΓΕΙΤΟΝΟΙ

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος

η δύναμη σου θάλασσα, η θέλησή μου βράχος





Πρόληψη επί της Ουσίας

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
δούρειος άνεμος του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα
http://www.kounia.org/

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"

"ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!"
Νίκος Καζαντζάκης... Κι όμως σήμερα ταιριάζει κι εδώ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου